Οι πιο ευνοϊκές συνθήκες για τον ΟΦΗ μετά το καλοκαίρι του 2019

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Μιλώντας χθες με τον Γιάννη Ταουσιάνη, εκτός αέρα και λίγο πριν την συνέντευξη στον Athletic ΣΠΟΡ FM 104,2, μου είπε μια κουβέντα στο τηλέφωνο που φαίνεται παντού στο Ηράκλειο: “Στο τέλος Μανώλη μένει η τελική εικόνα και αυτό που έδειξε ο ΟΦΗ στα play outs είναι εκείνο που μένει στο μυαλό του κόσμου”.

Κάτι που βέβαια δεν συνέβη πέρυσι, παρότι ο ΟΦΗ έχασε την εξάδα λόγω της δικαστικής δικαίωσης του ΠΑΣ, αφού η πεντάρα στον Βόλο (και συνολικά η εικόνα του στα play outs) ήταν απαράδεκτη με αποτέλεσμα να σβηστεί μονομιάς όλη η πολύ καλή παρουσία του στην regular season της Superleague. Αυτό φέτος δεν συνέβη, υπάρχει μια γενικότερη αύρα – απόρροια της καλής εικόνας του ΟΦΗ στην εποχή – Νταμπράουσκας αλλά γενικά ο φετινός ΟΦΗ έχει το πακέτο για να πιστέψουμε όλοι μας πως υπάρχουν οι ευνοϊκότερες συνθήκες, για πρώτη φορά μετά το καλοκαίρι του 2019.

 

Και εξηγούμαι: Το καλοκαίρι του 2019, ο ΟΦΗ ολοκλήρωσε πολύ νωρίς το ρόστερ του, η ομάδα με τον πρωτάρη Γιώργο Σίμο έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια και τελικά μπήκε στα play offs πολύ πιο εύκολα απ’ ότι πιστεύαμε παίρνοντας και το εισιτήριο για την Ευρώπη.

Το επόμενο, του 2020, ήταν το καλοκαίρι του covid με συμμετοχή στα play offs, απώλεια Τσιλιανίδη-φυγή Φιγκεϊρέντο- εκείνο του 2021 ήταν αυτό που ο ΟΦΗ ψαχνόταν να βγει από μια τραυματική χρονιά και έπρεπε να χτίσει ξανά την μισή ομάδα και πέρυσι η εκκίνηση του καλοκαιριού έγινε ψάχνοντας από την αρχή βασικό επιθετικό, βασικά εξτρέμ και πολλά άλλα που πλήρωσε στην πορεία (μεταγραφή Επασί).

Το φετινό καλοκαίρι είναι παντελώς διαφορετικά από όλα τα προηγούμενα, δεν έχει καμία σχέση με ότι ζούσαμε και κυρίως ο ΟΦΗ διαθέτει μια εντελώς διαφορετική βάση από εκείνες. Δεν είπε τυχαία ο Λυσάνδρου στην συνάντηση με τους δημοσιογράφους πως “φέτος είναι η ευκαιρία του ΟΦΗ”, δεν είπε τυχαία ο Ηλίας Πουρσανίδης “είναι ώρα να κάνουμε το επόμενο βήμα”.

Όλα αυτα λέγονται βέβαια γιατί φέτος υπάρχει η βάση της συζήτησης. Ο ΟΦΗ ξέρει ποιον προπονητή θα έχει τη νέα χρονιά, πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια που δεν ψάχνει βασικό επιθετικό, το ρόστερ του είναι γεμάτο και με τα σημερινά δεδομένα δεν θέλει περισσότερες από 4-5 κινήσεις υψηλού επιπέδου. Ακόμα, ο κόσμος έχει πιστέψει στον προπονητή που βρίσκεται στην άκρη του πάγκου του ΟΦΗ, έχει δει τις δυνατότητες του ρόστερ του και γνωρίζει ότι με λίγες, εκλεκτικές και κινήσεις επιπέδου… Ριέρα μπορεί να περιμένει περισσότερα πράγματα τη νέα χρονιά. Και κυρίως καλύτερα. Να σταματήσει αυτή η πορεία του ΟΦΗ, μέσα στα χρόνια, σαν το τρενάκι του λούνα – παρκ που κουράζει τους πάντες, από τους ίδιους που βρίσκονται εντός του οργανισμού μέχρι και τον ίδιο τον κόσμο που πασχίζει να δει μια σταθερότητα στην ομάδα.

 

Το ότι βρισκόμαστε στην 1η του Ιούνη και το ρόστερ του ΟΦΗ κατά τα 2/3 είναι έτοιμο, είναι κάτι που δεν το συναντήσαμε τα προηγούμενα χρόνια και αυτό πρέπει να το κεφαλαιοποιήσει μέχρι όσο περισσότερο μπορεί μιας και το πρωτάθλημα, για να μην ξεχνιόμαστε κιόλας, ξεκινάει σε 80 μέρες από σήμερα.

Το φετινό ρόστερ του ΟΦΗ είναι ρόστερ που και ικανότητα διαθέτει και βάθος πλέον και παίκτες πρώτης γραμμής που απλά περιμένουν να έρθουν συμπαίκτες που θα είναι ψηλού επιπέδου για να προστεθούν στην μηχανή του οχήματος που οδηγεί ο Βάλντας Νταμπράουσκας.

Ακόμα και το ερωτηματικό Μανδάς που αναμενόμενα μπαίνει στην συζήτηση, το δικό του παράδειγμα μπορεί να μας φωτίσει για πιθανή, ακόμα μεγαλύτερη, αξιοποίηση του Χριστογέωργου ώστε ο ΟΦΗ για να σκεφτούμε ότι υπάρχει και ένα plan b στην συγκεκριμένη θέση.

Όμως το γενικό συμπέρασμα και αυτό το momentum δεν πρέπει να το χάσει ο ΟΦΗ, που έχει την αποκλειστική ευθύνη έχοντας το δημιουργήσει τους προηγούμενους μήνες, και κυρίως να φροντίσει να το ενισχύσει.

Υ.Γ. Η φυγή του Σάββα Κωφίδη, για τους μη γνωρίζοντες στα του ΒΑΚ, είναι μεγάλη έως τεράστια. Ένας άνθρωπος – παιδαγωγός για όλα τα παιδιά, δάσκαλος για τους γονείς περισσότερο και όχι μόνο για τους αθλητές που η αποχώρηση του δημιουργεί ένα μεγάλο κενό στην λειτουργία των τμημάτων υποδομής. Η αντικατάσταση του, πρέπει και είναι υποχρεωμένοι στον ΟΦΗ, να γίνει με πολύ αυστηρά κριτήρια και στην θέση του να έρθει άνθρωπος που θα έχει τα ίδια ποιοτικά χαρακτηριστικά και παράλληλα θα δώσει συνέχεια στο σπουδαίο έργο που γίνεται στα τμήματα υποδομής της ΠΑΕ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

eighteen − 10 =