Με το ρόστερ κλεισμένο στο 90% ο χρόνος κυλάει ήδη υπέρ του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής εξηγεί στο blog του στο Gentikoule για την μεγάλη σημασία των μεταγραφών Καρώ, Ριέρα και γιατί πλέον δεν υπάρχει κανένα άγχος και πίεση χρόνου για τις επόμενες προσθήκες.

Πριν από μια εβδομάδα ακριβώς είχα εξηγήσει πως στο φετινό καλοκαίρι ο ΟΦΗ χτίζεται κάτω από τις πιο ευνοϊκές συνθήκες της εποχής Μπούση. Εξηγώντας όλους τους λόγους που αυτό ισχύει για το καλοκαίρι του 2023, ο ΟΦΗ πλέον μετά και την απόκτηση του Κύπριου στόπερ δεν έχει κανένα λόγο για να βιάζεται, άρα και να κάνει κάποιο λάθος, για τα επόμενα χτυπήματα.

Με τα τωρινά δεδομένα και δίχως να γνωρίζουμε τι θα μας φέρει το μέλλον, το ρόστερ του ΟΦΗ έχει κλείσει κατά 90% και απομένουν τρεις κινήσεις που μέχρι στιγμής δείχνουν τις επόμενες ανάγκες του club: Ένας στόπερ, ένας αριστερός μπακ (ή Μπαλογιάννης) και ένας κεντρικός μέσος.

Το γεγονός ότι ο ΟΦΗ πήρε πολύ γρήγορα δύο παίκτες που δεν προορίζονται απλά για το ροτέισον αλλά για να έχουν βασικό ρόλο, αυτό σημαίνει πως πλέον έχει μπροστά του ένα ολόκληρο καλοκαίρι – δίχως να υπάρχει καμία πίεση και κανένα άγχος για να τρέξει – για να κλείσει τις υπόθεσεις του στόπερ και του χαφ – καθώς εικάζω ότι εκείνη του αριστερού μπακ θα έχει τελειώσει πολύ πριν φύγει για την Ολλανδία.

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας θα πάει στην Ολλανδία με το 90% των ποδοσφαιριστών που πρόκειται να έχει στα χέρια του την επόμενη σεζόν και αυτό το γεγονός δίνει στον Λιθουανό τηην ευχέρεια να δουλέψει με άνεση, ευλυγισία και απόλυτη ελευθερία κινήσεων.

Ο ΟΦΗ θα πάει στο Όοστερμπεκ δίχως να ψάχνει φορ, δίχως να ψάχνει εξτρέμ, καλυμμένος κατά 4/5 στις θέσεις των στόπερ, κατά 3/4 σε εκείνες των μπακ και ενώ στο κέντρο είναι υπερπλήρης με μοναδικό ερωτηματικό τον χαφ που θα κάνει παρέα σε Μεγιάδο, Ντιουσέ.

Αλλά πλέον το μεγαλύτερο κέρδος του ΟΦΗ από την δουλειά που ξεκίνησε τον προηγούμενο Γενάρη είναι ότι του δίνεται άπλετος χρόνος για να κάνει τις καλύτερες επιλογές στις θέσεις που εκείνος θ’ αποφασίσει να δώσει χρόνο. Είχε φροντίσει να προνοήσει από τον Ιανουάριο το τι θ’ ακολουθήσει το καλοκαίρι και πλέον σε ένα καλοκαίρι όπου θα γίνει προετοιμασία fast track λόγω της πρόωρης έναρξης του πρωταθλήματος, θα έχει χτιστεί βρισκόμενος από πολύ καλύτερη βάση από ότι όλες οι υπόλοιπες ομάδες που βρίσκονται στην ίδια pole position για την είσοδο στα play offs.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

1 σχόλια

  1. 1ον Mε σχεδόν πλήρες ρόστερ Θα πάει ο ΟΦΗ με τον Νταμπράουσκας, στην Ολλανδία για προετοιμασία, όπως λέτε και γράφετε. Έξάλλου με πλήρες ρόστερ έκανε και την μίνι προετοιμασία τον Νοέμβριο του 2022, (διακοπή πρωταθλήματος λόγω Μουντιάλ, για ενάμισυ μήνα).Με όλες τις μεταγραφές + τις επιστροφές πολλών τραυματιών.
    Σε αντίθεση με τον Νιόπλια που πήγε πέρισυ με 20 παίκτες στην προετοιμασία στην Ολλανδία, εκ των οποίων- 1 τραυματίας (Βούρος), 3 που έφυγαν τελικά πριν αρχίσει το πρωτάθλημα (Επασί, Ντε Γκουζμάν, Φαν ΝτάΪνεν) και με μόνο μία από τις μεταγραφές (Ντιουσέ).
    2ον Ο Νταμπράουσκας έβαζε αλλαγή σε κάποια παιχνίδια Φελίππε, Τοράλ κ.λ.π. και ο Νιόπλιας Στάϊκο, Ντουρμισάϊ, τους μικρούς και άψητους Αποστολάκη και Θεοδοσουλάκη, αυτούς δηλαδή που είχε λόγω τραυματισμών. Για όσους θυμούνται. Αυτά!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

18 − eleven =