Ο ΟΦΗ και το καρπούζι

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Νομίζω πως έπειτα από τέσσερα ολόκληρα χρόνια ήρθε η ώρα ν’ αναχωρήσουμε για την Ολλανδία και να μπορέσουμε να φάμε με την ησυχία μας ένα παγωμένο και ζουμερό καρπούζι. Δίχως κανένα άγχος, δίχως καμία πίεση, δίχως καμία σκοτούρα μεταγραφική και μη.

Ο ΟΦΗ μεθοδικά έχτισε το ρόστερ του από τον περασμένο Γενάρη, ήδη έχει κάνει τέσσερις μεταγραφές εκ των οποίων οι τρεις προορίζονται για βασικό ρόλο τη νέα σεζόν και πλέον απέμειναν δύο μόλις (και με τα τωρινά δεδομένα) προσθήκες και ενώ απομένουν τρεις ολόκληροι μήνες για την μεταγραφική σεζόν.

Στα δικά μου μάτια, και ας παίρνω το ρίσκο της πρόβλεψης πολύ νωρίς, ο ΟΦΗ είναι η πιο έτοιμη ομάδα που πρόκειται να μπει στο νέο πρωτάθλημα (εξαιρώ τους άλλους 4 μεγάλους) για μια σειρά από λόγους που έχω αναλύσει σε όλα τα προηγούμενα editorial του Gentikoule και για τα οποία δεν σκοπεύω να γράψω ξανά.

Σε 18 ημέρες όταν και θα μπω στο αεροπλάνο για την Ολλανδία, δεν θα έχω το παραμικρό άγχος για το τι θα γίνει τις 15 ημέρες που θα βρίσκομαι στην Ολλανδία. Και αν για το δικό μου άγχος δεν ενδιαφέρεται και δεν νοιάζεται άνθρωπος, πιστεύω πως το ίδιο θα νιώθει και ο Νταμπράουσκας που βλέπει ότι στην πρώτη της 3ης Ιουλίου θα έχει το 90-95% του ρόστερ της επόμενης περιόδου.

Μιλώντας πάντα με τα τωρινά δεδομένα γιατί αυτά αλλάζουν σε ένα καλοκαίρι και ενώ είναι σε εκκρεμότητα και η υπόθεση Μανδά. Και εκεί όμως ο “Ντάμπρα”, από ότι λένε οι πληροφορίες της στήλης, έχει προνοήσει για την επόμενη μέρα.

Είναι αλήθεια πως ο κόσμος του ΟΦΗ είχε ανάγκη να περάσει ένα ήρεμο καλοκαίρι και διόλου αγχωτικό. Κυρίως είχε ανάγκη να περάσει ένα ήσυχο καλοκαιράκι, δροσερό σαν το καρπούζι (χωρίς κουκούτσια) μετά το περσινό που όλα τα αρνητικά vibes πέρασαν τον τοίχο του γκρουπ με αποτέλεσμα να ζήσουμε αυτό το καταστροφικό φθινόπωρο.

Τι απέμεινε για να ολολκηρωθεί το παζλ; Ένας στόπερ και ένας κεντρικός χαφ για τους οποίους είμαι σίγουρος ότι στον ΟΦΗ δεν πρόκειται να βιαστούν. Ακόμα και αν πάει τέλη Ιούλη και δεν έχουν έρθει αυτοί οι δύο παίκτες, κανένας δεν πρόκειται να γκρινιάξει ή ν’ αγχωθεί γιατί το club είχε κάνει το κουμάντο του από τον προηγούμενο Γενάρη, οπότε και ο “Ντάμπρα” έχει μπροστά του όλο το ρόστερ του ΟΦΗ για να δουλέψει όπως εκείνος θέλει, με τις εντάσεις που θα βγουν στην Ολλανδία και κυρίως θα χτίσει από το μηδέν τη νοοτροπία που ήδη οι περισσότεροι γνωρίζουν.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

6 σχόλια

  1. Όλα που αναφέρετε είναι σωστά….. έχω μια μικρή ένσταση για τον Μανδύα…..αν θες να ανέβεις επίπεδο…. ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ…..δεν πουλάς το βασικό σου τερματοφύλακα……

    1. Πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος να βγει μια κακιά χρονιά, ή ένας τραυματισμός …και στα δύο έχουμε ΠΟΛΛΑ πρόσφατα παραδείγματα…
      Πουλάς… Αυτή είναι η ουσία, να φτιάξεις μια ομάδα και να μπορείς να πουλάς κάθε χρόνο 1-2 παίκτες… Όχι 100 εκατομμύρια τον ενα….Αλλά να πουλάς.
      Το πρόβλημα ΔΕΝ είναι το “πουλάς” … το πρόβλημα είναι να ΒΡΙΣΚΕΙΣ λύσεις ΙΣΑΞΙΕΣ αυτών που πουλάς, με λιγότερα φράγκα…

  2. Μανώλη μου, ξεχνάς νομίζω και στεναχωρείς τους ακολούθους σου!

    Δεν υπήρχαν καθόλου αρνητικά vibes το προηγούμενο καλοκαίρι! Και όχι μόνο ήταν όλα όμορφα και ρόδινα, με μεθοδικές κινήσεις αντί βιασύνης, αλλά λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος μάλιστα, μέσα Αυγούστου δηλαδή, ο ΟΦΗ ήταν και μισό σκαλοπάτι πιο μπροστά από του συνδιεκδικητές του για το Ευρωπαϊκό εισιτήριο. Το θυμάσαι καλύτερα τώρα?

    Όπως και φέτος, που “ο ΟΦΗ είναι η πιο έτοιμη ομάδα που πρόκειται να μπει στο νέο πρωτάθλημα”, όπως τέλεια έγραψες!

    Έτσι και το επόμενο καλοκαίρι! Ανεξάρτητα αν ο ΟΦΗ παλεύει για μια θέση στη μέση της βαθμολογίας ή για αποφυγή του υποβιβασμού, ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι η ομάδα ξεκινάει πιο έτοιμη και, φυσικά, πιο δυνατή από τους υπόλοιπους!

    ΜακράνΠιοΠιστόςΣουΑκόλουθοςΠουΞέρειΟτιΠοτέΔενΠουλάςΣανό-4- heraklion ultras fans.

    1. Φίλε καλησπέρα…μην ξεχνάς,ο Μανώλης κ ο οποιοσδήποτε άλλος γράφει αυτό που βλέπει, και για να λέμε κ του στραβού το δίκιο,η ομάδα είναι σχεδόν έτοιμη για φέτος, θέλει δύο τρεις προσεκτικές κινήσεις.. αλλά πάντα ο καθρέφτης είναι το γήπεδο.. οπότε κάνε υπομονή…

      1. Μα πόσο ευχάριστο είναι να συνομιλούμε όλοι εμείς οι…συνλάτρες του Μανώλη! Κλαμπ πρέπει να ανοίξουμε τόσο που τον πιστεύουμε, τον ακολουθάμε, τον δικαιολογούμε και τον λατρεύουμε!

        Λοιπόν, GTasta, συμφωνώ απόλυτα για άλλη μια φορά! Ο Μανώλης γράφει πάντοτε αυτό που βλέπει ο κακομοίτσης, λέει απλά τη γνώμη του και διατυπώνει μόνο την αλήθεια, όπως σωστότατα λες!

        Αυτό ακριβώς απαντάω και σε όλους αυτούς που κατά καιρούς τον θυμούνται να βαφτίζει την καθυστέρηση ως μεθοδικότητα, να ανεβάζει κάθε καλοκαίρι άρθρο για έναν έναν ποδοσφαιριστή για το πόσο ανεβασμένος είναι στην προετοιμασία και μετά κάνει κάκιστο πρωτάθλημα ή αγωνίζεται ελάχιστα, να τοποθετεί τη λέξη βόμβα σε μεταγραφές τύπου Καστάνιος ή Μπουζούκη, να σπεύδει να χαρακτηρίσει ως ισοπεδωτή τον Μιχάλη που του έγραψε ότι ίσως η ομάδα να μην είναι τόσο καλή τελικά, να τονίζει στην έναρξη της σεζόν ότι ο ΟΦΗ είναι ένα σκαλοπάτι πάνω από τους διεκδικητές του…νταμπλ και μετά από δέκα μέρες να αδυνατούμε να κατεβάσουμε έστω ενδεκάδα, να γράφει κόπι πέιστ το “άρθρο” ότι ο ΟΦΗ ήδη έχει ξεκινήσει τον σχεδιασμό αρχές Δεκέμβρη και η πρώτη μεταγραφή να γίνεται τέλη Γενάρη, όπως αντίστοιχα και το καλοκαίρι και άλλα λοιπά παραδείγματα από κακεντρεχείς οπαδούς μας που θέλουν να τον διαβάλλουν. Είναι να τρελαίνεσαι με ορισμένους!

        Επίσης, GTasta μου, εγώ δε χρειάζεται να κάνω υπομονή για τίποτα. Η ομάδα θεωρώ ότι τα πάει περίφημα και, από τη στιγμή που δε χρωστάει, είμαι ικανοποιημένος με οποιαδήποτε θέση στη βαθμολογία και οποιαδήποτε μεταγραφή και οποιοδήποτε ποδόσφαιρο παίζουμε αέναα! Ονειρικό(ς), έτσι?

        ΤσατσοφάγοςΚαιGTastasΓιαΠάνταΕνάντιαΣεΌποιονΣκεφτείΚάτιΕναντίονΣου-4- heraklion fan club

  3. “Εισαι σκαουτερ στον ΟΦΗ καλοκαιρι 2023 ? Τοτε μπορεις να τρως το καρπουζι μαζι με τα κουκουτσα. Γιατι με ροστερ κλεισμενο 90% τοτε απλα κανεις Ζ-ω-ά-ρ-α “.
    Νομιζω αυτο πρεπει να ναι ενα απο τα σλογκαν του καλοκαιριου. Πλακα κανω. Σκαουτερ σε ζηλευω, τους χαιρετισμους μου !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

four × two =