Τελευταίες σκέψεις πριν την πρώτη συγκέντρωση

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Λιγότερες από 24 ώρες απέμειναν για το πρώτο ραντεβού της νέας χρονιάς και σε ένα ποσοστό 90% ξέρουμε που βαδίζει ο νέος ΟΦΗ.

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας με τις κινήσεις που κάνει ο ΟΦΗ και σε συνδυασμό με όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ, θα δημιουργήσει την ομάδα της επόμενης περιόδου χτίζοντας την σε σύστημα με τριάδα στην άμυνα. Είναι έωλο έως ανακριβές να πούμε ότι ο ΟΦΗ θα παίξει 3-5-2 ή 3-4-3 αφού αυτοί οι σχηματισμοί είναι αρχικά και μόνο θεωρητικοί καθώς τον πρωτεύοντα ρόλο παίζει η φιλοσοφία του προπονητή. Η βάση θα είναι η τριάδα στην άμυνα και σύμφωνα με όσα μας παρουσίασε ο ΟΦΗ του Νταμπράουσκας θα στηριχθεί στην αθλητικότητα των παικτών του, την γρήγορη μετάβαση της μπάλας, την ασφυκτική πίεση και την ομάδα που δεν θα στηρίζεται σε έναν ή δύο παίκτες αλλά στο σύνολο. Για αυτό και το προηγούμενο εξάμηνο είδαμε παιχνίδια όπου ήταν κορυφαίος ο Μπάκιτς, σε άλλα ο Φελίπε, σε άλλα ο Μεγιάδο και πάει λέγοντας.

Το ρόστερ είναι κατά 90% ολοκληρωμένο. Η διαφαινόμενη αποχώρηση του Τοράλ δεν αποτελεί πλήγμα, επί της ουσίας πρόκειται για μια win – win κατάσταση ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον Ισπανό. Ο μεν ΟΦΗ πουλάει έναν παίκτη (έναν ακόμα για ν’ ακριβολογούμε) που μπαίνει στην τελευταία χρονιά του συμβολαίου του και ο οποίος όσο παιχταράς και αν είναι (που είναι) δεν παύει να έχει μια ευπάθεια στους τραυματισμούς – γεγονός που δεν επιτρέπει στον προπονητή να βασίζεται πάνω του. Ο δε Τοράλ λίγο πριν την αυγή της καριέρας του βρήκε το τελευταίο καλό συμβόλαιο του με τετραπλάσιες απολαβές σε σύγκριση με ότι έπαιρνε στον ΟΦΗ και φεύγοντας παίρνει μαζί του τις καλύτερες αναμνήσεις για τον κόσμο αφήνοντας στιγμές που θα τις θυμόμαστε για χρόνια.

Μεταγραφικά ο ΟΦΗ θα ψάξει με την ηρεμία του ακόμα έναν κεντρικό χαφ, ο χρόνος πλέον δεν τον πιέζει καθόλου αντιθέτως η πληρότητα από την μέση και μπροστά του δίνει την άνεση του χρόνου να κινηθεί όπως θέλει στην μεταγραφική περίοδο, με ηρεμία και ασφάλεια για να γίνει η καλύτερη επιλογή. Άλλωστε αν θέλουμε να δώσουμε ένα παράδειγμα, αύριο να ξεκίναγε το πρωτάθλημα ο ΟΦΗ (από πλευράς ρόστερ) θα εμφανιζόταν πανέτοιμος και με επιλογές πρώτης γραμμής σε κάθε θέση. Αλλά οι προσθήκες δύο κεντρικών χαφ είναι τέτοιες που θα γίνουν όταν πρέπει και όπως πρέπει δίχως τον χρόνο να πιέζει τον Νταμπράουσκας και το team του club.

Η ομάδα σε 13 ημέρες από σήμερα θ’ αναχωρήσει για το Όοστερμπεκ με την προίκα της μαγιάς που μας άφησε ο “Ντάμπρα”, τις μεταγραφές πρώτης γραμμής που έχουν γίνει ήδη (Καρώ, Αμπάντα, Ριέρα) και πλέον όλο το παιχνίδι μεταφέρεται στα χέρια του Λιθουανού για να βάλει τις πινελιές πάνω σε αυτό που ξεκίνησε τον περασμένο χειμώνα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

3 σχόλια

  1. Καλημέρα Μανώλη και καλή καλοκαιρινή προετοιμασία!
    Γράφεις ότι ο Τοράλ έχει μια ευπάθεια στους τραυματισμούς – γεγονός που δεν επιτρέπει στον προπονητή να βασίζεται πάνω του.
    Σωστό!
    Όμως σε απασχολούν και οι υπόλοιπες περιπτώσεις παιχτών ευπαθείς σε τραυματισμούς ή… μήπως καλυτερα να περιμένουμε να φύγουν για να το πούμε?

    Γιατί φοβούμαι ότι είσαι έτοιμος να πεις ότι με Φελιππε, Ντούρμι και Γρίβα ο ΟΦΗ θα πετά φωθιές φέτος – παρ’ οτι ξέρουν κι οι πετρες πως κι εκείνοι είναι ευπαθείς στους τραυματισμους ή επανέρχονται από σοβαρότατους τραυματισμούς.
    Δηλαδή με βάση όσα γράφεις για Τοράλ, ούτε και σε κείνους δε μπορεί να βασιστεί φέτος ο Βάλντας!!!

    Θα ήθελα, λοιπόν, τη γνώμη σου:
    Πιστεύεις χρειάζεται επιθετικό με δόντια η ομάδα ή καλά είμαστε με Φελίππε, Γρίβα, Ντουρμισάι???

    ΟΦΑΡΑ

  2. Πιστεύω στο φορ δεν θα κινηθούμε για κάποιον πολύ απλά γιατί μπορεί να παίξει και ο ντικο εκεί που εχει δείξει οτι δεν τραυματίζεται εύκολα.. ίσως ξεπεταχτεί και κάποιος μικρός…τώρα ο Τοράλ δύσκολα θα βρείς αντίστοιχη ποιότητα στη θέση του.. ακόμα και ο μπάκιτς δεν δείχνει ότι μπορεί να πιάσει τα νούμερα του Τοράλ.Τώρα και στην παε τα ξέρουν τα δεδομένα καλύτερα απο μας.. εμείς βλέπουμε απλά ενα ποιοτικό παίχτη και πρώτο σκόρερ της ομάδας παρότι όχι φορ να φεύγει ξέρωντας οτι δεν έρχονται τέτοιοι παίκτες κάθε μέρα. Ελπίζουμε να μην μας λείψει αυτός εμάς και εμείς σε αυτόν.Και να μην ζήσουμε το έργο με τον φιγκειρέδο ξανά …που ακόμα ψάχνουμε φορ να βασιστούμε πάνω του.Η ομάδα είναι σε καλό φεγγάρι… ελπίζω οτι θα ενισχυθεί κ άλλο..στις θέσεις του στόπερ και του 8-10.Ιδωμεν.

  3. Ο Ντίκο άρχισε να βρίσκει τα πατήματά του. Είναι σκύλος του πολέμου το παλικάρι.
    Αρκεί ο Ντίκο αδερφέ Μιχάλη και Μανώλη (στον οποίο απευθύνθηκε η ερώτηση εξαρχής)??
    ΟΧΙ! Η δικιά μου απάντηση.
    Για 6άδα χρειαζόμαστε έναν Ντίκο και έναν Φελίπε ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΑΤΣ.
    Μπορούμε να τους έχουμε σε κάθε ματς?
    ΟΧΙ!
    Όταν λείπει ο ένας ποιον θα βάζουμε?
    Τον Γκρόνινγκ?
    Τον Ντουρμισάι?
    Τον Γρίβα?
    Τον Φαλαταχ?
    Τον Θεοδωσουλάκη?

    Καταλαβαίνεις ότι σε κάποια (ας ελπίσουμε όχι πολλα) ματς θα λείπουν και ο Ντίκο και ο Φελίπε!

    Τι θα κάνει ο Βάλντας? Θα προσπαθήσει να πάρει γκολ από τον Μπάκιτς, τον Ριέρα και τον Νέιρα?
    Ή θα περιμένει κανένα ξερόμυτο από τον Ντιουσέ?

    Η ομάδα χρειάζεται ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

1 × 5 =