Και γεμάτο και αναβαθμισμένο ρόστερ…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Παρότι βρισκόμαστε στην αρχή της μεταγραφικής περιόδου, ένα πρώτο (και ιδιαίτερα μεγάλο) συμπέρασμα μπορεί να βγει από το φετινό ρόστερ του ΟΦΗ που με βάση τον αρχικό σχεδιασμό κλείνει με μια ρόστερ – αυτή στα χαφ.

Επειδή είμαστε όμως μόλις στις 10 του Ιουλίου και το ξαναγράφω για χιλιοστή φορά, δεν ξέρουμε τι θα μας φέρουν οι επόμενες 50 μέρες, εμείς μιλάμε με τα τωρινά δεδομένα. Δεν αναφέρομαι τόσο στην υπόθεση Μανδά, γιατί ο Νταμπράουσκας έχει κάνει ήδη το κουμάντο του, εμπιστεύεται Χριστογέωργο, οπότε ο Λιθουανός ξέρει τι πρόκειται ν’ αποφασίσει όταν (και αν) έρθει η ώρα του αποχωρισμού.

Εδώ θέλω ν’ ανοίξω μια παρένθεση για την υπόθεση Τοράλ και ολίγο από Μανδά. Μακάρι κάθε χρόνο να έρχονται προτάσεις στον ΟΦΗ για την πώληση παικτών του. Ο ΟΦΗ έμαθε από τα προηγούμενα χρόνια να πουλάει ακριβά και όχι να ξεπουλάει (γνωρίζοντας πάντα τόσο το τι παίζει στην αγορά, όσο και το στάτους του κάθε παίκτη ξεχωριστά) και μακάρι να συμβαίνει γιατί πλέον έτσι λειτουργεί το ποδόσφαιρο. Όταν η Φενέρ που είχε μάθει (όπως τα τουρκικά club) ν’ αγοράζει, πλέον μαθαίνει να πουλάει βάζοντας κοντά στα 120 εκ. ευρώ τα τελευταία χρόνια, αντιλαμβανόμαστε πόσο πολύ αλλάζει το ποδόσφαιρο.

Εγώ καταλαβαίνω τον κόσμο που λέει την γνώμη του πως “αν πουλάμε πως θα χτίζονται ομάδες” όμως την ίδια ώρα αυτό που θα πρέπει να τον απασχολεί είναι το “ας φύγουν και 10, σημασία έχει να έρθουν ισάξιοι ή και καλύτεροι”.

Ο ΟΦΗ, με τα σημερινά δεδομένα, έχει κλείσει κατά 99% το ρόστερ του, απομένει ένας παίκτης στο “6” και το “8” και είναι ξεκάθαρο πως έχει γίνει ένα μεγάλο upgrade σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν.

Προφανώς και ο Νταμπράουσκας έχοντας πάρει την απόφαση να εμφανίσει τον ΟΦΗ με παραλλαγές της τριάδας των στόπερ δεν καίγεται και δεν θέλει άλλες προσθήκες μεσοεπιθετικά. Επιθετικά υπάρχουν, αριθμητικά, αρκετοί φορ, στις θέσεις των winger είναι οι Μοσκέρα, Μπιφουμά και παράλληλα ο Ντίκο που μπορεί να καλύψει τις θέσεις. Αντιλαμβάνομαι τα ερωτηματικά που μπαίνουν στα υποθετικά ερωτήματα του στυλ “μα τι θα γίνει αν χρειαστεί ν’ αλλάξει διάταξη ο Νταμπράουσκας” ωστόσο πάντα ο προπονητής είναι εκείνος που γνωρίζει καλύτερα από όλους μας. Όμως αφού πάει ο ΟΦΗ με τριάδα στα στόπερ και αριθμητικά είναι εντάξει η ομάδα αλλά και ποιοτικά με Φελίπε πλέον υγιή, πανέτοιμο και εντελώς διαφορετικό σε σχέση με την περασμένη άνοιξη.

Ο Αμπάντα είναι σαφώς παίκτης με μεγαλύτερες προοπτικές έναντι του Μπαλογιάννη, Καρώ και Λαμπρόπουλος – επίσης έχει γίνει αναβάθμιση έναντι των Διαμαντη, Γιοχού, η προσθήκη του Ριέρα είναι ένα ακόμα κερασάκι στην τούρτα μιας υπερπλήρους δημιουργικής γραμμής (Τοράλ, Νέιρα, Μπάκιτς).

Γίνεται λοιπόν ξεκάθαρη η ανάβαθμιση του ρόστερ του ΟΦΗ ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου σε πολύ μεγάλο επίπεδο και ο Μιχάλης Μπούσης δεν έμεινε στα λόγια αλλά προχώρησε στις πράξεις όταν έλεγε πως στόχος είναι η είσοδος στην εξάδα και η διεκδίκηση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Γιατί την ίδια ώρα που οι ευρωπαϊκές θέσεις έχουν μειωθεί κατά μια, άρα άλλες ομάδες που στοχεύουν στην εξάδα είτε έχουν μειώσει το μπάτζετ τους, είτε χτίζουν στον αέρα με… πλάτες των άλλων, ο ΟΦΗ διατηρεί το μπάτζετ του στα επίπεδα των προηγούμενων χρόνων κάνοντας μια διαφορετική διαχείριση του έμψυχου δυναμικού του.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

3 σχόλια

  1. Μάνο καλησπέρα, όλα καλά με αυτά που γράφεις αλλά σίγουρα θα πρέπει να μπουν στο πρόγραμμα και οι ανανεώσεις όσων υπολογίζονται (ιδίως του Ντάμπρα). το 2024 τελειώνουν 21 συμβόλαια. έστω τους μισούς δεν θα θέλαμε να τους κρατήσουμε για να μην πω τα 3/4? κατά τα άλλα πρέπει να είναι το πιο ήσυχο μεταγραφικά καλοκαίρι εδώ και πολλά χρόνια…… και αυτό είναι καλό για την ηρεμία της ομάδας.

    1. Το παρελθόν έχει δείξει Βαγγέλη πως ο ΟΦΗ, όσους παίκτες (οι οποίοι μένουν ελεύθεροι και δεν είναι δανεικοί) θέλει, τους έχει κρατήσει. Εδώ βέβαια ανεβαίνει η πίστα δυσκολίας αλλά θεωρώ πως προσώρας υπάρχουν άλλες προτεραιότητες.

  2. Καλησπέρα παιδιά!Επιτέλους ηρεμία τάξη και Καλή διάθεση!!Με ενα καλο 6αρι πάμε για όμορφα πράγματα!!!Συμφωνώ Μανώλη μαζί σου είμαστε πλήρης και πολύ καλή ομάδα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ten − three =