Φελίπε Γαγιέγος: Το κερασάκι στην τούρτα του φετινού ΟΦΗ και το καυτό Γεντί Κουλέ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Ο ΟΦΗ για όλους εμάς που νιώθουμε ΟΦΗ είναι ένα αγαπησιάρικο club, το ξέρουμε, το γνωρίζουμε και όλη η πρόσφατη ιστορία μας το έχει αποδείξει περίτρανα. Δενόμαστε με πρόσωπα, με ανθρώπους που πέρασαν και βοήθησαν την ομάδα, είτε ήταν παιχταράδες, είτε έφυγαν αλλά έστω έδειξαν κάτι. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και ανάποδα. Παίκτες που έρχονται, δένονται με την ομάδα, με τον κόσμο, γνωρίζουν πως βρίσκουν ένα κλίμα εντελώς διαφορετικό που τους τραβάει και τους δίνει την δυνατότητα ν’ αγαπήσουν και τον σύλλογο και την Κρήτη.

Θεωρώ πως, από το πρωί του Σαββάτου όταν και έγινε γνωστή η είδηση της αποχώρησης του Γαγιέγος από την Ουνιβερσιτάδ, το μυαλό όλων πήγε στο ενδεχόμενο επιστροφής του Χιλιανού στο Ηράκλειο. Και δεν πέρασαν ούτε 30 ώρες για να έρθουν τα ρεπορτάζ από την Ολλανδία και να ξεσηκωθεί ο κόσμος!

Και ο κόσμος ξεσηκώθηκε όχι μόνο γιατί ο ΟΦΗ, στις ήδη εξαιρετικές μεταγραφές που έχει κάνει μέχρι τώρα, προσθέτει ακόμα μια βλέποντας την διάθεση του μεγαλομετόχου του να επενδύσει οικονομικά σε μια σεζόν που το πρωτάθλημα δίνει 4 μόλις ευρωπαϊκά εισιτήρια αλλά και γιατί έρχεται ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να κάνει (και αυτός) την διαφορά στον φετινό ΟΦΗ.

Πράγματι ο Γαγιέγος είναι ο παίκτης που έλειπε από το παζλ του φετινού ΟΦΗ. Έγραφα τις προάλλες πως ο ΟΦΗ ήθελε έναν καλύτερο Περέα, και δεν εννοούσα προφανώς στον σωματότυπο του Ισπανού, αλλά στα ποδοσφαιρικά του χαρακτηριστικά. Ο Γαγιέγος είναι αυτό που έλειπε, ο παίκτης που ανασταλτικά και δημιουργικά κάνει αυτό που συνθέτουν ως δίδυμο Μεγιάδο+Ντιουσέ. Παίκτης που είναι υψηλότατου επιπέδου και ο οποίος γνωρίζει την ομάδα, τις απαιτήσεις του κόσμου και έρχεται μάλλον πιο ώριμος από όταν ήρθε την πρώτη φορά όταν αναγκάστηκε να φύγει λόγω του οικογενειακού του προβλήματος.

Παρένθεση. Αλήθεια τι έχουν να πουν όλοι εκείνοι οι χοχλιοί που τον Μάρτιο του 2023 έλεγαν και διέρρεαν όλα εκείνα τα τερατώδη για την αποχώρηση του Γαγιέγος κατηγορώντας τον παίκτη, τον σύλλογο διασπείροντας ένα κλίμα τοξικότητας γύρω από τον ΟΦΗ; Η επιστροφή του Χιλιανού τα διαψεύδει (για ακόμα μια φορά) όλα όσα αφορούν τον ΟΦΗ, το παρόν και το μέλλον του club και παράλληλα αναδεικνύει το μέγεθος της συσπείρωσης που επικρατεί την φετινή σεζόν και το τι πρόκειται να επακολουθήσει στις εξέδρες του “Γεντί Κουλέ”.

Η επιστροφή του Γαγιέγος είναι μια ποδοσφαιρική βόμβα. Και είναι βόμβα για τα δικά μας δεδομένα που έχουμε συνηθίσει και μας αρέσει να βλέπουμε παίκτες που μπορούν να ξεσηκώσουν το “Γεντί Κουλέ” δίχως απαραίτητα να είναι τεράστια ονόματα. Αυτήν την μεγαλομανία δεν την είχε ποτέ ο οργανισμός του ΟΦΗ και ούτε πρόκειται να την αποκτήσει ποτέ όπως κάποιοι άλλοι στην ποδοσφαιρική Ελλάδα.

Το έγραψα και παραπάνω ο ΟΦΗ είναι ένας αγαπησιάρικος σύλλογος με τα καλά του και τα κακά του που δημιουργούν αυτού του είδους τα συναισθήματα.

Με τον ΟΦΗ πλέον να έχει δημιουργήσει ένα ρόστερ που δημιουργεί αυτόματα προσδοκίες για τη νέα χρονιά, το ραντεβού στο “Γεντί Κουλέ” πρέπει να είναι πιο βροντερό από ποτέ άλλο!

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΠΟΥΛΕΝ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

11 σχόλια

  1. Σειρά μας τώρα σε κάθε αγώνα να γεμίζουμε το Γεντι Κουλέ!!!Τι άλλο θέλουμε…????

  2. Απ τη μέρα που έφυγε είχα ένα προαισθημα ότι κάποια στιγμή θα γυριζε… αλήθεια…. και να που ήρθε η ώρα!!!!!

  3. Κρατηστε λιγο μικρο καλαθι….μακαρι να ειναι ο ιδιος…απο εκει και περα επιμενω στο δεκαρι…ο Τοραλ θα ειναι υγειεις και ειμαστε πληρεις;;;
    ΥΓ:Στους 17-18 παικτες πρωτηςγραμμης Σαρρη βαζεις και τον Γιαννουλη και τον Ντουρμισαι…γιατι να μιλαμε για ομαδα Β εθνικης ναι ειναι….
    ΥΓ2 οντως ειναι το πιο πληρες καλο ροστερ για 6δα…αλλα μην υπερβαλουμε κιολας….

    1. Αυτό που έχουμε την τάση να χαμηλώνουμε μόνοι μας τον πήχη του ΟΦΗ, εγώ δεν το έχω ξαναδεί σε καμία άλλη ομάδα. Για το 10αρι, πέραν του Τοράλ είναι ακόμα οι Ριέρα, Μπάκιτς, Νέιρα.

      Για Γαγιέγος, τον ξέρουμε και μας ξέρει καθόλου μικρό καλάθι.

      Για τους 17-18 παίκτες, ίσως είπα και λίγους. Μέτρησε τους και θα τους βγάλεις περισσότερους.

      1. Τον Νειρα μπορουμε να το υπολογιζουμε Μανο μονο ως μπακ απ ενταξει μεγαλωσε…το θεμα δεν ειναι απλως να μην τον μικραινουμε αλλα και να μην τον ”μεγαλωνουμε”γιατι υπερεκτιμουμε πολλες φορες το ροστερ μενουμε εκτος στοχων οπως ειναι φυσιολογικο και μετα γκρινιαζουμε….Φετος εχουμε θεωρω το πιο πληρες ροστερ πραγματικα για 6 δα ….μακαρι να ειναι ολοι υγειεις και να μην εχουμε τραυματισμους

        1. Δυστυχώς είτε μας αρέσει είτε όχι ο Νειρα στα 35 του, παραμένει βαρόμετρο για τον ΟΦΗ. Στα παιχνίδια της περασμένης σεζόν όπου δεν έπαιξε ήταν πλήγμα κ οπότε έμπαινε η ομάδα μεταμορφωνοταν. Νοικοκυρευει το παιχνίδι! Μακάρι να ψάχνουμε κ για κάποιον νεώτερο με αυτά τα χαρακτηριστικά

      2. Εγώ τους βγάζω 13 πάντως….Ε όχι δεν θα βάλω τον αμπαντα στους παίκτες πρώτης γραμμής…που έπαιζε πέρυσι και θα μπει στην πρώτη γραμμή;;αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει αλλά ακόμη δεν μπορώ να τον βάλω εκεί…..ο νειρα έχει φύγει από την πρώτη γραμμή….η πρώτης γραμμής είναι παίκτες που βασιζεσαι πάνω τους και αν εσύ βασιζεσαι στον νειρα είσαι φαντασμένος….. εννοείται κάτι γκρονιγκ μπιφουμα Γρίβας Γιαννούλης ντουρμισαι είναι δεύτερης γραμμής……ποτέ ένα οπαδικο σάιτ δεν είναι αντικειμενικο…αλλά οκ μην ξεχάσουμε αυτά που ξέρουμε…το αστείο είναι ότι γεμίζετε προσδοκίες και μετά εξ του αποτελέσματος ξεκινάτε την κλαψα και τις δικαιολογίες.. γιατί δεν παραδέχεστε ότι το ρόστερ δεν ήταν για αυτό το στόχο και ψάχνετε άλλες δικαιολογίες κτλ…. τέλος πάντων το ρόστερ όπως είναι τώρα είναι για 6 θέση με μια αποκλειση μιας θέσης πάνω και κάτω… γιατί μπάλα είναι και γυρίζει….

        1. Καταρχήν πολλές φορές το σάιτ είναι περισσότερο από όσο πρέπει αντικειμενικό. Επίσης υπάρχει η έννοια της υποκειμενικότητας. Το ότι λες εσύ κάτι δεν σημαίνει ότι είναι σωστό, όπως επίσης το ίδιο ισχύει και για μένα. Πάμε τώρα στα υπόλοιπα. Πόσες ομάδες έχουν στο ρόστερ τους παίκτες σαν τον Νέιρα που μπορεί να παίζει για 30-35 λεπτά και να είναι σε θέση να κάνει την διαφορά στο παιχνίδι; Ξαναλέω λοιπόν πως ορισμένοι έχετε την τάση να μικραίνετε μόνοι σας την ίδια σας την ομάδα και εγώ δεν το δέχομαι ούτε θα το δεχτώ. Τέλος στο σχόλιο σου φαίνεται ότι φάσκεις και αντιφάσκεις καθώς αφού ρίχνεις ένα κατεβατό ολόκληρο στο τέλος λες πως “τώρα είναι για έκτη θέση με απόκλιση μιας θέσης πάνω”. Αν εσύ θεωρείς λοιπόν ότι αυτό το ρόστερ είναι για την 7η θέση εγώ σηκώνω ψηλά τα χέρια και θα πάω στην παραλία.

          Υ.Γ. Είσαι ο άνθρωπος, επειδή δυστυχώς για ορισμένους έχω μνήμη ελέφαντα, έγραφες πέρυσι να φέρει ο ΟΦΗ τον Μπεθάρες (!!) που έχει σταματήσει την μπάλα εδώ και 10 χρόνια.

  4. Ρε Μάνο με 30 λεπτά περιμένοντας τον νειρα δεν μπορούμε να κάνουμε σοβαρή κουβέντα…καλός χρυσός θέλω να πω αλλά δεν θα βασιστούμε σε αυτόν και όπως βλέπω το ρόστερ μάλλον το ίδιο σκέφτεται και ο νταμπραουσκας….το φετινό ρόστερ σαφώς και είναι για 5-6 θέση το περσινό ήταν για 6-7 αλλά μπάλα είναι και γυρίζει…. φέτος έχουμε καλύτερο ρόστερ καλύτερο προπονητή που μάλιστα είναι ιδι στην ομάδα και δεν ήρθε φέτος… είμαστε πλήρεις σε κάθε θέση και το μόνο που μένει είναι να έχουμε υγεία και αν οι παίκτες μας παίξουν όπως τους ξέρουμε τότε εγώ πιστεύω στην πέμπτη θέση …που πιο αντικειμενικο από εμένα δεν θα βρεις…

  5. Εγώ δεν θα πετάω στα σύννεφα.. Η ομάδα δείχνει καλύτερη από περισυ αλλά αυτό θα φανεί στο γήπεδο..

    1. Νομίζω ότι ούτε στα σύννεφα πρέπει να πετάει κάνεις ούτε να καταστροφολογει… πρώτον δεν μπορείς να ζητάς καλύτερο ρόστερ από όσο μπορεί να προσφέρει ο ιδιοκτήτης…αυτό το ρόστερ μπορεί αν δεν μας αρέσει ας βρούμε πιο πλούσιο (η ψείρα αν χόρτασε) δεύτερον δεν μπορείς και με Γιαννούλη γιοχου Γρίβα ντουρμισαι κτλ να μου λές ότι έχουμε ρόστερ 6 δας… κοινός πιάνουμε τα άκρα… φέτος θεωρώ το ρόστερ αξιοπρεπέστατο για 6 δα… ηδωμεν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

six + nineteen =