Ο Μπούσης που έκανε πράξη την υπόσχεση του, το πληρέστερο ρόστερ της 5ετιας και μια χρονιά που μπορεί να γίνει ορόσημο για το μέλλον

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Τον περασσμένο Μάη στο περιθώριο του Black Flame Rising ο Μιχάλης Μπούσης προχώρησε σε τοποθετήσεις που αφορούσαν το όραμα του για το μέλλον του ΟΦΗ. Έβαλε στόχους που κάποιοι θεώρησαν ότι… τρυπάνε το ταβάνι της ομάδας αλλά η μεγάλη εικόνα δεν ήταν όσα είπε ο ιδιοκτήτης του ΟΦΗ αλλά ότι λίγους μήνες μετά είδαμε να το μετατράπει σε πράξεις.

Σε μια χρονιά όπου μέσω πρωταθλήματος προκύπτουν τέσσερα εισιτήρια για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και από εκεί και κάτω, η 5η με την 12η θέση δεν έχει καμία διαφορά, ο Μιχάλης Μπούσης όχι μόνο δεν μείωσε το μπάτζετ του ΟΦΗ, δεν το διατήρησε στα ίδια επίπεδα αλλά το αύξησε κιόλας. Έδωσε την πλήρη ελευθερία κινήσεων στην διοίκηση και τον Μηνά Λυσάνδρου και τον Βάλντας Νταμπράουσκας για να χτίσουν μια ομάδα που δίχως καμία υπερβολή μπορεί να θεωρηθεί και το καλύτερο ρόστερ της εποχής του Μιχάλη Μπούση.

Και δεν έχουν τελειώσει ακόμα οι μεταγραφές, άρα δεν ξέρουμε τι άλλο θα προκύψει μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Όλα όσα ακολούθησαν από τον Μάη και έπειτα όχι μόνο κατάφεραν να διώξουν την τοξικότητα που υπήρχε και η οποία κυοφορούνταν ως αποτέλεσμα των κακών πορείων των προηγούμενων χρόνων αλλά η συσπείρωση έχει χτυπήσει κόκκινο, είναι ξεκάθαρο πως υπάρχει το καλύτερο κλίμα των τελευταίων χρόνων και είναι και μια ανταπόκριση των φιλάθλων προς το club για την δουλειά που έχει γίνει σε όλα τα επίπεδα.

Ο ΟΦΗ μπαίνοντας στο πρωτάθλημα προφανώς και βάζει στόχο την είσοδο στα play offs ωστόσο αυτό είναι πλέον το μίνιμουμ διακύβευμα της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Στόχος θα είναι (και είναι) να μειώσει αγωνιστικά την διαφορά από τους υπόλοιπους μεγάλους, να ξεκινήσει ξανά να παίρνει μεγάλες νίκες και όπως έχει πει τόσες και τόσες φορές ο Βάλντας Νταμπράουσκας να “είναι χαρούμενοι όχι επειδή ισοφαρίσαμε στο τέλος αλλά επειδή θα κερδίζουμε αυτά τα παιχνίδια”.

Η εκκίνηση του πρωταθλήματος που βρίσκει τον ΟΦΗ στο κατάμεστο “Γεντί Κουλέ” δεν μπορεί παρά να μην έχει ψηλά το φρόνημα του κόσμου του, την πίστη, την αισιοδοξία του και την ψυχολογία στα ύψη όχι μόνο για το παιχνίδι με τον Άρη αλλά συνολικά για το φετινό πρωτάθλημα.

Και όχι άδικα γιατί ο φετινός ΟΦΗ μπορεί να τρυπήσει το ταβάνι που δεν πρέπει να μπαίνει. Όταν ακούμε δημόσια δηλώσεις παικτών για “όνειρα για Κύπελλο” και “στόχος η Ευρώπη”, γιατί να μην υπάρχει πίστη στο φετινό γκρουπ του Βάλντας Νταμπράουσκας;

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

12 σχόλια

  1. Μετά από πολλά χρόνια ξεκινάει μια ποδοσφαιρική σεζόν που αν μη τι άλλο δεν έχει ούτε την ανασφάλεια των προηγούμενων ετών και η ομάδα δείχνει ποιο δεμένη και πλήρης από ποτέ.
    Παρ’ όλα αυτά,ας κρατάμε μικρό καλάθι και να προσφέρουμε ατην ομάδα την στήριξη που χρειάζεται
    σε κάθε περίπτωση.
    Αρχή είναι, δεν παίζουμε μόνοι μας και οι αντίπαλοι είναι όλοι αξιόλογοι.
    Μαζική παρουσία στο γήπεδο,στήριξη,στήριξη,στήριξη.

  2. Ναι ισχύουν όλα τα παραπάνω!προϋπόθεση ότι μένει ο Μανδας!!Καλός ο Χριστογωργος αλλα Μανδας ούτε είναι ούτε μπορεί να γίνει. Μην τρελαθούμε κιόλας..!Επίσης μια μεταγραφή στο κέντρο θα χρειαστεί ακόμα.περιμένω να δω πως θα πάνε Λαμπρόπουλος Καρρω με τον Βουρο και πότε θα δώ τον παλιό καλό Γκαγιεγος τον παικταρά!!!Αμπαντα Μπιφουμα Μοσκερα κάθε αγώνα θα είναι και καλυτεροι.Αυτα !!Είμαι πολύ αισιόδοξος…!!Καλη επιτυχία ΟΦΗ Καλή αρχή να κάνουμε!!!

  3. Ο μάνδας δεν πρέπει να φύγει θα τους πουλήσετε όλους παρε τε παίχτες θα έχω πρόβλημα

  4. Χαμηλά την μπάλα παιδιά. Όλα στο γήπεδο. Ούτε αποθέωση ούτε πανηγύρια. Συναισθηματική σταθερότητα.

  5. Που τον είδες τον χριστογεωργο και τον θεωρείς καλό;

    1. Όλα καλά και σωστά όσα λέτε όλοι παιδιά… αλλά…… είναι πρεμιέρα με όλες τις ιδιαιτεροτητες της…..μήπως η αισιοδοξία… οι χαρές και ο ενθουσιασμός να αρχίσουν μετά το τέλος του αγώνα με τον Άρη ???????…..

  6. Φέτος είναι η μοναδική χρόνια που θα συμφωνήσω μαζί σου Μάνο ότι ναι το έχουμε…κάτι γιογου καμαουντουρμισαι γκρονιγκ κτλ που θεωρουσες αξιόλογους και αποδεικτηκαν Β και Γ εθνικής (γιατί εκεί θα υπογράψουν) δεν υπάρχουν πια….η ομάδα έχει πλήρες ρόστερ αν και με προβληματίζει η αποχώρηση του ντιουσε που λογικά θα ήταν βασικος στα μιλάμε για σημαντική απώλεια την στιγμή που ελπίζουμε ότι ο επιρεπεις σε τραυματισμούς τοραλ και 35 και πλέον νειρα θα είναι υγιέστατοι

  7. το μονο σοβαρο προβλημα που βλεπω ειναι η επίθεση θελουμε εναν καλο και γρηγορο επιθετικό να τραβαει πανωτου τους αμυντικούς να εχει ο φελιπε χωρο ο ντικο δεν μου αρεσει καλος αλλα δν εχει το ευκολο γκολ

  8. Σίγουρα είμαστε πολύ καλύτερα από άλλες χρονιές κ μακάρι να μπούμε έτσι με φόρα. Θα συμφωνήσω όμως κ εγώ με τον Αλέξανδρο, χρειαζόμαστε επιθετικό. Πόσο να τραβήξουμε με Ντίκο κ Φελίπε μόνο; Κ με 1 στην κορυφή να παίζουμε, πάλι χρειάζεται ένας ακόμα. Αν μείνουμε έτσι θα περιμένουμε πάλι τα Χριστούγεννα να κάνουμε μεταγραφή έκτακτης ανάγκης να βγεί η σεζόν.

  9. Ας δούμε πρώτα την ομάδα απόψε και θα κρίνουμε.

  10. Ένα σχόλιο για το παιχνίδι με τον Άρη. Φαίνεται ξεκάθαρα στο τρίτο γκολ του ΟΦΗ τον Φελίπε να ζητάει μπάλα επίμονα. Ίσως σωστά να μην την πήρε γιατί δεν ήταν εφικτό, ήταν και ο Νέιρα μπροστά του.
    Βλέπω όμως μετά το γκολ ο Φελίπε να το πανηγυρίζει με δυσκολία, φαίνεται ξενερωμένος. Συμβαίνει κάτι με τον παίκτη ή ήταν πάνω στη φάση απλά και πάμε παρακάτω?

  11. Οταν ειμαι κουρασμενος και δεν εχω ορεξη, μπαίνω και διαβάζω το αρθρο και τα σχολια και με πιανουν τα γελια και φτιαχνει η διαθεση μου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

one × three =