Η ευλογία του ΟΦΗ να έχει έναν ειλικρινή προπονητή

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Το πρώτο σημαντικό πλεονέκτημα του Βάλντας Νταμπράουσκας που εξαρχής είχαμε διακρίνει όλοι ήταν ο αυθορμητισμός του και η ειλικρίνεια του. Από την πρώτη στιγμή που έπιασε δουλειά στο Ηράκλειο και αφού καταβρόχθισε τόνους πληροφοριών για το ποιος είναι ο 97χρονος ΟΦΗ, είχε πλέον στην διάθεση του όλο το know how του club.

Με αφορμή το πρώτο brifieng της χρονιάς με τους ρεπόρτερ του ΟΦΗ, ο Βάλντας Νταμπράουσκας για ακόμα μια φορά έδειξε πλήρως συνειδητοποιημένος για την χρονιά που έρχεται, τα δικά του θέλω και πιστεύω για την ομάδα που δημιουργείται τώρα και που βεβαίως δεν βρίσκεται ούτε στο 40% της ετοιμότητας της.

Ο Λιθουανός που είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος και γνωρίζει το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται αλλά και το πως έχει εξελιχθεί η θέση του ΟΦΗ στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν δίστασε ακόμα και χθες να πει τα πράγματα με το όνομα τους. Ακόμα και όταν του τέθηκε ως ερώτηση το γεγονός ότι ο ΟΦΗ δεν έχει κερδίσει ποτέ στην Τρίπολη και αν το Σάββατο ήρθε η ώρα για να γίνει αυτό, ο Νταμπράουσκας δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλο του. Απάντησε ειλικρινά, αυθόρμητα αλλά με τρόπο που βάζει τα πράγματα στην θέση τους. Όταν ο Λιθουανός είπε για τις επιδόσεις του ΟΦΗ τα τελευταία 15 χρόνια, ήταν σαν να συνέστησε υπομονή προς όλους (media, φιλάθλους) για να δουν την ομάδα που πραγματικά θέλουν.

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας γνωρίζει καλύτερα από όλους πως ο ΟΦΗ δεν είναι έτοιμος, όπως και καμία ελληνική ομάδα, στις 24 Αυγούστου. Ξέρει πως στην παρούσα φάση μετρούν τ’ αποτελέσματα, η δημιουργία μιας ατσάλινης ψυχολογίας που σφυρηλατείται μέσα από την αυτοπεποίθηση, τις νίκες όπως εκείνης επί του Άρη και πολλές άλλες λεπτομέρειες που παίζουν τον ρόλο τους.

Ο πανέξυπνος Λιθουανός που ξέρει και ο ίδιος πάρα πολύ καλά ότι ο ΟΦΗ αυτήν την στιγμή παίζει για το αποτέλεσμα και μόνο για αυτό, στέλνει και το δικό του μήνυμα προς τον κόσμο αλλά και προς τους παίκτες του. Πέρυσι όταν όλος ο ντουνιάς ήταν στα κάγκελα για το ρόστερ του ΟΦΗ, βάλλοντας κατά δικαίων και αδίκων, εκείνος είχε βγει μπροστά υπερασπίζοντας τους μέχρι τέλους.

Ο προπονητής του ΟΦΗ δεν κάνει το λάθος που κάνουμε στην πλειοψηφία μας, να στέκεται στο παρελθόν και την υστεροφημία του συλλόγου. Γνωρίζει πως το ποδόσφαιρο ειναι διαφορετικό, έχει αλλάξει με έτη φωτός από τις προηγούμενες δεκαετίες και δεν αρκεί μόνο ένα πολύ καλό ή πλήρες ρόστερ για να φέρει την επιτυχία.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

1 σχόλια

  1. Ρε Μανωλη σε ακουω συνεχεια λεει ο Μαρκακης οτι εχουμε αμυντικες αδυναμιες -που οντως εχουμε-και ψαχνεις συνεχεια δικαιολογιες…δηλαδη με τις δικαιολογιες τι θα αλλαξει;; θα παει καλυτερα η ομαδα;;ιδικα στο πρωτο γκολ του Αρη υπαρχει σοβαρο λαθος….και το λεμε για να ανυσηχησουμε να βελτιωθουμε κτλ..οχι για να κραξουμε…αν ειναι δυνατον…επισης μην επαναπαυομαστε με το ροστερ οτι ειναι πληρες οκ…αργοτερα θα εχουμε θεματα καρτων και τραυματισμων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

1 + 17 =