Δεν επιτρέπεται τέτοια εικόνα με αυτό το ρόστερ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Δεν είναι η ήττα πάντα αυτή που παίζει ρόλο, όσο η εικόνα που προκύπτει από αυτήν. Και η εικόνα του αγώνα ήταν τέτοια που προκαλεί μεγάλο προβληματισμό. Δεν είμαι από εκείνους που πίστευαν ότι ο ΟΦΗ θα είναι έτοιμος από τον Αύγουστο ούτε όμως ότι η φετινή ομάδα έχει χτιστεί για να χάνει με κάτω τα χέρια από ομάδες όπως ο Αστέρας Τρίπολης. Το κυριότερο ωστόσο ήταν ότι αυτή η ομάδα δεν ήταν «ομάδα Νταμπράουσκας» και δικαιολογημένα ο Λιθουανός λέει ότι ήταν το χειρότερο παιχνίδι από την ημέρα που ήρθε στο Ηράκλειο.

Ο φετινός ΟΦΗ έχει δομηθεί και δικαιολογημένα υπάρχουν απαιτήσεις από την ομάδα που στο τέλος της χρονιάς οφείλει απέναντι στον εαυτό της, τις προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί να έχει κάνει το καθήκον του και να μπει στην εξάδα. Σε αυτά τα παιχνίδια «τύπου Τρίπολης» θα πρέπει να αναδεικνύει την δυναμική που έχει αναπτυχθεί.  Και κυρίως να δείξει ότι είναι μια πραγματικά καλή ομάδα όπως πιστεύει σωστά ο κόσμος.

Προφανώς και θα βρούμε να ρίξουμε την ευθύνη στα αμυντικά ξένα που έκαναν την εμφάνιση τους όμως εμένα με προβληματίζει περισσότερο η εικόνα του δεύτερου ημιχρόνου όπου παρότι είχε την μπάλα στα πόδια του μόνιμα, η πρώτη φάση που έβγαλε ήταν στο 83’ και όχι νωρίτερα.

Ο Νταμπράουσκας θα την βρει την λύση, ο Λιθουανός γνωρίζει τι είναι αυτό που πρέπει να κάνει ώστε να μην επαναληφθεί αυτό το φαινόμενο απλά με την εμφάνιση της Τρίπολης βάζει πάνω του μια ανόητη πίεση ενόψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ που θα μπορούσε να την είχε αποφύγει. Οι ικανότητες του προπονητή του ΟΦΗ είναι μεγάλες και έγραψα και την Παρασκευή πως είναι ευλογία για τον οργανισμό αλλά και τον κόσμο του να τον ακούει να καταγράφει την πραγματικότητα με ειλικρίνεια και να μην κρύβεται πίσω από δικαιολογίες.

Και για χθες είπαμε κανένα ελαφρυντικό, καμία δικαιολογία. Ίσως είναι και καλό που τώρα ο ΟΦΗ παίζει με τον ΠΑΟΚ και όχι κόντρα σε κάποιον άλλον. Η ομάδα έχει προσωπικότητες, δεδομένα καλό υλικό και την Κυριακή θα πρέπει μα το δείξει στην πράξη για ν’ αφήσει στο παρελθόν το ναυάγιο της Τρίπολης.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

8 σχόλια

  1. Ισχυρό χαστούκι για όλους…τα πράγματα δεν είναι τόσο τέλεια….η ομάδα χρειάζεται νοοτροπία νικητή..γιανα περνει παιχνίδια σε τέτοιες έδρες…και δεν μιλάω για κόσμο κτλ..αυτα είναι χαζομάρες…η Τρίπολη είναι δυνατή έδρα ο Ατρόμητος επίσης…εκει όταν αρχίζεις και περνεις δίπλα ξεκινάνε ολα…..καλό το ρόστερ θέλει σίγουρα 1-2 παίκτες έναν στο κέντρο στυλ μεγιαδο όταν δεν είναι σε καλή μέρα γιατί είναι λίγο η του ύψους ή του βάθους και εννοείται ότι χάνει πολλά παιχνίδια λόγο τιμωρίας…και έναν φορ που θα έχει το τελείωμα του Φελίπε και τα τρεξίματα του ντικο. ΥΓ ξεκίνησαν μερικοί άσχετοι μετά τη. Ήττα να γράφουν καληνύχτα…ξεφτιλες…μια από τα ίδια…δεν ξαναπάω γήπεδο κτλ …για εμένα αυτοί δεν είναι όχι ΟΦΗ…δεν είναι καν φίλαθλοι του ποδοσφαίρου..ένα μάτσο άσχετοι είναι που μόνο κακό κάνουν….λες και τους έταξε κανένας πρωτάθλημα αήττητο..

  2. Σίγουρα ήταν μια πολύ κακή μέρα η χτεσινή, παικτών και προπονητή. Πιστεύω ότι δύσκολα θα ξαναδούμε τέτοια εμφάνιση διότι η ομάδα θα “δέσει” κι άλλο στο προσεχές διάστημα, είναι ακόμη πολύ νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα.
    Ομως,τα καμπανάκια είχαν χτυπήσει τόσο στα φιλικά όσο και στο ματς κόντρα στον Άρη. Στα μετόπισθεν η ομάδα δέχεται φάσεις πολύ εύκολα ενώ το κέντρο δε “φιλτράρει” όπως θα έπρεπε. Για μένα, αυτό έχει να κάνει με το ότι η 3αδα πίσω δεν έχει αποκτήσει ακόμα τη συνοχή που χρειάζεται (δύο στους τρεις είναι φετινές μεταγραφές) ενώ και ατομικά κάποιοι παίκτες (π.χ. Λαμπρόπουλος, Μπάκιτς και Φελίπε) δεν έχουν φτάσει ακόμα τα γνωστά στάνταρ τους. Ίσως θα έπρεπε ο Ντάμπρα να τα δει αυτά (όχι ότι δεν τα ξέρει) και να πάει το πάει πιο έξυπνα το θέμα κατάρτισης της ενδεκάδας τώρα στις αρχές. Μέχρι να δέσουν κάποιοι με το σύνολο και να βρουν τη σωστή χημεία μεταξύ τους, ίσως θα έπρεπε να πάει σε πιο δοκιμασμένες λύσεις ο κόουτς, τόσο σε πρόσωπα όσο και σε σχηματισμούς. Αλλά αυτός ξέρει καλύτερα. Περιμένω αντίδραση σύντομα.

    Υ. Γ. Για να τα λέμε όλα, το κοράκι ήρθε κι έβαλε το κερασάκι στην τραγική εικόνα της ομάδας. Πιο πέναλτι δε γίνεται αυτό στον Τοράλ στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου. Το VAR δεν υπήρχε καν; Σκάνδαλο που πέρασε στα ψιλά.

  3. Σωστό άρθρο καλά κάνεις και τους τα χώνεις Μανωλη. Παρότι έδωσε μπάλα ο αντίπαλος πάλι δεν σκόραρε η ομάδα. Αυτό είναι άλυτο πρόβλημα από πέρυσι. Ένα ολόκληρο δεύτερο 45λεπτο σου έδωσαν μπάλα και σου λένε παίξε και δεν το εκμεταλλεύτηκαμε. Ειδικά εντός έδρας πρέπει να λυθεί αυτό ! Πιστεύω επίσης ότι είναι η τελευταία φορά που είδαμε αυτήν την τριάδα πίσω, η οι παίκτες η το σύστημα θα αλλάξει γιατί τον εξέθεσαν τον προπονητή. Και πάλι μπράβο Μανώλη που τους τα έδλχωσες γερά και δεν χαρίστηκες στην κριτική σου !!!

    1. Ο Μανώλης και δεν χαρίστηκε στη κριτική του;;;μιλάμε για θαύμα

  4. Ακόμα δεν έχουμε μάθει, ότι κι οι άλλες ομάδες έχουν καλούς παικτες, Καλές μεταγραφές, πιο καλές από μας, καλούς προπονητές.. Δεν είναι παράλογο να χάσουμε στη Τρίπολη, είναι καλή ομάδα και με στόχους κι αυτή.. Δεν είμαστε ακόμα σταθεροί στην απόδοση μας, ούτε έχουμε 2 υπερπαικτες να γυρίζουν τα ματς όταν οι υπόλοιποι σέρνονται.. Η εξάδα δεν είναι καθόλου σίγουρη, η ομάδα δεν έχει δέσει ακόμη.. Ο Φελίπε θέλει παιγνίδια και ο γκαγεχο επίσης.. Όσο για την άμυνα, τι βρήκαμε στους καρώ και Λαμπρόπουλο που δεν βρήκαν άλλες ομάδες και τους πήραμε; με καρώ, δεν γίνεσαι ομάδα.

  5. Τεράστια ευθύνη για τον Νταμπραουσκας!!!!!Τι δεν καταλαβε ακόμα??Οτι η τριάδα Βουρος,Λαμπρόπουλος,Καρό δεν μπορούν να συνεννοηθούν ούτε να παίξουν αυτό το σύστημα?Δεν έχουν τα χαρακτηριστικά και την ποιότητα που χρειάζεται εκτος του Βουρου που και αυτοςστο τέλος εκτίθεται!!Ο Τοραρισον αμυντικα εκτός τόπου. Ο Μπακιτς παίζει πιο μπροστά και θέλει δίπλα του Νειρα η Τοραλ.Μοιραια η επίθεση με τον φιλότιμο Ντικο μόνο και έρημο και τον Φελίπε επίσης ολομόναχο στα 20 μέτρα τι περιμένεις???Δεν φταίνε οι παίκτες!Ο προπονητής ώφειλε να προσαρμοστεί σε ενα σύστημα που να μπορούν οι παίκτες να υπηρετήσουν.Αλλους παίκτες έχει φέτος και άλλους είχε πέρισυ!Επίσης ποιός λέει οτι δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές στο 20λεπτο αλλα πρέπει να περιμένεις????

  6. Βλεποντας και της αλλες ομαδες, που ενυσχιονται συνεχως καταλαβαινει κανεισ το ποσο δυσκολο,και ανταγωνιστικο ειναι το πρωταθλημα…Επιβαλεται να ενισχυθη με δυο τρεις ποιοτικους οπως αριστερο στοπερ δεξιο μπακ αμυντικο χαφ….ο καρω και ο λαμπροπουλος δεν εμπνεουν….Σιγουρια ουτε συνοχη αλλα ουτε ψυχη αγωνιστικη,, ελπιζω να αλλαξει αυτη η εικονα..ο στοχος μας πρεπει να ειναι γρηγορη συγκομιδη βαθμων,Για αποφυγη δυσαρεστων καταστασεων.Νταπρα παρε το αλοιος δεν βγαινει το συστημα που ακολουθης με ενεα αμυντικογενεις?????

  7. Τριο Καρώ είναι όχι μόνο η άμυνα αλλά κι όλη η Ομάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 × 1 =