Η αύρα του “Γεντί Κουλέ” τα λάθη με την Τρίπολη και ο ΠΑΟΚ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule για την δυναμική της έδρας του ΟΦΗ, το ματς της Κυριακής και τα εναπομείναντα κομμάτια του ρόστερ.

Οι μεγάλες ομάδες θρέφονται από την δίψα του κόσμου τους, επιζητούν την πίεση που προσφέρει η πολυτέλεια της δυναμικής χιλιάδων ατόμων που βρίσκονται πίσω από το όνομα των συλλόγων. Ο ΟΦΗ όντας μέλος του ολιγομελούς club των μεγάλων ομάδων στην Ελλάδα έχει μάθει πλέον να ζει υπό το καθεστώς πίεσης, να προσπαθεί ν’ αποδεικνύει σε κάθε 90λεπτο την αξία του. Η κακή εμφάνιση στην Τρίπολη επαναφέρει την πίεση για νίκη και καλή εικόνα κόντρα στον ΠΑΟΚ την ερχόμενη Κυριακή αλλά πάνω από όλα την ανάγκη για ν’ αποδείξει το ίδιο το γκρουπ την αξία που δεδομένα έχει.

Η αύρα του γηπέδου

Έγραφα μετά τη νίκη επί του Άρη πως η φετινή συσπείρωση, το εξαιρετικό κλίμα που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον κόσμο του βγήκε και στις εξέδρες του “Γεντί Κουλέ”. Στο 2-2 ο κόσμος φώναζε, έσπρωχνε από τις εξέδρες την ομάδα στη νίκη, της έδινε την μεγαλύτερη, το δυνατόν, ώθηση προκειμένου να πάρει το τρίποντο και στο τέλος το πέτυχε. Είναι πολύ σημαντικό, ακόμα και αν υπάρχουν ορισμένοι που λοιδωρούν αυτά τα συναισθήματα, για τους ίδιους τους παίκτες να μπαίνουν μέσα στο γήπεδο και να εισπράττουν την θετική αύρα που υπάρχει στο γήπεδο. Και είμαι σίγουρος πως την ερχόμενη Κυριακή θα ξαναδούμε αυτήν την αύρα από τον κόσμο του ΟΦΗ και ότι θα κατακλύσει τις εξέδρες του “Γεντί Κουλέ”. Το αξίζει ο κόσμος, το αξίζει όμως και η ίδια η ομάδα να υπάρχει θετική αύρα στον ουρανό των Καμινίων για να πάρει τη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Προφανώς και χρειάζεται μεγαλύτερη ένταση κόντρα στον ΠΑΟΚ

Το παιχνίδι της Τρίπολης ανήκει στο παρελθόν και έτσι πρέπει να γίνει. Μια μεγάλη ομάδα οφείλει και πρέπει να μαθαίνει από τα λάθη της, να κοιτάζει μπροστά και να τα διορθώνει αμέσως. Ή εν πάσει περιπτώσει να προσπαθεί να τα διορθώνει. Και στον ΟΦΗ δεν σκέφτονται λιγόψυχα ούτε λείπουν οι προσωπικότητες. Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είναι πολύ μεγαλύτερης δυσκολίας αλλά ο φετινός ΟΦΗ, όπως θα επιμένω να γράφω, είναι ομάδα για να πετύχει αυτό που περιμένει όλος ο κόσμος. Δεν τελείωσε ποτέ η χρονιά στις 26 του Αυγούστου, ούτε και στην δεύτερη αγωνιστική. Η ομάδα έχει δημιουργηθεί για να πετύχει και τις προσδοκίες του κόσμου της. Προχθές μου υπενθύμισε ένας ακροατής ότι την τελευταία χρονιά του Γκέραρντ στον πάγκο του ΟΦΗ, το 99-00, είχε φάει μια σφαλιάρα στην Πάτρα την 2η αγωνιστική με 3-0 από την Παναχαϊκή. Θυμόμαστε όλοι εκείνη την ομαδάρα που είχε εξασφαλίσει την Ευρώπη από τον Μάρτη. Προφανώς άλλες εποχές, καμία σύγκριση όμως το τονίζω για να δείξω πως δεν κρίνεται τίποτα από την δεύτερη αγωνιστική.

Την Κυριακή ο ΟΦΗ θα πρέπει ν’ αφήσει στο… ξενοδοχείο τα αμυντικά κενά που παρουσίασε στα πρώτα παιχνίδια, η συνοχή θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη όπως βέβαια και η συγκέντρωση στον ίδιο βαθμό. Ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα με μονάδες που μπορούν να σου κάνουν την ζημιά και να μην το καταλάβεις αλλά και μέσα από το σφιχτό ροτέισον του Λουτσέσκου έχει δημιουργηθεί ένα γκρουπ που είναι άκρως σκληραγωγημένο. Και για αυτόν τον λόγο δεν πρέπει να συμβεί κανένα λεπτό χαλάρωσης κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Τα τελευταία κομμάτια του παζλ

Είναι δεδομένο πως ο ΟΦΗ θα προχωρήσει στις μεταγραφές που χρειάζεται να κάνει και τις οποίες έχει ζητήσει ο Νταμπράουσκας. Ο Λιθουανός ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα είχε πει για ένα αμυντικό χαφ και η υπόθεση απόκτησης του βρίσκεται στην τελική ευθεία, μετά τις εξελίξεις με τον Μπιφουμά είναι βέβαιο πως θα έρθει και φορ. Και ο Νταμπράουσκας, για να εξηγούμε και τι θέλει εκείνος, έχει ζητήσει φορ και όχι εξτρέμ γιατί θεωρεί πως με τους παίκτες που βρίσκονται στο ρόστερ του ΟΦΗ δεν υπάρχει ανάγκη απόκτησης ενός winger αλλά ενός επιθετικού που θα προσφέρει βάθος και επιπλέον επιλογές μέσα στο “κουτί”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

11 σχόλια

  1. Που πας ρε Καραμητρο με λειψό ρόστερ που όσο πάει θα ψάχνεις να βρεις ποιος θα παίξει! Και είναι ακόμη η αρχή. Περίμενε να δεις τι γέλιο (κλάμα) θα πέσει. Ζήτω τα projects!

  2. Αυτα τωρα με τις Αυρες κτλ ειναι θεωριες…και περυσι στην εδρα μας δεν μπορουσαμε να παρουμε νικη…το θεμα ειναι να παιξεις καλα και να διεκδικησεις την νικη….Απο εκει και περα το παζλ βλεπω να χαλαει και οχι να φτιαχνει….εκει που λεγαμε οτι εχουμε πληρες ροστερ εφυγε ο Πολυ καλος Ντιουσε…Ο Βασικοτατος τερματοφυλακας μας και ο Μπιφουμα που ηταν αναπληρωματικος βεβαια….για να δουμε….

  3. Καλά ξεκινήσαμε αλλά……..ο Χριστογωργος δεν είναι ακόμα Μανδας,ο Λαμπρόπουλος και ο Καρώ κουτουλανε μεταξύ τους και ο Μπιφουμα που ανέβαινε δεν μας έκανε….!Το Ταμείο της ομάδας είναι γεμάτο!!!Δεν πρέπει να επενδύσουν σε παίκτες????Το ροστερ δεν είναι πλήρες όπως πρίν……Δεν αντέχω άλλο ξενέρωμα!!!

  4. Μερικοί βγάλανε ικανότατο τον χριστογεωργο….τον είδαν λέει σε δύο φιλικά που έπαιξε 45 λεπτά…. μακάρι το παιδί να βγει καλός αλλά προσωπικά θεωρώ αυτή την κίνηση πάρα πολύ μεγάλο ρίσκο….η χρονιά έτσι και αλλιώς χαμένη είναι τι βγεις 5 ος τι 6 ος το ένα και το αυτό η ουσία είναι στόχος να αποτελεί η Ευρώπη και όχι η 6 θέση από την έβδομη….

  5. Στόχος για φέτος κατά πως φαίνεται είναι η παραμονή, όσο παράξενο κι αν ακούγεται αυτό, έτσι όπως καταντήσαμε την Ομάδα. Σκ@τ@ μεταγραφές, πωλήσεις, αποχωρήσεις κλπ. Κάθε χρόνο και χειρότερα αντί καλύτερα. Νισάφι πια. Δεν αντέχουμε κι άλλο ξενερωμα. Έλεος. Σοβαρευτείτε. Ποιο είναι τελικά το project σας για τη δύσμοιρη Ομάδα; Βγείτε να μιλήσετε ξεκάθαρα. Μη φοβάστε. Πείτε στον κοσμάκη την αλήθεια.

  6. καταντήσανε

  7. Νικήσαμε λέει τον Άρη… Και η Λαμία τον νίκησε πιο άνετα από μας.. Δεν νομίζω ότι είμαστε καλύτερη ομάδα απ τη Λαμία φέτος.. Ούτε απ τον αστέρα… Έφυγε και ο μαντας και ξαφνικά ο χριστογεωργος βαφτίστηκε νοιερ… Ο Φελίπε ακόμα ανέτοιμος, ο γκαγεχο αγνώριστος και η άμυνα κουτουλιωνται μεταξύ τους.. Ποιο ροστερ; μια απλά μέτρια ομάδα είμαστε αλλά επειδή την αγαπάμε, τα βλέπουμε όλα ρόδινα… Στόχος φετινός; μια άνετη παραμονή όπως περισυ.. Περιμένω να δω τι θα κάνουμε με παοκ..

    1. Ίσως Μιχάλη και να σωθούμε στο τέλος…

      1. Οχι θα παρουμε πρωταθλημα ασχετε

  8. Αν δεν μπεις μεσα να τρως σίδερα Παοκ δεν κερδίζεις.
    Άκρως απαράδεκτη εμφάνιση στη Τρίπολη.
    Η άμυνα μπάζει απο παντού. Αυτα που λέτε εσείς εγω τ ακουω βερεσε.
    Πέντε γκολ σε δυο ματς χωρίς τα γκολ που θα βάλει ο Παοκ.
    Αν μετρήσω και τα γκολ απ τα φιλικα θα καταλάβετε τι εννοώ.
    Ο Ντιουσε έτρεχε βοηθούσε μπρος πίσω καθ στο bild upp άφησε κενό φάνηκε στη Τρίπολη.
    Εάν η ομάδα παίξει καλά και αποσπάσει ενα καλο αποτέλεσμα με τον Παοκ τότε θα διορθωθεί το λάθος στη Τρίπολη.
    Αν όμως χάσει με το παλιό σύνηθες 3-0 με τον Παοκ τότε θα μπούνε όλοι στο προβληματισμό.
    Η εικόνα που έχει δείξει η ομάδα εξαίρεση το ματς με τον Άρη, ομάδα που για μένα είναι τελείως ανετοιμη με ανησυχεί.
    Η άμυνα μπάζει, πράγμα που φταίει στο οτι δεν έχει δέσιμο με το κέντρο.
    Στη Τρίπολη κέντρο δεν είχαμε.
    Οταν δέχεσαι τόσα πολλά γκολ θα κοιτάξεις να δεις τι φταίει.
    Φταίει το σύστημα, φταίει το σκεπτικό του Νταμπρα να ξεκινάει την ομάδα χωρίς ρυθμό και μετα να βάζει αλλαγή Νειρα και σια για να αλλάξεις τα δεδομένα για μενα αυτά είναι πειράματα.

  9. Διαβάζω το σημερινό άρθρο και έλεος! Μοναδικός στόχος η νίκη με αντίπαλο τον παοκ; ούτε ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη δεν έχει σίγουρη τη νίκη με τον παοκ κι εμείς βάζουμε στόχο μόνο τη νίκη; ποιοι είμαστε τέλος πάντων, η μπαγερν; για να προσγειωθουμε λίγο για να μην απογοητευομαστε κι αν έρθει τυχόν νίκη, καλό δεχουμενη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

one + seven =