Ο φετινός ΟΦΗ αξίζει πίστη και εμπιστοσύνη μέχρι θανάτου

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει για το κλίμα του “Γεντί Κουλέ” που είναι αντίστροφο από εκείνο των social media και την πίστη που χρειάζεται να μεταδώσει το κοινό στον φετινό ΟΦΗ.

Την επομένη του αγώνα με τον Αστέρα έγραφα πως αυτό το ρόστερ δεν πρέπει να δίνει βραδιές όπως εκείνη της Τρίπολης. Και ο λόγος είναι απλός, απλούστατος. Το φετινό ρόστερ του ΟΦΗ έχει σχεδιαστεί για να πετύχει τον στόχο των play offs, επιμένω και δεν θ’ αλλάξω άποψη, όσες τριάρες και αν έρθουν στην Τρίπολη, πως δεν έχει καμία σχέση με οποιονδήποτε άλλο διεκδικητή της εξάδας.

Το ρόστερ του ΟΦΗ είναι πολύ καλύτερο, τελεία και παύλα. Και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η μεταγραφική ενίσχυση του…

Ο ΟΦΗ πήρε μια πανάξια νίκη επί του ΠΑΟΚ που κατάφερε, για δεύτερη φορά μέσα σε 9 μήνες (η πρώτη ήταν στην Τούμπα) να κερδίσει ο Νταμπράουσκας τον Λουτσέσκου στην σκακιέρα των πάγκων και να απενεργοποιήσει πλήρως όλα τα ατού του. Το παιχνίδι υπομονής που αποδείχθηκε πως θα είναι μια ισχυρή βάση για αναμετρήσεις όπως εκείνες των ντέρμπι στο Ηράκλειο, και είμαι σίγουρος πως θα το δούμε και με την ΑΕΚ, και με τον Ολυμπιακό αλλά και με τον Παναθηναϊκό. Το πλάνο που εκπόνησε ο Νταμπράουσκας ήταν ίδιο με εκείνο της Τούμπας όταν το δοκάρι στο σουτ του Περέα στέρησε από τον ΟΦΗ το μεγάλο διπλό. Εγκλώβισε Κωνσταντέλια, φόρτωσε αρκετά τα άκρα του ώστε ο Ζίβκοβιτς να μην βρει κενούς χώρους και περίμενε την στιγμή του. Γιατί σε αντίθεση με όσα βλέπαμε στα παιχνίδια του ΠΑΟΚ, φάσεις δεχόνταν απλά το θέμα ήταν να γίνει γκολ. Δεν έγινε στο πρώτο ημίχρονο με Μεγιάδο, Μπάκιτς έγινε στο 95′ με τον Αμπάντα.

Εκεί που θέλω να σταθώ είναι ότι για ακόμα μια φορά, όπως και έχει αποδειχθεί περίτρανα όλα αυτά τα χρόνια, είναι πως το κλίμα του “Γεντί Κουλέ” είναι εντελώς διαφορετικό από εκείνο που διαμορφώνεται στα social media. Ο κόσμος που πάει στο γήπεδο ξέρει ν’ αναγνωρίζει την προσπάθεια, ξέρει πότε να χειροκροτήσει και πότε να ρίξει γκάζια. Ενδεικτική η ανακοίνωση της Θύρας 4 που δεν ζητούσε, σώνει και ντε, τη νίκη αλλά προσπάθεια μέχρι τέλους.

Όπως και στην περίπτωση του Χριστογέωργου το ότι ολόκληρη η Θύρα 4 φώναζε ρυθμικά το όνομα του παιδιού που τώρα ξεκινάει την καριέρα του στον ΟΦΗ είναι ενδεικτικό του κλίματος που υπάρχει στο γήπεδο – σε πλήρη αντίθεση με ότι ισχύει στα social media.

Ο χθεσινός ΟΦΗ, για τον οποίο θα γραφτούν αναλύσεις, έστειλε ένα μήνυμα προς όλους. Ότι ακόμα και αν έρθουν (που θα έρθουν) στο μέλλον σφαλιάρες όπως της Τρίπολης, χρειάζεται και έχει ανάγκη την μεγαλύτερη πίστη στο γκρουπ του Νταμπράουσκας. Ο φετινός ΟΦΗ είναι δεδομένα καλή ομάδα, σίγουρα όπως είπε και ο ίδιος χθες, έχει ακόμα αρκετό δρόμο να διανύσει προκειμένου να φτάσει εκεί που θέλουν όλοι όμως το σίγουρο είναι πως η πίστη και η εμπιστοσύνη λειτουργεί σαν καύσιμο στην μηχανή του που όσο μεγαλύτερη θα γίνεται τόσο πιο πυραυλοκίνητος θα μεταβάλλεται στην πορεία του πρωταθλήματος.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

13 σχόλια

  1. προσγειωσου Μανωλη…

  2. …. ότι και να γίνει…. στήριξη στην ομάδα… αυτή είναι και η διαφορά απ’την υπόλοιπη Ελλάδα…..

  3. Εμπιστοσυνη “μεχρι θανατου” δε δινεις ουτε στη Μαντσεστερ Σιτυ του Γκουαρντιολα. Ποσο μαλλον σε μια ομαδα που μας εχει κανει καρδιακους τα τελευταια χρονια οταν η σωτηρια της κρεμεται απο μια κλωστη.Ας κραταμε μικρο καλαθι και ας ελπιζουμε οτι θα υπαρξει διαρκεια….

    1. Εμείς όμως δεν είμαστε Μάντσεστερ Σίτι αλλά ΟΦΗ. Οπότε εμπιστοσύνη στην ομάδα μέχρι τέλους.

      1. Μέχρι τέλους λέγοντας;τα ίδια έλεγε και την δεύτερη χρονιά του Σίμου που είχαμε τα κερδίσουμε 13 αγώνες και αν δεν έφευγε θα μας είχε ρίξει…. σταματήστε επιτέλους αυτό πράγμα αφήστε την ομάδα ήσυχη

        1. Εντάξει Γιώργο.

    2. Ωραίος φίλαθλος είσαι ρε φίλε.
      “Κάτσε να δω αν είναι καλή η ομάδα για να δω αν θα στηρίξω. Γιατί αν μας δουλεύουνε θα τους κραξω”.
      Αυτό το mentality μόνο στην Ελλάδα.
      Στην κυριολεξία όμως, δεν έχει ΚΑΘΟΛΟΥ ανάγκη η ομάδα τέτοιο κόσμο με τέτοιο mentality.
      Ο ΟΦΗ ΔΕΝ ΣΑΣ(ΜΑΣ) ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

      Σε χαρές και λύπες
      ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ

  4. Η πρώτη σοβαρή, ιδίως στο αμυντικό κομμάτι, εμφάνιση της ομάδας φέτος. Οφείλεται στην αλλαγή κάποιων προσώπων στην αρχική ενδεκάδα; Σίγουρα έπαιξε κι αυτό το ρόλο του. Οφείλεται στην έξυπνη τακτική και διαχείριση από το πάγκο του κόουτς; Κι αυτό σίγουρα. Οφείλεται και λίγο στον παράγοντα έδρα; Ναι, βοήθησε και το Γεντί Κουλέ μέχρι ένα σημείο.
    Συμπέρασμα: για να πετύχεις κάτι καλό πρέπει να γίνουν αρκετά πράγματα, να μπουν τα κομμάτια του παζλ στη σωστή θέση. Περιμένουμε τα ίδια και καλύτερα από εδώ και στο εξής διότι υπάρχουν οι δυνατότητες.

    Υ.Γ Αυτός ο Πασαλίδης δεν πρέπει να ξαναβγεί από το αρχικό σχήμα. Τεράστια εμφάνιση.

  5. Στηρίζω την ομάδα από τα 15 μου στα καλά και στα κακά και είμαι στα ηντα μου.. Αλλά αυτές οι μεγαλοστομιες κι οι υπερβολές – μέχρι θανάτου δεν είναι το στυλ μου… Μ αρέσει πολύ ο νταμπρα και θέλω να πετύχει αλλά το στραβό θα το λέω.. Ούτε η ομάδα έχει σταθεροποιηθει ακόμη, ούτε παίχτες επιπέδου τσαμπιον λιγκ έχουμε, ούτε είναι από τώρα εξασφαλισμενη η εξάδα… Η ομάδα είναι καλή, πάμε βήμα βήμα και στο τέλος του πρώτου γύρου, θα μπορούμε να πούμε περισσότερα.

    1. Συμφωνώ και επαυξάνω.

  6. Εμένα δεν μου αρέσε που βγήκαν όλοι και ο προπονητής και έλεγαν έχουνε τον χριστογεωργο και με αυτόν θα πορευτούμε..αγνοοντας ότι η ομάδα έχει ακόμη έναν τερματοφύλακα τον Σωτηρίου ( ασχετος ικανοτήτων) είναι μέλος του ρόστερ και πρέπει να υπολογίζετε χωρίς να τον μειώνουμε ( θα αισθανθούν άσχημα στη θέση του βλέποντας ότι δεν με υπολογίζουν και δεν με εμπιστεύονται…. είναι άλλο το ότι καταλαβαίνουμε όλοι (και ο ίδιος ο παίκτης) ότι δεν μπορεί να σταθεί σε αυτή την κατηγορία βασικός και άλλο να δείχνεις ότι δεν τον υπολογίζεις με δηλώσεις σου ενώ είναι μέλος του ρόστερ σου

  7. Ποιος θα πίστευε ότι θα κερδίζαμε τον ΠΑΟΚ μετά την σφαλιάρα της Τρίπολης; Κανείς! Είναι αρχή της χρονιάς, το μόνο βέβαιο είναι ότι υπάρχουν δυνατότητες και πολλά θέματα αγωνιστικά που πρέπει να διορθωθούν ή έστω σηκώνουν βελτίωση. Το ζητούμενο είναι υπάρχει ισορροπία, σωστή διαχείριση. Ποντάρω στον κόουτς ότι θα την βρει, αν θέλουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο από άλλες χρονιές. Αν έρθουν 2 καλές μεταγραφές θεωρώ τα πράγματα θα είναι ακόμα καλύτερα.

  8. Στη Λαμία θα δείξουμε αν έχουμε φέτος τα φόντα για κάτι καλύτερο, γιατί θεωρώ τη Λαμία φέτος ανεβασμένη.. Αλλά το ευχάριστο είναι, ότι φέτος κάνουμε νίκες στο γήπεδο μας..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4 − 1 =