Νταν Γκλάζερ: Το κερασάκι στην φετινή τούρτα του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

O Mανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule για μια μεταγραφή που δείχνει πως ο ΟΦΗ έχει και τον τρόπο αλλά και την πειθώ για να προσελκύει ποδοσφαιριστές επιπέδου Γκλάζερ.

Για να είμαι ειλικρινής, όταν έσκασε το όνομα του Γκλάζερ από το Ισραήλ εμφανίστηκα διστακτικός αρχικά για να πιστέψω πως όντως ήταν πραγματικότητα. Σίγουρα η εγκυρότητα του Μέσου είχε την δική της σημασία αλλά φάνηκε στην πράξη η μεθοδικότητα που χειρίστηκαν στον ΟΦΗ τις μεταγραφικές υποθέσεις του καλοκαιριού.

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ο ΟΦΗ δούλευε εδώ και καιρό την μεταγραφή του Ισραηλινού καταφέρνοντας ν’ αποσπάσει την υπογραφή ενός ποδοσφαιριστή που αποτελούσε την σημαία της Μακάμπι Τελ Αβίβ: Γηγενής, παίκτης από παιδί στις τάξεις της, κορυφαίος στο Ισραήλ, σε σούπερ ποδοσφαιρική ηλικία και μεταγραφή από το πάνω ράφι.

Η κίνηση του Νταν Γκλάζερ απέδειξε και έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι ένα οργανωμένο club που έχει αποδείξει ότι έχει παρόν και μέλλον μπορεί να προσελκύσει παίκτες αυτού του επιπέδου δίχως να βγάλει εκατομμύρια από τα ταμεία της και να πληρώσει υπεραξίες. Πήρε, με μεταγραφή παρακαλώ, τον Ισραηλινό από την κορυφαία ομάδα του Ισραήλ, με κινήσεις που απέδειξαν ότι ο ΟΦΗ μπορεί να φέρει στο νησί παίκτες που υπό άλλες συνθήκες δεν θα το συζήτουσαμε και δίχως να έχει κλείσει τα 26 του χρόνια!

Ο ΟΦΗ προχώρησε σε μια απίστευτη κίνηση που δεν έδειχνε να την κάνει παρότι ο Μηνάς Λυσάνδρου είχε πει πρόσφατα πως “ψάχνουμε όχι μόνο τον καλύτερο αλλά και τον κατάλληλο παίκτη για να τον βάλουμε στην ομάδα”. Ο Ισραηλινός έρχεται για το φινάλε των μεταγραφών προκειμένου ν’ αποτελέσει το κερασάκι στην τούρτα που έχει ήδη φτιαχτεί από τον Ιούνιο όταν έκανε σεφτεί με την απόκτηση του Αντριάν Ριέρα μπαίνοντας σε μια διαδικασία που πολύ περισσότερο τώρα, διαθέτει το καλύτερο ρόστερ της εποχής Μπούση και το οποίο είναι ικανό να πετύχει τους στόχους που έχουν τεθεί φέτος.

Όμως ο ΟΦΗ κατάφερε να ολοκληρώσει μια μεταγραφή που δεν είναι μόνο εντυπώσεων (αν και πλέον παίζουν ρόλο και αυτές) αλλά πολύ μεγάλης ουσίας. Ο Νταμπράουσκας βάζει στην μηχανή του ΟΦΗ έναν ποδοσφαιριστή με τεράστιες παραστάσεις, δίψα για να παίξει (άρα δεν ήρθε στο Ηράκλειο επειδή ξέμεινε από ομάδα), μεγάλο κίνητρο ν’ αποδείξει ότι παραμένει κορυφαίος στο ποδόσφαιρο του Ισραήλ και παράλληλα ένα αμυντικό τέρας στην μεσαία γραμμή που έλειπε μέχρι στιγμής.

Η μεταγραφή του Νταν Γκλάζερ αποδεικνύει για ακόμα μια φορά πως το τεράστιο άνοιγμα που έχει κάνει το club στην Ευρώπη, δίχως να έχει ευρωπαϊκές διακρίσεις, με τις μεταγραφές (για φέτος μόνο) Μανδά, Ντιουσέ ν’ αποτελούν έξτρα κίνητρο για οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο που βρίσκεται στο στόχαστρο του ΟΦΗ. Σε μια ποδοσφαιρική αγορά που παίζουν ρόλο τα πάντα πλέον, όταν ένας ποδοσφαιριστής γκουγκλάρει το όνομα του ΟΦΗ και βλέπει δίπλα ότι πούλησε έναν ποδοσφαιριστή στην Λάτσιο, αυτομάτως είναι θετικός γιατί αντιλαμβάνεται πως πηγαίνει σε έναν σύλλογο που δουλεύει σωστά, έχει ψηλούς στόχους και κυρίως δεν θέλει να μένει στάσιμος.

Και ο ΟΦΗ το φετινό καλοκαίρι έδειξε πως ανεβαίνει πολλά σκαλοπάτια δίχως επικοινωνιακές φανφάρες, με πολλή δουλειά δημιουργώντας ένα ρόστερ που κάνει τον κόσμο του να ονειρεύεται συνεχώς.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

5 σχόλια

  1. Καλημέρα Μάνο, θα κινηθούμε και για παίκτη σε άλλη θέση ή απο Γενάρη πάλι?

  2. ΟΦΗ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ .
    ΜΠΡΆΒΟ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑΡΑ ΜΑΣ

  3. Βάζω στοίχημα ότι πριν μια εβδομάδα ούτε που τον ήξερες…. ξαφνικά έγινε βόμβα και κερασάκι στην τούρτα

    1. Εντάξει Γιώργο.

    2. Θεωρεις το ελληνικό ποδόσφαιρο ανώτερο του ισραηλητικου? Καλο θα ειναι να ξαναδεις τα αποτελέσματα τους. Όταν ένας πολυ καλός παίκτης (καθως λενε) μιας πολύ καλής ομάδας (που ειναι) έρχεται στην ομάδα σου δεν είναι κάτι που το βάζεις στην ίδια μοίρα με οποιαδήποτε μεταγραφή. Εκτος εαν τοσα χρόνια ειχαμε συνηθισει σε μεταγραφες αεροδρομιων κ σε ξινισε τώρα το σχόλιο που θεωρώ ότι υπό αυτή την έννοια γράφτηκε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

10 + 10 =