Κέρδισε στο νήμα πριν, δεν πήρε αυτό που άξιζε στην Λαμία…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής εξηγεί στο blog του στο Gentikoule γιατί κάθε λέξη του Νταμπράουσκας είναι και ένα ποδοσφαιρικό μάθημα προς όλους μας.

Μέχρι να πιάσει ο Οκτώβρης, ουδείς θα θυμάται ποια ομάδα ήταν καλή, ποια άξιζε να κερδίσει και ποια όχι και ποια έκανε 10 φάσεις και ποια 0. Μέχρι να μπει ο επόμενος μήνας, καμία ομάδα δεν είναι έτοιμη 100%, όλοι πρέπει να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να πάρουν τους βαθμούς αφού ουδείς έχει ρολάρει μέχρι στιγμής, με εξαίρεση τους 4 Ευρωπαίους, και αυτό θα συμβεί μέσα στις επόμενες 25-30 ημέρες.

Στην Λαμία είδαμε το παράδοξο, που γενικά είναι ένα εντελώς παράδοξο ξεκίνημα για τον ΟΦΗ. Κόντρα σε Άρη, ΠΑΟΚ που ο ΟΦΗ θα μπορούσε να πάρει 2 ισοπαλίες, σε μάλλον δίκαιες ισοπαλίες, (όπως είχα πει και στον Athletic στα σχόλια εκείνων των ημερών) και όμως τα κέρδισε, κόντρα στην Λαμία που άξιζε τη νίκη δεν την πέτυχε.

Προφανώς και όπως είπε πολύ σωστά ο Νταμπράουσκας, τώρα στην αρχή ο ΟΦΗ μεγαλώνει, βελτιώνεται και θα επιχειρεί να γίνεται καλύτερος αλλά είναι προφανές πως την τύχη που είχε στα δύο ματς στο Ηράκλειο, δεν την είχε στην Λαμία.

Είναι επίσης προφανές ότι μετά το 2-2 που ο ΟΦΗ ήταν καθολικά ανώτερος της Λαμίας, του έλειψε η προσωπική έμπνευση, η “μπούκα” στην περιοχή του Κολόσεφ και η ατομική ενέργεια που θα του έδινε το κάτι παραπάνω για να πάρει τη νίκη. Είναι πάλι προφανές ότι η απουσία τριών μεσοεπιθετικών του (Ριέρα, Μοσκέρα, Ντίκο) έπαιξε τον ρόλο για την φλύαρη υπεροχή στα τελευταία 20 με 25 λεπτά.

Για αυτό δεν φταίει ο ΟΦΗ αλλά ούτε και οι ίδιοι οι παίκτες. Σε ένα γήπεδο – βοσκοτόπι που κινδύνευε η σωματική ακεραιότητα των παικτών και σε ένα δεύτερο ημίχρονο που με τόσους τραυματισμούς και τόσες διακοπές ζήτημα ήταν να είδαμε καθαρό χρόνο παιχνιδιού τα 20 λεπτά, ο ΟΦΗ άξιζε να πάρει τη νίκη και δεν την πήρε επειδή στο δεύτερο γκολ έπαιξαν μπιλιάρδο τα κεφάλια των Μπάκιτς, Καρώ.

Δεδομένα ήταν βελτιωμένος σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια καθώς χρειάστηκε να πρεσάρει, να επιτεθεί και όχι να αμυνθεί όπως έγινε με ΠΑΟΚ, Άρη και συνδύασε και την καλή ανασταλτική του λειτουργία αφού δέχτηκε ελάχιστες φάσεις σε κανονική ροή παιχνιδιού.

Το θέμα είναι ότι ο ΟΦΗ πήρε το μάθημα του από την Τρίπολη, εμφανίστηκε σοβαρός, με αυτοπεποίθηση και συγκεντρωμένος (με εξαίρεση το πρώτο 10λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου) και το γαμώτο είναι ότι ένα ματς που άξιζε να το κερδίσει, δεν το πήρε και με στενοχωρημένο τρόπο.

Όμως η εικόνα του στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ήταν τέτοια που και αισιοδοξία δημιουργεί αλλά και θετικότητα ενόψει δύο αγώνων κόντρα σε Ατρόμητο, Παναιτωλικό που μπορούν να του δώσουν άλλη, μεγαλύτερη, ώθηση για την συνέχεια.

Όλα όσα είπε ο Ντάμπρα μετά το τέλος του αγώνα είναι ένα ποδοσφαιρικό μάθημα για μια ομάδα που χτίζεται τώρα και ήδη έχει καταφέρει να πάρει 7 βαθμούς και βρίσκεται στο +3 στα ίδια παιχνίδια, σε σχέση με πέρυσι. Η βελτίωση έρχεται μέσα από παιχνίδι με παιχνίδι, η εικόνα του ΟΦΗ προφανώς και βελτιώνεται και σε μεγαλύτερα κομμάτια με τον Λιθουανό να βγάζει και σιγουριά αλλά και περίσσια αυτοπεποίθηση για τον κόσμο που μπορεί να περιμένει περισσότερα πράγματα μέσα στην χρονιά.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

17 σχόλια

  1. Σωστά τα λες αλλά θελουμε ένα φορ ακόμα…

  2. Όντως, η ομάδα άξιζε να πάρει το 3ποντο χτες. Όπως, ίσως δεν άξιζε να το πάρει με τον ΠΑΟΚ και περισσότερο με τον Άρη. Όμως αυτό είναι το ποδόσφαιρο, το γνωρίζουμε πολύ καλά όσοι το παρακολουθούμε χρόνια τώρα, ότι δηλαδή είναι “άτιμο” άθλημα και δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Βραχυπρόθεσμα, όχι μακροπρόθεσμα όμως…
    Δυο-τρεις παρατηρήσεις:
    1) Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να αξιοποιηθεί καλύτερα ο Φελίπε. Θεωρώ ότι ο τρόπος παιχνιδιού της ομάδας δεν ταιριάζει σε αυτόν, δεν παίζει η ομάδα γι’ αυτόν. Κρίμα είναι διότι είναι ο μοναδικός επιθετικός στο ρόστερ που μπορεί να προσφέρει 10-15 γκολ τη σεζόν.
    2) Μήπως πρέπει να ξαναδεί ο κόουτς την 3αδα πίσω; Σαν σχηματισμό, όχι κατ’ ανάγκη τα πρόσωπα. Για να μην αναλύσω και κουράσω, ένας πολύ γνωστός Ιταλός κόουτς έλεγε πρόσφατα ότι όταν παίζεις με τρεις πίσω, και πας για μεγάλα πράγματα, πρέπει να ξέρουν όλοι μπάλα, δεν είναι μόνο οι αμυντικές ικανότητες…
    3) Pasalidis for President για ακόμα μία φορά!
    3)

  3. Με Μοσκερα και Ντικό η χρονιά δεν βγαίνει.!!!!!Επίσης η τριάδα πίσω αφου λειτουργεί καλύτερα με Πασαλιδη τι να πω εγώ. Μια χαρά παίκτης ο Γκλαζερ.Ο ΦελίπεΣοουζα ενα μεγάλο τίποτα μετά την επιστροφή του .Αντιθέτως ο Γκαγιεγος σαν να μην έφυγε ποτέ!ΠΑΙΚΤΑΡΆΣ Άντε να δούμε…..!!!!Ξέχασα τον Τοραρισον.
    Επικίνδυνος….!!!

  4. Ο Νταμπράουσκας πρέπει να μάθει ότι όταν έχεις ένα παίχτη όπως ο Νέιρα που μπορεί να σου πάρει με μια ενέργειά του το ματς, δεν τον χρησιμοποιείς μόνο για 10 λεπτά. Άντε γιατί καλό το λιβάνισμα και το γλύψιμο που του κάνετε αλλά κάπου ώπα δηλαδή.

    1. Είσαι στην προπόνηση εσύ και βλέπεις πως τα πάει ο νειρα;; εσείς νομίζετε ότι το ποδόσφαιρο είναι pro evolution και fifa…. υπάρχει φυσική κατάσταση πτυχιούχοι γυμναστές και πολλά άλλα…από τον καναπέ ο Έλληναραςτα ξέρει όλα…

  5. Ακόμη δεν ξεκίνησε η χρονιά και μείναμε από σέντερ φορ πάλι …αυτός ο επιθετικός έχει γίνει σήριαλ…ελπίζω ο Φελίπε να ξυπνήσει γιατί θα έχουμε δράματα….

  6. Σε κακη ημερα Τοραλ Μπακιτς. μετριος ο Γκαγιεχος.. μπορει πολυ καλυτερα..Ο Σωτηριου στο 2 γκολ της Λαμιας δεν μπορει να καθαριση ψηλα!! και δεχομαστε γκολ απο δευτερο συνεχομενο κορνερ..ΓΚΛΑΖΕΡ ποιοτητα ξεκιναει Βασικος στα επομενα και αν αξιοποιηση Γκαγεχος αριστερο μεσο!! εκι εκανε τα καλυτερα ματς με ΟΦΗ..πριν φυγει. Θα δουμε μεγαλα και καλα πραγματα..Ο Φελιπε ειναι καλος παιζει με πλατη δυνατος σπαει μπαλα αλλα σαν φορ δεν παιρνει μπαλες για να τις αξιοποιηση..και τελος αυτο με τα τρια στοπερ δεν λειτουργει σωστα επισημενεται και απο αλλους φιλους παραπανω.Η ομαδα εχει τεραστιες δυνατοτητες βελτιωσης, Μολις φορμαριστουν παικτες κλειδια..Μπακιτς..Τοραλ ..Γκαγιεχος…. Ti χωραφι γηπεδο ειναι της Λαμιας…

    1. Kαι όμως ένας αφελής- που δεν ξέρει τι εστί Σαρρής – αν διάβαση το man to man του που ποτέ δεν φταίει κανένας θα πιστεύει ότι η αντίδραση του Σωτηρίου στο δεύτερο γκολ είναι σωστή…

      1. Στην αντίδραση του Σωτηρίου θα συμφωνήσω, δε μπορεί να λένε οι περισσότεροι ότι δεν έχει ευθύνη, τερματοφύλακας είσαι και αυτά τα περιμένεις σε ένα κόρνερ που μπορεί να γίνουν καραμπολες με τόσα σώματα στην περιοχή. Κρίμα να δέχεσαι τέτοιο γκολ, με τη μπάλα να πηγαίνει τόσο αργά προς την εστία σου.Προχωραμε όμως, εμπιστοσύνη σε Χριστογεωργο

  7. Οι δυο στην τριαδα εχουν βρεθει (Πασαλιδης , Βουρος ), πρεπει να βρει τον τριτο που θα ταιριαζει στην χημεια , επισης η διαγωνια καλυψη στα δυο αμυντικα χαφ , θελει δουλιτσα ακομη .

    1. Ακριβώς αυτό, αδερφέ. Οι δύο στους τρεις είναι Βούρος, Πασαλίδης. Αν δεν βρεθεί ένας τρίτος να ταιριάξει, γιατί να μην το γυρίσει σε 4αδα. Έτσι προσθέτεις ένα ακόμα χαφ στον άξονα, εκεί που υπάρχει πρόβλημα. Λέω εγώ τώρα…

  8. Παιδιά δυστυχώς η άμυνα είναι χωνί. Δεν πάμε πουθενά έτσι. Τέρμα δεν έχουμε. Μπροστά είμαστε καλά αλλά τι να το κανεις ; Στον ίδιο έργο θεατές κάθε χρόνο. Δυστυχώς το ίδιο συμπέρασμα με πέρυσι βγαίνει. Ο ΟΦΗ δεν έχει ομάδα. Αυτή είναι η αλήθεια.

  9. Ο Φελίπε πρέπει να συνέλθει γρήγορα και ο κάρο να εξέλθει επίσης γρήγορα, αλλιώς πάλι θέματα θα έχουμε.

  10. Εγώ ακόμα αναρωτιέμαι τι περιμένουμε για να πάρουμε επιθετικό..
    Θλάση ο ένας -κ τον Οκτώβρη που θα γυρίσει δε θα θέλει κ κάνα παιχνίδι να ξαναπάρει μπρος; Θα θέλει. Ο άλλος δεν έχει πάρει μπρος ακόμα. Άντε κ παίρνει μπρος. Καλός χρυσός όταν του έρχεται η μπάλα στα πόδια, βγάζει όμως 90λεπτο; Με τα πιτσιρίκια θα τη βγάλουμε; Αυτό είναι το πληρέστερο ρόστερ;

    1. ΕΙδες ποτε τον Σαρρη να λεει κακια κουβεντα…Φοβαται ; ειναι ασχετος;; νομιζει οτι πενευοντας και θεοποιοντας το ροστερ ειναι πιο οφη απο αλλους; δεν ξερω πραγματικα….φυσικα και το ροστερ δεν ειναι το πληρεστερο…εχει αδυναμιες και μαλιστα χτυπητες…

    2. Το χρόνιο πρόβλημα της ομάδας.. Ένας αξιοπιστος φορ.. Προσπαθούσε ο ντικο, παρτον κάτω.. . Προσπαθεί ο Φελίπε, ανέτοιμος… Πάλι με κρυφούς φορ και χαφ θα προσπαθούμε να σκοράρουμε.. Ναι αλλά έτσι πως να ελπίζεις για κάτι καλό; όχι τίποτα άλλο αλλά αδικείται κι ο προπονητής, που είναι αξιόλογος…

  11. Οταν ο Μανδας γινεται Σωτηριου , τοτε ο ΟΦΗ γινεται Ηροδοτος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

three × two =