Η εξέλιξη έχει και το κόστος της

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Το παιχνίδι χάθηκε, γιατί έτσι όπως πήγε ο ΟΦΗ έχασε τη νίκη, στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου. Όταν ο ζαλισμένος Ατρόμητος, από τον πιεστικό ΟΦΗ μετά το 30′, είχε ανοίξει σαν βεντάλια, σε επιθέσεις 3 vs 2 ή και 4 vs 2, οι κακές αποφάσεις του Τοράλ που για την δική του ποιότητα ήταν κάκιστες, δεν έφεραν το δεύτερο γκολ.

Από εκεί και πέρα, στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ τα έκανε όλα σωστά εκτός από την τελική προσπάθεια. Προφανώς και δεν είναι θέμα τύχης ή ατυχίας, αυτός ο παράγοντας στον αθλητισμό κάνει την παρουσία του σε επιμέρους κομμάτια και όχι πάντα, αλλά πάντοτε είναι θέμα αποφάσεων, σωστής σκέψης και εκτέλεσης.

Η αρχική σκέψη του Νταμπράουσκας να δώσει φανέλα βασικού στον Αμπάντα που επιθετικά είναι καλύτερος από τον Τοράρινσον, προκειμένου να εκμεταλλευτεί τον, ελλιπώς τροφοδοτημένο στα προηγούμενα παιχνίδια, Φελίπε δικαιώθηκε με την φάση του γκολ αφού ο Γάλλος, στην μοναδική καλή σέντρα που πήγε στην περιοχή του Τσιντώτα, ο Βραζιλιάνος την έκανε γκολ.

Επειδή γίνεται κουβέντα για τον Φελίπε, είναι προφανές ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος για να τροφοδοτείται περισσότερο. Δεν φταίει ο Βραζιλιάνος που πρέπει να βγαίνει έξω από την περιοχή για να παίρνει την μπάλα όταν όλοι γνωρίζουμε την ικανότητα που έχει στην εκτέλεση όταν βρεθεί στο σωστό σημείο. Είναι ένα θέμα που καλείται να το λύσει ο Νταμπράουσκας μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Με εξαίρεση το πρώτο 25λεπτο που όντως ο ΟΦΗ αντιμετώπισε προβλήματα και αφού παρέμεινε ζωντανός με την παρέμβαση του Πασαλίδη, μετά το cooling break ήταν μια διαφορετική ομάδα. Κέρδισε μέτρα, πέτυχε ένα πολύ ωραίο γκολ, έβγαλε φάσεις και κατάφερε να κρατήσει ένα πολύ ψηλό τέμπο μέχρι το τέλος του αγώνα. Είναι προφανές πως η απουσία επιλογών πρώτης γραμμής όπως οι απόντες Ριέρα, Ντίκο δεν δίνουν στον Νταμπράουσκας την υλοποίηση άλλων σχεδίων όμως ο ΟΦΗ το καμουφλάρει μέσα από την συνολική του εικόνα γιατί δείχνει ξεκάθαρα πως είναι μια δουλεμένη ομάδα. Έβγαλε ένταση, είχε ρυθμό μεσοεπιθετικό και μεγαλύτερη διάρκεια από ότι με την Λαμία και δείχνει ότι έχει σταθερές στο παιχνίδι του. Αμυντικά δεν αντιμετώπισε ζητήματα από τον Ατρόμητο που με εξαίρεση μια στραβοκλωτσιά και το δοκάρι του Βαλένσια στο 48′, ούτε άλλη φάση έκανε, ούτε άλλη φορά πάτησε την περιοχή του Σωτηρίου.

Το γκολ ήρθε από την μοναδική φάση ανισορροπίας της άμυνας του, όταν ο Τοράρινσον βγήκε στον άξονα για να μαρκάρει, δεν επέστρεψε στην θέση του και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Η πρόοδος θα έχει και τα κόστη της. Και η απώλεια της νίκης στο Ηράκλείο, όπως και στην Λαμία, ήταν ένα κόστος που θα φανεί στην οικονομία του πρωταθλήματος αν θα του στοιχήσει. Προσώρας δεν μπορούμε να κάνουμε καμία εκτίμηση.

Το γήπεδο έδειξε ξανά πως το κλίμα είναι παντελώς διαφορετικό από τον περίγυρο του ΟΦΗ και το τι επικρατεί στα social media αφού το κοινό του που έχει ξεσπάσει τόσες φορές στο παρελθόν, αναγνώρισε την προσπάθεια με το ζεστό χειροκρότημα μετά το τέλος του αγώνα δείχνοντας πως αντίκρισε μια ομάδα που πάλεψε, που έπαιξε καλό ποδόσφαιρο αλλά στην τελική προσπάθεια εμφάνισε τσαπατσουλιά και εν τέλει την πλήρωσε.

Με βάση το πρόγραμμα που θα έχει ο ΟΦΗ μέχρι την διακοπή του Οκτώβρη, οι 8 βαθμοί δεν είναι κακή συγκομιδή, σίγουρα θα μπορούσε να είναι καλύτερη και άξιζε να την έχει αλλά η πρόοδος έχει και το κόστος της. Και η πρόοδος είναι ξεκάθαρη, όπως έδειξε και το κοινό του Γεντί Κουλέ αρκεί να μην διακοπεί αλλά να γίνει μεγαλύτερη.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

15 σχόλια

  1. Ο Ριερα είναι παίκτης πρώτης γραμμής; Με το ζόρι; Επειδή τον πήρανε τον παινεύουμε ;;
    Εγώ βλέπω μια ομάδα , χωρίς αυτοματισμούς, χωρίς γρήγορες αντεπιθέσεις , χωρίς ταχύτητα , γενικα… κ η άμυνα με Τορατινσον κ Καρω.. να κάνουμε το σταυρο μας . Σήμερα θα μπορούσε να είχε δεχθεί αλλα 2 γκολακια..!!
    Ποια εξέλιξη;;; Ότι να ‘ναι..

    1. Τώρα θα τον μάθεις τον Σαρρη;;Παίκτη από Δ τοπικό της Ουγκάντας να πάρουμε πρώτης γραμμής θα πει ότι είναι….και μετά μέσα από τέτοια άρθρα προσπαθεί να βγάλει τον κόσμο άσχετο..ότι δεν αγαπάει τον ΟΦΗ…και ότι για την κακή πορεία της ομάδας φταίνε οι γκρινιάρηδες…ο τζηλος το ανχος το μάτι και ανάδρομος Ερμής

      1. Λόγω του ότι φαίνεται η ip του καθενός από τους σχολιαστές, εσύ δεν βαρέθηκες να γράφεις πότε ως Γιώργος, πότε ως Νίκος; Αν ειναι να κάνω το νονό σου και να σου πάρω βαφτιστικά.

    2. Μα τι λες τώρα ομαδαρα έχουμε!
      Όταν τα λέω εγώ αυτά μου λένε άμα δεν μ’αρεσει να αλλάξω ομάδα

  2. Η νίκη χάθηκε απο τις ατομικές επιλογές Μπακιτς Και Τοραρινσον.
    Ο Ατρόμητος ήρθε στο Ηράκλειο με το μαχαίρι στο στόμα λόγω της δύσκολης βαθμολογικής του θέσης.
    Πάλι καλά που δεν του κάναμε δώρο το τρίποντο, παρολο που η άμυνα μας τσουπ του σέρβιρε ενα πονταλακι.
    Και φραπ πετάξαμε παλι δυο πονταλακια.
    Τα ιδια Παντελακη μου τα ίδια Παντελιο μου…

    1. Συγνώμη…. ο Νέιρα μόνο 10, λεπτά μπορεί να παίξει;;;;;….. Επίσης νομίζω ότι αν έπαιζε ο Ντικο θα κερδίσαμε, όχι γιατί θα έβαζε γκολ, αλλά θα απασχολούν μόνιμα 2 αμυντικός…..και θα είχαμε και πιο πολλές επιθέσεις απ την μεριά του..

      1. Αυτό που βλέπεις Νίκο και βλέπουμε όλοι ,οι
        ειδήμονες δημοσιογράφοι λένε για να δικαιολογήσουν τον Φελίπε ότι δεν τροφοδοτείται σωστά
        Τώρα εάν είναι πιο αργος και από παλαίμαχο όπως φάνηκε στο λάθος γύρισμα που δεν πρόλαβε τον τερματοφύλακα η δεν μαρκάρει και δεν απασχολεί παίκτες ε αυτο είναι λεπτομερεια

  3. Εμμονές Νταμπρα σε σύστημα και Νειρα,
    πλαγια μπακ μόνο για επίθεση και μυρουδια από άμυνα ,ελλείψεις σε επιθετικούς και μπαλλα χειρότερη από πέρσυ δεν το λες εξέλιξη

  4. Η έλλειψη ασφάλειας πίσω (βλ. Σωτηρίου & αργές επιστροφές στην άμυνα) σε συνδυασμό με την επιπολαιότητα στην τελική προσπάθεια και την ατυχία (δυο δοκάρια) μας στοίχισαν τους δυο βαθμούς με τον Ατρόμητο. Ευτυχως η ομάδα μας παίζει μπάλα και θα έρθουν τα αποτελέσματα στην πορεία.
    Ομως ο ΟΦΗ πρέπει να τελειώνει τα ματς οταν προηγείται στο σκορ.
    Γιατί δεν γίνεται ; Νομιζω γιατι οι παιχτες δεν έχουν μάθει να κυκλοφορουν την μπάλα για να παγώσουν το ρυθμό αλλά έχουν μαθει συνέχεια να επιτίθενται με Αποτελέσμα να είναι ευάλωτοι στις αντεπιθέσεις από τα άκρα . (Βλ. Θοράρινσον στο γκολ)
    Στο ποδοσφαιρο χρειάζεται και λίγη σκοπιμότητα παιδιά…. .
    Δεν μπορεις σε κάθε αγωνα να βάζεις 5 γκολ ούτε είναι σωστή η λογική «βάζω 3 τρωω 4».
    Πάμε ΟΦΑΡΑ !
    Νίκη με Παναιτωλικό τώρα !!!

  5. Αν θέλουμε να μπούμε στα play offs ένα μόνο χρειάζεται η ομάδα, δουλειά, δουλειά, δουλειά εύκολα φτάνεις στο από το 1στο 8 από το 8 στο 9 πρέπει να δουλέψεις 8 φορές περισσότερο από ότι από το ένα στο οκτώ.
    Πιστεύω να καταλάβετε τι λέω τα υπόλοιπα που διαβάζω είναι κουραφέξαλα.

  6. Ο σωτηρίου δεν είναι για σουπερ λιγκ

  7. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΚΟΛ, Ο ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΗ ΦΑΣΗ, ΑΝ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΣΤΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΘΗΡΑ 1, ΣΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ.
    ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΡΕΡ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΛΥΠΤΟΣ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, ΕΝΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΙΧΤΗΣ ΠΑΝΩ ΤΟΥ.
    ΘΕΩΡΩ, ΟΤΙ ΑΝ ΕΠΕΛΕΓΕ ΕΞΟΔΟ, ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΤΡΩΓΑΜΕ.
    ΠΑΕΙ ΑΥΤΟ….
    ΤΟ ΜΑΤΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ, ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΔΟΚΑΡΙΩΝ – ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ, ΤΟ ΕΧΑΣΕ Ο ΝΤΑΜΠΡΑ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ.

    1. ΑΡΓΑ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥ ΝΕΙΡΑ, ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟΡΑΛ ΣΤΟ 80ΛΕΠΤΟ ( ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΨΕΙΣ ΤΟ ΤΟΡΑΛ…..ΡΕ…..)
    2. Ο ΦΕΛΙΠΕ, ΣΕΡΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΟ 72ΛΕΠΤΟ, ΛΟΓΟ ΥΠΟΨΙΑ ΤΡΑΒΗΓΜΑΤΟΣ.
    3. ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΓΑΓΙΕΓΟΣ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΡΙΚ ΜΕ ΤΟ ΠΑΟΚ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΝ ΑΜΠΑΝΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕΣΟ…. ΑΜ….ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΤΣ ΙΔΙΑΑΑΑΑΑ….. ΚΑΙ ΧΑΝΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΕΥΡΑ ΜΕ ΤΟ ΤΟΡΑΡΙΝΣΟΝ , ΝΑ ΜΗ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΠΑΝ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ…..
    4.ΑΦΗΝΕΙ ΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΒΑ…. ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ 8ΑΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΜΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΡΑΡΙΝΣΟΝ ΠΑΓΚΟ.

    ΠΑΡΤΕ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟΠΕΡ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ, ΚΑΘΕ 3 ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ 4, ΜΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΤΟΣ, ΣΥΝ ΤΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ…. ΔΕ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΧΡΟΝΙΑ…..
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ…. ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΝ 20ΑΔΑ, ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ, 34 Ο ΕΝΑΣ, 36 Ο ΑΛΛΟΣ, ΤΑ ΣΤΟΠΕΡ ΠΛΕΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΜΠΑΛΑ……

    1. Να χαμε ένα ρολαντ γκομεζ σήμερα, θα κάναμε πάρτι σε όλα τα ματς…

  8. Μια ζωή δικαιολογίες….

  9. Με βάση το πρόγραμμα μας, στο τέλος του πρώτου γύρου, δεν νομίζω να είμαστε πάνω από την 6η- 7η θέση.. Έχουμε 7 ματς ακόμα.. Αεκ, ολυμπιακό, γιαννινα, Βόλο μέσα, παο, Κηφισιά, Σέρρες έξω… Θα πάρουμε πάνω από 10 βαθμούς; δύσκολο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

two × two =