Ένας αυτοκαταστροφικός ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Την μια φόρα μπορεί να είναι ατυχία, την δεύτερη μπορεί να χαρακτηριστεί συμπτώση, την τρίτη όμως παύει ν’ αποτελεί κάτι από αυτά. Και ο ΟΦΗ εμφανίζει για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική αυτοκτονικές τάσεις που πλέον ενοχλούν. Και ενοχλεί όταν με την Λαμία συμβαίνει, ακολουθεί με τον Ατρόμητο και τώρα κορυφώνεται κόντρα στον Παναιτωλικό.

Προφανώς και αντιμετωπίζοντας την χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος, με βάση την εικόνα του αγώνα, πρέπει να λένε στον ΟΦΗ “πάλι καλά” που δεν έχασε κιόλας και να το χρωστάνε στον εκπληκτικό Μπάουμαν. Και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερο προβληματισμό γιατί συνέβη τρίτη φορά στην σειρά. Δεν είναι θέμα ρόστερ ή δυνατοτήτων. Γιατί όπως έχουμε δει μέχρι στιγμής, όλα τα παιχνίδια κρέμονται σε μια κλωστή. Από τις λεπτομέρειες για να έρθει η νίκη με Άρη και ΠΑΟΚ μέχρι τις τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες.

Και ενοχλεί ο τρόπος με τον ο ΟΦΗ έχασε έξι βαθμούς σε τρία διαφορετικά παιχνίδια. Και ο εκνευρισμός προκαλείται και είναι απολύτως δικαιολογημένος γιατί ο κόσμος είδε την παράσταση να παίζεται για τρίτη φορά μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Ο εκνευρισμός που προκαλείται είναι ακόμα μεγαλύτερος γιατί ο ΟΦΗ δεν ήταν ο ΟΦΗ της Τρίπολης όπου είχε χάσει τ’ αυγά και τα πασχάλια. Ήταν ένας ΟΦΗ που, ξανά, όπως έγινε στα δύο προηγούμενα παιχνίδια κυριάρχησε για 50-60 λεπτά και πάλι όμως δεν κατάφερε να πάρει τους βαθμούς.

Είναι θέμα αυτοπεποίθησης, κακών επιλογών, κακώς αποφάσεων. Ότι και να είναι πρέπει να λυθεί γιατί παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις αυτό το φαινόμενο και δεν φτάνει πλέον το να λέμε “αδικούν τους εαυτούς τους”. Πρώτα από όλα αδικούν την δουλειά που γίνεται εδώ και μήνες και στην συνέχεια όλα τα επακόλουθα…

Στην εικόνα του ΟΦΗ κόντρα στον Παναιτωλικό έχει μερίδιο ευθύνης και ο Νταμπράουσκας, που εκ των υστέρων δικαιώνεται στις 11 επιλογές του αρχικού σχήματος αφού ο ΟΦΗ ήταν σαρωτικός από το 10′ μέχρι και το 60′ αλλά στην συνέχεια, όσο ευθύνη έχει στον τρόπο που κατέβασε την ομάδα, άλλο τόσο έχει και στην διαχείριση της κατά την διάρκεια του αγώνα.

Προφανώς και δεν τελείωσε τίποτα από τον Σεπτέμβρη, ούτε κρίθηκαν τα πάντα. Αλλά οι βαθμοί που πετάει είναι τζάμπα βαθμοί που δεν πρόκειται να ξαναγυρίσουν.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

4 σχόλια

  1. Για μια ακόμη χρονιά η προβληματική άμυνα. Δεχόμαστε αστείες φάσεις και εύκολα γκολ. Δεν μπορούμε να κρατήσουμε μπάλα όταν δεχόμαστε πίεση. Δεν παίρνουμε δεύτερες μπάλες μετά από διεκδίκηση. Ο κόουτς συνεχίζει να έχει εμμονές. Τώρα που άρχισαν οι τραυματισμοί και οι κάρτες θα φανεί ο σχεδιασμός και τα λάθη του. Όσο το ότι δεν χάθηκε τίποτα , ο πρώτος μίσος γύρος πάει.

  2. Η ομαδα ΔΕΝ ειναι για μεγαλα πραγματα.. Οπως διατυμπανηζουνε και λενε πως εχουμε ρωστερ για ευρωπη. Παοκ και Αρη τους λερδισαμε στο, +93 οταν πλεων ειχανε σκαση μετα απο ευροπαικα παιχνιδια. Με τον αρη η τυχη μας χαμογελασε χαρη στο τσαφ του νειρα και με τον παοκ οταν ειχανε σκαση οι παιχτες του παοκ ο φρεσκος αμπαντα εκανε στο σπριντ και σκοραρε. Βρησκης τον αστερα ξεκουραστο και τρως 3.Βρεισκης λαμια και ατρομητο ξεκουραστους και εισαι ευχαριστημενος με το Χ. Και μετα πηγαινης στον παναιτολικο και εισαι τυχερος που δεν εχασες κτο ματς στο τελος χαρη στον μπαουμαν.. Η ομαδα ειναι αυτη που ειδαμε λαμια ατρομιτο και παναιτολικο… Αναστενη νεκρους… Και κατι ακομα αυτος ο καρο ειναι ο κυπριος σελιμοβιτς…

  3. ;Έχω την εντύπωση ότι ο Σελίμοβιτς ήταν ένα κλικ καλύτερος, γιατί και μπάλα κατέβαζε και παιχνίδι έκανε., αλλά ο χρόνος θα δείξει ας περιμένουμε.

  4. Η άμυνα δεν είναι χάλια.. Για την ακρίβεια, είναι μέσα στις 6 – 7 καλύτερες της σουπερ λιγκ.. Για μένα, η επίθεση πάσχει.. Χάνουμε πολλά γκολ στις λιγοστές ευκαιρίες που κάνουμε.. Η ομάδα είναι απλά μια καλή ομάδα, μέσα στις 6-7 του πρωταθλήματος.. Μέχρι εκεί.. Για παραπάνω, δεν είναι.. Αν συμβιβαστούμε μ αυτό, δεν θα γκρινιάζουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

10 + 8 =