Οι 8 διαφορετικοί σκόρερ, τα 15 γκολ σε 8 ματς αλλά και η επίθεση που δεν θα τον σώζει πάντα

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Aρχικά το… κλου της χθεσινής ημέρας είναι η ατάκα που είπε ο Βάλντας Νταμπράουσκας στην συνέντευξη τύπου του αγώνα στα Περιβόλια: “Στο τέλος της ημέρας μετράει η πρόκριση”.

Αυτό είναι το νούμερο ένα ζητούμενο ειδικά όταν έχει προηγηθεί το κάζο της προηγούμενης χρονιάς από την Κηφισιά. Ο ΟΦΗ έκανε την δουλειά που έπρεπε να κάνει, έστω αγχωτικά και με αρκετή πίεση, πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας όπου οι φιλοδοξίες είναι ολοφάνερες για να πάει όσο πιο μακριά γίνεται και πλέον περιμένει και λίγο τύχη στις κληρώσεις (ειδικά αν σκεφτούμε τα προηγούμενα χρόνια το τι συνέβη) για να δούμε που μπορεί να φτάσει και πόσο ψηλά μπορεί να πάει.

Σαφώς και υπάρχουν θετικά στοιχεία που προκύπτουν από το πρώτο κομμάτι της αγωνιστικής περιόδου, θετικά που για μένα είναι πολύ περισσότερα από τα αρνητικά.

Ο ΟΦΗ με τρία ντέρμπι στις επτά πρώτες αγωνιστικές, διαθέτει την έκτη καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα, συνολικά μαζί με το παιχνίδι Κυπέλλου έχει πετύχει 15 γκολ – αριθμός κάτι παραπάνω από ικανοποιητικός αλλά και παράλληλα ένα δείγμα της πληρέστατης μεσοεπιθετικής του γραμμής.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο ΟΦΗ μέχρι τώρα έχει 8 διαφορετικούς σκόρερ (!), κάτι που δείχνει τον πλουραλισμό που τον χαρακτηρίζει ως ομάδα – ο μοναδικός που δεν έχει σκοράρει είναι ο Τοράλ και η επίθεση του δείχνει να λειτουργεί στον μεγαλύτερο βαθμό.

Μαζί με τους Μοσκέρα, Ριέρα που σκόραραν χθες, ο ΟΦΗ βρίσκει γκολ από όλους τους παίκτες του που πατάνε την αντίπαλη περιοχή και προφανώς αυτό είναι κάτι που τον βγάζει στον αφρό μέχρι στιγμής. Και ενδεχομένως ο επιθετικός πλουραλισμός να ήταν μεγαλύτερος αν στις τρεις ισοπαλίες έλειπαν οι Ριέρα, Ντίκο, Μοσκέρα.

Όπως και οι βαθμοί γιατί και στα τρία παιχνίδια ο ΟΦΗ βρήκε χώρους, χτύπησε τον αντίπαλο, έβγαλε ευκαιρίες αλλά δεν είχε την ανάλογη ανταποδοτικότητα.

Την ίδια ώρα όμως ο ΟΦΗ από τα 8 παιχνίδια που έχει δώσει, δεν έχει δεχτεί γκολ μόλις στα δύο (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) και προφανώς το παθητικό 12 τερμάτων είναι ένα ζητούμενο στο οποίο πρέπει να βρεθεί λύση.

Προφανώς και η εύκολη ανάγνωση για τα αμυντικά θέματα που αντιμετωπίζει ο ΟΦΗ είναι να τα ρίξουμε μόνο στους αμυντικούς όμως για να έρθουν τα γκολ, δεν έχουν λειτουργήσει και τα υπόλοιπα κομμάτια του παιχνιδιού του.

Γιατί όταν και δέχεται γκολ σχεδόν σε κάθε παιχνίδι αλλά την ίδια ώρα έχει μόλις μια ήττα, η επίθεση του λειτουργεί άψογα και είναι εκείνη που τον σώζει. Γιατί ο ΟΦΗ όχι μόνο έχει δεχτεί γκολ στα 6 από τα 8 γκολ που έχει παίξει αλλά στα τελευταία δέχεται και αρκετές φάσεις – ξανά με εξαίρεση εκείνο με την ΑΕΚ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

2 σχόλια

  1. Η ομάδα, έχει την πέμπτη καλύτερη άμυνα της σουπερ λιγκ.. Λάθος λοιπόν ή διάγνωση.. Δεν πάσχουμε στην άμυνα, που λογικό είναι να κάνει και λάθη αλλά στα τελειώματα στην επίθεση.. Και κακώς βάζεις το παιγνίδι με τα Χανιά στο άθροισμα της επίθεσης,αλλά και της αμυνας γιατί το κύπελλο είναι ένας ιδιαίτερος θεσμός και τα Χανιά, ομάδα β εθνικής και τα υπιτιμησαμε, γι αυτό φάγαμε 3.. Η ομάδα λοιπόν έχει στη Σούπερ λιγκ 10 γκολ σε 7 ματς, μέσος όρος 1,4 ανά ματς ενώ παο και οσφπ έχουν 21 και 22, μέσος όρος 3 ανά ματς.. Και δεν συγκρίνω βέβαια την ομάδα μας με τους δύο παραπάνω αλλά αντί για μόλις 10 γκολ, θα μπορούσε να είχε βάλει 15 άνετα.. Στο γκολ πάσχουμε λοιπόν και όχι στην άμυνα, που είναι χειρότερη μόνο από οσφπ, παο, παοκ και αεκ.

    1. Η άμυνα του ΟΦΗ είναι υποδειγματική. Στα στατιστικά είναι καλύτερη ακομα και από της ΑΕΚ. Μια ομάδα που στην έδρα της κράτησε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στο μηδέν. Επίσης με Ατρόμητο και Λαμία έφαγε γκολ αλλά οι φάσεις του αντιπάλου και στα δύο ματς δεν ήταν πάνω από 4. Δική μου γνώμη βέβαια προσωπική. Η ομάδα είναι ασταμάτητη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

fourteen + seven =