Ποδόσφαιρο 90s, ομάδα ευνουχισμένη και ο ΟΦΗ στην Λαμία

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Φτάνοντας στο τέλος ενός 20ημερου που βαρέθηκα δίχως να έχουμε ΟΦΗ στο πρόγραμμα μας, ειδικά μετά τις χαρές που μας έχει χαρίσει η φετινή ομάδα με τις μεγάλες νίκες στα ντέρμπι, ασχοληθήκαμε για τρεις εβδομάδες με εκλογές, εθνικές ομάδες και πλέον αυτό το άχαρο χρονικό διάστημα φτάνει στο τέλος του. Εν μέσω του 20ημερου πήραμε μια τζούρα από ΟΦΗ στα Χανιά αν και καλύτερα να έλειπε αφού στα Περιβόλια έκανα τρια πακέτα τσιγάρα σε 90 λεπτά, είδαμε τον Χάρο με τα μάτια μας και ένα τσαφ παραπάνω αρκούσε για να γκρεμιστούν όλα όσα έχουν χτιστεί μέχρι στιγμής.

Ο ΟΦΗ για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια πέρασε ένα 20ημερο μεταξύ χαρούμενης οικογένειας που πάει διακοπές στη Ντισνέιλαντ και ενός ζευγαριού νεαρών που πάει για πρώτη φορά ταξίδι εκτός Ελλάδας. Ένα 20ημερο δίχως μουρμούρα, γκρίνια, εσωστρέφεια και όλα αυτά τα συναισθήματα που μας κάνουν να μην μπορούμε να πιούμε ούτε καφέ στα Λιοντάρια.

Εν πάσει περιπτώσει αυτό το “μαγικό” 20ημερο έφτασε στο τέλος του, μέσα σε αυτές τις τρεις εβδομάδες προλάβαμε να βγάλουμε νέο Δήμαρχο, περιμένοντας να δούμε μπας και θα πέσει καμία πενιά αυτά τα 5 χρόνια που ακολουθούν αφού ως ΟΦΗ μόνο λόγια ακούμε και έργα δεν βλέπουμε.

Είναι προφανές ότι ευτυχώς που ο Βασίλης Λαμπρινός έχει δίπλα του έναν άνθρωπο όπως είναι ο Μανώλης Βασιλάκης που όλο αυτό το χρονικό διάστημα έτρεξε το project του Σκαφιδαρά βάζοντας στην τελική ευθεία ένα θέμα που είχε βαλτώσει μέχρι ν’ αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του Δήμου Ηρακλείου.

Έχει έρθει στην πόλη ένας άνθρωπος που θέλει να ρίξει τα ωραία του λεφτά, να επενδύσει σε ένα περιβάλλον που του δίνει δυνατότητες από κάθε άποψη και εμείς ακόμα κοιταζόμαστε σαν χάνοι δίχως να μπορούμε να πάρουμε αυτό το δώρο της ανθρωπότητας. Θέλω να πιστεύω πως ο Αλέξης Καλοκαιρινός, που εκτός από μια τοποθέτηση του στα γραφεία του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, δεν έχει πει ούτε μια λέξη για τον μεγαλύτερο σύλλογο – διαφημιστή του Ηρακλείου ότι θα βάλει μπροστά αυτά που έχει στο μυαλό του και δεν θα χάσουμε άλλη μια πενταετία περιμένοντας την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος.

Στα υπόλοιπα τώρα, μετά από καιρό είχαμε όλοι την προσμονή να κάτσουμε στην τηλεόραση να δούμε παιχνίδι της Εθνικής ομάδας και εγώ προσωπικά φρόντισα να την κλείσω στο 70′ και να παίξω Playstation αφού μου προσέφερε μεγαλύτερη αγωνία από το θέαμα της Αγίας Σοφιάς. Που 1000 λεπτά να παίζαμε κόντρα στους Ολλανδούς, δεν θα βάζαμε γκολ ακόμα και αν έβαζε το πόδι της η ίδια η Αγιά Σοφιά. Μια ομάδα που όντως είναι ομάδα, αυτό δεν μπορεί να μην το δώσει κάποιος στον Πογέτ, που είναι πολύ περισσότερο ταλαντούχα από άλλες γενιές του παρελθόντος που πέτυχαν περισσότερα πράγματα αλλά που λείπει το σκέρτσο και η φαντασία. Εκτός και αν είμαστε ευχαριστημένοι επειδή κερδίζουμε το Γιβραλτάρ και την Ιρλανδία και λέμε ότι χάνουμε στο 90′ από την Ολλανδία.

Προφανώς και ο Πογέτ έχει ευθύνες για το γεγονός ότι στο ματς της τριετίας παρουσίασε μια ομάδα ευνουχισμένη που παρότι ήθελε μόνο τη νίκη, δεν έκανε καθαρή ευκαιρία σε όλο το παιχνίδι, που δεν κατάφερε να περάσει το κέντρο για ένα ημίχρονο. Με ξεκάθαρη ευθύνη του Ουρουγουανού που έχει αφαιρέσει χαρακτηριστικά παικτών που δεν είχαμε ποτέ ξανά στο παρελθόν (Φορτούνης, Κωνσταντέλιας) και δεν μπόρεσε να τα παντρέψει με ταλέντο που δεν είχαμε δει ξανά όπως αυτό του Ιωαννίδη, του Τσιμίκα. Η Εθνική εν τέλει πλήρωσε τις εμμονές του προπονητή της, δεν είναι επιτυχία ότι τερμάτισε τρίτη σε όμιλο που πέραν Ολλανδίας, Γαλλίας, έπαιζε μόνη της και δεν πρέπει κανείς να πανηγυρίζει ότι πήγε εκεί που όλοι περίμεναν και μάλιστα δίχως κανένα άγχος για τους δύο πρώτους.

Τέλος ο ΟΦΗ πάει στην Λαμία για το παιχνίδι με την Κηφισιά όπου στόχος είναι η νίκη, το γιατί είναι σημαντικό το εξηγήσαμε χθες, και προφανώς μετά την σημερινή προπόνηση και όσα θα δούμε στο “Βαρδινογιάννειο” θα μας δώσουν ένα μπούσουλα. Έχει τις αντικειμενικές δυσκολίες του, τα ταξίδια των διεθνών που τους βγάζει από μια ρουτίνα αλλά τους διατήρησε σε έναν ψηλό ρυθμό και το σημαντικό είναι να πάρει το τρίποντο όπως και να’ χει.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

1 σχόλια

  1. Μόνο οφη.. Τι εθνική να δεις, 4 παίκτες αξίζουν, βλαχοδήμος, τσιμηκας, ιωαννιδης και μασουρας, οι υπόλοιποι είναι για Καζακστάν και ιρλανδιες.. Ο πογιε δεν καλεί τους καλύτερους αλλά τους βολικοτερους.. Κι αυτός ο Παυλίδης, τι κριάρι είναι αυτό, έλεος! Ποιο σέντερ φορ κάνει πεναλτυ στο 90 σε τόσο κρίσιμο ματς;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 × 1 =