Η αισθητική του Νταμπράουσκας ταιριάζει με αυτήν του κόσμου του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Η φιλοσοφία του Λιθουανού προπονητή είναι συγκεκριμένη και ο ίδιος την έχει αναλύσει πολλές φορές. Έχει εξηγήσει, έχει αναλύσει το πως και το γιατί προτιμάει να κερδίζει παιχνίδια με 2-3 ή 2-4 από 0-1 και 1-0 με το ζόρι. Προφανώς και κάθε τελικό σκορ έχει διαφορά από σκορ, η εικόνα είναι εκείνη που παίζει κυρίαρχο ρόλο στο μυαλό του καθενός από εμάς. Προφανές πως τον φίλαθλο δεν τον ενδιαφέρει καθόλου το 1-0 με το ζόρι ή το 5-0. Νίκη ας είναι και όπως να’ ναι.

Και βέβαια για να είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας, στο τέλος το αποτέλεσμα σκεφτόμαστε και όχι το πως ήρθε. Όλη η κουβέντα γίνεται και έγινε το απόγευμα της Τετάρτης στο ΒΑΚ έπειτα από ερώτηση που τέθηκε στον Νταμπράουσκας για το αν ο ΟΦΗ φέρθηκε ή όχι έξυπνα σε παιχνίδια που είχε το προβάδισμα. Όπως σε αυτό με την Λαμία (λιγότερο) και τον Ατρόμητο (περισσότερο). Ο ίδιος ο Λιθουανός ήταν ξεκάθαρος στις απαντήσεις που έδωσε.

Προτιμώ να κερδίζω προσπαθώντας να βάλω δεύτερο γκολ παρά να κρατήσω το ένα που έχουμε πετύχει. Ξεκάθαρος και ειλικρινής. Έχω γράψει πολλές φορές και θα το γράφω και θα το λέω μέχρι την τελευταία μέρα του Νταμπράουσκας στον πάγκο του ΟΦΗ ότι είναι πολύ μεγάλη ευλογία για τον οργανισμό αλλά περισσότερο για τον κόσμο της ομάδας ότι υπάρχει ένας προπονητής που είναι ειλικρινέστατος. Ούτε θα ψάξει δικαιολογίες, ούτε θα κρυφτεί πίσω από το δάχτυλο του αλλά κυρίως θα πει πάντα αυτά που πιστεύει.

Αυτό έκανε και το βράδυ της Τετάρτης.

Και μέχρι ένα σημείο προφανώς και αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία από όλα είναι η βαθμοθηρία και οι νίκες όμως έχει έναν σημαντικό ρόλο και η αισθητική του πως έρχεται αυτή. Προφανώς και όλοι είναι χαρούμενοι όταν θα έρθει η νίκη αλλά η χαρά μεγαλώνει από τον τρόπο, την μεγάλη εικόνα που αφήνει η ομάδα στον κόσμο.

Τρανά παραδείγματα αποτελούν οι νίκες στα ντέρμπι. Μέσα στην χρονιά θα βρεθούν και άλλες ομάδες που θα κερδίσουν, πιθανόν, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Άρη στις έδρες τους. Όμως τρόπος από τρόπο διαφέρει.

Και ο τρόπος με τον οποίο ο ΟΦΗ κατάφερε να κερδίσει την ΑΕΚ, απορώ αν θα μπορέσει να το κάνει άλλη ομάδα εκτός από τους τρεις πρώτους της βαθμολογίας.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

5 σχόλια

  1. Αγαπάμε νταμπρα.. Κάνει λάθη αλλά και τα λάθη στη ζωή είναι.. Δείχνει να έχει υπερηφάνεια, γνώσεις και χαρακτήρα..αν είχε κάνα δυο ακόμα επιθετικούς κλασης, θα χτυπούσαμε στα ισα το πρωτάθλημα.

    1. Δεν μπορώ να μην συμφωνήσω για την αισθητική του Νταμπραουσκας..Έξυπνος προπονητής και ικανός με καθαρές κουβέντες και καθαρό μυαλό στα δύσκολα. Προσωπικά θεωρώ ότι ο ΟΦΗ έχει τεράστια περιθώρια βελτίωσης και ακόμη δεν είδαμε τίποτα. Στενοχωριέμαι μονο για την παρουσία του Λαμπρόπουλου.Δεν μου δείχνει οτι μπορεί να βοηθήσει. Περιμένω περισσότερα!

      1. Φίλε Ιωάννη τις ίδιες σκέψεις κάνουμε. Η ομάδα μπορεί να βελτιωθεί πολύ. Τον Γενάρη πρέπει να αποκτηθούν 2 ποιοτικοί παίκτες στις θέσεις που πονάμε και πρέπει να ενισχυθούμε. Ο Λαμπρόπουλος δεν φαίνεται να μπορεί σε υψηλό επίπεδο, τουλάχιστον αυτό είδαμε μέχρι τώρα. Πάμε με Κηφισιά να πάρουμε το τρίποντο (βασικά και η ισοπαλία δεν είναι καταστροφή).

  2. Συμφωνώ σ όλα με τους πολαλησαντες, επίσης θα δούμε για πρώτη φορά με την Κηφισιά την ομάδα χωρίς Μεγιάδο και Πασαλίδη. …ηδικα χωρίς Πασαλίδη,,,που νομίζω είναι ο κορυφαίος….. επίσης δεν μπορώ να δεχτώ ότι ο Νέιρα δεν μπορεί να παίξει λίγο παραπάνω……

  3. Μόλις μείναμε με παίκτη παραπάνω, βραχυκυκλωσαμε..και πάλι θα παίρναμε τη νίκη αν δεν αστοχούσε στο πέναλτι ο Φελίπε.. Παρολα αυτά, δεν βλέπω να έχουμε αντίπαλο για την εξάδα, ο Άρης βάζει γκολ με το ζόρι, η Τρίπολη τρώει γκολ αβέρτα, Λαμία και Σέρρες δεν θα αντέξουν… Πάντως μέχρι εξάδα είμαστε, δεν κάνω όνειρα για τίποτα παραπάνω.. Και κάτι για την Κηφισιά.. Μπράβο της, σκληροτραχηλη και γυμνασμένη ομάδα, δεν θα κινδυνέψει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4 × five =