Το “κρασάρισμα” του Νταμπράουσκας, η έλλειψη ψυχραιμίας και ένα κακό βράδυ στην δουλειά

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Ο φετινός ΟΦΗ, δικαίως, δεν μας έχει συνηθίσει σε βραδιές όπως η χθεσινή.

Προφανώς και σε παιχνίδια του ΟΦΗ κόντρα στον Ολυμπιακό εκείνος θα είναι το φαβορί όμως φαβορί ήταν και η ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ που τους κέρδισε.

Προφανώς και η διαφορά ποιότητας είναι τεράστια, όμως διαφορά ποιότητας υπήρχε και στα προηγούμενα ντέρμπι με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ.

Προφανώς και δικαίωμα στην ήττα έχει ο οποιοσδήποτε. Αλλά το χθεσινό βράδυ ήταν ένα κακό βράδυ για όλους. Μια ομάδα που επιθετικά δημιούργησε μια φάση μόλις σε 93 λεπτά αγώνα και που αμυντικά κάθε επίθεση του Ολυμπιακού “μύριζε” γκολ.

Προφανώς και την μεγαλύτερη ευθύνη την έχει ο Νταμπράουσκας. Όπως είναι εκείνος που στις καλές εμφανίσεις και τις νίκες παίρνει το μερίδιο της επιτυχίας που του αναλογεί. Χθες όμως εμφανίστηκε και ο ίδιος πνευματικά ανέτοιμος. Ακόμα και ο τρόπος που μίλησε στην συνέντευξη τύπου έδειχναν έναν άνθρωπο που ένιωθε στρεσαρισμένος και πιεσμένος. Ίσως και ο ίδιος περίμενε έναν καλύτερο ΟΦΗ από αυτόν που παρουσίασε κόντρα στον Ολυμπιακό.

Το σημείο – κλειδί του αγώνα ήταν η έξοδος του Μπάκιτς, γιατί με την είσοδο του Φελίπε – παρότι η βασική ενδεκάδα ήταν σωστή και από πλευράς τακτικής – ο ΟΦΗ αποδιοργανώθηκε τελείως. Χωρίς δημιουργικό χαφ, με τον Μεγιάδο και τον Γκλάζερ να είναι εκείνοι που για 40 λεπτά ανέλαβαν το χτίσιμο επιθέσεων (δίχως επιτυχία), παρουσιάστηκε μια ομάδα που δεν ήξερε τι να κάνει την μπάλα όταν την είχε στην κατοχή της και προφανώς δεν είναι επιτυχία (για το χθεσινό παιχνίδι) ότι ήταν εκείνη που είχε την κατοχή της μπάλας αφού προφανέστατα ο Ολυμπιακός μετά το 0-2 έκανε, ξεκάθαρα, συντήρηση δυνάμεων.

Λες και η έξοδος του Μπάκιτς όχι μόνο αποδιοργάνωσε τα πλάνα του Νταμπράουσκας (που το έκανε εν τέλει) αλλά βραχυκύκλωσε πλήρως τον εγκέφαλο του Λιθουανού που στην συνέχεια του αγώνα έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο. Από την έξοδος του Καρώ και την τοποθέτηση του Τοράρινσον ως τρίτος στόπερ, ενώ υπήρχε στον πάγκο ο Λαμπρόπουλος, μέχρι την ταυτόχρονη παρουσία Τοράλ, Ριέρα που περισσότερο μπέρδεψαν την ομάδα αντί να την απελευθερώσουν.

Η έλλειψη ψυχραιμίας που χαρακτήρισε τον χθεσινό ΟΦΗ ήταν ξεκάθαρη και αυτό αποτυπώθηκε πλήρως όταν ο ψύχραιμος Πασαλίδης που δεν μας έχει συνηθίσει σε λάθη, υπέπεσε σε αρκετά από αυτά. Βέβαια το θέμα δεν είναι ο Πασαλίδης, που ξεκάθαρα στον πρώτο γύρο είναι από τους κορυφαίους παίκτες του ΟΦΗ, αλλά είναι ένα παράδειγμα του τι νευρικότητα επικρατούσε μέσα στο γήπεδο.

Μπάλες στο πουθενά, λάθος πάσες στο μισό μέτρο και μια αδυναμία για τον ΟΦΗ να κοντρολάρει τα συναισθήματα του.

Κοντολογίς με τέσσερις αγωνιστικές ν’ απομένουν μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου, ο μίνιμουμ βαθμολογικά ρεαλιστικός στόχος του ΟΦΗ πρέπει να είναι οι 20 βαθμοί. Διαφορετικά θα έχουν ξεχάσει όλοι (δικαιολογημένα) τις μεγάλες νίκες επί των Άρη, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

17 σχόλια

  1. Εγώ νομίζω χθες το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η θέση του Μεγιάδο. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έπαιζε τόσο ψηλά με αποτέλεσμα και να μην έχεις τα κοψίματα στο κέντρο του αργεντινού και να εκτίθεται κιόλας γιατί έπερνε την μπάλα έξω από την περιοχή του ολυμπιακού και δεν ήξερε τι να την κάνει. Δεν θυμάμαι σε άλλο παιχνίδι να είχε τέτοιο ρόλο ο Μεγιάδο. Και μετά την αλλαγή του Μπάκιτς δεν υπήρχε κάνενα δημιουργικό χαφ με αποτέλεσμα να υπάρχει πανικός. (Θα ήθελα την άποψη σου για αυτό με τον Μεγιάδο και αν κάνω λάθος). Όπως και να χει διπλό στις Σέρρες να επανέλθει η ηρεμία και να μείνει ο κόσμος κοντά στην ομάδα.

  2. (Και) χτες ο κόουτς κατήργησε κάθε ποδοσφαιρική λογική. Δεν θα το αναλύσω πολύ, με κάλυψε ο Σαρρής.
    Θα θίξω μόνο ένα-δυο πραγματάκια.
    Ο Γκαγιέγος γιατί έχει επωμιστεί το ρόλο του οκταρο-δέκαρου ενώ είναι ένας αμυντικογενής κατά βάση ποδοσφαιριστής; Παίζει εκτός θέσης από την αρχή του πρωταθλήματος και δεν έχει καμία σχέση με τον Γκαγιέγος που είχαμε δει τρία χρόνια πριν. Μπορεί ο Γκλάζερ με τον Μεγιάδο να φτιάξουν παιχνίδι από πίσω; Γιατί δεν παίζει εκεί ο Χιλιανός που μπορεί να βοηθήσει σε αυτό το κομμάτι;
    Αυτό το κόλλημα με το 3-5-2 πρέπει να το ξεπεράσει ο Νταμπράουσκας. Αφού, ρε άρχοντα, δεν βγαίνει, γιατί επιμένεις; Έχεις τόση μεσοεπιθετική ποιότητα και κάθεσαι και παίζεις με 8 αμυντικογενείς ποδοσφαιριστές; Δεν γνωρίζεις ποια είναι τα δυνατά και ποια τα αδύναμα σημεία στο ρόστερ σου; Μήπως φοβάσαι;
    Αν ξαναπεί ο κόουτς (είτε δημόσια είτε στο πριβέ) ότι δεν ξέρει τι έφταιξε ή ότι φταίει μόνο η κακή μέρα των παικτών του μετά από τέτοιες εμφανίσεις, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να τον ξαναπάρω στα σοβαρά. Για μένα, θα είναι ακατάλληλος.

    1. Αν τερματίσουμε πιο πάνω απ τον Πανσερραϊκό, θα είναι άθλος!!!!!

  3. Μάνο εξαρχής το πλάνο ήταν λάθος, δεν το διάβασε σωστά το ματς ο κοουτς. Κατέβασε 11αδα με 1 τερματοφύλακα, 8 αμυντικογενης παίκτες, Μακιτς και τον Ντικο απομονωμένο ως συνήθως μπροστά. Υποθέτω θέλησε να κρατήσει το 0 στο πρώτο ημίχρονο και μετά το 60 που σίγουρα θα ανέβαινε ο Ολυμπιακός και θα βρίσκαμε κενά πίσω να χτυπούσε το ματς όπως με τον ΠΑΟΚ. Επιλογές που προεξοφλούσαν ότι για 60 λεπτά, δημιουργικά θα ήμασταν μηδέν ακόμα και με κώνους να παίζαμε για αντιπάλους. Δεν τον έχω για τόσο αφελή να περίμενε ότι θα του φτιάξει παιχνίδι ο Μεγιαδο και ο Γαγιεχος. Επρεπε να προβλέψει ότι Θοραρινσον και Λάρσον θα είχαν πολλή δουλειά αμυντικά αφού ο ΟΣΦΠ συνηθίζει να επιτίθεται από τα πλάγια με πολλές σέντρες.
    Προσωπικά θα επέλεγα Μαρινάκη δεξιά , Μεγιαδο κόφτη, αριστερά του Αμπαντα και δεξιά του Λάρσον, μπροστά από Θοραρινσον και Μαρινάκη αντίστοιχα. Θα είχε θωρακίσει την άμυνα από τα πλάγια, ενώ θα ειχαμε και δύο παίκτες να βγουν μπροστά όταν βρίσκαμε χώρο, χωρίς να αφηνουν κενό στην άμυνα. Κενό όπως αυτό που άφησε ο Θοραρινσον στο πρώτο γκολ πχ.

  4. Και τα τρία παραπάνω σχόλια έχουν λογική. Να τονίσω μόνο ιδιαίτερα ότι στις αμυντικές μας πλευρές οι αντίστοιχοι αντίπαλοι επιθετικοί κάνουν συνήθως παρέλαση. Θυμηθείτε το Αγρίνιο.Μήπως , λέω μήπως ,να ξαναδούμε το 3-5-2 ;

  5. Αφήστε όλοι ήσυχο το Λιθουανό… Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε επίθεση.. Ο Φελίπε δεν πείθει φέτος καθόλου, ο ντικο άλλοτε φαίνεται άλλοτε είναι εξαφανισμένος και στο φινάλε, πρέπει επιτέλους να φύγουμε από την πλάνη ότι έχουμε παικταραδες.. Τον βραζιλιάνο φορ της Λαμίας τον έχετε δει; ρωτάω! Τον ρομπαιγ του ατρόμητου; τον σουλειμανοφ του Άρη; Ο βεργος δεν μας έκανε; είμαι οφη 40 χρόνια αλλά βλέπω καθαρά.. Οι περισσότερες ομάδες της Σούπερ λιγκ, έχουν καλύτερους παίκτες από μας κατά μέσο όρο.. Εμείς κατά τη γνώμη μου, έχουμε 2 – 3 παίκτες αξίας, οι υπόλοιποι μια παίζουν καλά, 3 δεν παίζουν.. Δεν έχουμε παίκτη φόβητρο.. Είμαστε ένα σύνολο χάρις στον νταμπρα και στηριζομαστε στην άμυνα μας που την θεωρώ καλη, για να παίρνουμε βαθμούς.. Μην τρελαθούμε δηλαδή.. Και τώρα πάμε Σέρρες και πολλοί περιμένουν να κερδίσουμε.. Μακάρι αλλά οι Σέρρες δαγκώνουν.. Στόχος μας είναι νίκες στην έδρα μας με ολες τις μικρομεσαιες ομαδες κι αν το καταφέρουμε, πάμε εξάδα.. Τώρα τι θα κάνουμε στην εξάδα, ας μην το συζητήσω καλύτερα…

    1. Αδερφέ, συγγνώμη που το λέω, αλλά αυτά που γράφεις είναι αφενός ασύνδετα και αφετέρου εκτός πραγματικότητας.
      Λες ότι οι περισσότερες ομάδες της Σούπερ Λιγκ έχουν καλύτερους παίκτες από εμάς αλλά ταυτόχρονα υποστηρίζεις ότι άμα πάρουμε όλα τα εντός έδρας ματς με τις μικρομεσαίες ομάδες θα πάμε 6αδα. Το καταλαβαίνεις ότι αυτά τα δύο δεν συνδέονται μεταξύ τους;
      Επίσης, ποιος Ρομπάιγ, ποιος Βέργος και ποιος Σουλεϊμάνοφ; Αλήθεια, δε σου κάνουν οι Φελίπε, Ντίκο, Μπάκιτς, Τοράλ, Γκαγιέγος, Νέιρα, Μεγιάδο και προτιμάς αυτούς; Τι βιογραφικό και τι προσόντα έχουν αυτοί που αναφέρεις, τα οποία δεν έχουν οι δικοί μας δηλαδή; Είναι φόβητρο ο Ρομπάιγ κι ο Βέργος; Θα τρελαθούμε εντελώς, μου φαίνεται!
      Ποια άμυνά μας είναι καλή, αυτή που έχει φάει 11 γκολ σε 9 ματς; Το θεωρείς αυτό μια καλή επίδοση; Να την πούμε μέτρια, να το καταλάβω. Καλή, όμως;
      Αυτό που πρέπει να καταλάβεις, αν θέλεις, είναι ότι κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο. Όταν κάνουν m@λ@κίες θα τα ακούνε όλοι, μηδενός εξαιρουμένου! Πάνω απ’ όλα η ομάδα και ο κόσμος της. Ποιος Νταμπράουσκας και ποιος… Ρομπάιγ…!

      1. Κι όμως φίλε μου έχουμε την 5η καλύτερη άμυνα στη Σούπερ λιγκ , δεν έχουμε επίθεση κι όπως έγραψα, δεν έχουμε κανένα παίκτη να φοβούνται οι αντίπαλοι.. Παρολα αυτά, θα μπούμε εξάδα.

        1. Αλίμονο αν δεν μπούμε 6αδα και φέτος. Αν όχι, η χρονιά θα είναι, αντικειμενικά, αποτυχημένη και θα πρέπει να παρθούν δύσκολες αποφάσεις.
          Όμως, αν εξαιρέσεις τους τρεις της Αθήνας και ίσως τον ΠΑΟΚ, ποια άλλη ομάδα έχει παίκτη-φόβητρo;
          Η 5η καλύτερη άμυνα είναι βάσει των μέχρι στιγμής στατιστικών και όχι στην πράξη. Όλοι βλέπουμε ότι δεχόμαστε φάσεις και γκολ με σχετική ευκολία.
          Δεν βγάζω τον Νταμπράουσκας άχρηστο αλλά του κρούω τον κώδωνα του κινδύνου γιατί θα μας τρελάνει με τις επιλογές του ώρες και φορές. Ενίοτε καταργεί κάθε ποδοσφαιρική λογική και πάντα του φταίνε οι παίκτες για τις άσχημες εμφανίσεις. Λίγη αυτοκριτική δε βλάπτει.

        2. Μήτσο καλημέρα, συμφωνώ σε όλα του τα σχόλια εκτός από την τελευταία πρόταση. Πάντα κάνει αυτοκριτική ο Νταμπράουσκας, πάντα είναι υποστηρικτικός προς τους παίκτες του και έχει πει ουκ ολίγες φορές σε κακές εμφανίσεις πως εκείνος είναι που αναλαμβάνει την ευθύνη.

  6. Αυτό που θέλω να πω παιδιά, είναι ότι κατ αρχήν συμφωνώ με ότι λέτε αλλά επιμένω ότι υπερεκτιμουμε λίγο τους παίκτες μας και είναι λογικό, κάθε φίλαθλος το κάνει για την ομάδα του.. Όμως η αλήθεια είναι μια.. Έχουμε παίκτες για μια αξιοπρεπή παρουσία στη κατηγορία και παρουσία στην εξάδα..μέχρις εκεί.. Το να χάνεις απ το γαυρο των εκατομμυρίων , δεν είναι λάθος κανενος, είναι φυσιολογικό.. Θα μου πείτε και πως κερδισαμε αεκ και παοκ; η απάντηση είναι, κρατήσαμε στην άμυνα και βάλαμε γκολ πρώτοι.. Μ αυτές τις ομάδες, αν δεν σκοράρεις πρώτος, έχασες, είναι ψυχολογία.. Όσο για τον νταμπρα, τον ρώτησε κανείς δημοσιογράφος με ποια λογική έκανε αυτές τις αλλαγές και τι απάντησε; γιατί πουθενά δεν διάβασα κάτι.. Προφανώς, κάτι είχε στο μυαλό του που έπεσε εντελώς έξω η περίμενε περισσότερα απ τον φελιπε πχ αλλά διαψευστηκε.. Τέλος πάντων, εμείς δεν κυνηγάμε το γαυρο.. Η 5η η η 6η θέση είναι απολύτως εφικτή.

  7. Είδα φάσεις του ματς της Λαμίας με τον παο και μπορώ να πω ότι ο βαζελος φτηνά τη γλύτωσε.. Κινδύνεψε σοβαρά να χάσει όταν έμεινε με 10 παίκτες και κέρδισε με μια φάση που κοιμήθηκε η άμυνα της Λαμίας.. Αν έτρωγε η δική μας άμυνα αυτό το γκολ, το τι θα της σουρναμε, δε λέγεται.. Πάντως η Λαμία απέδειξε όχι μόνο ότι θα είναι διεκδικητής της εξάδας (αφού ατρόμητος και αστέρας έχουν τα χάλια τους) αλλά ότι δεν υστερεί καθόλου σε ποιότητα παικτών ούτε από μας ούτε από τον Άρη.. Πιστεύω όμως ότι θα την αφήσουμε πίσω 6-7 πόντους, κυρίως γιατί έχει πιο δύσκολο πρόγραμμα από μας από δω και πέρα…και γιατί ελπίζω ότι πήραμε το μάθημα να μην υποτιμάμε καμμια ομάδα από τις μικρομεσαίες ούτε να υπερτιμαμε τη δική μας…

  8. Ο βαθμός που πήρε η Κηφισιά και από την αεκ, δείχνει πόσο αδικα κατηγορήθηκε ο νταμπρα και οι παίκτες μας επειδή δεν ήρθε η νίκη σ εκείνο τον αγώνα.. Πάρτε το απόφαση, όλες οι ομάδες είναι δύσκολες και είναι επιτυχία κάθε βαθμός που παίρνουμε.

  9. Κάτι συμβαίνει με τον προπονητή μας, που δεν τοχω ξαναζήσει στον οφη.. Σήμερα σα να θέλαμε να χάσουμε η τουλάχιστον να μη νικήσουμε.. Το αψυχολόγητο πέναλτι και πάλι του κάρο στο 85, ήταν σαν ένα μπουγελο παγωμένο νερό στη μούρη μας, ενώ ο προπονητής έβλεπε τα τρένα να περνούν.. (ξανά).. Ας κάνουν πια ότι θέλουν, κουράστηκα να βλέπω μια ομάδα ανίκανη να κάνει γκολ τις ευκαιρίες κι ένα προπονητή (που είχα συμπαθήσει πολύ), να είναι με το σώμα στο γήπεδο και με το πνεύμα σε άλλο γαλαξία..

    1. Αποφάσισε πια, φίλε μου. Φταίει ο Νταμπράουσκας ή δε φταίει;
      Ρητορική είναι η ερώτηση, φυσικά. Απλά, τώρα καταλαβαίνεις και μόνος σου ότι έχουμε δίκιο κάποιοι εδώ μέσα που φωνάζουμε…

      1. Από το 80 λεπτό του αγώνα σήμερα, έβγαλα το συμπέρασμα ότι αφού αποδεδειγμενα ο νταμπρα δεν είναι ένας άσχετος προπονητής, τότε πρέπει η να του συμβαίνει κάποιο σοβαρό πρόβλημα που δεν τον αφήνει να συγκεντρωθεί στο παιγνίδι η θέλει να φύγει απ την ομαδα και τη Κρήτη, τα ευκολως εννοούμενα παραλείπονται.. Στα τόσα χρόνια πιυ βλέπω την ομάδα, δεν έχω ξαναδεί τέτοια εγκατάλειψη από προπονητή, ήταν μια ήττα σα μπουνιά στα μούτρα μας, ένα παγωμένο πράμα που δεν έχω ξανά αισθανθεί στις πολλές δεκάδες ήττες που έχει κάνει η ομάδα στα 40 χρόνια που την παρακολουθω.. Επιτέλους, αν θέλει ο ανθρωπος να φύγει, αφήστε τον!

        1. Δε θεωρώ ότι θέλει να φύγει μεσούσης της σεζόν ο κόουτς. Να φύγει τώρα, να πάει που; Τώρα, αν έχει άλλα θέματα, προσωπικά ή επαγγελματικά, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε.
          Το σίγουρο είναι ότι έχει εμμονές και αυτό φαίνεται. Εμμονές με πρόσωπα, με σχηματισμούς και με… δικαιολογίες. Στο χέρι του είναι να αφήσει στην άκρη τον εγωισμό, να καταλάβει πέντε πράγματα (που βγάζουν μάτι) και να το πάρει αλλιώς. Δε γίνεται να νικάει η ομάδα μόνο όταν δεν κατεβαίνει ο αντίπαλος στο γήπεδο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

18 + 8 =