Ζούμε την μέρα της μαρμότας εδώ και έναν μήνα!!

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Ξεκινάμε από το πρώτο ζητούμενο. Ο Βάλντας Νταμπράουσκας περνάει ξεκάθαρα περίοδο ντεφορμαρίσματος. Δεν είναι οι δηλώσεις του, που κόντρα στο ρεύμα εγώ θα πω πως δεν άκουσα και τίποτα το περίεργο, είναι ο τρόπος που διαχειρίζεται τα παιχνίδια από αυτό με την Κηφισιά και μετά.

Στρεσαρισμένος, εγκλωβισμένος (σε τι δεν ξέρω) όμως δεν είναι ο προπονητής και ο άνθρωπος που βλέπαμε μέχρι και πριν την διακοπή του Οκτωβρίου. Λες και μετά την διακοπή του Οκτώβρη γύρισε ένα κουμπί και έχει χάσει όλα όσα μας είχε δείξει για έναν χρόνο με αποκορύφωμα όσα συνέβησαν στις Σέρρες όπου έκανε το πρωτόγνωρο και δίχως καμία λογική ν’ αφήσει αβοήθητο τον ΟΦΗ για 89 λεπτά!

Την ώρα που ο Πανσερραϊκός ήταν καθηλωμένος στο μισό γήπεδο, είχε περάσει την σέντρα μόλις μια φορά, ο Λιθουανός δεν έκανε τίποτα απολύτως από τον πάγκο για να βοηθήσει τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές του που φαινόταν ότι είχαν σκάσει και δεν μπορούσαν άλλον.

Ο Νταμπράουσκας ξεκάθαρα έχει την μεγαλύτερη ευθύνη για την ηττα του ΟΦΗ στις Σέρρες παρότι και η βασική ενδεκάδα ήταν σωστή, όπως σωστή ήταν και η κίνηση να βάλει τον Φελίπε αντί του Τοράλ περνώντας σε θέση επιτελικού μέσου τον Ριέρα. Όσο και αν μπορέσω να ψάξω εξήγηση για την απόφαση του Νταμπράουσκας να μην προχωρήσει σε αλλαγές, δεν μπορώ να το κάνω και ούτε πρόκειται να βρω την απάντηση.

Το ζήτημα είναι πως όντως, όπως είπε ο Νταμπράουσκας, ο ΟΦΗ ήταν καλύτερος και από την Λαμία και από το Αγρίνιο όμως και πάλι επιστρέφει στο Ηράκλειο με άδεια χέρια. Και το χειρότερο όλων είναι πως όχι μόνο δεν κέρδισε, κάτι που το άξιζε, αλλά στο τέλος έχασε και το παιχνίδι και ο ΟΦΗ μπαίνει σε μια περίεργη στροφή του πρωταθλήματος όπου καλείται να κάνει το αυτονόητο και να κερδίσει ΠΑΣ και Βόλο.

Εδώ και έναν μήνα ο Βάλντας Νταμπράουσκας, δίχως σοβαρό λόγο βρίσκεται σε ένα συνεχές βραχυκύκλωμα που την εξήγηση μπορεί να την δώσει μόνο ο ίδιος. Το ίδιο με την Κηφισιά, το ίδιο με τον Ολυμπιακό, τα ίδια και με τον Πανσερραϊκό όπου αντί να πνίξει τον Πανσερραϊκό στο διάστημα που ο ΟΦΗ είχε το πάνω χέρι στο παιχνίδι, τον άφησε παντελώς αβοήθητο από τον πάγκο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

19 σχόλια

  1. Αυτή η ταινία, ήταν αριστούργημα και συνιστώ σε όσους δεν την έχουν δει, να την δουν.. Όμως δεν ζούμε ακριβώς τη μέρα της μαρμοτας εμείς οι οφιτζηδες, γιατί στη ταινία ο πρωταγωνιστής έγινε καλύτερος άνθρωπος στο τέλος, ενώ εμείς πάμε για καταστροφή! Στο ματς τώρα, αυτό δεν ήταν ματς, ήταν αγώνας επιβίωσης.. Ήταν τραγικό να βλέπεις μια ομάδα να έχει ρίξει στα σκοινιά την άλλη και να προσπαθεί να νικήσει χάνοντας απανωτές ευκαιρίες και πάνω που χρειαζόταν απ τον προπονητή της μια πολύ μικρή βοήθεια για να το πετύχει, αυτός να σφυρίζει αδιάφορα! Σορρυ αλλά ΑΥΤΟ, δεν το χω ξαναδεί! Λυπήθηκα πρώτη φορά τους παίκτες μας, που ποτέ δεν τους είχα λυπηθεί! Όταν πέρασε το 80ο λεπτό χωρίς να βάλει μέσα δύο φρέσκα πνευμονία να παλέψουμε για τη νίκη, κατάλαβα ότι κάτι συμβαίνει.. Αλλά και πάλι είπα, ξέρει ο κόουτς, υπομονή.. Όταν όμως είδα ότι φάγαμε και γκολ από πάνω και χάσαμε τζάμπα και βερεσέ στο 88 και τότε σκέφτηκε ο κόουτς να κάνει αλλαγές, όταν όλα είχαν χαθεί δηλαδή, το πήρα απόφαση ότι ο Λιθουανός, δεν μπορεί ξαφνικά να ξέχασε αυτά που ήξερε, απλά ο ανθρωπιάς μάλλον θέλει να εγκαταλείψει την ομάδα και τη Κρήτη, μας βαρέθηκε η βρήκε αλλά ενδιαφέροντα.. Αφήστε τον άνθρωπο να φύγει, μην τον καταπιεζουμε άμα δε θέλει! Με το ζόρι δεν γίνεται!

  2. Βάλτε να δείτε λίγο κολιτσιδακη όταν του έλεγαν να μπει στο 90′ αλλαγή…
    Βάζεις 3 παιχταράδες στο 2-1 να σου κάνουν τι στο 90?
    Να στο γυρίσουν? που μόνο που δεν έχεις τις φανέλες τους στα μανταλακια χωρίς λόγο και αιτία..
    Έχουν χαθεί τα αποδυτήρια. Είναι ξεκάθαρο αυτό.
    Φαίνεται.
    Σε εκθέτει ο Ριερα.
    Ακόμα και ο μαρινακης σε εξέθεσε σήμερα.
    Αμα βάλεις και λίγο νωρίτερα μοσκερα και νειρα, θα σε εκθεσουν και αυτοί.
    Ο Μουρινιο να είσαι, όταν έχεις παίξει στη sporting και είσαι στα 29 δεν δέχεσαι στον ΟΦΗ να είσαι πάγκο.
    Απλα τα πράγματα.
    Όσο για την άμυνα, ούτε λόγος.
    Μια μανία με 3 στόπερ ενώ έχει 2 αξιόπιστα στόπερ.
    Λες και θέλει και δικαιολογησει τον μεταγραφικό σχεδιασμό του..(όχι στα άτομα αλλά στις θέσεις)…και πέφτει πάνω σε δικά του αδιέξοδα.
    Απορία έχω..τι διαφορετικό κάνει ο μιγιαδο από τον γκλαζερ.?
    Κρίμα γιατί πραγματικά έχει κολλήσει στις εμμονές του και αδικεί τον εαυτό του και την ομάδα.
    Η ομάδα όμως είναι καλή αλλά αδικεί τον εαυτό της και από το προπονητή της δεν παίρνει αυτή στιγμή το παραπάνω που θα έπρεπε .

    1. Συμφωνώ 100%..κατι περίεργο συμβαινει

  3. Μανώλη, το έχω ξαναπεί, ο κόουτς δυστυχώς δεν κάνει αυτοκριτική και αυτό φαίνεται στις δηλώσεις του. Τη μία λέει ότι ο αντίπαλος κέρδισε χωρίς να περάσει τη σέντρα, την άλλη ότι οι παίκτες είναι κι αυτοί άνθρωποι και κάνουν λάθη, την παράλλη ότι… δεν ξέρει τι φταίει. Το να παραδεχτεί ότι κάτι γίνεται λάθος, ότι ίσως πρέπει να αναθεωρηθούν κάποια πράγματα σε ότι αφορά πρόσωπα και συστήματα, ούτε καν. Μα έτσι, Βάλντας, δεν πας στην πόλη! Όταν ξέρεις να κάνεις μόνο ένα πράγμα και αυτό δε σου βγαίνει για τον α ή β λόγο, τότε δε σου φταίει κανένας παρά μόνο ο ίδιος σου ο εαυτός.
    Επιγραμματικά:
    1) Γιατί εμμένει στο 3-5-2 όταν, αποδεδειγμένα πλέον, δεν έχει τα κατάλληλα υλικά για να το εφαρμόσει σωστά;
    2) Γιατί να παίζει συνέχεια αυτό το αγγούρι ο Καρώ;
    3) Γιατί παίζει ο Γκαγιέγος εκτός θέσης συνεχώς; Δεν είναι παίκτης για να πατάει αντίπαλη περιοχή και αυτό φαίνεται σε κάθε ευκαιρία.
    4) Γιατί δεν μπορεί να αξιοποιηθεί σωστά το “εργαλείο” που λέγεται Φελίπε; Αυτός, κόουτς, είναι για να παίζει ΜΟΝΟ μέσα στο “κουτί”. Δεν είναι ούτε για σπόντες ούτε για να τρέχει πάνω-κάτω.
    5) Γιατί κάποιοι παίκτες (Νέιρα, Μοσκέρα, Λαμπρόπουλος) είναι παραγκωνισμένοι εντελώς; Δε λέω ότι χρησιμοποιώντας τους ως βασικούς θα λύσει κάθε πρόβλημα αλλά κάποιοι άλλοι παίζουν συνέχεια και δεν έχουν δείξει κάτι το ιδιαίτερο.
    6) Γιατί, σε αρκετές περιπτώσεις, δεν έγιναν οι απαραίτητες αλλαγές έγκαιρα κατά τη διάρκεια του αγώνα;
    7) Γιατί μας φταίει μόνο η ατυχία και ο ανάδρομος Ερμής όταν δεν έρχονται τα αποτελέσματα;

  4. Καλησπέρα…. δεν νομίζω να θέλει να φύγει ο Ντάμπρα με αυτό τον τρόπο… χαλωντας το όνομά του……. απ την άλλη δεν ξέρω γιατί γίνεται όλο αυτό….. πάντως εδώ και δύο μήνες αναρωτιέμαι γιατί δεν παίζουν παραπάνω ο Νέιρα και ο Μοσκέρα…… Ηδικα ο Νέιρα είναι δυνατόν να μη βγάζει ένα ημίχρονο ?????…..όσο για τον Καρώ ή αυτογκόλ θα βάλει ή πέναλτι θα κάνει……. ας παίξει ο Μαρινάκης στόπερ……

    1. Μετά την διακοπή όντως βλέπουμε έναν διαφορετικό ΟΦΗ, δυστυχώς.Θεωρω ότι αυτό συμβαίνει διότι για να παίξεις το 3-5-2 τα Μπακ χαφ είναι κομβικό να έχουν δυνάμεις και πνευμονια απίστευτα .Οσο ο Λάρσον και ο θοραρινσον ήταν καλά η ομάδα ήταν πολύ καλή,τώρα που είναι κουρασμενοι ούτε βοηθάνε στο επιθετικό παιχνίδι ούτε έχουν τις ανάλογες επιστροφές στην άμυνα.Ετσι,η ομάδα εγκλωβίζεται να παίζει την μπάλα στο κέντρο της άμυνας με πασουλες είτε να προσπαθεί με μακρινές μπαλιές.
      Ο νταμπραουσκας ότι και να λέμε εμείς είναι επίπεδα πανω από το κλαμπ ΟΦΗ αυτή τη περίοδο,βαρύ βιογραφικό με ΤΙΤΛΟΥΣ.Μακαρι να στηριχθεί με 2-3 παιχτες το Δεκέμβρη (1 δεξί Μπακ,ένα αμυντικό χαφ) και όλα θα πάνε καλά.

  5. Αντε να κάνουμε μια σοβαρή ανάλυση…
    Σοβαρά σημαίνει να έχουμε γνώθι σ αυτόν!!!!
    Η ομάδα τα τελευταία χρόνια αποτελείται από ΜΙΚΡΟ-ΜΕΣΑΙΟΥΣ παίκτες-μονάδες.
    Έχουμε 4-5 μεσαίους και οι υπόλοιποι είναι μικροί.
    Κάθε “νέος” προπονητής που έρχεται, βλέπει τις μονάδες και καταφέρνει να εφαρμόσει 4-5 συστήματα-κόλπα…
    Αιφνιδιάζουμε τις πρώτες φορές που θα παίξουμε, λέμε όλοι “πω πω ομαδάρα”…..αλλά δυστυχώς λόγω μονάδων, δεν έχουμε 24 κόλπα και συστήματα, αλλά μόνο 4….

    Κάποια στιγμή μας παίρνουν χαμπάρι, οι αντίπαλοι και εκεί….τελειώνει το όνειρο της 6αδας και της Ευρώπης…

    Και ο Σίμος όταν ήρθε, παραλίγο να τον κάνουμε Σιμάκη…. μέχρι που πήγε στον Παράσχο, ο οποίος του πήρε και τη φόρμα και το σώβρακο και προσγειώθηκε η ομάδα…

    Το ίδιο τώρα και ο Ντάμπρα… εφάρμοσε το Νο1, το Νο2, πέσανε και 2-3 τραυματισμοί και τιμωρίες, αναγκάστηκε να εφαρμόσει το Νο3 και Νο4 και τελειώσαμε…

    Από δω και πέρα πασατέμπο και….χαλαρά… Να είμαστε ψηλά τουλάχιστον στα πλευ άουτ να μην έχουμε άγχος.

    Με ποιες μονάδες, με ποια φρεσκάδα, να “δοκιμάσει” έστω 1-2 συστήματα ακόμα???
    Και γιατί?
    Για ποιο λόγο????
    Φέτος 4 μόνο θα βγουν…

    Τσουκου Τσουκου φτου, να περνάνε οι Κυριακές…
    Και άγιος ο θεός!!

    1. Κάτσε ρε φίλε.. Χτες δεν ήταν θέμα συστήματος.. Χτες ο νταμπρα στάθηκε ανίκανος να βοηθήσει την ομάδα να νικησει αρνούμενος να κάνει αλλαγές αφήνοντας σημαντικούς παίκτες στο πάγκο, νειρα, μοσκερα, αμπάντα, όχι δηλαδή τίποτα άπειρα νεουδι, μέχρι που η σκασμένη ομάδα έφαγε το γκολ στο 88, οπότε ξαφνικά ξύπνησε στον πάγκο και έκανε τις αλλαγές όταν όλα είχαν κριθεί στο 90..μετα απ αυτό, διαλέξτε τι συμβαινει.. Έχουμε προπονητή άσχετο; έχει ψυχολογικά προβλήματα; βρήκε κάτι άλλο και θέλει να φύγει; ότι και να συμβαίνει απ αυτά τα τρία, η ομάδα χαντακωνεται

    2. Πρώτον, στόχος είναι η 6αδα και όχι η Ευρώπη ντε και καλά. Αυτό έχει ξεκαθαριστεί από την αρχή εκ της διοίκησης. Είναι καθαρά θέμα γοήτρου και τίποτε άλλο. Για… Ευρώπες δεν είναι έτοιμη η ομάδα. Αυτό είναι κάτι που θα το κοιτάξουν οι αρμόδιοι όταν εδραιωθούμε στις έξι καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, όχι όταν παλεύουμε για να μπούμε πλέι οφ.
      Δεύτερον, δεν έχει εφαρμοστεί κανένα Νο 2 και Νο 3 πλάνο από τον προπονητή. Εκεί ακριβώς είναι το πρόβλημα. Παίζει από την αρχή ένα συγκεκριμένο σχηματισμό (3-5-2) και το μόνο που αλλάζει είναι το ποιος παίζει σέντερ φορ (Ντίκο ή Φελίπε). Η 3αδα πίσω γιατί δεν αλλάζει σε 4άδα; Είναι ευχαριστημένος από την επίδοση της άμυνας τόσο σε συλλογικό όσο και σε ατομικό επίπεδο; Του αρέσει τόσο πολύ ο Καρώ; Έπειτα, γιατί δεν έχει δοκιμάσει να παίξει με εξτρέμ αφού βλέπει ότι τα μπακ-χαφ (Λάρσον, Τοράρισνον) δεν μπορούν να πλαγιοκοπήσουν έτσι όπως πρέπει; Υπάρχουν οι Μοσκέρα και Ριέρα που κάλλιστα θα μπορούσαν να έχουν αυτόν τον ρόλο. Ακόμα και ο Ντίκο θα μπορούσε να προσαρμοστεί σε ρόλο εξωτερικού επιθετικού. Εν ολίγοις, αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι για ποιον λόγο να μη δοκιμάσει κάτι το διαφορετικό έτσι ώστε να δει αν δουλεύει καλύτερα ή έστω αν του δίνει λύσεις σε κάποιες περιστάσεις.

      1. Εφαρμόζει μάλλον την τακτική του νασρεντιν χότζα, που πάνω λέει που έμαθε το γάιδαρο του να μην τρώει, ψόφησε!

        1. Μάλλον αυτό κάνει, φίλε μου. Δεν εξηγείται αλλιώς… 😀

  6. συμφωνο και επαυξανω με τα παραπανω σχολια.το ερωτημα μου ειναι που ειναι ο επικεφαλης διοικητικος παραγοντας? βλεπε… Λυσανδρου δεν ξερω αυτο ειναι τεραστιο πισογυρισμα.. και γεναει πολλα ερωτηματικα?? Τι ακριβως συμβαινει? ο κοουτς ειναι εκτος παγκου πνευματικα εδω και καιρο..Ακαταλαβιστικα πραγματα γινονται αγωνιστικα εχει χαθει η ψυχικη συνδεση με καποιους ποδοσφαιριστες?? ..βλεπω οτι σιγα σιγα θα ξεσηκωθει ο κοσμος της ομαδας μπας και γυριση ο διακοπτης..ενα ηλεκτροσοκ χρειαζεται η ομαδα γενικος..

    1. Ο Λιθουανός είναι εκτός τόπου και χρόνου. Μπούση, διώξε τον άμεσα μήπως και σώσουμε κάτι από τη χρονιά. Επιμένει στα 3 στόπερ ενώ έχει δύο μόνο (οι υπόλοιποι είναι μόνο για να συμπληρώνουν τη 18άδα). Επιμένει να αγνοεί Νέιρα και Μοσκέρα και τους βάζει αλλαγή ………στο ’90!!!!!!!! όταν όλα έχουν κριθεί και έχει γαμ#&σει την ψυχολογία τους. Ο άνθρωπος είναι εμμονικός, κομπλεξικός και επικίνδυνος πλέον για την ομάδα.

  7. Εναλλακτικός τίτλος άρθρου: “Τα ίδια Βαλντασάκη μου …”
    Είχα λίγο μπερδευτεί με τη φετινή πορεία όσον αφορά την ποιότητα των παικτών μας, έναντι των αντιπάλων μας, εκτός Big Four δηλαδή. Ακόμα νομίζω έχουμε καλύτερους παίκτες ατομικά από τις περισσότερες ομάδες, κανένα φοβερά σπουδαίο, εκτός ίσως από τον Πραξιτέλη. Έχουμε και κάποιους κακούς, όπως ο Καρώ, για μένα οριακά και ο Τοράρινσον. Συμφωνώ εν μέρει με το παραπάνω σχόλιο ότι γενικά είναι μέτριοι. Αλλά βλέπω και τα ρόστερ των άλλων ομάδων πέραν του Άρη και θέλω να βάλω τα κλάματα όταν δεν μπορώ να τους νικήσω και για αυτό η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τον προπονητή, γιατί ούτε τραυματισμούς έχει, ούτε οι λύσεις στον πάγκο απουσιάζουν.

    Υ.Γ. Ο Γκαρσία είδε τα κακώς κείμενα και προχώρησε σε αλλαγές θέσεων στο κέντρο του χωρίς να κάνει αλλαγή (Στάικο), επίσης είχε πλάνο όταν έβγαινε στην κόντρα επίθεση με αρκετούς παίκτες. Έχει φτιάξει μια αξιόμαχη ομάδα που είναι βαθμολογικά μια ανάσα από τον ΟΦΗ με παίκτες που δε θα τους μαθαίναμε ποτέ αν κάποιοι δεν είχαν περάσει από μας.

  8. Έγραψα τη γνώμη μου όσον αφορά τους παίκτες και τον προπονητή.. Ο νταμπρα ήταν η συμπάθεια μου και τον στηριζα πάντα.. Όμως μετά το χτεσινό, ξενέρωσα εντελώς.. Όταν βλέπεις ότι ο προπονητής σου δεν κάνει τα πάντα για τη νίκη, γιατί αυτό είδα χτες, είναι ότι χειρότερο υπάρχει στο ποδόσφαιρο.. Δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι και συ για την ομάδα. Ας πάνε να κουρεύονται όλοι τους.. Δεν πρόκειται να ξανακατσω να παρακολουθήσω ματς.. Και είπαμε, αν ο νταμπρα θέλει να φύγει η βρήκε καλύτερο συμβόλαιο, αφήστε τον να φύγει.

  9. Αφου εχουμε το καλυτερο ροστερ της ιστοριας μας και το πληρεστερο…τι γκιρινιαζετε ρε σεις;;;

  10. Καλός είναι ο γυαλακιας αρκει να αλλάξει τους φακούς γιατί έχουνε θαμπώσει πολύ και αυτο που τους θαμπώνει είναι ή οτι έχουνε παλαιωσει ή έχει κόντρα ήλιο ή τον θάμπωσαν κάτι φράγκα παραπάνω ο νοων νοειτω…..

  11. Αν το Σάββατο δεν κερδίσουμε τον πας, που είναι τελευταίος στη βαθμολογία, πιστεύω να υπάρξουν άμεσες εξελίξεις όμως.. Δεν θα περιμένουμε 10 ήττες στη σειρά όπως επί Σίμου ελπίζω..

  12. Παρά τόσους βαθμούς που χουμε πετάξει στα σκουπίδια, τουλάχιστον 5, αν νικήσουμε τους 2 τελευταίους της βαθμολογίας στο γήπεδο μας, τερματιζουμε 5οι το πρώτο γύρο.. Αν όμως δεν τους κερδίσουμε ούτε αυτούς, ειλικρινά δεν βλέπω το λόγο να συνεχίσει ο Λιθουανός στο πάγκο της ομάδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

fifteen + 19 =