Τρίποντο, ηρεμία και Νταμπράουσκας

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Με τον παλμό να καταγράφεται μέσω των social media, είναι φανερό πως υπάρχει μια διάχυτη (και δικαιολογημένη) μουρμούρα στον κόσμο μετά το κακό 20ημερο που προηγήθηκε δίχως νίκη αλλά και κυρίως λόγω της εικόνας που παρουσίασε ο ΟΦΗ κόντρα σε Κηφισιά, ΟΣΦΠ και την ήττα (και όχι την εμφάνιση του) στις Σέρρες.

Αρχικά αυτό που εγώ θέλω να πω είναι ότι με ένα δείγμα 1 καλής εμφάνισης και τριών αγώνων δίχως νίκη (όταν ο ένας είναι με τον Ολυμπιακό) δεν θεωρώ πως υπάρχει αγωνιστική κρίση στον ΟΦΗ. Όταν διαβάζω αυτά τα δημοσιογραφικά κλισέ είναι σαν να πηγαίνω στο σουβλατζίδικο της γειτονιάς μου και να με ρωτάει ο ψήστης αν θα βάλω στην γυρόπιτα κρεμμύδι ή όχι και ενώ τρώω εκεί για 10 χρόνια.

Προφανώς είναι το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό κάπου αφού τα δημοσιογραφικά κλισέ είναι πάντα εύκαιρα και σε περιμένουν σαν την σύζυγο σου στο σπίτι όταν δεν έχεις τι να γράψεις και ξεμένεις από ιδέες και ρεπορτάζ. Ο ΟΦΗ δεν περνάει αγωνιστική κρίση, προφανώς για να υπάρξει η αλλαγή της εικόνας του στις Σέρρες, κάτι έγινε σωστά την προηγούμενη εβδομάδα άρα υπήρξε βελτίωση σε σύγκριση με τις προηγούμενες δύο αναμετρήσεις.

Το γιατί ο ΟΦΗ δεν κέρδισε αλλά έχασε, τα έγραψα το βράδυ της Δευτέρας οπότε δεν χρειάζεται να πω ξανά.

Πάμε τώρα και στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο ΟΦΗ θ’ αντιμετωπίσει μια ομάδα που ναι μεν είναι ιστορική, την διατηρεί ο κόσμος της σε ένα νορμάλ αγωνιστικό επίπεδο αλλά έχει παρουσιάσει χτυπητές αδυναμίες. Δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε για άλλο αποτέλεσμα εκτός από της νίκης που πρέπει να συνδυαστεί από μια καλή εμφάνιση για να ξεχαρμανιάσουν και οι ίδιοι οι παίκτες αλλά και ο κόσμος που έχει μπει στην διαδικασία της (δικαιολογημένης) μουρμούρας που η ομάδα δεν είχε περισσότερους βαθμούς από τους 13 που έχει πάρει μέχρι στιγμής.

Με νίκη θα έρθει η ηρεμία που τώρα την έχει μεγάλη τώρα ανάγκη το ποδοσφαιρικό τμήμα, ν’ ακολουθήσει η διακοπή μιας εβδομάδας, να γυρίσουν τα υπόλοιπα παιδιά και να συγκεντρωθούμε στον Βόλο.

Τέλος κλείνω με Νταμπράουσκας, είναι φυσιολογικό σε μια μεγάλη ομάδα που ο κόσμος έχει δικαιολογημένα απαιτήσεις για την φετινή σεζόν, να γκρινιάζει και για τον Λιθουανό. Ο οποίος προφανώς και δεν έγινε κακός ή μέτριος προπονητής, αντιθέτως παραμένει σημαντικό κεφάλαιο για τον σύλλογο και ο ίδιος και έξυπνος είναι και ικανός να βρει τι έφταιξε και τι δεν πήγε καλά από την πλευρά του. Όμως επειδή βλέπω να γίνεται μια σπέκουλα γύρω από τις εβδομαδιαίες συναντήσεις του με τους δημοσιογράφους στο ΒΑΚ, ο κόσμος (και όχι οι φελλοί κάθε είδους) πως αυτά που συζητάει στα Λιοντάρια ή στον δρόμο δεν μπορούν ν’ αποτυπωθούν σε ερωτήσεις που απευθύνονται στον προπονητή του ΟΦΗ και όχι στον σερβιτόρο που συζυτούν μεταξύ φρέντο εσπρέσο και τυρόπιτας γιατί δεν έπαιξε ο Νέιρα ή ο Αμπάντα. Όλα έχουν μια διαδικασία που πρέπει ν’ ακολουθείται ως ένδειξη σεβασμού στο πρόσωπο που έχεις απέναντι σου, άσχετα ότι τις περισσότερες φορές την απαξιώνει ακόμα και το ίδιο το συνάφι μας.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

5 σχόλια

  1. Mετά απο την απόλυτη εμφάνιση και εμφατική νίκη με την ΑΕΚ είναι σαν καποιος να γυρισε τον διακόπτη. Σαν κατι να χαλασε το μυαλό του κόουτς. Κακός προπονητής σίγουρα δεν είναι, ελπίζω να μην προσπαθεί να τον διώξουμε χωρις να πληρωθεί η ρήτρα…… Μακάρι να είναι απλά σε κακό φεγγαρι…….

  2. Κακός προπονητής δεν είναι ο Νταμπράουσκας αλλά ούτε και κάτι το τρομερό έχει δείξει μέχρι σήμερα στην καριέρα του. Το ότι έχει πάρει τίτλους στη Λιθουανία και τη Βουλγαρία εμένα δε μου λέει και πολλά διότι μιλάμε για τριτοκλασάτα πρωταθλήματα και ομάδες που έχουν τρελές διαφορές από τις υπόλοιπες στα εν λόγω πρωταθλήματα (ειδικά η Λουντογκότετς, για όποιον παρακολουθεί).
    Αγωνιστική κρίση υπάρχει, όχι κάτι το τρελό αλλά, όταν δεν έχεις κερδίσει κατ’ επανάληψη υποδεέστερους από εσένα αντιπάλους, υπάρχει. Θα έλεγα μάλιστα ότι οι νίκες απέναντι σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ήταν αναλαμπές, δηλαδή εξαιρέσεις στον φετινό κανόνα. Με άλλα λόγια, η γενικότερη εικόνα της ομάδας μέχρι στιγμής είναι μέτρια, με αρκετά σκαμπανεβάσματα τόσο σε απόδοση όσο και σε αποτελέσματα. Αυτό, κατά τη γνώμη μου, συνιστά αγωνιστική κρίση υπό την έννοια ότι η ομάδα ψάχνεται ακόμα, δεν έχει σταθεροποιήσει την απόδοσή της της σε υψηλά στάνταρντ, όπως έχει ζητηθεί εξ αρχής από τον ίδιο τον οργανισμό που λέγεται ΟΦΗ. Άλλωστε, το λέει και η βαθμολογία: 7ος, περίπου στη μέση δηλαδή. Για τους λόγους που συμβαίνει αυτό μπορούν να ειπωθούν πολλά, άλλα σωστά άλλα λάθος και άλλα στο ενδιάμεσο. Σίγουρα, όμως, έχουν να κάνουν και με τον προπονητή.

    1. Προφανώς Δημήτρη υπάρχουν εξηγήσεις και αιτίες που αφορούν τον Νταμπράουσκας. Αυτό δεν το συζητάμε καν.

  3. Μέχρι τον αγώνα στις Σέρρες, ξέρετε όλοι τα σχόλια μου, έγραφα μακριά τα χέρια απ τον νταμπρα, δεν φταίει σε τίποτα, απλά υπερεκτιμαμε τους παίκτες μας.. Όμως αυτά πιυ είδα στις Σέρρες, μ έκαναν όχι μόνο έξαλλο αλλά και να αναθεωρήσω σφόδρα όσα πίστευα για το Λιθουανό.. Η στάση του σαν προπονητή στις Σέρρες στο χειρισμό του ματς, ήταν λίγο χειρότερη από προπονητή τοπικού πρωταθλήματος σε γήπεδο με χώμα.. Γι αυτό, αν μεν κερδίσουμε τον πας, θα του δώσω κι άλλες ευκαιρίες, αν όμως δεν κερδίσουμε η ακόμα χειρότερα χάσουμε από τη χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος, παρακαλώ τη διοίκηση να λάβει άμεσα μέτρα (αλλαγή προπονητή) πριν έρθουν πολύ χειρότερα… Υστερογραφο χάρηκα πολύ που διάβασα ότι ο υπερπαικτης που είχαμε κάποτε ο γκομεζ, θα είναι πια μαζί μας στην Ελλάδα, προπονητής του Απόλλωνα.. Μακάρι να ήταν δικός μας προπονητής.

  4. Με μια νίκη θα κρύψουμε πάλι τα προβλήματα κάτω απ,’το χαλάκι. Ο Θεός να βάλει το χέρι του

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 × two =