Αυτοκαταστροφικός που δεν λέει να βάλει μυαλό

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Είναι απορίας άξιον πως αυτός ο ΟΦΗ μπορεί να έχει τόσο αυτοκαταστροφικές τάσεις, εκεί που υπάρχουν προσδοκίες (όχι άδικα), εκεί που γέμιζε το γήπεδο, εκεί που έφευγε από το γήπεδο χαμογελαστός και περήφανος για τις τρεις νίκες στα ντέρμπι, να παρουσιάζει αυτήν την εικόνα για ακόμα ένα παιχνίδι.

Γιατί ο ΟΦΗ, συγκριτικά με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ήταν ακόμα χειρότερος απέναντι στον Βόλο αφού είχε μια ομάδα που έπαιξε για 60 λεπτά με 10 ποδοσφαιριστές, κουρασμένη και στο δεύτερο ημίχρονο με εξαίρεση το πρώτο τέταρτο όταν είχε τρεις τελικές και το γκολ, δεν κατάφερε ποτέ να επιβάλλει τον ρυθμό της. Αντιθέτως ήταν ο ΟΦΗ που κινδύνευσε με τις αντεπιθέσεις του Βόλου σε μια ομάδα που πραγματικά δεν μπόρεσε να κάνει τα βασικά απέναντι στον αντίπαλο της.

Ο Νταμπράουσκας δεν μπόρεσε να βρει, ούτε σε αυτήν την διακοπή, τον τρόπο να εφαρμόσει κάτι διαφορετικό ή έστω οι παίκτες του να δείξουν κάτι άλλο. Ο ΟΦΗ στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε στην κυριολεξία ποδόσφαιρο αλάνας, χωρίς εμπνεύσεις, χωρίς αυτοματισμούς, και προφανώς δεν είναι το άγχος ο λόγος που δεν το πέτυχε αυτό.

Το ζήτημα είναι ότι έτσι όπως πήγε ο Νοέμβρης και με ένα πρόγραμμα – βουνό μέχρι τα Χριστούγεννα όπου πρέπει να πάει σε Λεωφόρο, Χαριλάου και Τούμπα – άπαντες κινδυνεύουν να βάλουν σε μεγάλο κίνδυνο και την φετινή επένδυση αλλά και τους στόχους που έχουν τεθεί.

Ο Νταμπράουσκας θα πρέπει να σκεφτεί τι δεν πάει σωστά, να βρει τις λύσεις ο ίδιος γιατί ο ΟΦΗ από την διακοπή του Οκτώβρη και μετά δεν βλέπεται. Και όχι μόνο δεν βλέπεται αλλά η εικόνα του ξενερώνει τον κόσμο, του δημιουργεί αρνητικά αποτελέσματα ακόμα και στο κοινό του Γεντί Κουλέ που μέχρι το 100′ έδωσε φωνή και ότι είχε και δεν είχε για να έρθει το δεύτερο γκολ.

Ο ΟΦΗ προσπαθεί ανορθόδοξα να βρει λύσεις, προφανώς και ο προπονητής του πρέπει να βρει τις απαντήσεις αλλά με τις επιλογές του ακυρώνει τις δικές του αποφάσεις. Με τον Καρώ στο πρώτο ημίχρονο να λειτουργεί ως δεξί εξτρέμ (!!), τον Γαγιέγος να παίζει 10αρι, τον Φελίπε να περιφέρεται στο γήπεδο δίχως να ξέρει τι και πως να το κάνει, ο ΟΦΗ δεν βγάζει στο γήπεδο τίποτα που να μπορεί να σου εμπνεύσει εμπιστοσύνη.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

31 σχόλια

  1. Τι είδαμε πάλι χτες; Τα ίδια και τα ίδια (λάθη) από Νταμπράουσκας, ο οποίος δε λέει να βάλει μυαλό. Φταίει αυτός μόνο για την εικόνα αυτή; Προφανώς και όχι αλλά έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Το χειρότερο είναι ότι μάλλον δεν το καταλαβαίνει ή δε θέλει να το καταλάβει. Οι παίκτες του είναι αυτοί που είναι. Άλλοι μέτριοι, άλλοι καλούτσικοι, άλλοι δε βλέπονται. Αυτό μπορούν να κάνουν, αυτό κάνουν. Δεν τίθεται θέμα αγωνιστικής διάθεσης εδώ. Υπάρχουν και οι απουσίες ορισμένων βασικών όπλων (Μπάκιτς, Τοράλ) και έρχεται να δέσει το γλυκό. Τι κάνει, όμως, ο προπονητής προκειμένου να καλύψει τις αδυναμίες και τις απουσίες του υπάρχοντος ρόστερ; Επιμένει να κάνει τις ίδιες, λανθασμένες, επιλογές: Καρό βασικός και αναντικατάστατος, Γκαγιέγος σε θέση 10, ακατανόητες αλλαγές κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, 3αδα στα στόπερ ακόμα κι όταν αντίπαλος παίζει με παίκτη λιγότερο από το 30′, δηλώσεις στο τέλος που παραπέμπουν ότι βρίσκεται σε… άλλο γήπεδο κάθε αγωνιστική.
    Επειδή μάλλον θα πάρουμε από 0 έως 2 βαθμούς (το πολύ) στα τρία επόμενα παιχνίδια μήπως η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη και ο στόχος χάνεται από πολύ νωρίς πάλι φέτος; Μήπως πρέπει να αναρωτηθούν τόσο ο ίδιος όσο και οι διοικούντες για το αν είναι στραβός ο γιαλός ή απλά στραβά αρμενίζει το καράβι που λέγεται ΟΦΗ;

  2. Καμια φαντασια, καμια προσαρμοστικοτητα. 3 σεντερ μπακ με το Βολο… 2 πλαγιοι μπακ που αν δεν ανεβουν δεν βγαζεις “επιθεση” με τπτ. Μα για να παιξεις αυτο το συστηματακι… Χρειαζεσαι Wing Backs που λεμε στο ποδοσφαιρο. Χρεαιζεσαι Box-to-Box χαφ… Χρειαζεσαι ενα σεντερ φορ με κορμι μπροστα να κρατησει μπαλα για να ανοιξει το γηπεδο … Και χρειαζεσαι και καποιον σεντερ μπακ να κανει τη δουλεια του να βγαλει τη μπαλα μπροστα σωστα…

    Εμεις τι εχουμε ; Τοραρινσον Καρο Πασαλιδης… ασχολιαστο. Μαρινακης δεξια… ο ανθρωπος δεν ειναι καν φουλ μπακ ποσο μαλλον wing back… Ο Αμπταντα.. μαλιστα ενας σωστος γιαυτη τη θεση. Εχει τα χαρακτηριστικα για μπροστα – για πισω οχι και τοσο.

    Μα δε φτανει που μου κατεβαζεις 3 σεντερ μπακ και 2 πλαγια μπακ… βαζουμε και 3 αμυντικα χαφ…
    Μεγιαδο 6αρι, Γκλαζιερ αντε πεστον 8αρι και Γκαγιεγος ενα 6αρι μασκαρεμενο 10αρι… Ενα δεκαρι που δεν ηταν σχεδον ποτε αναμεσα στη μεγαλη περιοχη και το κεντρο… ελεος.

    Τι περισσευει ; Ενας γρηγορος αλλα κοντος για σεντρες Ντικο… Και ενας ελευθερος παικτης ο Μοσκερα.

    Και ας αφησουμε την 11αδα. Ας πουμε πως αυτο ξερει αυτο κανει ο Νταμπρα. Παθος Βολος-ΟΦΗ 5-1. Σκληραδα και Πρεσινγκ Βολος – ΟΦΗ 5-1.

    Στο α’ημιχρονο απο την θυρα 1 ειδα μια ομαδα που πιεστηκε ψηλα απο Βολο και δεν ηξερε πως να βγει. Οταν βγηκε η κοκκινη οκ εγινε πιο ευκολο αυτο αλλα ειναι λογικο.

    Στο β’ημιχρονο τι ειδαμε ? Οοολες οι επιθεσεις αριστερα με υπερφορτωση πλευρας και αντε να βγαλει καμια σεντρα ο Αμπαντα.

    Ο ΟΦΗ εβαλε 4 γκολ. Ακυρωθηκαν σωστα τα 2. Του Μεγιαδο δυσκολο αλλα μαλλον κιαυτο σωστα ακυρωθηκε μιας και η σεντρα που βγαινει πριν διωχτει η μπαλα και σουταρει ο Μεγιαδο παει στον Ντικο που ηταν σε θεση οφσαιντ. Λυπαμαι για το κοσμο που πηγε στο γηπεδο και ειδε ενα κακο ματς. Μπηκαν 6 γκολ ακυρωθηκαν 4 αλλα ναι ηταν κακο ματς.

    Και τελος ο ΟΦΗ μας ειναι κακος. Ειναι χαλια. Δεν εχει σχεδιο. Δεν ξερει τι ζηταει στο γηπεδο. Στηνομαστε αμυντικα αλλα η αμυνα ειναι χαλια. Δεν ξερουμε να βγαλουμε την μπαλα μπροστα. Καμια διαθεση για καθετο ποδοσφαιρο. Ολα στα πλαγια τσουκου τσουκου σεντρα. Σε καταλαβαινει ο αντιπαλος στο φτερο. Κριμα.

    1. Ωραία η ανάλυση σου φίλε. Μακάρι να έβλεπα ένα άρθρο να τα λέει όπως εσύ.

  3. Ο Νταμπράουσκας εκτίθεται!!
    Βάζει τον παγκιτη Μαρινάκη ( με ΠΑΣ)και βάζει γκολ….βάζει τον παγκιτη Ριέρα ( στις Σέρρες) και βάζει γκολ…βάζει βασικό τον παγκιτη Μοσκέρα και πραγματικά ήταν με διαφορά ο καλύτερος παίκτης του ΟΦΗ…
    Φωνάζει όλο το γήπεδο ” Νέϊρα” , αυτός τον χαβά του…
    Φωνάζουν όλοι για το 3-5-2…πάλι αυτός δεν ακούει ( ή κάνει ότι δεν ακούει) τίποτα!!
    Σε γουστάραμε αλλά ο κόμπος έφτασε στο χτένι…φτάνει πια…αμε στο καλό….
    Είναι δυνατόν με Κηφισιές , Σέρρες και Βόλους να βάζεις 3 στόπερ;;;;
    Αν ( αν λέω) βγαίναμε πότε Ευρώπη και παίζαμε με καμιά Άιντραχτ τι σύστημα θα κατεβαζες;;; 6-3-1;;;;;;;

  4. 4 βαθμοί τουλάχιστον (!!!) στα 3 εκτός με ΠΑΟ, Άρη & ΠΑΟΚ!!!
    Ευτυχώς που έχουν Ευρώπη κ θα είναι κουρασμένοι!!!
    Μοσκέρα βασικός χθες!!!!!!

    1. Μάλλον ονειρευεσαι

  5. Μάνο, μ αρέσει που ακόμα ελπίζεις για διακρίσεις φέτος.. Καταλαβαίνω ότι δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς και ξερω ότι πονάς την ομάδα, αλλά η ομάδα μοιάζει σαν ένα φτερό στον άνεμο.. Το χειρότερο είναι οι δηλώσεις του νταμπρα μετά κάθε αποτυχία, που θυμίζουν σιμο στα καλύτερα του.. Τα ίδια έλεγε ακριβώς κι ο Σίμος, οι παίκτες έκαναν ότι μπορούσαν, δεν έχω παράπονο, παρά δεχόμενος έμμεσα, ότι αν αυτό μόνο μπορούν οι παίκτες, τότε δεν υπάρχει καμμια ελπίδα.. Και όπως αποδεικνύεται, και ο προπονητής αυτό μόνο μπορεί, οπότε κι από κει δεν υπάρχει καμμια ελπίδα.. Στο δεύτερο γύρο, ακόμα κι αν από θαύμα συνέλθουμε, πάνω από 15 βαθμούς δεν μας βλέπω, αν όμως δεν συνέλθουμε, που είναι και το πιθανότερο, ούτε 10 και θα κινδυνευουμε. .η χρονιά χάθηκε, τουλάχιστον απ την επόμενη, μη βάζουν εκεί στη διοίκηση υψηλούς στόχους, χωρίς ρεαλιστική βάση..υστερογραφο..ο αξέχαστος Ρόναλντ γκομεζ βρίσκεται στην Ελλάδα και αγαπάει τον οφη.. Μήπως θα ήταν ιδανικός για προπονητής της ομάδας μας; μήπως πρέπει να κάνουμε κάτι πριν γίνει ο νταμπρα Σίμος;

    1. ”’οι παίκτες έκαναν ότι μπορούσαν”’ ….Αυτο που λεω τοσο μπορουν τοσο παιζουν….Και εμενα με εσενα τον σαρρη και αλλους 7-8 να βαλεις μεσα οσο μπορουμε θα παιξουμε και θα χασουμε 15-0….Για πιο λογο τους καναμε υπερπαικτες και περιμενουμε τοσα πολλα απο αυτους;;;Ποιος μας τους πλασαρε σαν παικταραδες,…ποιος ελεγε φετις εχουμε ομαδαρα;;;

  6. Ωραία η ανάλυση σου φίλε. Μακάρι να έβλεπα ένα άρθρο να τα λέει όπως εσύ.

  7. Σα να ζω την εποχή Σίμου.. Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, έκαναν ότι μπορούσαν, μαθαίνουμε απ τα λάθη μας, ειχαμε άγχος, θα γίνουμε καλυτεροι.. Μα αν οι παίκτες κάνουν ότι μπορούν και δεν μπορούν να πάρουν μια νίκη στο γήπεδο μας με τις χειρότερες ομάδες, ακόμα κι όταν παίζουν με 10,τότε η αυτοί είναι άχρηστοι η ο προπονητης..
    Κυρίως ο δεύτερος λέω εγώ.. Εκεί στη διοίκηση δεν βλέπουν κάποιοι τα χάλια της ομάδας; ο κόουτς δεν είναι μόνο να του λέμε γειά σου μίστερ, όλα καλά; αλλά να του λέμε και μπαι μίστερ, μας χαντακωσες. .. Το χειρότερο είναι όμως, ότι καμμια ομάδα δεν βλέπω να μας φοβάται πια και ίσως μας λυπούνται κιόλας… Τέλος πάντων, δεν πιστεύω να γίνει κάτι, καλές είναι κι οι ισοπαλιες, φασουλι το φασουλι, μπορεί να φτάσουμε τους 25 πόντους και να σωθούμε άνετα.

  8. Καλημέρα σε όλους σας παιδιά!! Ολοι περιγράψατε και αναλυσατε ακριβώς τα χάλια της ομάδας μας. Ο Νταμπρα θυμίζει κάτι από Σιμο .Επιμένει σε ενα σύστημα που δεν θα του βγει ποτέ!Με 3 στόπερ και το κατσίκι τον Καρώ μέσα θα φας γκολ απο οποιαδήποτε ομάδα. Με Μεγιαδο Γκλαζερ Γκαγιεγος δεν θα βγει ουτε μια μπαλιά στους επιθετικούς. Ο Φελίπε ειναι σε τραγική κατάσταση. Τον Αμπαντα και τον Μοσκερα τούς αδικεί συστηματικά (Έγκλημα).Είναι δυνατόν να έχεις εξω Τοραλ-Μπακιτς τραυματίες και να μην ξεκινά ο Νειρα ????Τι συμβαίνει???
    Εγω λέω στον Νταμπρα. ΣΥΝΕΛΘΕ .αλλιώς άντε στο καλό…!!Και κάτι τελευταίο. Παίζει ο αντίπαλος με 10 και εσυ συνεχίζει ς με 3 στόπερ???Σε 2 αγώνες και θέλεις να κερδίσεις????

  9. Ο τιτλος επρεπε να λεει Τοσο Μπορουν Τοσο Παιζουν…Φτανει πια οι δικαιολογιες βαραθηκαμε να τις διαβαζουμε….Εσυ μπορει να μην βαρεθηκες να τις γραφεις γιατι ειναι η δουλεια σου ….εμεις αγανακτισαμε…φτανει πια ..ελεος…εχουμε ποδοσφαιρικη κριση…

  10. Ο θείος από το Σικάγο μόνο όταν κερδίζουμε μας θυματε.Ο κύριος Λύσανδρου λέει ηρεμία και ότι όλα βαίνουν καλός.Συγνωμη για την έκφραση αλλά μαλακες δεν είμαστε.Φετος στηρίξαμε με τα διαρκείας οσο ποτε τα τελευταία χρόνια αλλά η υπομονή έχει και τα όρια της .ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ-ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ

  11. Εγω αυτη τη φορα ειδα παικτες που προσπαθουν ως το τελος. Στο γκολ του Μεγιαδο η αποφαση ειναι απαραδεκτη. Ο Ντικο δεν επιρεαζει τιποτα. Αλλα αν πρεπει ο Βολος να μην πεσει θα την πληρωσουν ομαδες που δεν εχουν Μπεους στα κονε τους.

    1. Να προσπαθούν να νικήσουν την τελευταία ομάδα του πρωταθλήματος μέσα στην έδρα μας, που έπαιζε με λιγότερο παίκτη 50 λεπτά… Μεγάλο κατόρθωμα! Εύχομαι στη λεωφόρο μεθαύριο να μη φάμε πάνω από 5… Εγώ αυτό το λέω καταντια και δυσφήμηση της χρυσής ιστορίας μας.. Και επειδή διάβασα πριν λίγο ότι προτείνεται υποψήφιος για προπονητής της χρονιάς ο νταμπρα (!), πείστηκα 100% ότι η χρονιά χάθηκε ήδη αφού δεν πρόκειται κάνεις πια να τον διώξει.. Θα είμαστε η χειρότερη ομάδα της σουπερ λιγκ, με τον προπονητή της χρονιάς! Χαλάλι μας βρε!

  12. Μα το πρόβλημα δεν ειναι ο Νταμπράουσκας, και θα ειναι και λάθος να φύγει ο άνθρωπος. Αλλα και να φύγει πάλι τα ιδία θα βλέπουμε.

    Μερικοί βλέπετε το σύστημα (το δεντρο) και δεν καταλαβαίνετε από στρατηγική (δάσος) και τα βάζετε με το 5-3-1 και τις αλλαγές του προπονητή και τα λοιπά. Ο Νταμπράουσκας έχει αλλάξει την νοοτροπία της ομάδας, παίζει κυρίαρχο ποδόσφαιρο και πάντα για να κερδίσει, αυτό το κάνουν μόνο οι μεγάλες ομάδες στο Πρωτάθλημα μας φέτος και όλες οι άλλες παίζουν κόντρα και άμυνα.

    Είναι ένα κάλο προϊόν για την τηλεόραση. Είναι ο όραμα του Μπουση, θέλει γήπεδο και ωραίο ποδόσφαιρο και να ειναι η ομάδα στα playoffs. Εκεί κοντά είμαστε αλλά θέλει δουλειά ακόμα, θέλει όμως και προσθήκες (αυτό που ζήτησε ο Νταμπράουσκας) αλλά και χωρίς πολλούς τραυματισμούς.

    Ο Ριερα γύρισε πριν από 4 μέρες στις προπονήσεις, έλλειπε ο Βουρος και φάνηκε και ο Μπάκιτς, Τοράλ στο κέντρο. Δύσκολο να ανοίξουν οι άμυνες χωρίς το δημιουργικό μας κέντρο, ειδικά σε μια ομάδα που έχει δεχτεί κόκκινη και ειναι όλοι πίσω, εδώ οι μεγάλες ομάδες δυσκολευνται με τέτοιους αντιπάλους εμείς θα τα περνάμε για πλάκα αυτά τα match με 10 φορές λιγότερο budget.

    Και πάλι όμως παίξαμε κυρίαρχο ποδόσφαιρο αλλά έχει και τις αδυναμίες του που ειναι πάνω στα χαρακτηριστικά των παιχτών μας, πόσο μάλλον όταν λείπουν και τα βασικά γρανάζια. Αν κλείσουν τον Felipe π.χ. δεν μπορεί να κάνει κάτι όπως και σε πολλά αλλά match, δεν ειναι επιδραστικος και δεν δημιουργεί αριθμητικό πλεονέκτημα με την παρουσία του ή τις κινήσεις του, αλλά χειρότερο ειναι οτι εχει συνεχεία μικρο τραυματισμούς. Μέτα δεν έμπαινε και η μπάλα μέσα με τίποτα και είχαμε 8 offsides (όταν οι επιθετικοί ειναι offside ποιος φταιει;), αλλά ότι πληρώνεις παίρνεις.

    Μετα το καλο ξεκινημα, απλά έπρεπε να επενδύσουν παραπάνω σε παίχτες και ελπίζω να το κάνουν σωστά αν και καθυστερημένα. Γιατί κακή ομάδα δεν έχουμε, απλά δεν βάζουμε goal ανάλογα με τις ευκαιρίες μας, αυτό δεν λύνεται έτσι απλά, αυτό θέλει χρήμα και κάλο scouting. Θελουμε και κατι εκει στην άμυνα επίσης.

    1. Κυριαρχικο ποδοσφαιρο λες το οριζόντιο παιγνίδι που καταλήγει σε σεντρες στο πουθενά αφού τα σέντερ φορ μας είναι ανύπαρκτα; οκ, δεν φταίει ο προπονητής, δεν φταίνε οι παίκτες, μάλλον οι φίλαθλοι φταίνε που γεμίζουν το γήπεδο και φεύγουν απογοητευμένοι..αν δεν μπορείς να κερδίσεις στην έδρα σου τις δύο τελευταίες ομάδες στο πίνακα, είσαι αποτυχημένος.

    2. Ο προπονητής αυτός έπρεπε να είχε φύγει χθες, όχι σήμερα. Η διαχείρηση τοιυ ρόστερ τραγική. Έχει παίχτη όπως το Φελίππε και τον έχει απομονωμένο ή αλλαγή ή τραγικά μόνο του μπροστά, ή στο 3-5-2 να κυνηγάει μπάλες. Εμ αυτός δεν μπορεί έτσι, αυτός είναι παίχτης περιοχής. Έχει Μοσκέρα και τον έχει στον πάγκο. Έχει Νέϊρα και τον βάζει δεκάλεπτα ή καθόλου και μόνο αν φωνάξει η κερκίδα το όνομά του (άμα κάνει τις αλλαγές η κερκίδα άστο καλύτερα). Παίζει χωρίς επιθετικούς, λες και δεν έχει. Ο προηγούμενος προπονητές κοίταζε στον πάγκο του και έβλεπε ΣτάΙκο, Ντουρμισάι, Αποστολάκη, Θεοδοσουλάκη κ.λ.π. . Και αυτός βλέπει ΝέΙρα, Φελίπε, Τοράλ Ριέρα κ.λ.π. Σε κάποιο παιχνίδι ο Νιόπλιας είχε βάλει δεξί μπακ τον Καμάου, αφού δεν είχε άλλον. Αλλά τι να πεις πετσώσαμε τόσα χρόνια.. Άλλη μια χρονιά λόγια…λόγια και αποτέλεσμα μία από τα ίδια.

    3. Με τα “αν είχαμε 2-3 παίκτες ακόμα…” και “είχαμε 8 οφσάιντ…” και “δεν μπαίνει η μπάλα μέσα με τίποτα…” και “έλειπαν οι Μπάκιτς και Τοράλ…” δεν πας πουθενά, αδερφέ. Δικαιολογίες είναι όλα αυτά και τίποτε άλλο.
      Να το καταλάβω ότι στράβωσαν ένα-δυο παιχνίδια που ήταν για να τα πάρουμε και εν τέλει δεν τα πήραμε λόγω απουσιών, ατυχίας κ.λπ. αλλά αυτό που συμβαίνει είναι ότι, από την αρχή της χρονιάς, κάνουμε γκέλες ολκής και πετάμε βαθμούς με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Θα έλεγα μάλιστα ότι οι νίκες με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ήταν περισσότερο συγκυριακές παρά άξιες λόγω του ότι οι αντίπαλοι μας υποτίμησαν, δεν έπαιξαν τίποτα.
      Και για να μιλήσουμε με αριθμούς (και όχι με “αν το ένα…, αν το άλλο…”), σε 12 αγωνιστικές, με σχετικά βατό πρόγραμμα σε σχέση με αυτό που ακολουθεί στο δεύτερο γύρο, έχουμε τρεις νίκες όλες κι όλες, αρνητική διαφορά τερμάτων και μόλις 13 γκολ στο ενεργητικό. Αυτό, θέλω να μου πεις, πως μεταφράζεται σε κυριαρχικό ποδόσφαιρο; Μην ξεχνάς ότι ο στόχος που έχει τεθεί είναι η είσοδος στην 6αδα και όχι η εύκολη παραμονή στη κατηγορία…
      Κάτι τελευταίο. Πότε άρχισε ο Νταμπράουσκας να “ζητάει προσθήκες”, όπως λες; Εγώ θυμάμαι, αρχές Σεπτέμβρη, ότι δήλωνε ευχαριστημένος με το ρόστερ και ότι μόνο αν τύχαινε κάτι το πολύ καλό θα πήγαινε σε έξτρα μεταγραφή. Θυμάμαι λάθος;
      Το καλύτερο απ’ όλα, βέβαια, είναι ότι παίζουμε κυριαρχικό ποδόσφαιρο. Με τρία στόπερ και άλλα τόσα αμυντικά χαφ στην αρχική ενδεκάδα! Μη λέμε ό,τι μας κατέβει!

      1. Μα είχαμε 8 οφσάιντ και όντως δεν έμπαινε μέσα αλλιώς θα είχαμε παραπάνω πόντους σε πολλούς άλλους αγώνες και έλειπαν και οι βασικοί δημιουργοί του. Ειναι μια πραγματικότητα και δεδομένα, όποτε κοιτά να αποδεκτεις την πραγματικότητα. Αυτά δεν ειναι από το κεφάλι μου, ούτε δικαιολογίες, απλα τα παιδια μπροστά κοιμόντουσαν όρθιοι.

        https://www.sport-fm.gr/article/podosfairo/superleague1/ofi-exoun-uparksei-suzitiseis-gia-tin-ananewsi-sumbolaiou/4945791

        παίζει κυριαρχικό ποδόσφαιρο, άπλα δεν έχει φέρει τα αποτελέσματα. Επιζητά την κατοχή, και το πλάγιο παιχνίδι (ούτε έμενα μου αρέσει αλλά αυτη ειναι η version του) και την πίεση μπροστά να κλέψει για να βρει χωρους να εχει τα wing backs αλλα να εχει και 3ς στην άμυνα.

        1. Αυτό ακριβώς το “αν γινόταν ή δε γινόταν το… τάδε, θα ήταν αλλιώς τα πράγματα” είναι η δικαιολογία. Με τα “αν” δεν πήγε ποτέ κανείς μπροστά, όχι μόνο στην μπάλα αλλά στη ζωή γενικότερα. Δεν ξέρω αν αντιλαμβάνεσαι τι θέλω να πω αλλά ας πάμε παρακάτω.
          Το ότι έχουν γίνει εισηγήσεις για μεταγραφές το Γενάρη είναι απόλυτα φυσιολογικό. Σε όλες τις ομάδες αυτό γίνεται είτε σε μεγαλύτερη είτε σε μικρότερη κλίμακα. Δεν λέμε κάτι, λοιπόν, εδώ. Το Σεπτέμβρη, από την άλλη, δεν έβλεπε o Λιθουανός ότι η ομάδα ήθελε έναν ή δύο παίκτες ακόμα προκειμένου να παίξει έτσι όπως θέλει εκείνος; Η απάντηση είναι “όχι” διότι νόμιζε (λανθασμένα) ότι το ρόστερ ήταν επαρκές και στα μέτρα του. Αμ δε!
          Το να παίζεις κυριαρχικό ποδόσφαιρο από το να προσπαθείς να παίξεις κυριαρχικό ποδόσφαιρο έχει μεγάλη απόσταση, φίλε μου. Προσωπικά, αυτό που βλέπω είναι ότι προσπαθεί να παίξει με έναν συγκεκριμένο τρόπο που, δυστυχώς, δεν του βγαίνει με τα “εργαλεία” που έχει στη διάθεσή του. Το χειρότερο, βέβαια, δεν είναι αυτό αλλά το ότι δεν επαναπροσαρμόζει τα αρχικά του πλάνα έτσι ώστε να παίξει βάσει των χαρακτηριστικών των ποδοσφαιριστών που έχει και όχι βάσει των χαρακτηριστικών των ποδοσφαιριστών που δεν έχει ή θα ήθελε να έχει. Κοινώς, δε “στρίβει”! Κλασική περίπτωση εγωιστή και “για όλα φταίνε οι άλλοι” ανθρώπου.

        2. Ξεκινάμε τα περισσότερα ματς με 3 στόπερ 2 πλαγια μπακ 3 αμυντικά χάφ 1 δεκάρι και 1 σεντερ φορ…πως να σκοράρουμε όταν σε θέση για γκολ βγαίνουν συνέχεια αμυντικοι;;;ποια ομάδα έχει σε ολόκληρο το ρόστερ της μόνο 2 σεντερ φορ και 1 εξτρέμ;;βαφτίζουμε τα μπακ εξτρέμ και τα δεκαρια επιθετικούς…κυριαρχικό ποδόσφαιρο χωρίς επιθετικογενεις παίκτες δεν νομιζω να γίνεται…εμείς γυρνάμε την μπάλα γύρω γύρω χωρίς ουσία …γινόμαστε πάλι το ίδιο αφελής επί εποχή Σιμου και τρώμε γκολ με ευκολία…το 3-5-1-1 που παίζουμε είναι βαρετό και δεν παίρνουμε και νίκες πια,εκείνο το ωραίο συστηματακι 4-2-3-1 το έχουμε ξεχάσει;;;(αφού πάρουμε 2-3 εξτρέμ πρωτα βέβαια)

  13. Μ αρέσουν οι αριθμοί κι ας κάνουμε μια ανάλυση να δούμε τι μπορούμε φέτος… Αυτή τη στιγμή έχουμε 15 βαθμούς και εχουμε ακόμα 14 αγωνες… 6 στο γήπεδο μας και 8 εκτός εδρας.. Στο γήπεδο μας με αστέρα, Αγρίνιο, Κηφισιά, Λαμία, Σέρρες και παο.. Εκτός έδρας με παο, οσφπ, αεκ, παοκ, Άρη, πας, Βόλο και ατρόμητο..
    Στην κατάσταση που είναι η ομάδα με το μόνο θετικό την επιστροφή κάποια στιγμή μπακιτς και τοραλ, πόσους βαθμούς λέτε να πάρουμε σ αυτά τα 14 ματς; από τα 14 ματς, τα 5 είναι εκτός έδρας με τους μεγάλους…
    Εγώ λοιπόν λέω, ότι μια ρεαλιστική υπόθεση είναι από 12 μέχρι 18 βαθμούς μάξιμουμ.. Με 12 βαθμούς πάμε για πλέι άουτ, με 18 δεν είναι σίγουρο ότι πάμε πλέι οφ, πρέπει να χάσουν βαθμούς οι άλλοι.. Το βλέπει κάποιος άλλος διαφορετικά; και τι πρέπει να γίνει; είναι κι αυτή χρονιά χαμένη τελικά;

    1. Δύσκολα τα πράγματα, ήμαστε απρόβλεπτοι για το κάλο και το χειρότερο. Να ξεκαθαρίσω κάτι, δεν υπερασπίζομε κανένα αλλά μου αρέσει αυτό το στιλ γιατί πιστεύω ότι αντιπροσώπευεi τον ΟΦΗ, δεν ήμαστε μικρή ομάδα με τοσο κόσμο και ιστορία για να παίζουμε πίσω και στην κόντρα, να πάρουμε κάνα αποτέλεσμα και να μην θυμάται κάνεις πως το κάναμε. Άπλα δεν την παλεύω που δεν τα καταφέρνουμε και τρώμε αστεία γκολ. Άλλα δίνω ευκαιρία στον Νταμπράουσκας μονο και μονο γιατί προσπαθεί να παίξει μπάλα και οχι αντιποδοσφαιρο.

  14. Δυστυχως μετα απο τοσους βαθμους που χαθηκαν στον πρωτο γυρο η περιπτοση play off αποκλειεται. Ισως πρεπει να αρχισει ο σχεδιασμος της επομενης χρονιας με κυριοτερη αλαγη την συνεχη παρουσια ενος “Μπουση” στην Ελλαδα. Καλος ειναι βεβαια ο Μπουσης αλλα τον περισσοτερο καιρο το καραβι πλεει μονο του.

  15. Επισεις αυτο το πολυ ωραιο που ειπε ο κυριος Μπουσης “να ξαναφορεσει ο Γιακουμακης τη φανελα του ΟΦΗ” θα ειχε μεγαλη αξια αν το εκανε πραξη το Δεκεμβρη . Αν ειναι να τον φερει σε τρια χρονια θα εχει γινει σαν τον Φελιππε κι η κατασταση θα διαιωνιζεται.

    1. Ούτε ο ίδιος ο γιακουμακης δεν θέλει να έρθει στον οφη

  16. Λοιπόν, έγινε η μελέτη, για να μπούμε σίγουρα εξάδα, χρειάζονται 20 βαθμοί στο β γύρο.. Αλλιώς μας τρώει ο αστέρας.. Μπορεί να μπούμε και με 18 άμα τα κάνουν θάλασσα αστέρας και Λαμία αλλά δε νομίζω, ο αστέρας ήδη άρχισε να ανεβαίνει, νικάει μέσα στη Κηφισιά 3-0, εκεί που κάποιοι άλλοι, με παίκτη παραπάνω, έφεραν 1-1…εκτος τους 20 βαθμούς, χρειάζεται και να νικήσουμε στη Κρήτη τον αστέρα και τη Λαμία οποσδήποτε, αλλιώς και 20 βαθμούς να πιάσουμε με νίκες αλλού, δεν κάνουμε τίποτε.

  17. Μανώλη καλημέρα,για ποια επένδυση να βάλουν σε κίνδυνο γράφεις και με με ποιο υλικό να μπει η ομάδα στην εξάδα;
    Με ποιο πλάνο και με τι σχεδιασμό δηλαδή.Και επειδή το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, πως γίνεται να ανέχονται οι διοικούντες αυτή την εικόνα εντός γηπέδου,ένα σκορποχώρι δηλαδή και τίποτα άλλο.
    Αν έχουν στόχο την αγωνιστική ανάκαμψη της ομάδας συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια αυτό θα το δείξουν άμμεσα τον Ιανουάριο με ενέργειες σοβαρές και όχι με λόγια του αέρα.
    Το “trust the process” το θυμάται κανείς ή μπα;
    Τα λέμε στη συνέχεια.Καλή δύναμη

    1. Θα πέσει έξω το νοικοκύρεμα με σοβαρές ενέργειες το Γενάρη κι ως γνωστόν είμαστε νοικοκυραιοι πάνω απ όλα.. Εγώ πάντως σα κρητικός, ξέρω τη μαντινάδα, φρόνιμοι και νοικοκυριοι δε ζουν στο Ψηλορείτη, μα οι κουζουλοί εκάμανε, αθάνατη τη Κρήτη!

      1. Σωστός!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

four × 3 =