Στα όρια του νευρικού κλονισμού

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Η συσπείρωση που υπήρχε και η ενότητα που πάνε περίπατο. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Προσπαθείς να βρεις λόγια για αυτό το χάλι και δεν μπορείς. Να πηγαίνεις στην Λεωφόρο και να παραδίδεσαι πνευματικά και σωματικά μετά το 2-0 δίχως να εχει διάθεση να παλέψεις και να βρεις μια αντίδραση που πρέπει να βγει μέσα στο γήπεδο, έστω και αν χάνεις. Γιατί στο τέλος, αυτό είναι το επιμύθιο, να παλέψεις, να τα δώσεις όλα και να κάνεις ότι μπορείς για να μην δείξεις αυτήν την εικόνα όπως αυτή που παρουσίασε ο ΟΦΗ στα τελευταία 30 λεπτά.

Και εκεί που λέγαμε για τις αυτοκτονικές τάσεις που έχει παρουσιάσει ο ΟΦΗ στα προηγούμενα παιχνίδια, χθες πήγαμε στο επόμενο level. Μια ομάδα που δεν δείχνει τίποτα μέσα στο γήπεδο, μια ομάδα που σταμάτησε να παλεύει και να προσπαθεί.

Έτσι όπως πάνε τα πράγματα, ο ΟΦΗ όχι μόνο πληγώνει αυτούς που τον αγαπούν και αυτούς που νοιάζονται για εκείνον, περισσότερο από κάθε τι άλλο. Αυτή η δυσαρέσκεια που εκφράζεται δημόσια από τον κόσμο, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Και είναι μια δυσαρέσκεια ομάδας που τις τελευταίες 40 ημέρες όχι μόνο δεν κερδίζει αλλά παρουσιάζει μια αποκρουστική εικόνα, ένα δείγμα που δεν το είχαμε δει ούτε όταν ο ΟΦΗ ηττήθηκε 10 συνεχόμενες φορές.

Ο ΟΦΗ μπήκε στο γήπεδο της Λεωφόρου μαζεμένος για να περιμένει τον Παναθηναϊκό να βγάλει την κόπωση από τα συνεχόμενα παιχνίδια, κατάφερε να βγάλει ένα σβηστό πρώτο ημίχρονο μέχρι την στιγμή της αβλεψίας του Πασαλίδη και ενώ στο δεύτερο ημίχρονο είχε το παιχνίδι εκεί που ήθελε, ήρθε το 2-0 για να παραδώσει πνεύμα και όπλα.

Η εικόνα του μετά το 2-0 είναι εικόνα μικρής ομάδας με παίκτες που δεν αντιλαμβάνονται τα πρέπει αυτού του μεγέθους που εκπροσωπούν.

Προφανώς και αντιδημοφιλές, αυτήν την περίοδο, δεν μπορούν να πέσουν όλες οι ευθύνες πάνω στο Νταμπράουσκας. Και εκείνος δείχνει να είναι σε ένα σημείο εγκλωβισμένος στις αποφάσεις του, στον τρόπο που πρέπει να διαχειριστεί το ρόστερ που διαθέτει, αλλά και οι παίκτες δεν γίνεται να είναι άμοιροι ευθυνών.

Δεν γίνεται ο Βούρος στην φάση του γκολ του Αϊτόρ, με τόσα χρόνια εμπειρίας να πηγαίνει να πέσει με αυτόν τον τρόπο πάνω στον Ισπανό, δεν γίνεται ο Μεγιάδο να κάνει τέτοια εγκληματική ενέργεια στο κέντρο του γηπέδου και ενώ το ματς είναι στο 50′ με 60′.

Δεν γίνεται ξαφνικά αυτή η εικόνα ομάδας για την οποία παραμιλούσαμε όλοι μέχρι τον Οκτώβρη, να έχει μεταμορφωθεί σε μια καρικατούρα που περιφέρεται εδώ και 40 ημέρες σε όλα τα γήπεδα της Ελλάδας.

Και αν την προηγούμενη εβδομάδα έλεγα και έγραφα πως ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να τεθεί ο ΟΦΗ εκτός στόχων από τον Δεκέμβρη, ο ακόμα μεγαλύτερος είναι ότι χάνεται η ενότητα και η συσπείρωση που χτίστηκε το προηγούμενο καλοκαίρι.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

19 σχόλια

  1. Η ομάδα πλέον, έχει διαβαστεί απ τους αλλου προπονητές κ ο Νταμπρα δεν έχει λύσεις.
    Περαν τουτου , η ψυχολογία είναι χαμηλά κ ο αυτοέλεγχος έχει χαθεί, χωρίς να μπορεί να δώσει και κει λύσεις ο Νταμπρα …
    Αν δεν αλλάξει κάτι, η ομάδα θα παλεύει να σωθεί στο τέλος …

  2. Επι προσθέτω: ποιος κάνει τις μεταγραφές;
    Αυτός δεν επιλέγει παίκτες, ή του τους φέρνουνε με το έτσι θέλω;
    Αν είχαμε Μπέο Καρυπίδη ή Κουγια πρόεδρο, θα έχει πάρε πόδι , εδώ κ 2 βδομαδες.. και αυτός και κάτι Γκαγιεγος Μεγιαδο Τοραρινσον Καρό κλπ κλπ!!!

  3. Αυτό που με τρομάζει περισσότερο είναι ότι ο Νταμπράουσκας έχει αρρωστήσει την ομάδα τόσο βαριά που με δυσκολία θα μπορέσει ο επόμενος προπονητής να την συνεφέρει. Αν και πιστεύω ακόμη και τώρα ότι το ρόστερ της ομάδας είναι από τα καλύτερα στην κατηγορία και ότι η ποιότητα των παικτών, που μέχρι τώρα κάλυπτε την ανεπάρκεια του προπονητή, θα αποτρέψει τα χειρότερα και η ομάδα θα σωθεί.

    1. Ρε παιδιά τα πράγματα είναι πολύ απλά,η ομάδα αυτή είναι ζήτημα να πάρει ακόμα 12 βαθμούς,μιλάω πάντα με το πρόγραμμα που έχει,12 βαθμούς με πολύ επιείκεια.Αρα λοιπόν κυνηγάει παραμονή και όχι play outs.Σε όλο τον κόσμο τα μαθηματικά είναι τα ιδια,μερικοί προσπαθούν να μας τρελάνουν.οποιον προπονητή και να πάρουμε αυτή τη στιγμή πάλι τα μαθηματικά θα είναι τα ίδια.Με άλλα λόγια Τώρα είναι αργά αγάπη μου γλυκιά που λει και το άσμα…..

  4. Ξυπνάτε ρεεεεεεεεεεεεεεεε!!!!!!!!!!!!!!!!
    Η Ομάδα πάει για φούντο. Καραγκιοζηδες ε Καραγκιοζηδες…….

  5. Ξεφτίλες, νούμερα, σαλτιμπαγκοι τι σας φταίει ρε η Ομάδα. Κανονίστε πως θα φύγετε και από πού.

  6. Συμπάθησα τον νταμπρα από την πρώτη στιγμή που ήρθε.. Ήρθε σαν γνωστης, σαν πετυχημένος, σαν νέος με φιλοδοξίες.. Ήθελα να πετύχει και για όφελος της ομάδας αλλά και για να δώσει πόντους στη καριέρα του.. Ήθελα ν αγαπήσει τη Κρήτη και τους ανθρώπους της.. Τον αγκάλιασαμε όλοι.. Του συγχώρεσαμε λάθη και εμμονεςς.. Εγώ πρώτος… Δύο χρόνια μετά, τι έχουμε πετύχει όμως; μια έβδομη θέση στο πρωτάθλημα, στα πλέι άουτ και φέτος, 3 μόνο μήνες από την έναρξη του πρωταθληματος, μάλλον έχει χαθεί ο αρχικός στόχος, τα πλέι οφ, το δε κύπελλο δεν είναι ένας ρεαλιστικός στόχος καν..
    Αν δεν μπορείς να κάνεις νίκη με καμμια ομάδα από την 5η θέση και κάτω και τρως τεσσάρα από ένα ταλαιπωρημενο παο, τι μπορείς να ελπίζεις; κι επειδή δεν μπορείς να ξεφορτωθείς τη μισή ομαδα, κάποιος πρέπει να την πληρώσει… Λυπάμαι για την εξέλιξη αυτή, ειλικρινά ήθελα να πετύχει ο Λιθουανός αλλά το χειρότερο είναι ότι δεν βλέπω καν φως, δεν παίζουμε καν μπάλα! Με βαριά καρδιά, αντίο βλαντας και φέρτε τον παπαδοπουλο το Νίκο που έχει πυγμή και αξία, μέχρι και στον γκομεζ θα χαιρόμουνα να γίνει κρούση που προπονεί τον Απόλλωνα και έχει διαπρέψει στον οφη σαν παίκτης, παρά την απειρία του σαν προπονητής.

  7. Τα λάθη του κόουτς τα έχουμε επισημάνει πολλάκις, δεν έχει νόημα να λέμε τα ίδια και τα ίδια. Από κει και πέρα, ευθύνες έχουν τόσο οι παίκτες όσο και οι διοικούντες του κλαμπ. Όπως και σε άλλα ματς, έτσι και χτες, παρατήρησα μια ένταση μεταξύ των ποδοσφαιριστών, μια γκρίνια του “δεν φταίω εγώ αλλά εσύ” όταν γίνονταν λάθη. Αυτό είναι ανησυχητικό διότι φανερώνει ότι δεν υπάρχει ομοψυχία στα αποδυτήρια αλλά μια τάση αποποίησης ευθυνών από τον κάθε παίκτη ξεχωριστά. Βέβαια, με όποιο δάσκαλο καθίσεις… Επίσης, η διοίκηση πρέπει να δώσει εξηγήσεις για τις αποτυχημένες, όπως αποδεικνύεται, μεταγραφές του καλοκαιριού (εκτός ένα-δυο εξαιρέσεων). Δε γίνεται να παίρνεις Λαμπρόπουλο και να μην μπορεί να… σύρει! Δε γίνεται να παίρνεις Καρώ, ο οποίος είναι χειρότερος του Διαμαντή! Δε γίνεται να παίρνεις Ριέρα για να τον έχεις στον πάγκο λόγω συνεχών τραυματισμών! Δε γίνεται να παίρνεις Γκλάζερ, ο οποίος κάνει μόνο για… τροχονόμος! Δε γίνεται να μην έχεις έναν τρίτο σέντερ φορ στο ρόστερ! Δε γίνεται να καλλιεργείς την νοοτροπία του δημόσιου υπαλλήλου παντού (όχι μόνο στο ποδοσφαιρικό τμήμα), να τάζεις 6αδες, να ευλογείς τα γένια σου στην πρώτη ευκαιρία και μετά να μην ξέρεις τι σου φταίει όταν τα πράγματα δεν πάνε έτσι όπως τα είχες αρχικά σχεδιάσει! Διότι η εικόνα που βλέπουμε τον τελευταίο καιρό είναι απόρροια πολλών συνιστωσών, όχι μόνο μίας.

  8. Όλο λέμε τι φταίει και τι φταίει…τάχα ο νταμπραουσκας ήταν προπονηταρα μεγάλη….τάχα είχανε παικταραδες…παικταραδες που έχουν φάει τα ψωμιά τούς…όσο μεγαλώνεις τόσο πέφτει η απόδοση σου….να δω τώρα που θα έρθει άλλος προπονητής τι σύστημα θα παίξει….και που θα βρει τα εξτρέμ για αυτό….ο νταμπραουσκας έχτισε την ομάδα για 3-5-2 με πολλούς κεντρικούς και καθόλου σχεδόν εξτρεμ

    1. Οχι Σχεδον….Μετα και την αποχωρηση Μοσκερα δεν θα εχουμε ΚΑΘΟΛΟΥ εξτρεμ….Αντε καλα βαφτισια παλι….Καθε χρονο τα ιδια αυτη η ομαδα….

  9. Ο νταμπραουσκας άργησε να φύγει δυστυχώς δεν του βγαίνουν πολλά πράγματα και την πληρώνει αυτός. ΑΛΛΑ αλήθεια τώρα θα τα φορτώσουμε όλα στον προπονητή; Κάτι βρωμάει και δεν μιλάει άνθρωπος… Ομάδα χωρίς ρόστερ και με μπάτζετ όχι 6αδας αλλά παραμονής. Ειλικρινά χωρίς εξτρέμ χωρίς σέντερ φορ, χωρίς στόπερ αριστερό μπακ με μεταγραφές όπως πάντα ελεύθερους πρώην ποδοσφαιριστές και αν σου βγει ένας στους πέντε , με γερασμένους παίκτες με μηδέν παίκτες από ακαδημία. Στο να τα τσεπωνουμε από μεταγραφές μανδα φιγκερειδο είμαστε καλοί…. Στο να αλλάζουμε το σήμα για να γλιτώσουμε χρέη είμαστε καλοι Στο να ζητάμε γήπεδο είμαστε καλοί , στο να βάλουμε το χέρι στην τσέπη να επενδύσουμε βρε παιδί μου….;;;; Σχεδιασμός ομάδας μηδέν προετοιμασία ομάδας μηδέν και μιλάμε για 6αδα και φρου φρου και αρώματα. Όποιος αναλάβει για το υπόλοιπο της σεζόν δεν θα έχει καμία ευθύνη , και αν βρούμε και κάποιον να δεχθεί βέβαια.αλλη μια χρονιά στο Βροντο και ας ελπίσουμε να μην τρέχουμε στο τέλος.

  10. Εγώ Σαρρή σου έχω μια ερώτηση επιμένεις ακόμα ότι το ρόστερ είναι για Playoff..??

    1. Τώρα που έφυγε ο νταμπρα, μπορεί να μεταμορφωθουν κι αυτοι

  11. Διαβάζω στο ρεπορτάζ ότι τελικά η διοίκηση απομακρύνει τον νταμπρα.. Λυπηρο αλλά απαραίτητο.. Δεν το χα στη διοίκηση ότι θα το κάνει τόσο γρήγορα και της βγάζω το καπέλο.. Φαίνεται ότι μαθαίνει απ τα λάθη της και ακούει τον κόσμο.. Είμαι βέβαιος ότι η ομάδα τώρα θα πάρει τα πάνω της.. Ποιον προπονητή θα πάρουμε; δεν ξέρω αλλά προτιμώ Λατίνο ή Έλληνα.. Από ελληνες θα ήθελα κατά σειρά προτίμησης τον αναστοπουλο η το λεμονη ή ακόμα και το Νίκο παπαδοπουλο.. Από ξένους τον δικό μας βέρα η τον γκομεζ, αλλά δεν είμαι ειδικός στους ξένους. Αντε, καλή αρχή ξανά, κάλλιο αργά παρά ποτέ!

  12. Για όλα φταίει η διοίκηση που είναι τόσα χρόνια και δεν έχουν καταφέρει τίποτα,δεν γίνεται και δεν μπορώ να πιστέψω ότι τόσα χρόνια δεν μπορούν να βρουν ένα προπονητή της προκοπής,και τώρα θα μας φέρουν άλλον ένα που σε ένα χρόνο θα έχει βγει ο Κόσμος στα κάγκελα πάλι Απίστευτο.ευχομε όμως να πετύχει

  13. Φέρτε αναστοπουλο.. Ξέρει από Κρήτη και του αρέσουν τα δυσκολα

  14. Κύριοι η ίδια ομάδα πάτησε την ΑΕΚ …αυτή η ομάδα κέρδισε ΠΑΟΚ και Άρη….
    Πιστεύω ότι τον μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την εικόνα που έχει η ομάδα προέρχεται από τους παίκτες …
    Αν κοιτάξει κανείς τα τελευταία παιχνίδια…χάνουν όλες τις προσωπικές μονομαχίες…και δεν μπορεί η ομάδα να αναπτυχθεί….ακόμα και όταν διώχνουν την μπάλα την στέλνουν στον αντίπαλο. . δεν έχουν αυτοπεποίθηση και τσαμπούκα …Αυτό έχει χαθεί και δεν ξέρω αν υπάρχει γυρισμού…Ειδωμεν.

  15. Κύριοι η ίδια ομάδα πάτησε την ΑΕΚ …αυτή η ομάδα κέρδισε ΠΑΟΚ και Άρη….
    Πιστεύω ότι τον μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την εικόνα που έχει η ομάδα προέρχεται από τους παίκτες …
    Αν κοιτάξει κανείς τα τελευταία παιχνίδια…χάνουν όλες τις προσωπικές μονομαχίες…και δεν μπορεί η ομάδα να αναπτυχθεί….ακόμα και όταν διώχνουν την μπάλα την στέλνουν στον αντίπαλο. . δεν έχουν αυτοπεποίθηση και τσαγανο…Αυτό έχει χαθεί και δεν ξέρω αν υπάρχει γυρισμού.θα δούμε …

    1. Οι νίκες σε Άρη και παοκ, έγιναν ως εξής.. Με Άρη στο 90 μετά από αλλεπάλληλες κόντρες στη περιοχή που ευνόησαν το νειρα και με παοκ στο 95 από μια ξαφνική αντεπίθεση που βρήκε τον παοκ με τη γλώσσα έξω από την κόπωση της Ευρώπης.. Με την αεκ ήταν η μόνη τέλεια απόδοση της ομάδας αλλά και πάλι η αεκ προερχόταν από ευρωπαϊκό παιγνίδι… Μετά από την αεκ, όλες οι ομάδες έμαθαν πως παίζουμε.. Κι επειδή δεν έχουμε και επίθεση ( τεταρτη χειρότερη στη κατηγορία) δεν ξανά κάναμε νικη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5 × 2 =