Η πιο κομβική απόφαση προπονητή για το μέλλον

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Έπειτα από το πρόωρο διαζύγιο με τον Βάλντας Νταμπράουσκας, ο ΟΦΗ μπαίνει στην φάση επιλογής του διαδόχου του στον πάγκο της ομάδας. Παρότι έχω πει και ξαναπει ότι με αλλαγές προπονητών μέσα στην χρονιά, δεν μπορεί να χτίζεται κάτι για το μέλλον, πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να δούμε τι είναι αυτό που θα έρθει.

Αλλά κυρίως η επιλογή που θα κάνει ο Μηνάς Λυσάνδρου για το πρόσωπο που θα καθίσει στον πάγκο του ΟΦΗ θα είναι και η πιο κομβική των τελευταίων χρόνων. Γιατί από την πρώτη μέρα της εποχής Μπούση, μέχρι και τον Νταμπράουσκας, το club είχε καταφύγει σε επιλογές που είτε έτσι – είτε αλλιώς είχαν δεσμούς μαζί του. Από τον Χάιμε Βέρα και τον Γιώργο Σίμο μέχρι και το Νιόπλια, ο ΟΦΗ είχε πάει σε πρόσωπα που είχαν δεσμούς με το περιβάλλον του και ο Λιθουανός, τον Οκτώβρη του 2022, έγινε ο πρώτος που ήρθε δίχως να έχει άμεση ή έμμεση σχέση με τον σύλλογο.

Η επιλογή του Βάλντας Νταμπράουσκας, όταν συνέβη, ήταν ολόσωστη και αν γυρνούσαμε πίσω τον χρόνο, εγώ προσωπικά το ίδιο θα έλεγα ακόμα και τώρα αλλά τώρα δεν έχει νόημα να το συζητάμε.

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως ο ΟΦΗ καλείται να πάρει μια απόφαση που με την δική μου ματιά είναι η πιο κομβική των τελευταίων ετών και που σίγουρα έχει σχέση όχι με το παρόν, ούτε με το μέλλον. Και επειδή διαβάζω διάφορα ωραία δεξιά και αριστερά, προφανώς και το θέμα δεν είναι οικονομικό αφού όπως γνωρίζω ο Μιχάλης Μπούσης έχει και την διάθεση και την επιθυμία να επενδύσει σε έναν προπονητή που θα φέρει στον ΟΦΗ την δική του τεχνογνωσία, το δικό του όραμα και κυρίως φρέσκες ιδέες.

Το ρόστερ του ΟΦΗ παραμένει υψηλού επιπέδου, η ομάδα βρίσκεται μέσα στους στόχους της (και κυρίως με το 1,5 πόδι στους “8”), το club έχει παρών και μέλλον άρα το κριτήριο θα πρέπει να είναι εκείνο που θα συνδυάσει το τώρα με το μετά. Προφανώς και στον ΟΦΗ δεν ψάχνουν λύση ανάγκης, για να βγει η χρονιά, αυτό είναι αυτονόητο αν και πρέπει να τα γράφω και αυτά και στόχος είναι να έρθει ένας προπονητής που επιτέλους θα χτίσει με ηρεμία και υπομονή.

Είναι όμως και ιδιαίτερα κομβική η απόφαση που θα παρθεί γιατί δεν θα πρέπει (επιτέλους) να σκεφτόμαστε μόνο την χρονιά που είναι σε εξέλιξη αλλά την επόμενη και την μεθεπόμενη και πάει λέγοντας. Όσο και αν ένας σύλλογος, δεν μπορεί πλέον να ταυτιστεί με έναν προπονητή για πολλά χρόνια, το σκεπτικό πρέπει να είναι αυτό προκειμένου όλα να μπαίνουν σε έναν δρόμο που να είναι ευθεία και κυρίως να μην χρειάζεται να στρίβει κάθε λίγο και λιγάκι.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

14 σχόλια

  1. Αν ειναι να παρουμε καποιον προπονητη αμφιβολης αξιας και εντελως ασχετο με τα ποδοφαιρικα της χωρας, ας μεινει ο καραβελα..εμενα δεν με ξεγελανε προπονητες τυπου τομιτς..η να παρουμε εναν εγνωσμενης αξιας και ΑΥΣΤΗΡΟ προπονητη η τιποτα.. δεν μπορω αλλο προπονητες να χαιδευουν τα αυτια των παικτων χωρις να το αξιζουν …εχω δηλωσει αναστοπουλο που ειναι αυστηρος και απαιτητικος προπονητης, αλλα δεν ξερω τι εχει στο μυαλο της η διοικηση

  2. Συμφωνώ λίγο για Αναστόπουλο…..αλλά θα ήθελα κάτι σαν Ρικάρντο Σαν Πίντο…… για όσους θυμούνται τι πέτυχε σε μισή σαιζόν σχεδόν……

  3. Λίγο βιαστικά πήραμε κολμαν.. Το μόνο που μπορώ να πω, είναι ότι είναι καλό που δεν είναι απ αυτούς που χαϊδεύουν αυτιά.. Τώρα τι μπορεί να πετύχει ειδικά αν δεν ενισχυθεί η ομάδα, δεν μπορώ να πω… Ελπίζω να έχει το θάρρος να ζητήσει συγκεκριμένους παίκτες.

  4. Δεν ενθουσιάστηκα τόσο με την πρόσληψη Κόουλμαν.. πιστεύω ότι ήταν καθαρά οικονομικό το θέμα..Ελέω Νταπρα .. Που έπρεπε να αποζημιωθεί αδρά,για να αποχωρήσει.. ο Κόουλμαν είναι οικονομικά συμφέρουσα λύση τώρα.. Τώρα θέλω να πιστεύω ότι αν μεταγραφικά στηριχθεί..Να πετύχει στην ανάκαμψη της ομάδας μας.. Εμείς θα στηρίξουμε μέχρις ότου βλέπουμε αυτά πού δεν βλέπαμε μέχρι στιγμής Καλή επιτυχία ευχωμενος προς το πρόσωπο του..

  5. Μανο επειδη οπως παει το εργο, και του χρονου, οπως και φετος , οπως και περυσι και προπερπσι το προβλημα του ΟΦΗ θα ναι ο προπονητης ,κανενα αλλο, εχω να προτεινω ενα ονομα που δεν εχει ακουστει αλλα νομιζω οτι ειναι ο ΜΟΝΟΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ…
    Ενα προπονητη που θα κανει το ροστερ μας (που σχεδον ολοι οι ποδοσφαιριστες ειναι στα 30 ή τα εχουν περασει) νεότερο. Που θα κανει τον ξεζουμισμενο Μεγιαδο να βρει την ενεργεια που ειχε οταν πρωτοηρθε.Που θα κανει τον “προβληματικο Τοραλ” Βιονικο και εγγυηση στο Κεντρο. Και την αμυνα μας , Μπετόν Αρμέ.
    Με βαση τα παραπανω , και τις αντικειμενικες δυσκολιες που υπαρχουν στην υλοποιηση τους , προτεινω για προπονητη τον Χάρι Πότερ…

    1. Εγώ προτείνω τον iron man για να εχουμε σιδερένια πειθαρχία!

      1. Και αυτός Δυνατός !

        1. Κάτι πηγαίνει λαθος στην σκέψη μας αγαπητοί φίλοι .Το ότι για παράδειγμα η ομάδα έχει μεγάλο όριο ηλικίας ενώ φτιαχθηκε κατά το ήμισυ τουλάχιστον ,αυτό το καλοκαίρι ,μας στέλνει ένα μήνυμα .Το budget είναι συγκεκριμένο και βάση αυτό πορευόμαστε .Αρα δεν είμαστε για όνειρα και απαιτήσεις που δεν συνάδουν με τα γεγονότα και την πραγματικότητα .Πρεπει να ξέρουμε το πρόβλημα και να αφήσουμε τους αλαλαγμούς και τα σχέδια .Αυτοι είμαστε πραγματικά και να ευχόμαστε στην τύχη ,που την είχαμε στα τρία ματς που κερδίσαμε .Μερικοι λένε ότι αυτούς που κερδίσαμε τους κερδίσαμε με πολλά κιλά μπάλας που πεξαμε .Δεν είναι αλήθεια .Μονο με την ΑΕΚ που δεν εμφανίστηκε ποτέ στο γήπεδο (συμβαίνουν κι αυτά ) με τους άλλους δυο μαρτυρισαμε .Τα κεφάλια κάτω λοιπόν και προχωράμε

      2. Μια διαπίστωση έχω να κάνω.Ο Σίμος μετά το Γκέραρντ είναι αυτός που έβγαλε τον ΟΦΗ στην Ευρώπη και μόνο αυτός.Ο Νιόπλιας έσωσε τον ΟΦΗ τη στιγμή που όλοι τον είχαν πεσμένο και εάν έπεφτε όλο το οικοδόμημα θα είχε διαλυθεί.Την επόμενη χρονιά με πολύ καλό ποδόσφαιρο συγκέντρωσε 42 βαθμούς στην κανονική περίοδο ρεκόρ βαθμών.Οποιον προπονητή και να φέρουν τους προαναφερθέντες δεν θα τους περάσει.Η εμπιστοσύνη στους παραπάνω μόνο έμπρακτη δεν υπήρξε.Σκεφθειτε πόσα παιγνίδια έπαιξε ο Νίκος με Αποστολάκη και Θεοδουσουλακη.Αυτα τα λίγα για να μη ξεχνάμε.Τελευταιο αφήνω το κόστος αυτών με τους δήθεν Μουρίνιο που έρχονται μέσω μάνατζερ.Καληνυχτα και όνειρα γλυκά.

        1. Μη μου λες για το σιμο φίλε, που έκανε 10 απανωτές ήττες και καρφί δεν του καιγόταν! Κι αν μπήκαμε τότε πλέι οφ, ήταν που οι υπόλοιποι ήταν για τα μπάζα.. Για το νομπλια συμφωνώ, φιλότιμος και ήξερε ποτε να φύγει.

  6. Τα ρεπορτάζ στο ίντερνετ μιλάνε για ηχηρό όχι του κολμαν στην πρόταση μας, αλλά εδώ στο σαιτ μας, μας λένε ότι παρατήσαμε τον κολμαν γιατί βρήκαμε λέει κάτι καλύτερο.. Ρε παιδιά, αλήθειες θέλουμε, όχι λιβανισματα του συλλόγου μας! Έτσι θα πάμε μπροστά; ο κολμαν προφανώς δεν θέλει, κακό είναι; εγώ δεν προσβλήθηκα πάντως, όλα για κάποιο λόγο γίνονται!

    1. Πρώτα είπε όχι ο Marek Paprzun και τώρα ο Κολεμαν, ύποπτο.

      1. Και γιατί να πουν ναι; για τα πολλά λεφτά που θα πάρουν η για το ότι μάλλον θα παίζουν για τα πλέι άουτ;

  7. Όταν μια ομάδα έχει την πολυτέλεια να έχει στο πάγκο ΝΕΙΡΑ, ΤΟΡΑΛ, ΦΕΛΙΠΕ, ΓΚΑΓΙΕΓΚΟΣ και να μη μπορεί να κερδίσει ένα παιγνίδι η στραβός είναι ο γιαλός η εμείς στραβά αρμενιζουμε.Κατα τα υπόλοιπα με τα λιβανιστήρια δίπλα μας όλα ωραία και όμορφα.Κριμα στον Κο ΜΠΟΥΣΗ μέ τους ιθύνοντες που τον δουλεύουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

five × two =