Σκασίλα τους για τον κοσμάκη

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Εν μέσω κυβερνητικής τρικυμίας αναφορικά με τα μέτρα που επέβαλλε το Μέγαρο Μαξίμου στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός δείχνουν ξεκάθαρα πως έχουν την δική τους ατζέντα. Ποια είναι αυτή; Να φύγει ο Μαρινάκης και να επιχειρήσουν να πάρουν την Λίγκα υπό την κατοχή τους.

Εάν γινόταν σε άλλο timing, ίσως να είχε και λογική αυτή η πρόταση μομφής για την οποία ενημερωθήκαμε το μεσημέρι μέσα από τα ΜΜΕ των Αθηνών. ΜΜΕ, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία ενδιαφέρονται μόναχα για τέσσερις ομάδες δίχως να τους ενδιαφέρει τι θα κάνουν ο ΟΦΗ ή ο Άρης, ομάδες με δυναμική, κόσμο και γεμάτα γήπεδα.

Μέχρι σήμερα, υπενθυμίζουμε πως ο ΟΦΗ είναι 6ος στα εισιτήρια και ενδεχομένως και 1ος σε ολόκληρο το πρωτάθλημα με βάση την αναλογία κόσμου και πληρότητας γηπέδου. Προφανώς αυτά είναι ψιλά γράμματα για τις υπόλοιπες ΠΑΕ της Superleague που πάντα ήταν παρτάκηδες και τίποτα άλλο. Ακόμα και σήμερα που η Κυβέρνηση τοποθετεί ένα ναρκοπέδιο γύρω από τις ΠΑΕ της Superleague, τρεις ΠΑΕ αποφάσισαν πως τα συμφέροντα τους ξεκινούν και τελειώνουν γύρω από την προεδρία του Μαρινάκη.

Επειδή προφανώς δεν πρόκειται να τα διαβάσετε και πουθενά στην Αθήνα, ας γυρίσουμε λίγο πίσω τον χρόνο και να θυμήσουμε πως προέκυψε πρόεδρος της Superleague 1 ο Βαγγέλης Μαρινάκης και όχι ο Μηνάς Λυσάνδρου. Πως διάφορα συμφέροντα επιχείρησαν να μας πλασάρουν για πρόεδρο της Λίγκας τον Πανουργιά Παπαϊωάννου ενώ μέχρι τότε το μεγάλο φαβορί ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΦΗ. Προφανώς και δεν θα γραφτούν πουθενά στην Αθήνα, αυτά τα γεγονότα αλλά είναι αλήθεια. Εδώ μιλάμε για αληθινά περιστατικά και όχι για εικασίες ή προσωπικές απόψεις.

Και ενώ όλοι περιμέναμε, μετά τις 12.30 το μεσημέρι να ακουστεί μια κοινή γραμμή αναφορικά με το τι πρόκειται να γίνει για να μην μείνουν κλειστά τα γήπεδα, βλέπουμε το ενδιαφέρον τους να στρέφεται γύρω από τον πρόεδρο της Superleague.

Προφανώς και το ενδιαφέρον τους δεν είναι αθώο, ούτε θέλουν το καλό του ποδοσφαίρου. Εαν το επιθυμούσαν και ήθελαν ν’ αντιδράσουν μετά τον σημερινό παραλογισμό που ζούμε, θα είχαν έτοιμες ήδη τις προτάσεις τους για να μην… περάσει της Κυβέρνησης.

Αντιθέτως και επειδή σκασίλα τους για τον κοσμάκη (όλων των ομάδων ακόμα και των δικών τους) που πλήρωσε εισιτήρια διαρκείας στερώντας χρήματα από τα ταμεία τους, ασχολούνται με άρες, μάρες, κουκουνάρες. Απαντήσεις δεν πρόκειται να πάρετε, ούτε και εμείς προφανώς που δεν έχουμε καμία σχέση με τα κεντρικά ΜΜΕ των Αθηνών που έτσι και αλλιώς έχουν χτίσει το δικό τους δίχτυ προστασίας για τους προστατευόμενους τους που δεν τους ενδιαφέρει τι κάνουμε όλοι οι υπόλοιποι.

Ο ΟΦΗ οικονομικά θα έχει μεγάλη χασούρα από τα εισιτήρια, τόσο του πρωταθλήματος – όσο και του κυπέλλου, το αν θα έχει και αγωνιστική αυτό θα το δούμε στην πορεία. Άλλωστε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια, είναι τέτοια που μπορεί και πρέπει να τα πάρει. Με τον κόσμο θα ήταν διαφορετικά αλλά προφανώς υπάρχει και η αντίθετη πλευρά που λέει ότι ο ΟΦΗ θα πάει σε Τούμπα, Χαριλάου και Νέα Φιλαδέλφεια δίχως κόσμο στις εξέδρες.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

13 σχόλια

  1. Τι σου φαίνεται περίεργο ακριβώς; Η κυβέρνηση είναι σταθερή στις πολιτικές της. Τα ίδια έκανε και επί κοβιντ. Αντί να λύσει τονπροβλημα στην ρίζα του, επιβάλλει οριζόντια μέτρα. Λες και μετά από 2 μήνες θα σταματήσουν τα επεισόδια δια μαγείας. Να τους χαίρονται αυτοι που τους ψηφίσανε.

  2. Οι ομάδες εκτός των “μεγάλων” που είναι κυρίως υπέυθυνοι πρέπει να αντιδράσουν, ο ΟΦΗ σαν την μεγαλύτερη ομάδα από τις υπόλοιπες πρέπει να έχει ρόλο μπροστάρη σε όποια αντίδραση. Δεν γίνεται να δέχονται απλά ότι αυτό είναι επειδή ο κακός Ολυμπιακός ή ο κακός Παναθηναικός κάνουν κάτι να την πληρώνουν ο ΟΦΗ και ο Παναιτωλικός κλπ.. Το να το δεχτούν αδιαμαρτύρητα θα είναι λάθος και επειδή ΟΦΗ είμαστε και ο ΟΦΗ με νοιάζει, θα είναι λάθος του ΟΦΗ προς τον κόσμο του να μην αντιδράσει επίσημα ακόμα και αν δεν μπορεί να καταφέρει τίποτα.

  3. Δηλαδή για να μην τρελαθούμε τώρα…. μήπως γίνονται τα επεισόδια πάντα μέσα στα γήπεδα και δεν το έχω πάρει χαμπάρι;;;…. φέτος πήγα πρώτη φορά το γιο μου στο Γεντι Κουλε, είναι ΟΦΗ πλέον και τώρα τι;;;;;;….θα δει απλά και θα καταλάβει αν αξίζει στην Ελλάδα να ασχοληθεί ή όχι….. και μάλιστα την πληρώνει και η πιο Παναγία ομάδα στην Ελλάδα……

  4. Ότι θέλουν κάνουν, αφού δεν αντιδράει κανεις. Σιγα μη σπάσουν το κεφάλι τους να βρουν δίκαια μέτρα.. Κάνουν καφρίλες οι οπαδοί των μεγάλων ομάδων, την πληρώνουν και οι μικροί.. Αντε, κλείστε τα πάντα πάλι, κλείστε μας όλους μέσα όπως επί κοβιντ.. Ποδόσφαιρο χωρίς φιλάθλους, είναι βουβος κινηματογράφος.. Να τους χαιρομαστε..

  5. Για να “ξηλωθεί” το οργανωμένο έγκλημα χρειάζονται πραγματικά μέτρα και όχι ημίμετρα σαν κι αυτό που ανακοινώθηκε σήμερα. Το πρόβλημα, όπως λέει κι ο φίλος παραπάνω, είναι περισσότερο εκτός γηπέδων και όχι εντός. Ας θυμηθούμε τις περιπτώσεις του Καμπανού και του Κατσούρη. Αναφέρομαι στα πιο πρόσφατα περιστατικά διότι αν κάτσουμε και ανατρέξουμε στο παρελθόν θα βρούμε δεκάδες άλλα… Αυτά έλαβαν χώρα εκτός γηπέδου, στους δρόμους, στις γειτονιές μας. Που είναι το κράτος για να προλαμβάνει τέτοιες οργανωμένες ενέργειες; Πρώτα αφήνει τους εγκληματίες να σουλατσάρουν ανενόχλητοι από δω κι από κει κι έπειτα “φοβερίζει” όταν πια έχει γίνει ήδη η μ@λ@κία! Εκτός αυτού, “μπουζουριάζουν” 300, 400, 500 άτομα, εφόσον βέβαια έχει γίνει η μ@λ@κία, τους περνάνε αυτόφωρο και μετά από λίγο καιρό τους αφήνουν ελεύθερους! Μέσα, ρε κ@ριόληδες, δυο-τρία χρόνια μπας και βάλετε μυαλό! Αλλά, ξέχασα, πρέπει να τους ταϊζεις όλους αυτούς και λεφτά δεν υπάρχουν για τέτοια πράγματα. Για άλλα υπάρχουν…
    Πρόληψη και εφαρμογή των νόμων είναι η σωστή συνταγή. Απεναντίας, βασιλεύει ο στ@ρχιδισμός και η ατιμωρησία. Σε όλα τα πεδία, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ. Δυστυχώς, στην “Μπανανία” που ζούμε δε θα δούμε καλιμέντο ποτέ. Τουλάχιστον όχι εμείς και τα παιδιά μας. Γιατί; Γιατί έχουν “ποτιστεί” τα πάντα από αυτή τη νοοτροπία. Και για να θεραπευτεί μια κοινωνία από τέτοιο “καρκίνωμα”, αν ποτέ γίνει αυτό, πρέπει να πέσουν κεφάλια…

  6. Πλάκα κάνεις! Ρώτησες τον Μπουση πόσα έχει πληρώσει σε πρόστιμα? Σταθερός κάθε βδομάδα στον αθλητικό δικαστή, έτσι είναι αι οι Παναγίες?

  7. Η λυση ειναι η παραδειγματικη τιμωρια των ενοχων και οχι του απλου κοσμου….Πιαστους ολους κοψτους βαρυ προστιμο και βαλτους μεσα…ακομα και αν κουβαλαει ο αλλος φωτοβολιδα μαζι του μεσα…φυλακη…απλα πραγματα…

  8. Αν υπήρχε σοβαρή κυβέρνηση θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα εν νυχτις.
    Σκωτοσαν τον Άλκη?
    Στη β εθνική ο Παοκ. Ο επόμενος που θα έκανε επεισόδια πιο σκληρή τιμωρία.
    Πεταξαν τη κροτίδα στο Καραϊσκάκης?
    Τρίτη εθνική ο Ολυμπιακός.
    Και μετά θα πήγαινε ο κόσμος όπως παλιά στα γυπεδα με γυναίκες και παιδιά.

    1. Ετσι

    2. Τα αυτονόητα λέτε. Είναι απίστευτη η υποκρισία και τα κροκοδείλια δάκρυα των δήθεν υποστηρικτών της εξυγίανσης. Ποτέ μα ποτέ δεν πάρθηκε κάποιο ουσιαστικό μέτρο – τιμωρία και ποτέ δεν θα παρθεί. Οι άνθρωποι που κινούν τα νήματα στο ποδόσφαιρο είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ όπως ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Μιλάμε για την Ελλάδα χώρα στα πρότυπα ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ.

  9. Το μαχαίρι έφτασε στο κόκκαλο με αυτή την απόφαση!!!!!!
    Όσοι δεν το βλέπετε είστε προβοκάτορες!

    Αν δε ζοριζόμουν τόσο στη δουλειά μου, θα έγραφα κανα μακρυνάρι , όχι τίποτα άλλο αλλά για να σταματήσω να γελάω, γιατί έχω ξεραθεί από τότε που διάβασα τα “””σκληρά””” μέτρα που πήρε ο 41τακατό…..

    Το μόνο που μπορώ να πώ γιατί είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ είναι… Υπομονή αδέρφια…. Θα έχει περισσότερο σόου σε λίγες βδομάδες!!!!!

  10. Οκ, σταθήκαμε αξιοπρεπώς στον Άρη, βέβαια πάλι χάσαμε, πάλι από λάθος στην άμυνα, όχι βέβαια και ότι επιθετικά κάναμε τίποτα σπουδαίο… Μπροστά μας έχουμε το ματς με τον αστερα.. Η κερδίζουμε κι έχουμε ελπίδες για τα πλέι οφ ή τέλος η χρονιά.. Δεν είμαι βέβαια καθόλου σίγουρος ότι θα κερδίσουμε.. Το μόνο θετικό είναι η επαναδος του μπακιτς.. Δεν ξέρω πόσο άλλαξει η ομάδα με τον Μελ Μπρουκς πως τον λένε αλλά χειρότερα από πριν, δεν θα πάει.. Η ομάδα χρειάζεται ένα σέντερ μπακ που να μαμαει κι ένα επιθετικό που επίσης θα μαμαει.. Όχι πως θα κάνουμε και τίποτα αν μπούμε στα πλέι οφ αλλά έτσι για το μαμοτο που λένε…

  11. Τι αξία έχει το βαρ όταν μας στερούν κανονικό γκολ; μόνο για να δίνει πέναλτι στο παναθηναϊκό είναι; σάμπως βέβαια κι εμείς διαμαρτυρηθηκαμε; τόσο αρνιά πια;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5 × five =