Τα καλά μαντάτα από την Θεσσαλονίκη και η ελαχιστοποίηση της αφέλειας

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

To ντεμπούτο του Πέπε Μελ στον πάγκο του ΟΦΗ ήρθε και πράγματι πολλά από αυτά που είδαμε, μας άρεσαν και άλλα όχι.

Η προσαρμογή των ποδοσφαιριστών του ΟΦΗ στο 4-3-3 ήταν άμεση, απόρροια και του ταλέντου τους, αλλά από την άλλη είδαμε μια αφέλεια που σε άλλη περίπτωση θα είχε λήξει το παιχνίδι πολλά με λίγα. Αυτό δεν συνέβη γιατί αφενός ο Άρης δεν τελείωσε τις φάσεις και αφετέρου γιατί ο Μπάουμαν βρέθηκε σε καλή μέρα.

Βέβαια, προφανώς και δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει τον Πέπε Μελ γιατί ο άνθρωπος πήγε τον ΟΦΗ στο παιχνίδι με 1,5 προπόνηση και κανείς δεν μπορεί να του προσάψει το παραμικρό.

Ίσα ίσα που ο Ισπανός εφάρμοσε μια ιδιαίτερα ρισκαδόρικη τακτική με πίεση ψηλά, πρέσινγκ πάνω στην μπάλα, ένα σχέδιο επίθεσης που έσπαγε με πολύ μεγάλη ευκολία εκείνο του Άρη που επιχείρησε να χαλάει το build up του ΟΦΗ αλλά δίχως αποτέλεσμα.

Δεν είναι να τα βάφεις μαύρα με ότι είδαμε στην Θεσσαλονίκη, γιατί η ομάδα παρουσίασε μια πολύ καλή εικόνα – κυρίως στο 2ο ημίχρονο που η κατοχή της μπάλας ήταν υπέρ του, έφτανε στην περιοχή του Άρη με πολύ μεγάλη ευκολία αλλά για ακόμα ένα παιχνίδι του έλειψε η ουσία.

Προφανώς και στον ΟΦΗ γνωρίζουν ότι η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση στις θέσεις των winger, προφανώς και ο ΟΦΗ χρειάζεται να πάρει έναν παίκτη που να κάνει την διαφορά παίζοντας στα άκρα της επίθεσης. Όταν πας σε ένα παιχνίδι όπως αυτό με τον Άρη και σχεδόν όλοι οι μεσοεπιθετικοί σου υστερούν τότε θα πρέπει να εύχεσαι να ελαχιστοποιούνται τα λάθη, όπως συνέβη στην περίπτωση του Νταρίντα.

Το ότι ο Άρης έκανε πολλές φάσεις, είναι απόρροια των ρίσκων που πήρε ο ΟΦΗ αφήνοντας τον αεροδιάδρομο εντελώς ακάλυπτο, με τον άξονα του να μην μπορεί να περιορίσει την δράση των χαφ του αφού από όλους τους μέσους, μόνο ο Γαγιέγος μάρκαρε και προσπαθούσε να καλύψει κενά τριών παικτών. Προφανώς ο Πέπε Μελ με τρεις ημέρες παραπάνω προετοιμασίς ενόψει Αστέρα, θα το περιορίσει το πρόβλημα και θα βρει την λύση, τουλάχιστον για την Πέμπτη.

Οι απαιτήσεις του Πέπε Μελ για έναν διαφορετικό τρόπο ποδοσφαίρου σε σύγκριση με ότι βλέπαμε μέχρι τώρα, έχει και σύμμαχο τους ποδοσφαιριστές που έχουν την ποιότητα και την κλάση ν’ ανταπεξέλθουν.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

16 σχόλια

  1. Ο πεπε Μελ ( εντάξει από όνομα σκίζει) δεν έχει καμμια ευθύνη βέβαια ο άνθρωπος, ίσα ίσα πού εγώ είδα και μια βελτίωση κι αν μας έδιναν και το κανονικό γκολ που πετύχαμε, θα φεύγαμε και με ισοπαλία.. Το θέμα είναι ότι με τον αστέρα παίζουμε το ματς της χρονιάς σε λίγες μέρες και δεν ξέρω πόσο θα βελτιωθούμε ακόμα και η νίκη είναι πολύ αμφίβολη.. Αν δεν νικήσουμε, η εξάδα τελείωσε, μένει το κύπελο που είναι αποκλειστικά θέμα τύχης να φτάσεις τετράδα αλλά μέχρι εκεί.. Ευτυχώς ο μπακιτς επιστρέφει, όσο για μεταγραφές το Γενάρη, η γνώμη μου είναι ότι εξαρτάται πόσο καλά θα παμε στα δύο τρία ματς του δεκεμβρη.. Αν η ομάδα δείξει ότι μπορει το παραπάνω, χρειάζεται ενίσχυση σίγουρα, ένα καλό σέντερ μπακ κι ένα επιθετικό, αν ομως το Δεκέμβρη δεν κάνουμε τίποτα, δεν υπάρχει λόγος να ξοδευομαστε για να διακριθουμε στα πλέι άουτ.

  2. Ειλικρινά, δε μπορώ να καταλάβω, ποια είναι ακριβώς τα καλά μαντάτα, που η ομάδα ήταν για 5 γκολ, με τις ευκαιρίες που είχε ο Άρης.
    Προφανώς και ο προπονητής δεν έχει ευθύνη, προχτές ήρθε, αλλά επιτέλους κάποιοι παίχτες πρέπει να πάνε σπίτια τους.
    Η ομάδα θέλει σοβαρή ενίσχυση, αν θέλουμε να είμαστε υπολογίσιμο club και όχι “club santouits”
    Κάθε χρόνο…. τα ίδια και τα ίδια….. περιμένοντας το Γενάρη για ενίσχυση….. μια ενίσχυση που έπρεπε να είχε γίνει από την αρχή της σεζόν.
    Δυστυχώς για κάποιους δημοσιογράφους, ξέρουμε μπάλα…. παίξαμε μπάλα…. οπότε τέρμα οι Μπιπ!

    1. Άμα πάνε σπίτια τους όσοι πρέπει να πάνε, δεν θα συμπληρώνουμε εντεκάδα ρε φίλε!

    2. Σαρρή, τι λέει τούτος εδώ? Δεν καταλαβαίνει τα καλά μαντάτα? Μου επιτρέπεις να του τα εξηγήσω εγώ, να τον βάλω στη θέση του?

      Φίλε ΓΙΩΡΓΟ, σου παραθέτω σημεία από το παρόν άρθρο και μάθε να διαβάζεις:

      1. “Η προσαρμογή των ποδοσφαιριστών του ΟΦΗ στο 4-3-3 ήταν άμεση, απόρροια και του ταλέντου τους”
      2. “Στην Θεσσαλονίκη η ομάδα παρουσίασε μια πολύ καλή εικόνα”
      3. “Ο ΟΦΗ έφτανε στην περιοχή του Άρη με πολύ μεγάλη ευκολία”
      4. “Το ότι ο Άρης έκανε πολλές φάσεις, είναι απλώς απόρροια των ρίσκων που πήρε ο ΟΦΗ”
      5. “Οι απαιτήσεις του Πέπε Μελ για έναν διαφορετικό τρόπο ποδοσφαίρου σε σύγκριση με ότι βλέπαμε μέχρι τώρα, έχει και σύμμαχο τους ποδοσφαιριστές που έχουν την ποιότητα και την κλάση ν’ ανταπεξέλθουν”

      Ο κόσμος αυτά θέλει να διαβάζει! Αυτόν τον Σαρρή αγαπάμε. Άκουσε ‘κει “η ομάδα ήτανε για 5 γκολ” και αηδίες.

      #ΠιστόςΑκόλουθόςΣουΓιαΠάνταΑφούΛεςΤηΓνώμηΣουΚαιΠοτέΔενΠουλάςΣανό-4- Ultras Heraklion Club.

  3. Πόσο καλά κρυμμένη είναι πια αυτή η ποιότητα και δεν φαίνεται με τίποτα;

    1. Είμαστε ταπεινή ομάδα, δεν δείχνουμε την ποιότητα μας εύκολα μη μας ματιάσουν!

  4. Μια ομάδα χωρίς καλή άμυνα δεν πάει πουθενά. Αντίθετα ενδεχομένως και να κινδυνεύσει. Η ομάδα ήταν πλήρης πέρυσι στα play -out όταν με Διαμαντή και Ντιουσσέ δεν φοβόταν να ανεβαίνει στην επίθεση και να ρισκάρει. Φέτος , ελέω Νταμπράουσκας, , καμία μεταγραφή στην άμυνα , και στα αμυντικά χάφ δεν βγήκε. Ούτε Καρώ Ούτε Λαμπρόπουλος Ούτε Γκλάζερ. Αν δεν ενισχυθούμε στα μετόπισθεν η ομάδα δυστυχώς θα βρει στόχο και αυτή θα είναι η παραμονή.

  5. Σωστή η παρατήρηση με την ποιότητα του ρόστερ η οποία εξαντλείται στον Μπακιτς,στον γεροΝειρα ,στον γυαλινοΤοραλ και στον μαχητή Μεγιαδο
    Όλοι οι άλλοι μέτριοι,όπως Βούρος,Πασαλίδης,Αμπαντα,Γαγιεχος
    κα οι υπόλοιποι κακοί
    Πλάγια Μπακ ανύπαρκτα στο αμυντικό κομμάτι χωρις γρήγορες επιστροφές,εξτρέμ άφαντα και σέντερ φορ πιο αργό … και μόνιμα εκτός παιγνιδιου

  6. Παιδιά όσα γράφονται… όλα είναι σωστά…… Μήπως απλά πρέπει να συνηδητοποιησουμε ότι εποχές ΓΚΕΡΑΡΝΤ δδεενν επιστρέφουν ΤΕΛΟΣ…..απλά κάθε χρόνο ελπίζουμε…. να πάμε εξάδα….. Ίσως απλά δεν μπορούμε…….. βάλτε στο πρόγραμμα και την ΠΆΝΤΑ εχθρικη διαιτησία…..

    1. Πολύ σωστά.. Εποχές γκεραρντ, δεν ξανάρχονται.. Αρνούνται επίμονα μερικοί να δεχτούν, ότι εδώ και πολλά χρόνια, είμαστε μια ομάδα όπως ο ατρόμητος, η Λαμία, ο αστέρας, ο πας, μια ομάδα δηλαδή, πιυ συμπληρώνει το πρωτάθλημα.. Δηλαδή πέστε μου, τι παραπάνω έχουμε απ αυτές τις ομάδες και ζητάμε μεγαλεία και διακρίσεις! Την Καλαμάτα πριν 40 χρόνια την έλεγαν μαύρη θύελλα και τα τελευταία 30 παλεύει μεταξύ γ εθνικής και τοπικού.. Πάλι καλά να λέμε που εμείς είμαστε στη Σούπερ λιγκ ακόμα…

      1. Κόσμο, ιστορία και δυναμική τόσο σαν ομάδα όσο σαν τόπος. Που σε σχέση με τους παραπάνω μπορούν να μας δώσουν και παρόν και μέλλον τόσο αγωνιστικά όσο και διοικητικά και εκεί πρέπει να εστιάζουμε.
        Άμα βγάζουμε εμείς τέτοιες νοοτροπίες, τι να τους κάνουμε τους αντιπάλους που μας δουλεύουν (πρόσκαιρα μέχρι που βγαίνουν τα χάλια τους και αυτών κάθε φορά)….

        1. Δεν διαφωνώ σε ότι λες, γι αυτό είμαστε περήφανοι για την ομάδα μας ότι κι αν γίνει.. Αλλά ιστορία έχουν γράψει κι άλλες ομάδες που τώρα είναι αφαντες.. Η δόξα Δράμας, ο Ηρακλής του χατζηπαναγη, η Λάρισα που κάποτε πήρε πρωτάθλημα, μέχρι κι ο φωστήρας πιυ κάποτε λεγόταν ο φονεας των γιγάντων! Που είναι τώρα όλοι αυτοί; γι αυτό λέω πάλι καλά που εμείς είμαστε ακόμη ψηλά.. Παρεμπιπτόντως, επειδή όλοι μιλάμε για την κακή μας άμυνα, η άμυνα μας είναι η έκτη στο πρωτάθλημα ενώ αυτό που πάσχουμε είναι η επίθεση μας, ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ Η ΧΕΙΡΌΤΕΡΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΆΘΛΗΜΑ ΜΑΖΊ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΌ!

  7. Είχαμε κατοχή και φάγαμε 16 τελικές.Με τον ΠΑΟ είχαμε κατοχή, μετά το 1-0, και φάγαμε άλλα 3. Μια αργή γενικά ομάδα ΔΕΝ μπορεί να πρεσσάρει ψηλά γιατί απλά θα διασυρθεί. Εάν δεν το αντιληφθεί ο Ισπανός ετοιμασθείτε για…αλλαγή στόχων.

    1. Τι να την κάνεις τη κατοχή άμα δεν μπορείς να σκοράρεις;

      1. Δεν φταίνε οι προπονητές αφού αυτόυς που φέρνουν είναι
        για 4 κατηγορία αλλά η διοίκηση που με τις πράξεις τους
        δείχνουν ότι η είναι άσχετοι η έχουν έρθουν για άλλα πράγματα και εκμεταλλεύονται τη ομαδα δεν είναι δυνατόν τόσα χρόνια και δεν μπορούν να βρουν ένα προπονητή

  8. Άρα, δεν έφταιγε ο νταμπρα.. Θα το παραδεχτώ ότι αδικα έφυγε.. Απλα δεν έχουμε επίθεση καθόλου, άμυνα με αρχιγκαφατζηδες, κέντρο με 2-3 που κάτι αξίζουν οι υπόλοιποι έχουν κλατάρει και πάγκο που δεν βοηθάει καθόλου.. Μεταγραφές ίσως γίνουν δύο τρεις αλλά πάλι τζάμπα θα γίνουν αφού πάλι άχρηστους θα πάρουμε.. Συμπερασμα: η ομάδα θα σωθεί αλλά δύσκολα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

8 − 5 =