Δεν πρέπει να πετάξει στα σκουπίδια την ιστορική ευκαιρία

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Ο ΟΦΗ έστω και αν ήταν άθλιος, έκανε το καθήκον του και βρέθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Με μια εμφάνιση που περισσότερο έδειχνε εικόνα ομάδας Β’ Εθνικής παρά κανονικής ομάδας, που δεν της λείπει τίποτα, από την Super League 1.

Όμως έστω και έτσι, ο ΟΦΗ προκρίθηκε στους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας. Το γιατί ο ΟΦΗ έπειτα από δύο καλές εμφανίσεις με Λαμία, Ατρόμητο έδειξε αυτήν την εικόνα, είναι κάτι που πρέπει πρώτα από όλα να το δει ο Πέπε Μελ και οι συνεργάτες του.

Μια εξήγηση που θα μπορούσα να δώσω, και βέβαια δεν είναι αποδεκτή από κανέναν, είναι ότι στον ΟΦΗ πίστεψαν πως… η ζημιά δεν μπορεί να γίνει.

Που η ζημιά δεν έγινε για λεπτομέρειες…

Πλέον όμως τα πολλά λόγια δεν έχουν κανένα νόημα.

Ολόκληρος ο οργανισμός του ΟΦΗ έχει μπροστά του μια ιστορική ευκαιρία που δεν ξέρω πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν για να την ξαναβρει μπροστά του. Προφανώς, παρότι δεν θέλω ν’ αναφέρομαι στα αυτονόητα, με εικόνα όπως του αγώνα της Καισαριανής δεν μπορεί να πάει ούτε μέχρι τον Μασταμπά αλλά το γράφω για να υπάρχει.

Όμως από εδώ και στο εξής, ο ΟΦΗ έχει μπροστά του τα πιο σημαντικά παιχνίδια των τελευταίων χρόνων. Ναι, ο Άρης δείχνει να είναι καλύτερος στην παρούσα φάση όμως δεν είναι αχτύπητος και κυρίως δεν είναι ΑΕΚ. Πριν φτάσει εκεί, θα πρέπει να περάσει από τον Παναιτωλικό και το Αγρίνιο.

Και ενώ στο πρωτάθλημα ψάχνει να βρει οξυγόνο για ν’ αναπνεύσει.

Όμως στο Κύπελλο δύσκολα θα ξαναβρει αυτό το μονοπάτι. Και πάνω από όλα εκείνος που πρέπει να δώσει τον τόνο για να μην χαθεί αυτή η ιστορική ευκαιρία είναι ο ίδιος ο Μιχάλης Μπούσης. Το αξίζει έπειτα από έξι χρόνια παρουσίας στον ΟΦΗ, να τον δει να φτάνει σε έναν μεγάλο στόχο. Το αξίζει ο ίδιος με την επένδυση που έχει κάνει, το αξίζει ο οργανισμός του ΟΦΗ αλλά πάνω από όλα το αξίζει αυτός ο πονεμένος κόσμος που έχει τραβήξει τα πάνδεινα και όμως βρίσκεται δίπλα στην ομάδα.

Ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος της ομάδας είναι εκείνος που πρέπει τώρα ν’ αποφασίσει για να ενισχυθεί η ομάδα ακόμα περισσότερο, ακόμα και αν δεν υπήρχε στο μυαλό του, είτε το δικό του – είτε του προγραμματισμού που έχει γίνει μέχρι τώρα, να δώσει όραμα προς όλους. Παρότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και ο επόμενος αγώνας Κυπέλλου είναι σε έξι μέρες από σήμερα, ολόκληρος ο οργανισμός του ΟΦΗ πρέπει να πάθει ψύχωση με την διάκριση στο Κύπελλο και να φτάσει μέχρι τον τελικό.

Χρόνος υπάρχει, περιθώρια υπάρχουν, αυτό που μένει να φανεί είναι η διάθεση και η επιθυμία να γίνει πράξη.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

1 σχόλια

  1. ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΒΟΛΕΜΕΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ, ΠΟΥ ΛΕΡΩΝΟΥΝ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ.
    ΔΡΟΜΟ….. ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΤΕ ΑΛΛΟΥ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 × four =