Ο Ταυλαρίδης του κόσμου του ΟΦΗ…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής μέσω του blog του στο Gentikoule αποχαιρετάει τον Στάθη Ταυλαρίδη και γράφει για τα σημάδια που τον δένουν με τον κόσμο του ΟΦΗ.

Ο κόσμος του ΟΦΗ ήταν ανέκαθεν διαφορετικός από τους φιλάθλους άλλων ομάδων. Δεν έγινε… ΟΦΗ λόγω των πρωταθλημάτων που μπορεί να έπαιρνε ή λόγω της πορείας που θα έκανε στην Ευρώπη. Όλοι γίνονται ΟΦΗ για να υποστηρίξουν μια ομάδα που πάντα έδινε “γροθιά” στο κατεστημένο και ήταν εντελώς διαφορετική από τις υπόλοιπες. Που ποτέ δεν έκανε χατήρια σε μεγάλους, μην ξεχνάτε πως ακόμα και την 10ετια του ’80 που οι σχέσεις με την οικογένεια Βαρδινογιάννη ήταν στα φόρτε τους ο ΟΦΗ έκοψε πρωτάθλημα και φιλοδώρησε τον ΠΑΟ με 5 γκολ μέσα στο ΟΑΚΑ.

Γιατί κάνω αυτόν τον πρόλογο; Γιατί αναφέρομαι στο κριτήριο αξιολόγησης που έχουν οι φίλαθλοι του ΟΦΗ απέναντι σε οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή ή προπονητή που έχει υπηρετήσει τον σύλλογο. Αποδείξεις υπάρχουν πολλές: Από τις… γιούχες εις βάρος του Αναστόπουλου το 2001, φτάσαμε στην αποθέωση του καλοκαιριού του 2011 – επειδή ο κόσμος κατάλαβε ότι ο “Αναστό” αποτέλεσε κάτι ξεχωριστό για τον ΟΦΗ.

Το ίδιο συνέβη και με τον Στάθη Ταυλαρίδη που πρέπει να τον θεωρούμε παρελθόν από τον ΟΦΗ. Ο 31χρονος κεντρικός αμυντικός μπορεί να έζησε για έναν χρόνο μόνο στο Ηράκλειο όμως αμέσως “κόλλησε” με τον σύλλογο αλλά και με τον κόσμο του. Ο “Ταύλα” οξύθυμος, νευρικός, άριστος επαγγελματίας, ήταν ο παίκτης που ταίριαξε με τον κόσμο του ΟΦΗ, ακριβώς επειδή και οι δύο πλευρές ξεκίνησαν μια μάχη από τα πρώτα χαρακώματα. Ο μεν κόσμος του ΟΦΗ πολέμησε, πήγε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας ώστε να δει την ομάδα, ξανά, στην Σούπερ Λιγκ, ο δε Ταυλαρίδης προήλθε από μια εφιαλτική χρονιά με τα χρώματα της Λάρισας και η οποία είχε ως αποτέλεσμα να μην βρεθεί ούτε 1 ομάδα που να ενδιαφερθεί για εκείνον. Απόδειξη αποτελεί και το γεγονός ότι ο έμπειρος στόπερ ήρθε στον ΟΦΗ στις τελευταίες ημέρες της μεταγραφικής περιόδου.

Οι φίλαθλοι του ΟΦΗ και ο Ταυλαρίδης δέθηκαν αμέσως και ο ένας με τον άλλο έγιναν ένα με αποτέλεσμα να υπάρξει μια σχέση εντελώς διαφορετική από άλλες του παρελθόντος. Ποιος θα ξεχάσει τα “πανηγύρια” του Ταυλαρίδη στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης όταν τελείωσε το παιχνίδι ή τις σφιγμένες γροθιές του στο ματς του Παγκρητίου με αντίπαλο τον Εργοτέλη. Ποιος θα ξεχάσει τον “τσαμπουκά” που έβγαζε μέχρι και στο παιχνίδι με την Κέρκυρα όπως και τα φιλιά που έστελνε στην εξέδρα μετά από κάθε παιχνίδι του “Γεντί Κουλέ”.

Το σίγουρο είναι ότι ο Στάθης Ταυλαρίδης δεν ήθελε να φύγει από τον ΟΦΗ. Ούτε το επιδίωξε ποτέ παρά το γεγονός ότι και η ίδια η ομάδα φάνηκε… κάποιες φορές να μην τον θέλει. Το επεισόδιο που έγινε, ανήμερα του αγώνα με τον Ολυμπιακό, κάποιοι το εμφάνισαν ως “ύπουλο” όμως εκείνος το μόνο που ζητούσε ήταν σωστές συνθήκες προπόνησης για εκείνον και τους συμπαίκτες του.

Ο ξεχωριστός, δυναμικός αλλά άνθρωπινος Στάθης Ταυλαρίδης έμεινε στην ιστορία ως ένα από τα πλέον διαφορετικά τοτέμ του φετινού ΟΦΗ και είναι πραγματικά κρίμα που αυτός ο παίκτης δεν συνεχίζει στην ομάδα…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

5 σχόλια

  1. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΑΝΟ, και σε ολους τους πονεμενους ΟΦΗΤΖΗΔΕΣ απανταχου της ΓΗΣ! Η δικια μου γνωμη ειναι οτι ηταν με διαφορα ο καλητερος και ποιο σταθερος κεντρικος αμηντικος απο το 85 και μετα που πηγενω στο γυπεδο και μαζι με τον Γεωργιου ηταν η ψυχη της ομαδας! Ηταν απο τα παιδια που αγαπησαν και δεθηκαν με αυτη την ομαδα και γιαυτο του το ανταπεδωσε και ο κοσμος! Για μενα ειναι 5-6 ποδοσφαιριστες που επρεπε να κανουμε το παν να μηνουν στην ομαδα αλλα αποφασεις σαν την προχθεσινη στη γενικη συνελευση δε βοηθουν σε αυτο το θεμα την ομαδα καθολου! Ενα εχω μονο να πω, ο θεος να μας βοηθησει……………………!!!!!!!!!!!

  2. “Ο μεν κόσμος του ΟΦΗ πολέμησε, πήγε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας ώστε να δει την ομάδα, ξανά, στην Σούπερ Λιγκ”

    ρε μανο θα μας τρελανεις σε πια γωνια της ελλαδας γραφεις αφου φετος μετα τα γεγονοτα της παραλιακης δεν εγινε καμια εκδρομη?μονο στην τουμπα πηγανε μερικα παιδια απο βορεια ελλαδα…κοροιδευομαστε μεταξυ μας??

    1. Μάλλον δεν διάβασες το απόσπασμα που μου παρέθεσες. Γράφω: “Ο μεν κόσμος του ΟΦΗ πολέμησε, πήγε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας ώστε να δει την ομάδα, ξανά, στην Σούπερ Λιγκ”… Αυτό τι σημαίνει; Ότι ο κόσμος πήγε σε όλη την Ελλάδα τις χρονιές που έπαιζε ο ΟΦΗ στην Β’ Εθνική ώστε να βρεθεί ξανά στην Σούπερ Λιγκ. Εκεί δεν έπαιζε φέτος η ομάδα; Ή κάνω λάθος;

      1. sorry mano katalaba lathos

  3. τον ηθελε ο ΟΣΦΠ, σκοτωνοτανε για παρτη του και ο ΠΑΟΚ, τωρα παει στην Δοξα Κακοτοπιας,, κατευωδιο ο ΟΦΗ ειναι μεγαλη ομαδα, μεγαλυτερη απο τον κΑθε Ταυλαριδη…γιατι η υποθεση μου θυμιζει Αγριτη..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

11 + 17 =