Πρόεδρε ο τελευταίος που φταίει είναι ο κόσμος

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Ενόσω βρισκόμαστε εν μέσω συνταρακτικών εξελίξεων στον ΟΦΗ και την επιθυμία αποχώρησης του Μιχάλη Μπούση καλό είναι να επικρατήσει η ψυχραιμία και να πούμε τα πράγματα με το όνομα τγους.

Έξι χρόνια που ο Μιχάλης Μπούσης βρίσκεται στο τιμόνι του ΟΦΗ, βρέθηκε στο απυρόβλητο. Και για μένα όχι άδικα. Το μόνιμο και δίκαιο παράπονο του κόσμου ήταν το αγωνιστικό καρδιογράφημα που υπήρχε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Γιατί εκτός γηπέδου ο ΟΦΗ πέτυχε πολλά και δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας.

Ακόμα και αν έχει δίκιο να νιώθει ο ίδιος πικραμένος με την συμπεριφορά και τα προσωπικά μηνύματα οργής που μπορεί να δέχτηκε μέσω των social media, όφειλε να γνωρίζει πως στην Ελλάδα αυτή είναι η νοοτροπία και δεν πρόκειται ν’ αλλάξει. Στα καλά, πανηγυρίζουν όλοι, στα κακά μένουν λίγοι.

Όμως ακόμα και αν έχει δίκιο να νιώθει πίκρα και απογοήτευση για την συμπεριφορά προς το πρόσωπο του, δεν είναι καθόλου σωστό και τιμητικό για την προσφορά του στην ομάδα να το εκφράζει με αυτόν τον τρόπο.

Η αγάπη και το συναίσθημα, η χαρά από την πίκρα απέχουν ελάχιστα. Ο ίδιος όφειλε να διαχειριστεί όλα αυτά τα συναισθήματα με πολύ καλύτερο τρόπο, να εκφραστεί με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο.

Είναι πλέον προφανές ότι ο ίδιος “έσπασε” μέσα του, ίσως ακόμα και την Κυριακή όταν έγραψε “να μείνουμε ενωμένοι” περίμενε διαφορετική αντιμετώπιση. Όμως εδώ είναι Ελλάδα, ούτε Σουηδία – ούτε ΗΠΑ να εκφράζει ο κόσμος την δυσαρέσκεια του με τις λέξεις “defence”. Την προσφορά του Μιχάλη Μπούση στον ΟΦΗ δεν μπορεί να την αμφισβητήσει κανείς όμως ο τρόπος που εξέφρασε την απογοήτευση του περισσότερο έφερε αρνητικά αποτελέσματα από ότι θετικά.

Ο τελευταίος που φταίει για την αποχώρηση του Μιχάλη Μπούση είναι ο κόσμος και κανείς δεν μπορεί να ρίξει το φταίξιμο σε αυτόν επειδή μπορεί να βρέθηκαν 10, 20 γραφικοί να ρίχνουν αναθέματα σε προσωπικά μηνύματα.

Το δίκιο του το έχασε με τις κινήσεις που έκανε χθες και περισσότερο προκάλεσε δυσαρέσκεια παρά ενότητα. Στο κάτω κάτω, στις μεγάλες ομάδες ο κόσμος είναι η μηχανή και τα χρήματα η βενζίνα και κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί αυτό.

Αλλά από εκεί και πέρα, οι ομάδες δεν είναι απρόσωπες. Έχουν από πίσω πρόσωπα, μικρά και μεγάλα, παιδιά κι έφηβους, νέους και γέρους. Ανθρώπους που χάνουν τον ύπνο τους για αυτές και που όταν χάνει δεν κοιμούνται τα βράδια ή δεν μιλάνε στους δικούς τους.

Προφανώς ο Μιχάλης Μπούσης είναι αποφασισμένος ν’ αποχωρήσει και είναι δικαίωμα του. Όμως πρι το κάνει, οφείλει να δώσει μια εξήγηση και όπως βρέθηκε στο Ηράκλειο τον Οκτώβρη του 2018 και τον γνώρισε ο κόσμος, με τον ίδιο τρόπο να πει γιατί φεύγει τώρα που όλος ο οργανισμός του ΟΦΗ είναι στα κάγκελα, η ομάδα παραπαίει αγωνιστικά και δεν βρίσκεται ένας να δώσει μια εξήγηση σε όλους εκείνους που ξεροσταλιάζουν.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

10 σχόλια

  1. Επεσαν οι μάσκες

  2. Δε φταίει ο κόσμος του ΟΦΗ; αυτός είναι ο κύριος υπεύθυνος για τις εξελίξεις που ζούμε. Σιγά μην ήμουν εγώ Μπούσης, μεγαλωμένος με αρχές και αξίες και να καθόμουν να με βρίζει ο κάθε τελειωμένος καφενόβιος.
    Όλα τα είπε ο Τζώρτζογλου με την ανακοίνωσή του.

  3. Αλλαγή του σήματος κατευθείαν μόλις αποχωρήσει. Αυτή η ομάδα είναι ιστορική και όχι κέντρο διερχομενων.

  4. Αλλαγή του σήματος κατευθείαν μόλις αποχωρήσει. Αυτή η ομάδα είναι ιστορική και όχι κέντρο διερχομενων.
    6 χρόνια παρουσίας και το τσίρκο έκλεισε.
    Η θύρα 4 θα το γιορτάσει με την ασπίδα ψηλά στο πέταλο.
    Πάμε γερά Ομιλαρα όπως παλιά που έλεγε και Καρας

  5. Την έχεις λερωμένη τη φωλίτσα σου μωρή λούγκρα… ε…;

    1. Χωρίς νεο γήπεδο δεν κάνουν επενδύσεις στην ομάδα, απλά τα πράγματα και όσοι το κάνουν χάνουν χρήματα. Ήρθε, ήθελε γήπεδο και πρότυπα προπονητικά κέντρα να τα νοικιάζει σε ομάδες για προετοιμασία και να βγάζει και παίχτες απο τις ακαδημιες . Από αυτά τίποτα δεν πήγε μπροστά γιατί δεν είχε την συνεργασία του δημάρχου ή γενικά της πολιτικής ηγεσίας.

      Είναι νοικοκύρης ο άνθρωπος και αυτό είναι καλό και κακό, το καλο ειναι οτι τα εβαλε κατω σαν επιχείρηση και σαν επένδυση, εκανε ενα Bussiness plan τα εβαλε στην σειρα και έπραξε εως εκει που τον επαιρνε ο ισολογισμός, το κακό φαίνεται τώρα γιατί αν ήταν οφητσης θα έβαζε πλάτη και το χέρι στην τσέπη στις υποδείξεις των προπονητών για παίχτες αλλά όπως είπαμε χωρίς γήπεδο ήμαστε νοικοκυριδες….

      Έβγαζε μάτι ότι είχε γερασμένο υλικό ή ομάδα αλλά και πάλι μπάλα έπαιζε αλλά το μεγαλο πρόβλημα ήταν στο γκολ. Κατοχή είχαμε, δημιουργία με τα καλοκαίρια τους και ευκαιρίες χωρίς γκολ. Δεν λέω ότι παίζαμε για τοπ 6 αλλά αν βάζαμε γκολ θα ήμασταν κοντά. Για να βάλουμε γκολ όμως πρέπει να ήμαστε και λίγο Οφητσιδες και στην τσέπη.

  6. Σήμερα σιγουρεύτηκα έχεις μπλοκάρει email καλά σου κάνανε τελικά προχθές…. Ξέρεις εσύ

  7. Ο καπετάνιος δεν εγκαταλείπει το πλοίο στη φουρτούνα αλλά κοιτάζει να το σώσει.. Επίσης όποιος δεν αντέχει τη κριτική, δεν γίνεται δημοσιο πρόσωπο.. Ούτε πολιτικός, ούτε καλλιτέχνης, ούτε ηθοποιός, ούτε συγγραφέας, ούτε πρόεδρος καντηλαναφτων της ενορίας.. Εμείς οι οπαδοί, περιμένουμε πως και πως το σαββατοκύριακο για να καμαρώνουμε την οποιαδήποτε ομάδα μας, χωρίς κανένα άλλο κέρδος..

  8. Ακόμα να φύγει?
    Τελειώνετε με τις διαπραγματεύσεις..
    Η ομάδα χρειάζεται ΣΟΒΑΡΗ διοίκηση, σήμερα κι ολας!!!!
    Άλλωστε, τι διαπραγματεύσεις να κάνεις όταν αντιδράς σαν παιδάκι…
    Και να θελες 5 πχ…όταν ο άλλος βλέπει τέτοιες αντιδράσεις, ούτε 1 δε θα σου δώσει…
    Και πάλι….Ο κόσμος της ομάδας φταίει…

    Τελειώνετε!!!!

  9. https://www.sport-fm.gr/article/basket/greece/aek-Betsson-tha-uparksoun-domikes-allages-enopsei-tis-neas-sezon/4962907

    Αυτά να βλέπουν κάποιοι εκεί στην … Άγρια Δύση και να παίρνουν παραδείγματα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5 − two =