Το σοκ με τον Μπάκιτς και η μεγάλη αλήθεια του “Τράι”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Ένας προπονητής δεν είναι θαυματοποιός, ούτε μάγος για να βγάζει λαγούς μέσα από το καπέλο του. Και ο Δέλλας δεν είναι τίποτα από τα δύο. Είναι προπονητής. Και ένας προπονητής ενώ ακολουθεί ματς – φωτιά με τον Πανσερραίκό την ερχόμενη Δευτέρα, η αλήθεια είναι πως δεν θα προλάβει να κάνει και πολλά πράγματα μέχρι τότε.

Σωστά ο ίδιος στις πρώτες του δηλώσεις διαπίστωσε εξαρχής το πρόβλημα του ΟΦΗ. Μια ομάδα που “φοβάται”, παίκτες που είναι η ψυχολογία τους στο ναδίρ και π ου είναι το πρώτο ζήτημα που καλείται να λύσει μέσα στο μικρό χρονικό διάστημα που ακολουθεί μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας.

Ειδικά απέναντι σε μια ομάδα που συνηθίζει να παίζει με μεγάλη ένταση στο παιχνίδι της, να βάζει ψηλή ταχύτητα και να πηγαίνει το ματς σκληρά έως αντιαθλητικά (δείγμα όμως της νοοτροπίας του Γκαρσία που ασφαλώς δεν μπορεί να κατηγορηθεί για αυτό), ο ΟΦΗ καλείται να παρουσιάσει τα ίδια στοιχεία.

Πως θα γίνει αυτό όταν εδώ και αρκετές αγωνιστικές βλέπουμε παίκτες που δείχνουν παραιτημένοι από την ίδια την ζωή; Ο Δέλλας απάντησε το πρωί της Τρίτης και είναι η μεγάλη αλήθεια όλα όσα είπε: Για τους παίκτες που φοβούνται μην κάνουν λάθος στην πρώτη πάσα, για την πίεση που υπάρχει εντός του ποδοσφαιρικού τμήματος και γενικά όλους αυτούς τους παράγοντες που παίζουν ρόλο και διαμορφώνουν την ψυχολογία.

Ο “Τράι” μέσα από την διαδρομή του στο ποδόσφαιρο, τα δεκάδες σεμινάρια που έχει κάνει, η προσωπικότητα του και το όνομα του εμπνέει σεβασμό και γνωρίζει καλύτερα από όλους ότι στην παρούσα φάση η ψυχολογία είναι το παν ενόψει Πανσερραϊκού. Μια ομάδα που φάνηκε πως έχει σοβαρό ψυχολογικό πρόβλημα και αυτό αποτυπώθηκε μέχρι τέλους από τις δηλώσεις του Μπάκιτς μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Η έκφραση του προσώπου του και όλα όσα είπε απευθυνόμενος προς τον κόσμο είναι το νούμερο ένα δείγμα ότι η ομάδα πρέπει να ξαναβρει το χαμόγελο της και να το βγάλει μέσα στο γήπεδο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

2 σχόλια

  1. Αν εχουν ψυχολογικά οι φιλτατοι παίχτες του ΟΦΗ, να τα παρατήσουν και να πάνε να δουλέψουν delivery για να μην αγχώνονται. Δεν γίνεται μια ζωή να την πληρώνουν οι προπονητές. Οι παίκτες του ΟΦΗ δεν είναι 19 χρονών. Είναι “επαγγελματίες” παίκτες με χρόνια εμπειρία. Να κοιταχτουν στον καθρέφτη και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Τελείωσε η καραμέλα της ψυχολογίας. Αν δεν μπορούν να βρούνε άλλη δουλειά. Δεν τους λυπόμαστε. Όπως είπες και εσύ φίλε Μάνο, το καλοκαίρι να διώξουν και τα φανελάκια. Αποδείχτηκαν πολύ λίγοι κι ας παραμείνει η ομάδα.

  2. Ελάτε επιτέλους με τα ψυχολογικά των ευαισθητων παιδιών μας, 30χρονοι μαντράχαλοι είναι οι πιο πολλοί που έχουν φάει τα γήπεδα με το κουτάλι, είναι σκληρό που θα το πω αλλά το ξοφλημενοι τους ταιριάζει καλύτερα, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

fourteen − 14 =