Τραϊ effect και ο διάβολος που κρύβεται στις λεπτομέρειες

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Ένας άνθρωπος με την προσωπικότητα του Τραϊανού Δέλλα δεν θα μπορούσε να μιλήσει με λόγια ψεύτικα, μεγάλα και αναληθή μετά από ένα σπουδαίο ντεμπούτο στον πάγκο του ΟΦΗ. Και πράγματι, οποιοσδήποτε και αν ήταν προπονητής στον ΟΦΗ, θα μπορούσε να τα πει διαφορετικά μετά από ένα τέτοιο ντεμπούτο! Μια ομάδα που είχε ξεχάσει να κερδίζει, μια ομάδα που φοβόταν να κερδίσει, έπαιξε – έβγαλε μπόλικο ποδοσφαιρικό ξύλο – κάτι που δεν το έκανε ο χθεσινός αντίπαλος της που είναι και το σήμα κατατεθέν της!

Όμως ο Δέλλας, ένας άνθρωπος που το βιογραφικό του, τις επιτυχίες του, όλα όσα έχει ζήσει ως ποδοσφαιριστής και τον χαρακτηρίζουν ως προσωπικότητα, τα διαθέτουν ελάχιστοι άνθρωποι του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

Πράγματι, ο Δέλλας, όπως πολύ σωστά είπε χθες, έβαλε στην ομάδα δύο – τρία πράγματα, δεν προλάβαινε άλλωστε να κάνει και περισσότερα μετά από έξι προπονήσεις, έριξε το βάρος στην ψυχολογική ανύψωση μιας ομάδας που το ηθικό της ήταν καταρρακωμένο.

Μια ομάδα που δεχόταν πρώτη γκολ και εξαφανιζόταν από το γήπεδο, χθες έβγαλε στο γήπεδο χαρακτήρα, τσαμπουκά και κυρίως ο ίδιος ο Δέλλας έκανε τα μικρά και αυτονόητα.

Σημάδεψε την αριστερή πλευρά του Πανσερραϊκού εκμεταλλευόμενη το έγκλημα του Γκαρσία με τον Διαμαντή αριστερό μπακ, στο δεύτερο ημίχρονο άφησε την μπάλα στους Σερραίους προστατεύοντας την άμυνα με σωστή τακτική και αφήνοντας στο παιχνίδι τον Μπάκου, έψαξε μια αντεπίθεση που την βρήκε και έφερε το τέταρτο γκολ.

Κοντολογίς, ο Δέλλας μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα, που πάντα για όλους τους προπονητές είναι διάστημα προσαρμογής, έκανε τα αυτονόητα και οι παίκτες του τον δικαίωσαν.

Όμως την διαφορά για την εικόνα που παρουσίασε ο ΟΦΗ κρύβεται στις λεπτομέρειες, όπως ακριβώς ο διάβολος. Μια λεπτομέρεια είναι, ότι αν δεν κάνω λάθος – που δεν κάνω λάθος – είδαμε τους παίκτες πριν την σέντρα να μαζεύονται μπροστά από τον πάγκο, να δίνεται ένα άτυπο ψυχολογικό “πουσάρισμα” ενώ σε προηγούμενα παιχνίδια έβλεπα τους αντιπάλους να το κάνουν και τους ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ να είναι άλλος στην δύση, άλλος στην ανατολή.

Είδα τους παίκτες να σκοράρουν και να τρέχουν να αφιερώσουν τα γκολ στον προπονητή τους, είδα τους παίκτες να παίζουν ανελέητο ξύλο και να μην αφήνουν καμία διεκδικούμενη φάση.

Το “Τράϊ effect” έκανε αμέσως την εμφάνιση του, την επιρροή του προπονητή στο γκρουπ των ποδοσφαιριστών όμως όπως και ο ίδιος είπε ψύχραιμα μετά το τέλος του αγώνα, ο ΟΦΗ δεν πέτυχε τίποτα με μια νίκη, ούτε έσωσε την χρονιά.

Και όπως εύστοχα παρατήρησε, “θα είναι αποτυχία αν μείνουμε στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό και θα φταίμε εμείς”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

3 σχόλια

  1. Η ομάδα χτες ήταν αγνώριστη.. Ειδικά ο μπακου που επί πεπε σερνόταν… Ο ισεκα έδειξε χαρίσματα ποιοτικού σκόρερ και οι υπόλοιποι απλά θυμήθηκαν ότι ξέρουν μπάλα.. Η ομάδα χρειαζόταν Έλληνα προπονητή με ικανότητες, όπως και μακροπρόθεσμα καλούς ελληνες παίκτες, όχι συνέχεια ξένους αμφιβόλου αξίας.. Δυστυχως βέβαια, η ανάσταση της ομάδας ήρθε αργά, όταν όλοι οι στόχοι χάθηκαν για φέτος.. Τουλάχιστον να εξασφαλιστεί η παραμονή το συντομότερο και να σχεδιαστεί το μέλλον με εισηγήσεις του τραιανου μόνο και όχι του κάθε τυχόντα μάνατζερ.

  2. Τεράστια νίκη η χτεσινή που σίγουρα έδωσε ένα ψυχολογικό μπουστάρισμα σε όλους.
    Όμως, όπως είπε ο Δέλλας, θα είναι μεγάλο λάθος να μείνουμε στο αποτέλεσμα, να νομίσουμε ότι όλα είναι καλά, ότι η ομάδα έστρωσε. Το ρόστερ παραμένει το ίδιο αν εξαιρέσουμε τις προσθήκες του Γεννάρη. Αρκούν αυτές οι προσθήκες για να πούμε ότι η ομάδα θα αλλάξει πρόσωπο; Για μένα, σίγουρα όχι! Όπως δεν αρκεί το ότι ρίξαμε 4αρα σε μια ομάδα που στήθηκε λάθος από τον προπονητή της για ένα ολόκληρο ημίχρονο και εμείς “γράψαμε” ό,τι πήγε προς την εστία! Το ματσάκι θα μπορούσε εύκολα να μην πάει έτσι όπως πήγε αν δεν γίνονταν όλα τα παραπάνω. Τα κατάλαβε αυτά ο Δέλλας και γι΄ αυτό είπε ό,τι είπε στη συνέντευξη τύπου. Άρα, προσοχή! Τα επόμενα ματς είναι εξίσου κρίσιμα και πρέπει η ομάδα να παρουσιαστεί ακόμα καλύτερη για να πάρει αποτελέσματα.
    Υπενθυμίζω ότι η χρονιά έχει χαθεί και πρώτος στόχος είναι να μην μπούμε σε σοβαρές περιπέτειες. Το καλοκαίρι πρέπει να γίνει rebuilt. Αυτό δεν αλλάζει και καλό είναι να μην το ξεχνάμε ούτε εμείς ούτε οι υπεύθυνοι της ομάδας.

  3. Το καλοκαίρι πρέπει να γίνει rebuilt. Αυτό δεν αλλάζει και καλό είναι να μην το ξεχνάμε ούτε εμείς ούτε οι υπεύθυνοι της ομάδας.
    Η παραπάνω φράση είναι όλο το ζουμί της υπόθεσης.
    Ας σωθούμε τώρα αλλά το καλοκαίρι πρέπει να γίνουν τα δέοντα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

17 − 2 =