Το παν είναι είναι να είναι πνευματικά έτοιμος

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Με τη νίκη του επί του Πανσερραϊκού ο ΟΦΗ δεδομένα δεν έχει πετύχει κάτι ακόμα και επειδή ο Δέλλας γνωρίζει πως η ομάδα πήρε μια νίκη, τρεις βαθμούς – και στον έξω κόσμο – τίποτα περισσότερο γύρισε αμέσως τον διακόπτη διατηρώντας χαμηλά την μπάλα.

Το παιχνίδι της Κυριακής θυμίζει και μοιάζει πολύ με το κλίμα που υπήρχε στον ΟΦΗ και το Ηράκλειο, παραμονές του αγώνα με τον Πανσερραϊκό: Μια ιστορική ομάδα, με κόσμο, που πήρε μια σπουδαία νίκη και βρίσκει την συσπείρωση της πριν από αυτό. Υπό μια έννοια, αυτό είναι καλό για τον ΟΦΗ και ίσως προτιμότερο που θα παίξει τώρα με τον ΠΑΣ Γιάννινα αντί για τον Βόλο. Για τους λόγους που αναφέρω παραπάνω. Μια επίσκεψη στο άδειο Πανθεσσαλικό ενδεχομένως και να τον υπνώτιζε ενώ τώρα πηγαίνοντας στην Ήπειρο είναι υποχρεωμένος να παρουσιάσει πολύ μεγάλη προσοχή και ακόμα μεγαλύτερη ετοιμότητα.

Η νίκη επί του Πανσερραϊκού, με μια νίκη στα Γιάννενα, θ’ αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη αξία και παράλληλα θα δώσει την δυνατότητα σε όλο τον οργανισμό του ΟΦΗ να δει με μεγαλύτερη ηρεμία την υπόλοιπη χρονιά.

Το πιο σημαντικό ενόψει του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι να παρουσιαστεί έτοιμος πνευματικά. Τα μαθήματα του Δέλλα που γύρισε τον διακόπτη, λίγα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα της Δευτέρας είναι ενδεικτικά της νοοτροπίας που χρειάζεται να υπάρχει στον ΟΦΗ.

Μπορεί ο ΟΦΗ να μην ήταν κυριαρχικός την περασμένη Δευτέρα, μπορεί να μην ήταν θελκτικός στο μάτι αλλά είχε κάτι που του έλειψε πάρα πολύ από τα προηγούμενα παιχνίδια: Πήρε πολλά πράγματα από τους παίκτες που διαθέτει, σε ατομικό επίπεδο, πήρε συνεργασίες αλλά και ατομικές ενέργειες που τις προηγούμενες αγωνιστικές δεν τις είχαμε δει.

Βγήκε ατομική ποιότητα, βγήκαν συνεργασίες που τόσο πολύ είχαν λείψει και επί της ουσίας ο ΟΦΗ που δεδομένα διαθέτει παίκτες που ατομικά δεν υπάρχουν σε πολλές, άλλες ομάδες της Superleague 1 κατάφερε να πάρει το παιχνίδι και με αυτόν τον παράγοντα.

Όμως το παν στην παρούσα φάση και μέχρι να ξεμπλοκάρουν τα πάντα στην ομάδα αλλά και να δοθεί ο χρόνος στον Δέλλα να περάσει στους παίκτες του αυτά που θέλει, σε όποιον βαθμό του δίνει ο χρόνος την δυνατότητα, το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι η πνευματική ετοιμότητα με την οποία θα παρουσιαστεί και παράλληλα το γκάζι πατημένο συνεχώς στον τομέα της συγκέντρωσης από το 1′ μέχρι και το 90′.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

2 σχόλια

  1. Ας περιμένουμε….!Αυτό που καθε χρόνο ζουμε στον ΟΦΗ νομίζω ότι λέγεται μαρτύριο και δεν μας αξίζει!!!

  2. Μην αρχίσουμε όμως πάλι να ζητάμε παντού νίκες! Να ζητάμε μόνο να τα δίνουν όλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

sixteen − five =