Μόνο ο φετινός ΟΦΗ μπορούσε να χάσει έτσι

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Εκεί που λες πως τελειώνουν τα βάσανα μας, τσουπ και εμφανίζονται ξανά. Εκεί που λέμε πως με τον φετινό ΟΦΗ τα έχουμε δει όλα, τσουπ και μας κρύβει μια kinder έκπληξη.

Έρχεται λοιπόν το παιχνίδι με τον Βόλο, ο ΟΦΗ πετυχαίνει νωρίς γκολ και μπαίνει σε mood διαχείρισης του αγώνα. Όλα μια χαρά, δεν απειλείται καθόλου από τους γηπεδούχους, η εικόνα των οποίων δεν δείχνει ομάδα που μοιάζει καλύτερη από την Κηφισιά ή τον Παναιτωλικό και ξαφνικά ισοφαρίζει με την βοήθεια της τύχης. Ένα πρώτο ημίχρονο που πήγαινε σβηστό για την ισοπαλία και κάπως έτσι το ξεχάσαμε γρήγορα.

Και ενώ το πρώτο ημίχρονο έχει ολοκληρωθεί δίχως να καταλάβει κανείς μας πως το παιχνίδι ήταν ισοπαλία και πως ο Βόλος είχε σκοράρει, ήρθε το πατατράκ στο δεύτερο. Δύο γκολ δώρα της άμυνας αν και είναι λίγο έως πολύ άδικο να τα ρίχνω στον Χιμένεθ για το 2-1 που έχασε την μονομαχία γιατί το δέντρο είναι ο Ισπανός ή ο Βούρος που χάνει τον Μπερτόγλιο μέσα από τα μάτια του στο τρίτο γκολ. Το δάσος είναι η συμπεριφορά του ΟΦΗ σε όλο το δεύτερο ημίχρονο.

Όλες τις προηγούμενες ημέρες το έλεγα στον ΣΠΟΡ FM και τα έγραψα εδώ πέρα μετά το ματς των Ιωαννίνων πως ήταν προτιμότερο για τον ΟΦΗ να έπαιζε πρώτα στην Ήπειρο παρά στον Βόλο, σε άδειο γήπεδο γιατί εύκολα θα σε κοιμήσει ο αντίπαλος.

Και πράγματι ο Βόλος τον κοίμησε σε τέτοιο βαθμό που παραλίγο να κοιμηθούμε όλοι μας στο δεύτερο ημίχρονο. Θα διαφωνήσω με τον Δέλλα, που ορθώς προχώρησε σε εκτεταμένο rotation λόγω των συνεχόμενων αγώνων, όμως ότι ο ΟΦΗ ήταν καλύτερος από τον Βόλο.

Ο ΟΦΗ ήταν καλύτερος από τον αντίπαλο του για 30 με 35 λεπτά και όχι στο δεύτερο ημίχρονο. Γιατί στο δεύτερο ημίχρονο δεν είδαμε έναν ΟΦΗ που να σου δείχνει την εικόνα των δύο προηγούμενων αγώνων. Είδαμε έναν ΟΦΗ που δεν έκανε ούτε μια κλασσική ευκαιρία και που είχε την μπάλα στην κατοχή του δίχως να αισθανθεί ο Κόβακς κάποια απειλή.

Οι αλλαγές που έκανε ο Τράι δεν βοήθησαν καθόλου, σε αντίθεση με το προηγούμενο παιχνίδι και κάπως έτσι ο ΟΦΗ έχασε ένα παιχνίδι δίχως να θυμάται πως το κατάφερε.

Γιατί σίγουρα περί επιτεύγματος πρόκειται να χάνεις παιχνίδι με τρεις τελικές σε ένα ολόκληρο 90λεπτο.

Και κάπως έτσι ο ΟΦΗ βάζει ξανά πίεση στον εαυτό του, απόρροια βέβαια του κάκιστου διμήνου που προηγήθηκε ωστόσο δεδομένα δεν έχει σχέση με ομάδες που παλεύουν για την παραμονή του και αυτό οφείλει να το δείξει ευθύς αμέσως από το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

6 σχόλια

  1. Η “Ομάδα”, εάν μπορεί να θεωρηθεί αυτό που βλέπουμε Ομάδα, εντός εισαγωγικών, έτσι όπως την κατήντησαν οι αχρείοι, πάει ολοταχώς για φούντο. Δεν υπάρχει ούτε αρχή ούτε τέλος, ούτε κορυφή ούτε πάτος πλέον για το έκτρωμα αυτό, που δεν έχουμε ξαναδεί ούτε έχουμε ξαναζήσει τα τελευταία χρόνια. Όσοι συνέπραξαν σε όλο αυτό το ανοσιούργημα είναι εγκληματίες. Αίσχος! Κρίμα για τον ΟΦΗ και τον κόσμο του.

  2. τουλαχιστον 3 παιγνιδια σκοραρουμε, κατι ειναι κι αυτο..ας νικησουμε τον παο να κλεισσουμε πανηγυρικα…ο αμπαντα μαλλον χαλασε την ισορροπια της ομαδας και χωρις μπακιτς ειμαστε λιγο αδυναμοι…δεν ανησυχω για τα πλει αου αν και ολες οι ομαδες ειναι σκληροτραχηλες…σε 7 ματς, 2-3 νικες θα τις κανουμε και σωθηκαμε

  3. Συμφωνώ απόλυτα με τα γραφόμενά σου, Μανώλη.
    Γιατί, όμως, βλέπουμε ό,τι βλέπουμε από τη φετινή ομάδα; Μια έτσι, μια γιουβέτσι και μια αλλιώς κι αλλιώτικα. Γιατί δεν μπορεί να βρει η ομάδα μια σταθερότητα τόσο σε απόδοση όσο και σε αποτελέσματα καθόλη τη διάρκεια της φετινής χρονιάς; Ίσως να διαφωνήσεις αλλά, κατ’ εμέ, είναι διότι δεν υπάρχει η απαραίτητη ποιότητα στο ρόστερ. Λείπουν δύο-τρεις παίκτες και… αυτό ήταν, δεν βλεπόμαστε! Οι περισσότεροι παίκτες, όσο και να θέλουμε να πιστεύουμε το αντίθετο, δεν κάνουν για την κατηγορία. Μιλάω για βασικούς, ημι-βασικούς και παγκίτες. Γι’ αυτό επιμένω να λέω: να βγει η χρονιά και το καλοκαίρι επιβάλλεται ένα καλό rebuilt. Από το φετινό ρόστερ κρατάς μια ντουζίνα ποδοσφαιριστές και πας για μια ντουζίνα καινούριους. Δεν στρώνει διαφορετικά η ομάδα ακόμα και τον Μουρίνιο να φέρεις…

  4. Σαρρή, εξήγησέ του ότι η ομάδα έχει 18-19 παίκτες πρώτης γραμμής, σε παρακαλώ!

  5. Με δελλα, σε 4 ματς βάλαμε 9 γκολ, όσα είχαμε βάλει σχεδόν στον πρώτο γύρο ολόκληρο.. Η ομάδα άρχισε να στρώνει.. Δεν θα κινδυνεύουμε… Βέβαια κάναμε τον χειρότερο β γύρο των τελευταίων ετών, τερματιζοντας μέσα στους 3 τελευταίους.. Ας μας γίνει μάθημα στο μέλλον.. Η ομάδα για να διακριθεί του χρόνου, θέλει 6 παίκτες.. Δύο μπακ, ένα οχταρι, ένα δεκάρι και δύο επιθετικούς, όλοι επιπέδου ισεκα και μπακιτς.

  6. Επίσης, δεν πρέπει να υπολογίζονται για του χρόνου, οι νειρα, τοραλ, αμπαντα, φελιπε, ριερα, Γιαννούλης, γκλαζερ και μοσκερα, μαρινακης..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

10 − nine =