Η ομάδα που έμαθε να κάνει ξανά τα βασικά και τον πεσμένο που δεν τον κλωτσάς

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Το γράφω εδώ και αρκετό καιρό πως ο ΟΦΗ εδώ και καιρό είναι καλός, οι χαμένες ευκαιρίες που δημιουργούσε εδώ και αρκετά παιχνίδια, κάποια στιγμή θα γίνονταν γκολ. Έστω και αν το δείγμα του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα δεν μπορεί να είναι απόλυτα ακριβές λόγω της διαφοράς ποιότητας αλλά και της αποβολής του Εραμούσπε.

Όμως, λόγω επαγγελματικής διαστροφής συνηθίζω να βλέπω όλα τα παιχνίδια του ΟΦΗ ξανά με κανονικούς παλμούς δίχως το άγχος και την πίεση του live, αυτό που είδα χθες ήταν ξεκάθαρο από το Σάββατο. Η αποβολή του Εραμούσπε περισσότερο χάλασε το μυαλό του ΟΦΗ παρά έκανε πιο εύκολα τα πράγματα.

Ωστόσο όταν ήρθε το 2-0, εκεί τελείωσε το παιχνίδι και η εικόνα που παρουσίασε ο ΟΦΗ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν η αναμενόμενη. Συνδυαστικό ποδόσφαιρο, σωστή πίεση, καθαρό μυαλό, καλή κυκλοφορία της μπάλας. Επί της ουσίας η νίκη του ΟΦΗ επί του ΠΑΣ Γιάννινα ήρθε να επιβεβαιώσει την συνέπεια που παρουσιάζουν οι παίκτες του Τραϊανού Δέλλα από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και έπειτα.

Ο ΟΦΗ κάνει ξανά τα βασικά του ποδοσφαίρου και αυτό με την σειρά του τον δικαιώνει. Δεν τον άφησε να χάσει με μια ή δύο τελικές του αντιπάλου του (Ατρόμητος) ή στην Κηφισιά με μια φάση σε 90 λεπτά επειδή εκείνος δεν μπορούσε να είναι εύστοχος. Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που όταν σέβεσαι τους κανόνες του, αυτό θα στα γυρίσει πίσω.

Όταν τους παραβιάζεις, τότε θα σε τιμωρήσει. Και ο ΟΦΗ τιμωρήθηκε αρκετά φέτος επειδή τους παραβίασε στα μέσα της χρονιάς.

Εδώ και αρκετές εβδομάδες, ο ΟΦΗ τρέχει το αήττητο σερί γιατί πολύ απλά κάνει τα βασικά. Ο Δέλλας το είπε από την πρώτη στιγμή και δεν σταματάει να το λέει. “Δεν βάζουμε άλλες πληροφορίες στους παίκτες για να μην τους μπερδέψουμε”.

Επί της ουσίας για το παιχνίδι δεν χρειάζεται και καμία ιδιαίτερη ανάλυση. Ειδικά όταν παίζεις με μια ομάδα που αγωνίζεται με 10 παίκτες για σχεδόν 70 λεπτά.

Θέλω να πω όμως εδώ κάτι για την απόφαση του Τζήλου να καλέσει στο var τον Πουλικίδη και ν’ αποβάλλει τον Εραμούσπε. Ακόμα και αν ο Τζήλος λειτούργησε με το γράμμα του νόμου τον πεσμένο δεν τον κλωτσάς.

Αυτός είναι άγραφος κανόνας.

Ακόμα και αν ο Τζήλος με τον Πουλικίδη αποφάσισαν πως ο Εραμούσπε πρέπει ν’ αποβληθεί επειδή ο Ισέκα βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ, η απόφαση από μόνη της είναι γελοία και αστεία. Δίπλα στον Αργεντινό υπάρχουν τρεις παίκτες, ο Ισέκα δε είναι σε πλάγια θέση, μακρυά από την περιοχή και δεν υπάρχει καμία προφανή θέση για γκολ.

Κάνω ιδιαίτερη αναφορά στην φάση της αποβολής του Εραμούσπε γιατί, λυπάμαι που το λέω αλλά δεν πιστεύω στα ανθρώπινα λάθη. Ειδικά στην Ελλάδα τα έχουμε πει ξανά και ξανά για τους Έλληνες διαιτητές.

Σφυρίζουν και αποφασίζουν κατά το δοκούν ή με βάση τα μηνύματα που θέλουν να στείλουν. Ο Πουλικίδης για παράδειγμα σφύριξε το παιχνίδι της Κηφισιάς με τον Βόλο, στην Λάρισα έχει επικηρυχθεί από το περσινό με τον Πανσερραϊκό ενώ για τον Τζήλο τα έχω γράψει τόσες και τόσες φορές. Είναι ανθρώπινα τα λάθη από τον συγκεκριμένο διαιτητή που δεν πέρασε λίγα και κανονικά θα έπρεπε να έχει αποσυρθεί ήδη αφού έχει δείξει με τις αποφάσεις του πως πλέον δεν μπορεί να λειτουργήσει ως διαιτητής. Ανθρώπινο είναι και όχι παράλογο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

20 − ten =