Οι αλήθειες του Μπάκιτς για μια κάκιστη χρονιά

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Ο Μαυροβούνιος είναι ένας παίκτης που μιλάει πάντα με την γλώσσα της αλήθειας. Και όταν το κάνει, πάντα έχει να πει κάτι. Οι δηλώσεις του έχουν πάντα νόημα, βαθύτερο αν τις σκεφτείς και δεν τις κάνει ποτέ μέσα από πίεση, απλά για να φανεί αλλά γιατί λέει αλήθεια.

Από την σοκαριστική εμφάνιση του μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, όταν ο ΟΦΗ είχε βρεθεί στο ναδίρ της φετινής χρονιάς που σχεδόν εκλιπαρούσε τον κόσμο να μην αφήσει μόνη την ομάδα μέχρι και όσα είπε στις Σέρρες το βράδυ του Σαββάτου.

Ειδικά η χθεσινή του τοποθέτηση από τις Σέρρες για την κατάληξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου πως μπορεί να μην αποτελεί ξέσπασμα για έναν παίκτη που μέσα στο γήπεδο δίνει την ψυχή του και όλοι εντός του ΟΦΗ έχουν να λένε τα καλύτερα για τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του. Ο ίδιος παρό βρίσκεται στο Ηράκλειο, μόλις 15 μήνες, έχει πλήρη επίγνωση του ποδοσφαιρικού περιβάλλοντος στο οποίο βρίσκεται και σίγουρα έχει αντιληφθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό το τι πήγε λάθος.

Προφανώς και η δουλειά του είναι να μιλάει μέσα στον αγωνιστικό χώρο αλλά όταν οι υποχρεώσεις τον ωθούν να κάνει δηλώσεις και εκτός αυτού, όπως χθες το βράδυ, λέει πράγματα που δεν είναι αδιάφορα ή και τετριμμένα.

Προσωπικά θεωρώ τυχερό τον ΟΦΗ που έχει έναν παίκτη με την προσωπικότητα και την ηγετική φυσιογνωμία όπως τα χαρακτηριστικά του Μάρκο Μπάκιτς.

Και πως μπορεί να μην μιλάει για “αυτοκριτική” όταν ο ΟΦΗ έπειτα από 29 αγωνιστικές έχει κάνει μόλις έξι νίκες (!!), δεν έχει κερδίσει ακόμα μακρυά από την Κρήτη και ενώ είχε κάνει τρεις νίκες μέσα σε δύο μήνες, έχει κάνει άλλες τέσσερις στους επόμενους επτά!

Έχω πει τόσες φορές πως πάντα σε έναν οργανισμό φταίνε όλοι αλλά και οι ποδοσφαιριστές δεν γίνεται να είναι άμοιροι ευθυνών. Και προφανώς η… εύκολη κριτική των social media είναι να λέγεται ότι “δεν έχει παίκτες ο ΟΦΗ και για αυτό απέτυχε”. Αλήθεια; Έχει καλύτερο ρόστερ η Λαμία ή ο Αστέρας Τρίπολης και ο Ατρόμητος;

Ας σοβαρευτούμε λιγάκι. Προφανώς και οι παίκτες έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης, προφανώς και ο ΟΦΗ έκανε λάθος επιλογές που καταρράκωσαν την χρονιά.

Ο Μπάκιτς έκανε λόγο για “αυτοκριτική”. Και ορθώς είπε, όσα είπε. Και με ξεκάθαρο μήνυμα ώστε τα λάθη της τωρινής αγωνιστικής περιόδου να μην επαναληφθούν για να δούμε του χρόνου μια από τα ίδια.

Η παρουσία του Δέλλα το τελευταίο δίμηνο και η αλλαγή της εικόνας του ΟΦΗ προφανώς και δίνει την ευκαιρία σε όλο τον οργανισμό του να διαπιστώσει τα λάθη, να χτίσει πάνω σε μια βάση που όντως υπάρχει και του χρόνου να μην ξαναδούμε αυτό το πράγμα που είδαμε φέτος και έβαλε τριγμούς στο οικοδόμημα της ομάδας.

Γιατί όπως φάνηκε και στην περίπτωση του ΠΑΣ Γιάννινα, το οικοδόμημα του ΟΦΗ έχει στέρεες βάσεις, είναι δυνατό και αυτό ξεκινάει από τον ιδιοκτήτη, μέχρι την ΠΑΕ και όλο το οργανόγραμμα του συλλόγου.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

2 σχόλια

  1. Δυστυχώς οι περισσότεροι παίκτες ειναιι αδιάφοροι και κουρασμένοι. Άσε που πλέον είμαστε περισσότερο κέντρο ευγηρίας παρα ποδοσφαιρική ομάδα. Στο Καλό και ευχαριστούμε!!!!ΠΑΊΚΤΕΣ ΚΑΛΟΥΣ χρειάζεται ο ΟΦΗ νεαρούς και διψασμενους για να έχουμε καλη ομάδα!Δεν αντέχετε αυτό που ζούμε καθε χρόνο

  2. Σωστά όλα αυτά που λες Μάνο, αλλά πρέπει η ομάδα να σταματήσει να είναι το λιμάνι τελειωμενων παικτών που θέλουν να κλείσουν ευχάριστα τη καριέρα τους.. Χρειαζόμαστε νέους, δυνατούς, κυρίως ελληνες έτοιμους παίκτες και δύο τρεις πολύ καλούς ξένους ταλέντα… Και οποσδήποτε ικανούς επιθετικούς, φέτος η επίθεση μας ήταν απ τις χειρότερες της σουπερ λιγκ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

three × 1 =