Το γκρουπ υπακούει, το γκρουπ εκτελεί

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Ο βασικός λόγος που ανεβαίνω στο “Βαρδινογιάννειο” κάθε εβδομάδα και δεν χάνω ποτέ ανοικτή προπόνηση είναι ότι μου δίνεται η δυνατότητα να μετράω από κοντά τι κάνουν οι ποδοσφαιριστές, την μεθοδολογία των προπονητών και πως αντιλαμβάνονται στην καθημερινότητα τους αυτά που τους δίνονται. Από το 2019 όταν και το καθιέρωσε ο ΟΦΗ, έχω ζήσει από κοντά, πέρα από τα καλοκαίρια, όλους τους προπονητές του και λίγο πολύ έχω πάρει κάτι από τον καθένα.

Επειδή ζούμε στο παρόν και για αυτό θα μιλήσουμε, επί εποχής Δέλλα μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση και είναι κάτι που το έχω συζητήσει και μαζί του, παρουσία των υπολοίπων δ1μοσιογράφων, η αφομοίωση που δείχνουν οι παίκτες σε αυτά που θέλει.

Για παράδειγμα, παραμονές του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Δέλλας είχε εστιάσει στις γρήγορες επανακτήσεις της μπάλας, την άμεση μετάβαση στο επιθετικό τρίτο του αντιπάλου, αυτά βγήκαν στο γήπεδο με τους Ηπειρώτες.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Δέλλας τους είχε… “ντουντουνίσει” το μυαλό για το γεγονός ότι ο Βόλος είναι ομάδα που κάνει λίγες φάσεις μεν, τις κάνει γκολ δε. “Φώναζε” ο Δέλλας στ’ αποδυτήρια “προσοχή στις λίγες φάσεις του Βόλου” και ο ΟΦΗ δέχτηκε ελάχιστες ευκαιρίες από τους φιλοξενούμενους.

Ο Δέλλας πως να μην βγαίνει μετά και ν’ αποθεώνει τους παίκτες του για το γεγονός ότι εκτελούν τις εντολές του και όλα όσα δουλεύουν στις προπονήσεις σε καθημερινό επίπεδο.

Αυτήν την στιγμή (και μιλάω μόνο για τώρα) το γκρουπ των ποδοσφαιριστών του ΟΦΗ είναι ένα γκρουπ που εκτελεί κατά γράμμα τις οδηγίες του προπονητή τους, είναι στην καλύτερη στιγμή του όπου όλα πάνε μόνα τους. Και ο ΟΦΗ της μιας ήττας σε 9 ματς είναι μια ομάδα που κάνει τα απλά και αυτονόητα.

Η χρονιά έτσι και αλλιώς, έτσι όπως είναι τα πράγματα, δεν τελείωσε για τον ΟΦΗ και προφανώς ο Δέλλας όταν έλεγε το Σάββατο ότι θα δώσει ευκαιρίες δεν είχε στο μυαλό του τις Μπαρτσελόνες αυτής της μάταιας χώρας που λέγεται Ελλάδα. Άλλωστε δεν θέλει και πολύ να στραβώσει η δουλειά και μετά από όσα είδαμε το Σάββατο, τον Ίλιτς που δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις, τα ασόδυα δεξιά και αριστερά να πας να μπλέξεις.

Που ο ΟΦΗ δεν πρόκειται να μπλέξει. Τελεία και παύλα. Αλλά σε κάνει να σκέφτεσαι καμία φορά τι θα μπορούσε να είχε συμβεί αν ο Μπάκιτς δεν ισοφάριζε στις Σέρρες.

Εν πάσει περιπτώσει, μια χρονιά που είναι κακή και αδιάφορη, ξαφνικά απέκτησε χρώμα. Προφανώς και στον ΟΦΗ γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν παίρνει κανέναν να εμφανιστεί χλωμός στην Τρίπολη και εγώ δεν έχω καμία αμφιβολία επ’ αυτού.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

3 σχόλια

  1. Πολύ σωστά τα λες Μάνο, η ομάδα θέλει ένα βαθμό ακόμα για να σωθεί, γιατί ξαφνικά οι τελευταίοι έγιναν μπαρτσελονες και νικάνε μέσα έξω.. Μην δούμε το τελευταίο ματς με το Αγρίνιο με υπογλώσσια, κρίμα είναι.

  2. Ας μας πει κάποιος αν ξέρει τον κανονισμό.
    Με τριπλή ισοβάθμια Παναιτωλικός – ΟΦΗ – Κηφισιά στους 34 μήπως πέφτει η Κηφισιά?
    (2 νίκες Κηφισιά, 2 ήττες ΟΦΗ , Παναιτωλικός Χ με Ατρόμητο και νίκη στο Ηράκλειο) .

  3. Τώρα που ανακουφιστηκαμε έπειτα από μια τραγική χρόνια, κάποιες σκέψεις.. Πρέπει να αλλάξει το σύστημα των πλέι οφ και πλέι άουτ.. Δεν υπάρχει νόημα να είναι 6 ομάδες στα πλέι οφ και οι δύο να είναι απλά καρπαζοεισπρακτορες.. Άρα, 4 ομάδες στα πλέι οφ σε διπλούς αγώνες, σύνολο αγώνων 6.
    Δεν υπάρχει επίσης νόημα να παίζουν 8 ομάδες για την παραμονή, με τις μισές να κοροϊδεύουν τον κόσμο και το άθλημα.. Άρα, 4 ομάδες στα πλέι άουτ, οι 4 τελευταίες σε διπλούς αγώνες, σύνολο 6 αγώνες..
    Οι υπόλοιπες 6 ομάδες σε μόνους αγώνες για την κατάληψη 5ης και 6ης θέσης, που θα ενεργοποιούν ται σε περίπτωση τιμωρίας κάποιου των 4 πρώτων ή παραπάνω θέσης στην Ευρώπη ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο..
    Νομίζω ότι έχω δίκιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

9 − one =