Τι δουλειά έχει ο ΟΦΗ με τους χυδαίους;

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Μεγάλη Εβδομάδα είναι και θέλω ν’ αγιάσω, να πάω με ηρεμία τις ολιγοήμερες διακοπές μου αλλά δεν με αφήνουν τα ζιζάνια και οι μικροί σατανάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Έβαλα λοιπόν τον εαυτό μου σε μια διαδικασία να σκέφτεται αν (πέρα από το προφίλ του club, το μέγεθος του, τους στόχους του αλλά και εκείνους του κόσμου του) αξίζει ο ΟΦΗ να συμμετέχει σε αυτήν την παρωδία και την χυδαιότητα των play offs του ελληνικού ποδοσφαίρου;

Προφανώς και για το πρεστίζ του ΟΦΗ και για μια σειρά από λόγους που όλοι γνωρίζουμε (ενδιαφέρον του κόσμου, η κανονικότητα του ΟΦΗ να βρίσκεται μεταξύ των πρώτων έξι, εισιτήρια, γεμάτο “Γεντί Κουλέ”), ο ΟΦΗ πρέπει να βρίσκεται εκεί.

Τελεία και παύλα.

Όμως επειδή τα δύο τελευταία χρόνια βλέπουμε και το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα των τελευταίων δεκαετιών, η τοξικότητα και η χυδαιότητα έχει χτυπήσει κόκκινο. Από ομάδες που απλά μπαίνουν στην εξάδα για να ικανοποιήσουν τους δικούς τους σκοπούς, πότε να είναι αδιάφοροι και πότε να παίζουν μέχρι το 90′, άλλες που μαθαίνουν ότι φεύγουν παίκτες παραμονές των μεταξύ τους παιχνιδιών, μέχρι και όλα όσα βλέπουμε δεξιά και αριστερά με κύκλους, τετράγωνα και διάφορα σχήματα.

Είναι προφανές πως στην εποχή όπου κάθε ομάδα ελέγχει και 4-5 ΜΜΕ, δημιουργεί κλίμα εις βάρος εκείνων που δεν παίζουν ποτέ τα παιχνίδια τους.

Και μ έσα σε όλα, επειδή φέτος ο ΟΦΗ έχασε στο Ηράκλειο, μόνο από τον Ολυμπιακό, κάθε παιχνίδι απεναντί μας ήταν και μια διαδικασία να μας τα κάνουν Ζέπελιν παίζοντας τις αγίες αυτού του τόπου.

Δεν κέρδισε ο Παναθηναϊκός στο Ηράκλειο, μας τα έκαναν Ζέπελιν για 48 ώρες με την διαιτησία, βέβαια η πραγματικότητα είναι πως μόνο εκείνοι όταν έρχονται εδώ και δεν παίρνουν τη νίκη επιχειρούν να μας τα κάνουν αερόστατο αλλά η τελική εικόνα είναι πως πρόκειται για μια χυδαία διαδικασία που αδικεί το προϊόν αλλά και το συναρπαστικό πρωτάθλημα που βλέπουμε.

Η δε ΑΕΚ, επιχείρησε μετά την καθαρή ήττα της στο Ηράκλειο, να βγάλει το “Γεντί Κουλέ” ζούγκλα της Αφρικής που και καφέ προσφέρουμε για την φιλοξενία.

Είναι τέτοια η χυδαιότητα των γύρω, γύρω που θα προσπαθήσουν να μολύνουν και τον οργανισμό του ΟΦΗ. Παρότι το προσπάθησαν, δεν το πέτυχαν αλλά η χυδαιότητα που πηγάζει είναι τόσο μολυσματική που δεν μπορεί να μην σε επηρεάσει έστω λίγο.

Και επειδή βλέπω ορισμένους που γράφουν στα social media “μα γιατί παίζει ο Άρης στα play offs και δεν παίζουμε εμείς”, θα τους ενθαρρύνω να ψάξουν στο google τις φωτογραφίες του Κάρυ μετά τα φετινά παιχνίδια με την ΑΕΚ, μετά τα περσινά με τον Ολυμπιακό και μετά τα φετινά πάλι με τον Ολυμπιακό.

Εδώ μια φορά δεν έχασε ο ΟΦΗ στην Λεωφόρο, με διαιτησία 90-10 και τα αφηγήματα τους ήταν για παιδάκια του δημοτικού.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

one × 3 =