Θα παίξουμε και με άλλα χωριά…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής σχολιάζει στο blog του στο Gentikoule το παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Πλατανιά και αναλύει τακτικά το τι έγινε στο γήπεδο των Περιβολίων.

Για να μην παρεξηγηθώ με τους φίλους μου τους Χανιώτες, η λέξη χωριό δεν πάει στον οικισμό του Πλατανιά αλλά στο πως αντιμετωπίζεται ο ΟΦΗ από αρκετές ομάδες της Σούπερ Λιγκ.

Ο ΟΦΗ πήγε την Δευτέρα στα Περιβόλια έχοντας να αντιμετωπίσει μια ομάδα και κατ’ επέκταση μια νοοτροπία του στυλ «ήρθε ο νέος βασιλιάς στο Κρητικό ποδόσφαιρο». Ασφαλώς και ο Πλατανιάς είναι μια συμπαθητική ομάδα που κάνει τώρα τα πρώτα βήματα καθιέρωσης της στο ελληνικό ποδόσφαιρο και για αυτόν τον λόγο αξίζει πολλά μπράβο και συγχαρητήρια.

Όμως, καθώς ο ΟΦΗ είναι μια μεγάλη ομάδα – και έτσι τον αντιμετωπίζουν όλοι, μέσα στα γήπεδα έρχεται αντιμέτωπος με ομάδες και παίκτες που απέναντι του δίνουν πάντα τον καλύτερο τους εαυτό θέλοντας να διακριθούν ακόμα περισσότερο.

Αυτός ήταν και ο λόγος που (επίσημα) δημιουργήθηκε όλο αυτό το θέμα με την παρουσία των φιλάθλων του ΟΦΗ. Που όπως αποδείχθηκε, δημιουργήθηκε μια φασαρία δίχως κανέναν απολύτως λόγο.

Το ότι άπαντες στα Χανιά ζούσαν και ανέπνεαν για το συγκεκριμένο ματς, ήταν κάτι που το ζήσαμε από το πρώτο λεπτό. Όλοι χαρακτήριζαν “ιστορικό γεγονός” μια ενδεχόμενη νίκη του ΟΦΗ και αυτό είναι κάτι που (ευτυχώς) δεν επηρέασε κανένα μέλος της αποστολής.

Ο ΟΦΗ την «πάτησε» φέτος απέναντι σε ομάδες με αυτή τη νοοτροπία, όταν δηλαδή είχαν να τα δώσουν όλα για όλα. Δείτε τι έγινε στην Κέρκυρα και τη Νέα Σμύρνη. Αντιθέτως παίζοντας με ομάδες που έχουν ιστορία και ιδιαίτερο βάρος, είδαμε έναν καλύτερο ΟΦΗ. Δείτε τα ματς με Άρη, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ. Γιατί πολύ απλά, ο ΟΦΗ χρειάστηκε να παίξει ποδόσφαιρο και να δημιουργήσει.

Με τον ΟΦΗ να παίζει κόντρα σε Βέροια και Λεβαδειακό στο «Γεντί Κουλέ» (αμέσως μετά από ΠΑΟ, ΟΣΦΠ), χρειάζεται να επιβάλει τον ρυθμό του από την πρώτη στιγμή και να δείξει ότι εκείνος είναι το ΑΦΕΝΤΙΚΟ του αγώνα.

Τι κρατάει από το ματς με τον Πλατανιά; Να κρατήσει την εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία του πρώτου 45λεπτου όπου ο Πλατανιάς έκανε μόλις ένα σουτ (αυτό του Αναστασάκου στις καθυστερήσεις) αλλά και το δημιουργικό κομμάτι από το70’ και μετά όπου είχε κατοχή της μπάλας, βρήκε χώρους και παράλληλα έδειξε και άλλες αρετές του παιχνιδιού του.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

4 σχόλια

  1. η μεγαλη πλειοψηφια του κοσμου στα Περιβολια ηταν απλα φιλαθλοι των Χανιων η οπαδοι του ΑΟΧανιά ομαδας φιλικα προσκειμενης στον ΟΦΗ.
    Αυτοι που εβριζαν (οι λιγοι) και αυτοι με την μολοτωφ ηταν οπαδοι του χωριου δυτικα των Χανιων η για να ακριβολογω του Εργοτελη των Χανίων…

  2. o Χαριτωνιδης γιατι τελικα εμεινε εκτος αποστολης?Οχι οτι δεν αντικατασταθηκε επαξια απλα σαν απορια.ακομα οπως λενε και οι Ιταλοι ολες οι ομαδες αξιζουν σεβασμου γιατι μπορει να σε συναντησουν οταν εισαι αδυναμος και ο αλλος δυνατος και να χεις κακα αποτελεσματα.

  3. Προσωπικα εντυπωσιαστηκα απο τα γκολ του ΟΦΗ. Επισης μπορω να πω οτι ο Βιτωρος μου εκανε μεγαλη εντυπωση. Ο Κουτσιανικουλης για αλλη μια φορα με απογοητευσε, ενω ειδαμε ενα ελαφρως καλυτερο Παπαζογλου. Ο Σοουζα νομιζω ειναι εξαιρετικος απλα χρειαζονται παιχνιδια για να μπορουν να συννενοηθουν καλυτερα με πιο απειρα παιδια οπως Χαριτωνιδης Κουρδακης. Στα ακρα πισω διαφαινεται ενας ψιλοπανικος αλλα κι εκει ισως με το χρονο και τα παιχνιδια φτιαξουν τα πραγματα. Φυσικα πολυ καλος και σε αυτο τον ΟΦΗ αναντικαταστατος ο Βερον. Απ’την αλλη πολυ καλος ο Μαραγκουδακης. Ο Ζορμπας δεν ηταν τοσο κακος και ηταν η πρωτη φορα που παιξαμε σωστα στα πρωτα 30′ με τη μπαλα κατω, καθετη τροφοδοσια και με τους 3 μπροστα να ζητανε και να παιρνουν μπαλα, μοιραζοντας ετσι πιο σωστα το παιχνιδι. Ο Σισιτς φετος θα το ξαναπω, ειναι αλλος Σισιτς γιατι εχει πια χωρους περισσοτερους και ειναι το 1ο οπλο στην ομαδα. Περυσι με το Μαντζιο να παιζει κορυφη αλλα ουσιαστικα να απλωνεται δεξια αριστερα και με τους Σουμπινιο και Χορχε να παιζουν πιο μπροστα αντιστοιχα δεν υπηρχαν αυτοι οι χωροι. Αν αρχιζει να παιζει διαφορετικα ο Κουτσια ισως δουμε πολυ καλυτερο επιθετικα ΟΦΗ. Δεν ξερει τι ζηταει μες το γηπεδο ο Βασιλης. Το βασικο του προσον μεχρι στιγμης δε το εκμεταλλευται και αυτο ειναι το παιχνιδι χωρις τη μπαλα. Αντιθετα ειτε γιατι δεν υπαρχει ακομα σωστη χημεια ειτε γιατι το παλικαρι προσπαθει ισως υπερβολικα να δειξει την αξια του δεν υπαρχει συνεργασια. Βεβαια στο πεναλτυ με τον ΠΑΟΚ φανηκε ποσο επικινδυνοι μπορει να ειναι οι Σισιτς , Κουτσια οταν μπορουν ν α συνεργαστουν… Τελος θα πω οτι η νικη αυτη μας ανεβαζει αρκετα. Οχι γιατι μας τρομαζει ο ΠΑΟ και δεν θα παρουμε βαθμους αλλα περισσοτερο γιατι στα επομενα 2 ματς μπορεις να παιξεις με λιγοτερο αγχος και να δεις που βρισκεσαι. Με τον ΠΑΟ ειδικα που δεν ειναι επουδενει καλυτερος του ΠΑΟΚ φετος δε νομιζω οτι ενας καλος ΟΦΗ δεν μπορει να παρει αποτελεσμα ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΑΡΑ ΜΑΣ

  4. Katalavaineis auto pou grafeis?alla ntallon…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

1 × 4 =