Θέλει 7 νίκες για να είναι σίγουρος…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule για την μάχη της σωτηρίας και το τι πρέπει να κάνει ο ΟΦΗ για να μην έχει κανένα πρόβλημα…

Η αλήθεια είναι ότι κάθε φορά που βάζω στο… χαρτί τον ΟΦΗ και την λέξη «παραμονή», κάτι με πιάνει στο στομάχι. Δεν μπορώ να τα συνδυάσω μαζί αλλά μετά προσγειώνομαι στην πραγματικότητα και διαπιστώνω ότι (προς το παρόν) δεν γίνεται διαφορετικά.

Αυτή η τετράδα αγώνων που ολοκληρώνεται την Κυριακή με αντίπαλο τον Πανθρακικό, θα μπορούσε να βγάλει στον «αφρό» τον ΟΦΗ, όσο και αν διαφωνείτε κάποιοι ή να με κατηγορείτε.

Άλλωστε, νομίζω ότι με δικαιώνει η εικόνα του ΟΦΗ στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό και αυτή του δεύτερου 45λεπτου κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννενα. Ο ΟΦΗ έπρεπε να είναι τώρα στους 16 με 17 βαθμούς αλλά επειδή με τα «αν» δεν κάνεις καριέρες, τα προσπερνάω.

Το θέμα είναι τι γίνεται από εδώ και στο εξής. Πως ο ΟΦΗ θα καταφέρει να αντιδράσει από την στιγμή που πλησιάζει ένα μεγάλο ματς την Κυριακή που δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης.

Ο Πανθρακικός κέρδισε τον Άρη και «έπιασε» τον ΟΦΗ στους 13 βαθμούς δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι φέτος δεν είναι τίποτα δεδομένο. Ισοπαλίες δεν υπάρχουν, η μια ομάδα κερδίζει την άλλη και όλες οι ομάδες δείχνουν να «βράζουν στο ίδιο καζάνι».

Ο ΟΦΗ με 13 βαθμούς δεν είναι άνετος σε καμία περίπτωση και για να μπορεί να δει με άλλο μάτι την συνέχεια χρειάζεται να κάνει 7 νίκες ώστε να πιάσει τους 34.

Το που θα τις κάνει αυτές τις νίκες, είναι ένα καλό ερώτημα που βρίσκει, ωστόσο, εύκολα απάντηση: Μέσα στο «Γεντί Κουλέ»!

Πανθρακικός, Αστέρας Τρίπολης, Άρης, Πανιώνιος, Κέρκυρα είναι οι ομάδες που έρχονται στο Ηράκλειο και ο ΟΦΗ δεν πρέπει να σκεφτεί πιθανή απώλεια βαθμών.

Ο ΟΦΗ πρέπει να έχει τελειώσει την υπόθεση παραμονή μέχρι τα τέλη Φλεβάρη (το αργότερο) ώστε στην συνέχεια να μην μπει μεγαλύτερο άγχος και πίεση γιατί τότε τα πράγματα θα γίνουν ακόμα δυσκολότερα.

Έτσι όπως πάνε τα πράγματα φέτος, είναι εξαιρετικά δύσκολο έως απίθανο να ξεφύγει το όριο της παραμονής πάνω από τους 30 βαθμούς. Ειδικά, από την στιγμή που υποβιβάζονται δύο ομάδες.

Από την άλλη πάλι, επειδή στον πάτο βρίσκονται ομάδες με ιστορία και κόσμο όπως είναι η ΑΕΚ και ο Άρης, δεν μπορεί να θεωρείται τίποτα σίγουρο.

Ωστόσο, εφόσον ο ΟΦΗ καταφέρει να κάνει 7 νίκες ακόμα, τότε θα είναι σίγουρος και δεν θα έχει κανέναν λόγο για να αγχώνεται μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5 × one =