Ο “Αναστό”, οι φιλοδοξίες και το διαζύγιο με τον ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής σχολιάζει την αποχώρηση του Νίκου Αναστόπουλου από τον πάγκο του ΟΦΗ βάζοντας στην ζυγαριά τον προβληματικό ΟΦΗ και τον φιλόδοξο Ατρόμητο.

Περίμενα σχεδόν μια εβδομάδα για να σχολιάσω την αποχώρηση του “Αναστό” από τον πάγκο του ΟΦΗ. Ήθελα να ακούσω όλες τις πλευρές, τι έλεγε ο ΟΦΗ – τι έλεγε ο Αναστόπουλος αλλά και κυρίως ποια άποψη είχε ο κόσμος.

Αφού μπόρεσα να καταγράψω όλες τις πλευρές, θέλησα να μεταφέρω και εγώ τις σκέψεις μου για την αιφνίδια αποχώρηση του 55χρονου τεχνικού από τον ΟΦΗ έπειτα από 2,5 χρόνια παρουσίας στο Ηράκλειο.

Ο Αναστόπουλος παραιτήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης αν και ήδη από το βράδυ της Τετάρτης είχε ενημερώσει το Νίκο Μαχλά για την απόφαση που είχε πάρει. Μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης έλεγε περιβάλλον του ότι δεν είχε επικοινωνήσει με κανέναν από τον Ατρόμητο, ούτε το αντίστροφο. Ορκιζόταν ότι οι λόγοι αποχώρησης του από τον ΟΦΗ δεν είχαν να κάνουν με τους Περιστεριώτες αλλά με το ότι είχε νιώσει πίεση (ίσως και έλλειψη εμπιστοσύνης) λόγω της κριτικής και της αμφισβήτησης που δεχόταν κατά καιρούς.

Η ουσία είναι ότι ο Νίκος Αναστόπουλος πρόσφερε πάρα πολλά σε μια δύσκολη στιγμή της ιστορίας του ΟΦΗ. Άντεξε επίσης αρκετά αυτά τα 2,5 χρόνια, κράτησε ενωμένη την ομάδα στα δύσκολα και κάτω από την δική του μάγκικη καθοδήγηση, ο ΟΦΗ βγήκε νικητής στην μάχη της ανόδου. Για να τα λέμε όλα και επειδή σε αυτήν την ζωή δεν πρέπει να είμαστε αχάριστοι.

Όμως, όλα τα παραπάνω… ξεχάστηκαν μέσα σε λίγα 24ωρα και πολύ περισσότερο από την στιγμή που αποφάσισε να υπογράψει στον Ατρόμητο. Κάτι που εκείνος το αρνούνταν μέχρι και την Παρασκευή ωστόσο τα δημοσιογραφικά στέκια το ανέφεραν από το απόγευμα της Τετάρτης. Πιστεύω ότι ο κόσμος του ΟΦΗ θα αποδεχόταν πολύ πιο εύκολα μια αντρίκια εξήγηση από τον “Αναστό” που να έλεγε δημόσια ότι έφευγε από τον (οικονομικά προβληματικό) ΟΦΗ για να πάει στον (οικονομικά εύρωστο και αγωνιστικά φιλόδοξο) Ατρόμητο.

Ποιος θα μπορούσε να τον κατηγορήσει επειδή έφευγε από μια ομάδα που παίζει για την παραμονή για να πάει σε μια άλλη που έχει στόχο την Ευρώπη; Ελάχιστοι θα το έκαναν αυτό.

Εκείνο που πείραξε τους φιλάθλους του ΟΦΗ ήταν ο τρόπος με τον οποίο ο ίδιος χειρίστηκε την υπόθεση Ατρόμητος. Από την πρώτη στιγμή διέψευσε τα πάντα ενώ την ίδια ώρα όλη η Αθήνα “βούιζε” για συμφωνία με τον Ατρόμητο. Ακόμα και λίγες ώρες μετά την αποχώρηση του, στο ΒΑΚ είπε την φράση “όταν είμαι σε ομάδα δεν μιλάω ποτέ με άλλη”. Σαν να έλεγε… “Μόλις μείνω ελεύθερος, είμαι “οκ” να πάω στον Ατρόμητο”.

Ο κόσμος που είχε πολύ ψηλά τον Αναστόπουλο ένιωσε στενοχωρημένος και προδομένος από την στάση του ανθρώπου που με το πείσμα του και την υπομονή του “έσωσε” αγωνιστικά τον ΟΦΗ οδηγώντας τον ξανά στην Σούπερ Λιγκ.

Ο κόσμος ενοχλήθηκε όχι από την αποχώρηση του αλλά από τον τρόπο με τον οποίο έγινε αυτή: Από το γεγονός ότι ακόμα και όταν όλοι έλεγαν ότι έχει συμφωνήσει με τον Ατρόμητο, εκείνος επέμενε λέγοντας ότι όλα αυτά δεν ισχύουν. Ότι προσπάθησε να κρύψει κάτι που είχε μαθευτεί πολύ νωρίτερα από ότι ο ίδιος πίστεψε.

Η μετέπειτα μετάβαση του στον Ατρόμητο επιβεβαίωσε τα παραπάνω και το χειρότερο είναι ότι σε συνέντευξη που έδωσε την Παρασκευή επέμενε να ισχυρίζεται ότι οι λόγοι της αποχώρησης του είχαν να… κάνουν με την ψυχολογική κόπωση που προκαλείται από τα προβλήματα του ΟΦΗ.

Και που δυστυχώς (για εκείνον) διαψεύστηκαν από την δική του απόφαση να πάει στον Ατρόμητο. Κάτι που δεν μπορεί να κατακρίνει κανένας.

ΕΚΕΙΝΟ όμως που κατακρίνεται είναι τα λόγια του και ο τρόπος με τον οποίο άφησε στο παρελθόν μια ξεχωριστή σχέση 2,5 χρόνων…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

9 σχόλια

  1. Απο τριτη βραδυ ειχε συμφωνησει με τον ατρομητο! Καθενας κρινεται απο τις πραξεις του! Ο Ο.Φ.Η εχει τεραστια ιστορια για να στεκεται σε ενα ατομο και να το θεοποιει! Καλη συνεχεια στον αναστοπουλο και παμε παρακατω. Η ζωη συνεχιζεται…

  2. ο ΑΝΑΣΤΟ μας εσωσε απο την καταστροφη..βοηθησε και εδωσε οτι μπορουσε στην ομαδα!!! κατα την γνωμη μου μεγαλη ευθυνη εχει η διοικηση για τον τροπο που αντιμετωπησε καποια πραγματα, κυριως οικονομικα!!!και αυτο φαινεται απο την ανακοινωση που εβγαλε η διοικηση με τα την αποχωρηση του ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ!!! η διοικηση ειπε οτι ευχαριστει τον αναστοπουλο και οτι η πορτες της ομαδας θα ειναι παντα ανοιχτες!!!

  3. Σε γενικές γραμμές πιστεύω ότι ο κόσμος ενοχλήθηκε επειδή δευ υπήρξε μια ‘αντρίκια’ εξήγηση του τύπου κουράστηκα, δεν βλέπω φώς στον ορίζοντα και μου δίνεται μια σημαντική ευκαιρία να δουλέψω σ’ ένα φιλόδοξο και νοικοκυρεμένο σωματείο με ηρεμία.Διότι είνα θεμητό να θέλει να κάνει το παραπάνω βήμα, πείραξε πολύ όμως ότι 2 μέρες πρίν παραιτηθεί είχε ήδη δαδοθεί ότι είχε συμφωνήσει. Προσωπικά εγώ θέλω να σταθώ σε 2 πράγματα, α. στην σωστή στάση της διοίκησης που δεν θέλησε να βάλει λάδι στην φωτιά και έβγαλε μια σωστή ανακοίνωση ευχαριστώντας τον για την προσφορά του και αφήνοντας τον ελεύθερο να κάνει το παραπάνω βήμα και β. στην στάση του β’ προπονητή που είπε ότι αποχώρησε για προσωπικούς λόγους που ήταν το λγότερο πολύ ατυχής για να μην γράψω τίποτα άλλο. Ασε μας ρε Σκέντζο που σου δώσαμε και αξία. Πάντως τώα πρέπει να στηρίξουμε την ομάδα όσο πιο πολύ μπορούμε γιατί η επιτυχία με την καταστροφή είναι κοντά

    Καλά επιτυχία κόουτς και δεν ξέρεις ποτέ μπορεί να ξανασυναντηθούμε

  4. egw eimai ena s astiros kritis t anastopoulou……borei n exw dei polla lathoi p exei kanei oso kairo einai stin omada alla k palli dn borw n afisw stin akri t kala….kata tn apopsi m i zigaria oso kairo itan ston ofi gurizei pros t thetiko…..k egw dn t thewrw katholou kako p efige,giati apla ekane ena parapano vima stin kariera t k pige stin triti kaliteri omada stin ellada k mia apo tis liges p tha parei t lefta tou…..o tropos itan polli asximos…..alla k o maxlas-poulinakis dn boroun n t poun tpt afou tous krataei sto xeri otan perisi mazi stinane t matsakia sto telos p eixe sothei i omada gi n vgaloun kanena frago…..oso gia proponiti pisteuw taki lemoni giati etsi dieta3e o marinakis!!!

    1. ΩΡΑΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΜΙΧΑΛΗ. ΑΝΤΕ ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΑΒΡΟ Η ΒΑΖΕΛΑ.ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΟΦΗΤΖΗΔΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ. ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΟΝ ΟΦΗ ΠΑΝΤΑ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΚΑΤΕΒΕΙ.ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΑ.ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ,ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΟΦΗ ΘΕΛΟΥΜΕ.ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΠΑΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΑΖΟΥΝΕ.ΜΗΠΩΣ ΕΠΙΝΕΣ ΕΣΠΡΕΣΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ;ΚΡΙΜΑ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΔΙΝΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΕΙ Ο ΟΦΗ ΤΟΝ ΛΕΜΟΝΗ ΘΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΘΕΣΑΙ ΝΑ ΛΕΣ.ΡΙΞΕ ΛΑΣΠΗ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΠΑΕΙ.ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΕ Ο ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΣΥ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ

  5. dn tn upostirizw katholou……apla lew tn alithia…..egw imoun autos p elega t kalokairi ps o anasto eprepe n fugei…..giati autos o kirios pote dn eixe mia omada p n dimiourgite apo nea paidia opws fetos o ofi…ena vasiko t kollima einai ps dn proothei nea paidia…ps loipon i dioikisi tn afinei k fetos stn pago afou 3erei t kollimata t,se mia tetoia metavatiki xronia gia tn omada…..k an paroume tn lemoni,meta ti tha exeis n m peis esu??

  6. ΟΦΑΡΑΣ 4 καλα τα λες κουμπαρε, σου δινω χιλια δικια. Μιχαλη αμα ηθελε να φυγει για ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ λογο, με γεια του με χαρα του, επρεπε ομως να το πει. Εγω σαν οπαδος δε γουσταρω να κανει συμφωνιες απο πισω και σε μας να λεει ΨΕΜΑΤΑ. Ειχε κανει το κουμαντο του και οταν τονε ρωτησανε ειπε οτι δεν εχει μιλησει με κανενα, αρα τι ειπε? ΨΕΜΑΤΑ εμενα αυτο με πειραξε. Αναγνωριζω τα οσα προσεφερε, αλλα δε μ αρεσε αυτο που κανε, ηντα , να του πω δα ωρα καλη??? Ουτε καν, αλλο θα πω : στο χιλιο το γερο δ.. ο ψευτης.

  7. nai….t 3erw…maw ferthiki upoula….alla autos einai o anastopoulos…..upoulos adras…apla toso kairo dn mas t edixne……

  8. Ποιος Αναστόπουλος Προπονητής; Πάτε καλά δεν υπάρχει Προπονητής Αναστόπουλος, Το κακό που έκανε στην ομάδα αυτός ο άνθρωπος σε όλα τα επίπεδα θα το κουβαλάμε χρόνια στις πλάτες μας. Αφήστε την καραμέλα του προπονητή που κράτησε τα αποδυτήρια.. όλοι οι παίκτες τον κράζουν. Για ρωτήστε την άποψη του Κάρολ, του Ταυλαριδη η του Μποντορ για τις προπονητικές ικανότητες του Αναστόπουλου; Θα πέσει πολύ γέλιο.
    Προπόνηση από το flocafe τους έκανε ο Αναστόπουλος, η τακτική δεν υπάρχει για τον Αναστόπουλο ούτε στην επίθεση ούτε στην άμυνα ούτε στο κέντρο, εκτός και αν θεωρείται τακτική το όλοι πίσω από την μπάλα με οποιοδήποτε αντίπαλο και αν φάμε γκολ και μόνο τότε βγαίνουμε στην επίθεση, αν τύχει και ισοφαρίσουμε πάλι όλοι πίσω μέχρι να το ξανά φάμε….

    Θα δείτε τα κατορθώματα του στον Ατρόμητο. Ένα εξάμηνο και πολύ θα κάτσει. Ο Σπανός μας έκανε χάρη που των πείρε και αυτόν και τον Σκεντζο, δεν έπαιρνε και τον Βιτωρο μαζί του (το αγαπημένο του παιδί) να ξεμπερδεύουμε μια και καλή;

    Σαν πολύ δεν ασχολούμαστε με έναν τίποτα; Έλεος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

10 + three =