Αν πέσει το μπάσκετ θα έχουμε ευθύνη (και) ΕΜΕΙΣ!

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule για το μεγάλο παιχνίδι με τους Ίκαρους Σερρών που (δυστυχώς) έχει περάσει στα ψιλά από ΟΛΟ τον κόσμο του ΟΦΗ.

Για την ομάδα ποδοσφαίρου τα συζητάμε συχνά – πυκνά και γράφουμε ότι θέλουμε για αυτά που βλέπουμε και συζητάμε καθημερινά. Για το μπάσκετ, δε, δεν τα λέμε τόσο συχνά (όσο και εγώ ο ίδιος θα ήθελα) και εν μέρει νιώθω και εγώ ότι έχω ευθύνη.

Πήρα την απόφαση να γράψω για το μπάσκετ με αφορμή το κλίμα που βλέπω να επικρατεί στις τάξεις του κόσμου εν όψει του Σαββατοκύριακου. Όλοι, μα όλοι, ασχολούνται με το ματς της Τούμπας λες και κρίνεται ο τίτλος! Δεν είδα όμως ΚΑΝΕΝΑΝ να γράφει για το μπάσκετ και τον ΤΕΛΙΚΟ κόντρα στους Ίκαρους Σερρών το μεσημέρι (16.00) της Κυριακής στο κλειστό του ΒΑΚ.

Ούτε ΕΝΑΣ δεν ασχολείται – και καταγράφω άποψη μέσω facebook – για το παιχνίδι της Κυριακής. Από την μια το αποδέχομαι και βέβαια δεν είμαι χαζός για να πιστέψω ότι όλοι αγάπησαν το μπάσκετ από την μια ημέρα στην άλλη. Άλλος δεν πάει γιατί δεν γουστάρει, άλλος γιατί του πέφτει μακριά το «Βαρδινογιάννειο» και άλλος απλά αδιαφορεί. Απλά, ο τελευταίος λόγος είναι και ο χειρότερος.

Ο ΟΦΗ την Κυριακή δίνει ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια της φετινής περιόδου – αν όχι το ΠΙΟ κρίσιμο – και δεν ασχολείται ουδείς. Όταν θα έρχεται το τέλος του χρόνου και ο ΟΦΗ μπορεί να κινδυνεύει ή ακόμα και να υποβιβάζεται (μακριά από εμάς) τότε θα βγαίνουν όλοι και θα κράζουν ή θα χώνουν επειδή υποβιβάστηκε ο ΟΦΗ.

Είναι ντροπή – για τον ΟΦΗ – να πηγαίνουν σε κάθε παιχνίδι του ΒΑΚ 30 και 40 άτομα. Μιλάμε για αριθμούς που μόνο ντροπή προκαλούν στον κόσμο του ΟΦΗ. Και εκεί είναι που καταλήγω στο συμπέρασμα ότι καμία φορά είμαστε μόνο για τα πανηγύρια. Για καμιά φιέστα ανόδου ή για κανένα επεισοδιακό παιχνίδι. Τίποτα παραπάνω.

Αν υποβιβαστεί ο ΟΦΗ, να μην τρέχει κανένας για να αποδίδει ευθύνες δεξιά και αριστερά. Για το αν έφταιγε ο Τακιανός ή οι παίκτες ή η διοίκηση. Εμείς οι ίδιοι θα είμαστε που θα πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας γιατί συνέβη αυτό.

Η αυτοκριτική καμία φορά είναι καλύτερη από κάθε είδους διαφορετική κριτική.

Οπότε, ραντεβού την Κυριακή με τους 40 – 50 πιστούς (όπου κάποιοι εξ’ αυτών μπορεί να είναι και Θεσσαλονίκη) οπότε δεν θα γεμίζουμε ούτε… ταξί – όπως κάποτε κοροϊδεύαμε κάποιους άλλους!

Αν για κάποιους ΟΦΗ σημαίνει μόνο “ποδόσφαιρο και εκδρομές” τότε απλά δεν ξέρουν τι σημαίνει ΟΦΗ.

Τι να πει κανείς για τα παλικάρια της φωτογραφίας που με ζέστες και με κρύα είναι πάντα στο ΒΑΚ. Έτσι, για να φωνάξουν για το σήμα και τον ΟΦΗ. Και για την πάρτη τους. Για τίποτα παραπάνω.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

5 σχόλια

  1. file mano isws na exeis dikio se merika apo ayta pou les alla se parakalw apantise mou se mia aporia pou exw,pws ginete stin arxh tis xronias kai vash twn arthrwn sou h omada na exei super roster na einai favori gia anodo stin A1 kai sta misa tis xronia na einai stin teleytea thesi???giati fouskonete etsi ta myala tou kosmou mporeis na mou peis file mano???fteei o kosmos pou den paei??de nomizw mia omada pou vash tou ylikou tis einai favori gia anodo na vriskete stin teleytea thesi logo elipsis kosmou!aloste oi perisoteres omades stin ellada se adeia gipeda pezoun akoma kai stin A1!!kai den einai h prwti xronia pou ginete ayto file mano….an thes apantise mou!

    1. Να ξέρεις φίλε ότι φέτος γίνεται αρκετά καλή δουλειά στο τμήμα μπάσκετ. Όμως, όταν η ομάδα φτάνει να παίζει σε κάθε παιχνίδι με 5-7 παίκτες λόγω των τραυματισμών, τότε πόσο να αντέξει; Όσο για τον κόσμο που αναφέρεσαι, πραγματικά ΔΕΝ με ενδιαφέρει τι γίνεται στις άλλες ομάδες και δεν πρόκειται να ασχοληθώ. Εγώ νοιάζομαι για τον ΟΦΗ και για τον ΟΦΗ μιλάω. Και πίστεψε με ο προβληματισμός που εκφράζω από χθες, είναι προβληματισμός που απασχολεί και μεγάλο κομμάτι των οργανωμένων που αγαπούν πραγματικά τον ΟΦΗ.

      1. symfwnw mano mas xtypise atyxia alla kai pali de nomizw mia omada pou itan favori gia anodo na einai stin teleytea thesi sta misa tis periodou logo traymatismwn,apla ta paralete prin arxisei h xronia kai ayto den einai swsto gia ton kosmo giati meta peftei megali apogoiteysi,alla perimenoume kai alla vlepoume,o kosmos den ksexnaei ta grapta.ntaksi opadiko site einai alla file min to parakanoume kiolas!oso afora tis adeies eksedres o kosmos einai se athlia katastasi oikonomika kai ayto to vlepoume kai sto podosfairo,kovoume poly ligotera eisitiria apo kathe xronia sti b ethniki nomizw ayto leei polla,kai egw tin prwti xronia pou eixame anevei A2 den eixa xasei oute ena mats sto mpasket imouna panta ekei,fetos omws dystixws den mporw de me pernei oikonomika na pigenw kai sto basket dystixws!oso gia ton apo panw kai ayta pou leei aporw mano pws pernate tetoia sxolia….ntropi

        1. Λοιπόν θα σου απαντήσω ως εξής σε όλα όσα γράφεις:

          1ον) Για την ομάδα που λες, όσοι παρακολουθούν μπάσκετ και το πρωτάθλημα της Α2 πραγματικά πίστευαν στην αρχή της χρονιάς ότι ο ΟΦΗ μπορεί να είναι μέσα στην πρώτη 3αδα ή 4αδα. Με βάση τις κίνησεις που έγιναν και την ατυχία που δεν περίμενε κανένας ότι θα χτυπήσει.

          2ον) Μην το ξαναπείς για τον κόσμο και τα χρήματα που απαιτούνται μιας και το… 90% για να μην σου πω το 100% εκείνων που μπαίνουν στο γήπεδο είτε δεν πληρώνουν είτε πληρώνουν ένα εντελώς συμβολικό ποσό.

          Και

          3ον) Το σχόλιο το πέρασα, απλά για να δείξω πως υπάρχει κόσμος του ΟΦΗ που σκέφτεται με αυτόν τον τρόπο.

          Απλά και ξάστερα

  2. Φίλε, πραγματικά είσαι για ΛΥΠΗΣΗ. Αυτό και τίποτα άλλο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5 × 2 =