Ο Κύζας ξεκίνησε το χειρουργείο και το τελειώσαμε εμείς…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule για το τι είδε απευθείας από τις εξέδρες του γηπέδου της Τούμπας και καταγράφει τα στοιχεία που έπαιξαν ρόλο για την ήττα του ΟΦΗ.

Καταρχήν, να πω πως ότι είδαμε στην Θεσσαλονίκη (είτε από κοντά – είτε από την τηλεόραση) από τον ΟΦΗ ήταν μόνο στα 35 πρώτα λεπτά. Γιατί, η αλήθεια είναι ότι από εκεί και πέρα το παιχνίδι έχασε κάθε ενδιαφέρον.

Έτσι θα μιλήσω μόνο για το παιχνίδι μέχρι το 35′ και τίποτα παραπέρα. Δεν νομίζω ότι αξίζει να σχολιάσουμε κάτι παραπάνω μιας και η εικόνα του ΟΦΗ από εκεί και πέρα ήταν απλά ασχολίαστη.

Μέχρι εκείνο το σημείο, τα πάντα λειτουργούσαν στην εντέλεια. Μονιάκης και Ιωαννίδης ήταν πολύ καλοί στα αμυντικά τους καθήκοντα, Παπάζογλου και “Πέρο” πίεζαν συνέχεια και δεν άφησαν τους Κατσικά, Σίντελφεντ να κυκλοφορήσουν την μπάλα ενώ το συνεχές πρέσινγκ απέφερε και καρπούς με το γκολ του Περογαμβράκη. Ο ΠΑΟΚ έδειχνε ότι μπορούσε να απειλήσει μόνο μέσα από ατομικές ενέργειες και λάθη των παικτών του ΟΦΗ.

Όπως και έγινε, με το λάθος του Σαρ στο γκολ της ισοφάρισης του ΠΑΟΚ που αντί να στείλει κόρνερ την μπάλα, με μια στραβοκλωτσιά την έστρωσε στον Λώρενς. Και μετά τα πάντα πήραν τον δρόμο τους.

Ή όχι; Γιατί ο Κύζας νωρίτερα δεν έδωσε το πέναλτι που ισοδυναμούσε και με αποβολή στην ανατροπή του Περογαμβράκη από τον Ιτάνζ. Τι και αν ο Γάλλος είπε “το ποδόσφαιρο είναι αντρικό άθλημα”! Όλοι οι “ειδκοί” λένε ότι δεν υπάρχει πέναλτι όμως την ίδια ώρα το ριπλέϊ που όσοι το δουν αντικειμενικά θα διαπιστώσουν ότι υπάρχει πέναλτι μαρς.

Και να ήταν μόνο αυτό; Στο γκολ της ισοφάρισης του Αθανασιάδη, ο Σαλπιγγίδης παίρνει την μπάλα από θέση οφσάϊντ αλλά ούτε γάτα – ούτε ζημιά. 2 στα 2 και για δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας ματς, ο ΟΦΗ φαίνεται να αδικείται.

Όχι, βέβαια ότι φταίνε τα “κοράκια” για την ήττα του ΟΦΗ. Ας μην γελιόμαστε. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε δίκαια και ο ΟΦΗ έβγαλε τα μάτια του με τα δικά του τα χέρια. Και ουσιαστικά το παιχνίδι τελείωσε από το 50′ όταν ο ΠΑΟΚ έκανε το 3-1.

Ο Πετράκης το πάλεψε το παιχνίδι όσο μπορούσε αλλάζοντας συνεχώς θέσεις τους παίκτες του προκειμένου να βρει το κατάλληλο αντίδοτο. Διατήρησε το 4-4-2, άλλαζε συνεχώς τους Ιωαννίδη, Μπούρμπο, Μονιάκη όμως δεν του τράβηξαν – δημιουργικά – παίκτες όπως ο Βερόν.

Δυστυχώς, για τον ΟΦΗ, το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι εκτός έδρας που πήρε το προβάδισμα δεν κατάφερε να το διατήρησει χάνοντας την ευκαιρία να καθαρίσει την παραμονή του από τα Φλεβάρη.

Με λίγα λόγια, ο Κύζας ήταν εκείνος που ξεκίνησε την εγχείρηση και εμείς αυτοί που την ολοκληρώσαμε…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

5 σχόλια

  1. Aν και Θεσσαλονικιός, θα συμφωνήσω και θα διαφωνήσω μαζί σου. Το πέναλτι, ήταν μαρς. Οι ειδικοί λένε αηδίες. Ο Ιτάνζ παίρνει την μπάλα και τα πόδια του Περογαμβράκη.
    Στη φάση του οφσάιντ, ο Σαλπιγγίδης δεν παίρνει τηνμπάλα, είναι οφσάιντ στην πάσα που γίνεται από τον πεσμένο Αθανασιάδη και μπαίνει στο παιχνίδι και διεκδικεί την μπάλα. Έρχεται έξω από το γήπεδο, αλλά αυτό δε λέει τίποτα. Η φάση έπρεπε να σταματήσει εκεί.
    Στο δια ταύτα, ο Πετράκης ήταν εκείνος που έχασε το ματς. Δεν μπορεί να βγαίνει και να λέει ότι ο ΠΑΟΚ κέρδισε δίκαια. Αυτό δείχνει ότι ήταν σε άλλο γήπεδο. Δεν μπορεί να μην έχει κάποιον στο γραφείο να βλέπει το ματς, να τον πληροφορήσει για το οφσάιντ του Σαλπιγγίδη και το πέναλτι. Αυτό, έπρεπε να το έχει μάθει την ώρα του ματς.
    Μετά, δημιούργησε εντυπώσεις λέγοντας ότι ο ΠΑΟΚ κέρδισε δίκαια κι εσύ βγαίνεις εκτεθιμένος και φωνάζεις τζάμπα.

  2. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΝΑΛΝΤΙ. ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΚΡΥΨΕΤΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ, ΛΕΓΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ. ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΜΑΣ ΚΕΝΑ. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΜΕ. Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΦΕΤΟΣ. ΣΕ ΑΥΤΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

  3. mano epitelous pote tha katalavoume kai pote esh tha to paradexthis oth o ofh exei apotixh sto thema termatofilaka?oute o agrimakis oute o gounaridis kanoun kai min prospathisete na mas pisete gia to antitheto..opoios exei talento fenete re pedei mou pos na to kanoume.as eine 20 xronon kai o sifakis otan epekse ston ofh tetoia hlikia eixe alla tetoia eglimata den ekane pote.giath poli apla eixe talento.to 90% ton vathmon pou exei xash h omada ftene kai oi dio termatofilakes.e ayto parapaei.os edo .as doume kai tous alous dio termatofilakes giath agrimakh kai gounaridh xortasame..

    1. Filaraki na s thimisw to asteio goal pou efage o sifakis apo ton gauro sto pagkrhtio??? k malista paaaaaaraaa polu ekso apo thn perioxh?? Loipon na xalarwsoume oloi mas gt ta paidia epaizan o enas ston Agrotiko Astera k o allos ston Astera Magoulas OK?? Autous exoume!!! H mhpws exoume ton Casillas k ton Buffon k tous exoume ston pagko??? Xalarwste mai xara paei h omada!!!! Prwtos stoxos einai h exygiansh ths omadas parte to xampari pia!!!! Nikh me platania k exasfalisame thn kathgoria. Apo kei k meta koitame oso to dunaton na pame pio pshla…. K opoios tolmisei k milisei gia Play-offs mallon prepei na xupnisei…. Den eimaste etoimoi akoma!!! AN!!! An erhoun kalws irthan alla kai pali h xronia einai epityximenh!!!!

      1. file den katalaves ego to ksero oth aytous exoume kai me aytous tha sinexisoume anagastika.allo ayto omos kai allo na mas tous parousiazoun san talenta.giath distixos den eine.kai kala na fas ena asteio goal to katalaveno alla ta idia kai ta idia se kathe ektos edras agona paei para polh.10 vathmous exei xash h omada apo tous termatofilakes.e kai o pio asxetos apo podosfero katalavenh oth tou xronou xriazomaste enan allo termatofilaka

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

14 − 1 =