Ο 10λογος του ΟΦΗ της περιόδου 2013 – 2014

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule για τον 10λογο της επόμενης αγωνιστικής περιόδου και το τι περιμένουμε για να την χαρακτηρίσουμε πετυχημένη.

Από πέρυσι έγραφα και έλεγα ότι αν σαιζόν τελείωνε και ο ΟΦΗ κέρδιζε την παραμονή του και παράλληλα έπαιρνε την άδεια από την ΕΠΟ, τότε η σαιζόν θα ήταν απόλυτα πετυχημένη. Και τελικά ο σύλλογος κατάφερε να πετύχει τους δύο στόχους που είχε θέσει εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων.

Όμως επειδή υπάρχει ο αντίλογος – που είναι και απόλυτα σωστός – όταν είσαι ΟΦΗ και τερματίζεις 13ος τότε μπορεί να θεωρηθεί πετυχημένη η χρονιά;

Μετά από αρκετά χρόνια προβλημάτων, δυσλειτουργιών και αντίξοων συνθηκών, ο ΟΦΗ μπαίνει στην σέντρα της νέας χρόνιας δίχως να τον απασχολεί αν αύριο η ομάδα θα αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης ή ποιος θα έρθει πρόεδρος ή αν θα την βγάλει από τις προσφυγές. Το φετινό καλοκαίρι δίνονται ξεκάθαρα στον ΟΦΗ οι καλύτερες συνθήκες που έχουν παρουσιαστεί την τελευταία 8ετία και άπαντες οφείλουν να τις εκμεταλλευτούν.

Με αυτά και με αυτά σκέφτομαι τους 10 στόχους που ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να έχουν στον ΟΦΗ ώστε η χρονιά να φτάσει τα… στάνταρ που όλοι έχουμε μάθει για την ομάδα που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές φιλάθλων…

1) Να δημιουργηθεί μια ανταγωνιστική ομάδα που θα επαναφέρει τον ΟΦΗ εκεί που αξίζει και όχι να μετατρέπεται σε ομάδα ογδοοδέκατης θέσης. Ασφαλώς και κανένας δεν περιμένει τίτλο ή έξοδος στην Ευρώπη. Όμως όλοι ΑΠΑΙΤΟΥΝ μια ανταγωνιστική ομάδα εντός και εκτός Κρήτης.

2) Να συνεχιστεί η εύρυθμη οικονομική λειτουργία της ομάδας. Μέσα σε 10 μήνες, ο ΟΦΗ δεν έκανε απλά ένα βήμα αλλά ένα τεράστιο ΑΛΜΑ στον δρόμο προς την οικονομική εξυγίανση του.

3) Να επιστρέψει ο κόσμος στο γήπεδο. Η «χασούρα» 15 χιλ. εισιτηρίων ήταν αρκετή αλλά (και) αναμενόμενη με βάση τις συνθήκες που επικρατούσαν στον ΟΦΗ αλλά και στην κοινωνική μας ζωή. Να μπορούμε να βλέπουμε ένα γεμάτο «Γεντί Κουλέ».

4) Να μπορέσει (επιτέλους) να βάλει δικά του παιδιά στην ομάδα. Και όχι απλά να γίνουν για να γίνουν επαγγελματίες. Να υπάρξουν παιδιά που θα καθιερωθούν στην Σούπερ Λιγκ και θα προέρχονται από τα «σπλάχνα» του ΟΦΗ.

5) Να δημιουργηθεί μια ομάδα που θα παίξει ελκυστικό ποδόσφαιρο και μέσα από τις εμφανίσεις της να φέρει ακόμα περισσότερο κόσμο στο γήπεδο. Γιατί ήττες σαν τον Πλατανιά και σκορ σαν και αυτό με τον Ολυμπιακό, ήταν αποτελέσματα που μόνο ντροπιαστικά μπορούν να χαρακτηριστούν για την 88χρονη ιστορία του.

6) Να μπορέσει να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο την εμπορική αξία του ΟΦΗ. Ο ΟΦΗ αποτελεί για την Κρήτη κάτι πολύ διαφορετικό και κάτι εντελώς μεγάλο για το νησί. Όλα τα προηγούμενα χρόνια χάθηκαν πάρα πολλές ευκαιρίες ώστε ο ΟΦΗ να είναι σε θέση να διαφημίσει τον εαυτό του με τέτοιο τρόπο που θα έρθουν και τα ανάλογα έσοδα.

7) Στην ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση των τμημάτων υποδομής του. Ήδη, γίνεται αρκετή δουλειά ωστόσο απαιτείται ακόμα περισσότερη. Τα τμήματα υποδομής του ΟΦΗ ήταν υπόδειγμα πριν μια 10ετια – το ίδιο χρειάζεται να γίνει ξανά.

8) Να διατηρήσει αήττητο το «Γεντί Κουλέ». Το γήπεδο και ο κόσμος έκαναν την δουλειά τους και με το παραπάνω κατά την διάρκεια της προηγούμενης σαιζόν. Και για αυτόν τον λόγο το 80% – 90% της παραμονής οφείλεται στα εντός έδρας παιχνίδια.

9) Να μπορέσει να δημιουργήσει έναν κορμό ποδοσφαιριστών που θα είναι σε θέση να δημιουργήσουν ένα ρόστερ που δεν θα επιτρέπει να γίνονται 8 – 10 μεταγραφές κάθε καλοκαίρι. Όσο λιγότερες προσθήκες, τόσο το καλύτερο.

10) Να βρει στο πρόσωπο του Παύλου Δερμιτζάκη τον προπονητή της 3ετίας και της 5ετίας που τόσο πολύ έχει ανάγκη. Και αυτό δεν θα έρθει τόσο από τα αποτελέσματα, όσο από την στήριξη και την υπομονή που (απαιτείται) θα έχει κατά την διάρκεια της σαιζόν.

Ένα σχόλιο

  1. omilara sAgapo” oso ZO” kioso mporo”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *