Ο ΟΦΗ της σοβαρότητας και των σωστών επιλογών…

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule για τον ΟΦΗ που “χτίζεται” και που αναδομείται από τα θεμέλια του.

Δείτε το ημερολόγιο και αναρωτηθείτε: Πιστεύατε ειλικρινά ότι ο ΟΦΗ στις 2 Ιουλίου θα είχε κάνει 8 μεταγραφές και θα είχε ολοκληρώσει το ρόστερ του σε ποσοστό 80%; Νομίζω πως η απάντηση είναι ξεκάθαρα “όχι”! Ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλαθλος του ΟΦΗ δεν πίστευε ότι η ομάδα θα ολοκλήρωνε τις μεταγραφές της σε τόσο μεγάλο βαθμό.

Αποδείχθηκε λοιπόν ότι δεν χρειάζεται κόπος (χρήματα) αλλά τρόπος. Γιατί, το ρεπορτάζ και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μεταγραφές δεν έχουν κοστίσει σχεδόν τίποτα για τα δεδομένα της Σούπερ Λιγκ. Τα ποσά που υπογράφονται δεν ξεπερνούν ποσά που υπό άλλες συνθήκες θα δίνονταν με πολύ μεγάλη ευκολία.

Έτσι, ο ΟΦΗ κατάφερε να χτίσει μια ομάδα που βήμα – βήμα θα του μείνει και για αρκετά χρόνια. Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι παίκτες υπογράφουν διετή και τριετή συμβόλαια. Πέραν των δανεικών (Φερνάντεζ, Ζβασίγια), ο ΟΦΗ δημιουργεί μια ομάδα με ορίζοντα το 2015 και το 2016. Και θεωρώ ότι αυτό δείχνει και την μεγάλη σοβαρότητα με την οποία οδηγείται ο ΟΦΗ στο φετινό καλοκαίρι.

Σαφώς και κανένας μας δεν γνωρίζει αν οι παίκτες που έρχονται – και μιλάω για εκείνους που είναι σχετικά άγνωστοι -θα “βγουν” στον ΟΦΗ ή θα αποδειχθούν “παλτουδάκια”. Όμως, αναμφίβολα πρόκειται για επιλογές χαμηλού ρίσκου που δεν κοστίζουν “ο κούκος αηδόνι”. Έστω και έτσι, ο ΟΦΗ έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια ομάδα που χωρίς φανφάρες και μεγάλα λόγια ξεκινάει την σαιζόν με αισιοδοξία και πίστη σε αυτό που δημιουργείται.

Η σοβαρότητα που υπάρχει, οι συνεργασίες Πουλινάκη – Μαχλά, Μαχλά – Δερμιτζάκη κ.ο.κ. αποδεικνύουν ότι ο ΟΦΗ δομείται πάνω σε γερές βάσεις.

Και βλέπουμε ότι ο κόσμος δεν είναι μαλάκας. Ξέρει να αναγνωρίζει την σκληρή προσπάθεια και την δουλειά που γίνεται. Και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα μέσα από την τρέλα που παρουσιάζει η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας. Έχουν να το λένε οι άνθρωποι του ΟΦΗ ότι κάτι τέτοιο έχει να συμβεί πολλά χρόνια.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

14 + seventeen =