Το δεύτερο restart του ΟΦΗ από το 2009

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule για την ΧΡΥΣΗ ευκαιρία που έχει ο ΟΦΗ ώστε να ξεφύγει από την μιζέρια και την κακομοιριά των τελευταίων χρόνων.

23 Ιουλίου 2009: Ο ΟΦΗ (υποτίθεται) ότι έμπαινε σε μια νέα εποχή ένδοξης ιστορίας παρά το γεγονός ότι η ομάδα θα αγωνιζόταν στην Β’ Εθνική. 8.000 κόσμος είχε μαζευτεί στο «Βαρδινογιάννειο» προκειμένου να δώσει το παρόν στην πρώτη προπόνηση – σε μια χρονιά που ξεκινούσε με όνειρα, πίστη και μεγάλες ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο. Ήμουν και εγώ εκεί. Είχα δει με τα μάτια μου τον ενθουσιασμό με τον οποίο ο κόσμος περίμενε ότι θα ξημέρωνε μια νέα ημέρα για τον ΟΦΗ.

Μόνο που αυτή δεν ήρθε ΠΟΤΕ. Παρά το γεγονός ότι η ομάδα έμπαινε εκείνη την χρονιά σε μια εντελώς διαφορετική εποχή, δεν κατάφερε ποτέ να διαχειριστεί τις συγκυρίες που υπήρχαν. Για να μην έρθει η ανάλογη συνέχεια, συνέβησαν πολλά πράγματα.

Τέσσερα χρόνια μετά, στον ΟΦΗ δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία να κάνει μια νέα επανεκκίνηση και να αλλάξει το παρελθόν του. Άλλωστε, οι συγκυρίες και οι συνθήκες – είναι αλήθεια – πως είναι πολύ πιο ευνοϊκές από τότε. Ο ΟΦΗ δεν έχει να σκέφτεται πως θα ξεπεράσει τον σκόπελο της Β’ Εθνικής, ούτε ότι πρέπει να τρέχει τελευταία στιγμή για να φτιάξει το ρόστερ του.

Τέσσερα χρόνια μετά, ο ΟΦΗ είναι σε θέση να καμαρώνει ότι έκλεισε το ρόστερ του (κατά 90%) στις 4 του Ιούλη. Ότι έρχεται μια χρονιά που θα του αποφέρει έσοδα περίπου 3 με4 εκ. ευρώ.

Τέσσερα χρόνια μετά, είναι πιο συσπειρωμένος όσο ποτέ την τελευταία τετραετία.

Ο ΟΦΗ του 2013 από τον ΟΦΗ του 2009 απέχει εκ. έτη φωτός. Το μόνο που έχει μείνει ίδιο είναι ο ενθουσιασμός και η αγάπη του κόσμου. Που βέβαια δεν έφυγε ποτέ από το πλευρό του συλλόγου.

Όμως, η αλήθεια είναι ότι φέτος ο ενθουσιασμός υπάρχει και περισσεύει. Και με το παραπάνω μάλιστα.

Ο ΟΦΗ δείχνει ότι έχει μπει σε έναν σωστό δρόμο και όλοι παραδέχονται ότι υπάρχει ένα οικονομικό νοικοκύρεμα που αποτελεί τον οδηγό για τα επόμενα χρόνια.

Βέβαια, χρειάζεται και ανάλογη συνέχεια. Ο ΟΦΗ του 2013 δεν πρέπει να κοιτάξει πίσω. Ούτε μια ημέρα! Ούτε καν να γυρίσει στις 3 Ιουλίου του 2013!

Πρέπει να κοιτάξει μπροστά, να φτιάξει το μέλλον του και να πορευτεί σύμφωνα με τον δρόμο που έχει χαράξει εδώ και 9-10 μήνες.

Θεωρώ ότι πρόκειται για μια πραγματικά ΧΡΥΣΗ ευκαιρία που έχει ο σύλλογος ώστε να αφήσει πίσω του τις εποχές του εμφυλίου, των εσωτερικών διαμαχών και των συναισθημάτων που έφτασαν τον κόσμο στο να ξυπνάει το πρωί και να μην ξέρει αν θα υπάρχει ο ΟΦΗ.

Εκείνοι που κρατούν στα χέρια τους τις τύχες της ομάδας έχουν μια μεγάλη ευκαιρία να την βγάλουν από το αδιέξοδο μια για πάντα. Και να την οδηγήσουν εκεί που αξίζει και ΠΡΕΠΕΙ να βρίσκεται: Στους μεγάλους της Ελλάδας.

3 σχόλια

 1. Πολύ φοβάμαι όμως ότι δε θα έχουμε καλά ξέτελα πάλι…
  8-9 μεταγραφές maximum ελεγαν και θα περάσουμε τις 10. φοβάμαι μην έπαιξαν καλα καλά πάλι τα παιχνίδια τους οι μανατζερς

 2. Αντρεα πες μου εναν παιχτη που πηραμε κ δεν τον χρειαζομαστε…

 3. Ο Ζερόμ Βάλκε γενικός γραμματέα της F.I.F.A πήρε μια έκθεση στα χέρια του για την Ελληνική ομοσπονδία { Ε.Π.Ο} από την κ. Πασκέ ….Ζητήθηκε να την μελετήσουν και να αποφασίσουν για το μέλλον τον Ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη , επίσης έδωσε εντολή να πάρουν το έγγραφο της F.I.F.A οι Έλληνες αθλητικοί δημοσιογράφοι ..{ υπάρχει έγγραφο το έχω διαβάσει} αν θέλει ο κ. πρόεδρος της Ε.Π.Ο κ. Σαρρής ΈΧΕΙ το ελεύθερο να σας το δώσει… Άρα υπάρχει έγγραφο 1.000% …

  Δεν θέλω να πάρω θέση στην διαμάχη για την κουτάλα της μαρμίτας που τσακώνονται οι Έλληνες παράγοντες , γιατί στην ουσία για την μαρμίτα τσακώνονται ,έχω την γνώμη.. Αλλά θέλω να πιστεύω ότι θα τα βρούνε .. κάτι με διαιτητές που ζητάνε από της περιοχές τους οι ΕΠΣ, κάτι για κάποιες θέσεις , κάτι για κάποια χρήματα ..τα γνωστά…

  Όμως οι εποχές που έφευγαν χρήματα 650.000 χιλιάδες ευρώ από την Ε.Π.Ο και πήγαιναν σε κάτι λιγνιτωρύχους επί εποχή Γκαγκάτση , Χατζηαποστόλου ,Παπαγιάννη, Φαρφαρέλη, Οικονομίδη, Γκιρτζίκη, Σταθόπουλου κατόπιν υπουργικών αποφάσεων με αριθμό 55236/15-12-2003 και εντολής διάθεσης με αριθμό 632/16-12-2003 επί Υφυπουργίας Αθλητισμού κύριου Γιώργου Λιάνη που σε δικαστήριο κατέθετε ότι εκτελούσα εντολή του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και ΈΛΕΓΕ αναλαμβάνω την πολιτική ΕΥΘΥΝΗ και καθάριζαν ΠΕ-ΡΑ-ΣΕ….

  Δεν θέλω να το κάνω πιο δύσκολο, αλλά χρήματα που θα δίνονται από την παγκόσμια και ευρωπαϊκή ομοσπονδία θα δίνονται εκεί που πρέπει και θα ελέγχονται κάθε λεπτό, ώρα, μέρα, μήνα ,χρόνο .. σε όλες της χώρες Η F.I.F.A ΚΑΙ Η U.E.F.A δίνουν λεφτά άλλα θα πρέπει να πηγαίνουν εκεί που πρέπει ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ….

  Για της αδειοδοτήσεις ας κάνουν ότι θέλουν οι Ε.Π.Ο όλων των χωρών… για Ευρωπαϊκή η παγκόσμια διοργάνωση όμως θα παίρνουν από την F.I.F.A Η U.E.F.A .. σκεφτείτε ότι το ελάχιστον που παίρνουν οι ομάδες από αυτές της διοργάνωσης ξεκινούν από 3 μέχρι και 100 εκατομμύρια ευρώ .. εε δεν θα ελέγχονται από την U.E.F.A και F.I.F.A; άλλα από ποιους ;

  Ας παίρνουν όσα πρωταθλήματα οι θέσεις για να παίξουν στην Ευρώπη κάθε χρόνο όπως θέλουν… ΛΕΦΤΆ όμως από την U.E.F.A η F.I.F.A θα κρίνονται αν πληρούν τα συμφωνηθέντα από αυτές της ομοσπονδίες , αν νομίζουν κάποιοι ότι αδικούνται ας πηγαίνουν στο CAS να δικάζουν τάχα κακοδικίες … αλλά δεν το κάνουν το λένε μόνο για να πουλάνε {μαγκιά} στους οπαδοί τους … { δεν άκουσα τι είπατε ; } πάει ο Παναθηναϊκός και ο Πας Γιάννενα στο CAS; Λέτε; ….γελάω .. μήπως θα πάνε μαζί με την ΤΣΣΚΑ ΣΟΦΙΑΣ ; δεν θα πάνε και ξέρουν όλα τα γιατί οι ίδιοι.. όμως κάτι τέτοιοι παράγοντες μοιάζουν σαν Μογγόλους που βάζουν αλάτι στο τσάι τους αντί για ζάχαρη…

  Εύχομαι να βάλουν μυαλό όλοι οι παράγοντες του ποδοσφαίρου μας ,ο σημερινός πρόεδρος της Ε.Π.Ο κ. Σαρρής που τον θεωρό έξυπνο άνθρωπο ας κοιτάξει να τα βρουν ώστε να πάνε ένα βήμα μπροστά το ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, γιατί να μην γελιέστε πτωχευμένος είναι ΟΛΟΣ ο αθλητισμός μας με υπαιτιότητα μερικών κρατικοδίαιτων παραγόντων…

  Το μνημόνιο του Πουλινάκη δεν πέρασε εύκολα, έδωσαν μάχη και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό για να περάσει ..αλλά είναι η τελευταία ευκαιρία ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ να αφήσουν πίσω το παρελθών και να κοιτάξουν το μέλλον , είναι η τελευταία ανάσα για όλους ώστε να βάλουν σε τάξη ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΆ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΆ τους.. να παρακαλάνε ΌΛΟΙ να πετύχει , γιατί αν δεν πετύχει βάλτε λιβάνι σε όλους και όλες της ομάδες πολλά κρύβουν ακόμα μερικοί κάτω από το χαλί τους ακόμα και μέσα στην F.I.F.A και U.E.F.A…

  Άσχετο: διάβαζα για τα οικονομικά της χώρας μας και έπεσα σε μια έκθεση της τράπεζας Ελλάδος για μια εταιρεία ενός συμπολίτη μας που έχει σχέση και με τον αθλητισμό με άνοιγμα 28.000.000 ευρώ και ότι μέχρι της 15-20 έως Ιουλίου αν δεν καταβάλουν ΆΜΕΣΑ 6.500.000 εκατομμύρια ευρώ θα ακουστεί μια ΚΑΝΌΝΙΑ στη Κρήτη από εδώ μέχρι το Λονδίνο , προσωπικά τους εύχομαι ολόψυχα να τα καταφέρουν μην έχομε και άλλους άνεργους ανθρώπους .. Όμως Δεν έχει νόημα να μιλάμε για ποδόσφαιρο και πρωταθλήματα αν δεν υπάρχει μέλλον για τα παιδιά είτε είναι άσπρα, μαύρα, κίτρινα… Μήπως ήρθε η ώρα να τα σκεφτούμε ΟΛΑ αυτά ; Για τα δικά μας παιδιά, αλλά και των άλλων, ΓΙΑ ΟΛΑ τα παιδιά του κόσμου;.. για παιδιά που γεννήθηκαν, για τα παιδιά που θα γεννηθούν ώστε να τους ετοιμάσουμε το αύριο ώστε να παίξουν αλλά και να σκέφτονται πιο σωστά για ΟΛΑ, ακόμα και για το ποδόσφαιρο; μήπως είναι ώρα οι παλαίμαχοι μαζί με μερικούς παράγοντες να κάνουν χώρο σε αυτούς τους ανθρώπους .. εξάλλου το δικαιούνται από την ίδια την ΖΩΗ…

  Βoutzoukas Theodoros Tilemaxos
  Συμβουλευτικό μέλος της ανεξάρτητης Ελεγκτικής επιτροπής της F.I.F.A…
  Η υπηρεσία αυτή λειτουργεί ανεξάρτητα μέσα στην F.I.F.A ..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *