Δεν θα θέλα να είμαι στην θέση του Δερμιτζάκη!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule για τα πρώτα συμπεράσματα που έβγαλε από το δίτερμα του Σαββάτου αλλά και γιατί ο κόσμος του ΟΦΗ πρέπει να είναι αισιόδοξος.

Ειλικρινά, αυτό το τρελό (με την καλή έννοια) καλοκαίρι που διανύουμε με τον ΟΦΗ μας δημιουργεί προσδοκίες αλλά και ελπίδες για το μέλλον του τη νέα χρονιά. Δεν ξέρω αν αυτή η ομάδα καταφέρει κάτι σπουδαίο ή καλύτερο από τα προηγούμενα χρόνια, αλλά ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ότι μπορεί να μας δώσει χαρές στο νέο πρωτάθλημα.

Και για πρώτη φορά θα μιλήσω με βάση τα ονόματα που ο ΟΦΗ διαθέτει στο ρόστερ του. Ο Παύλος Δερμιτζάκης καλείται να διαχειριστεί έναν αριθμό 19 – 20 ποδοσφαιριστών που μπορούν να χαρακτηριστούν 11αδατοι. Οι προσθήκες που έγιναν – πέραν του ότι δεν επιβάρυναν το ταμείο της ΠΑΕ – δημιούργησαν ένα ρόστερ με πολλές επιλογές, μεγάλες δυνατότητες και αρκετές ελπίδες.

Είναι δεδομένο ότι ο Δερμιτζάκης δεν έχει πλέον να πονοκεφαλιάζει τι θα κάνει αν λείψει από ένα ματς (π.χ.) ο Κουτσιανικούλης ή ο Παπάζογλου. Ή ακόμα και από τους νεοαποκτηθέντες, ο Γκαλέτι ή ο Φραγκουλάκης. Γιατί ΛΥΣΕΙΣ υπάρχουν. Αυτό είναι βέβαιο και σίγουρο!

Πλέον, ο τεχνικός του ΟΦΗ καλείται να δημιουργήσει την ομάδα που ΕΚΕΙΝΟΣ θέλει χωρίς άγχη για το τι του λείπει από το ρόστερ. Ο ΟΦΗ των 19-20 11αδατων ποδοσφαιριστών είναι σε θέση να του δημιουργήσει σκέψεις και πονοκεφάλους για το πώς θα χωρέσει στην ενδεκάδα όλους αυτούς τους ποδοσφαιριστές.

Και αυτό είναι το σημαντικό για τον φετινό ΟΦΗ. Που από πλευράς ρόστερ θεωρώ ότι είναι υπερπλήρης (περιμένοντας και τον στόπερ που θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο το κέντρο της άμυνας).

Ο Παύλος Δερμιτζάκης έχει και τις γνώσεις αλλά και τον χαρακτήρα για να βγάλει από τους παίκτες του όλα αυτά που μπορούν να δείξουν μέσα στο γήπεδο. Και το κυριότερο είναι ότι ο ίδιος έχει κερδίσει με το σπαθί του τον σεβασμό και την εκτίμηση των ποδοσφαιριστών.

Ο Καβαλιώτης τεχνικός έχει στα χέρια του ένα από τα καλύτερα ρόστερ – μέχρι στιγμής τουλάχιστον – της Σούπερ Λιγκ. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο ΟΦΗ μπήκε από τώρα στα πλέι – οφ ή ότι θεωρείται φαβορί για την 5αδα. Οι στόχοι θα έρχονται παιχνίδι με παιχνίδι και 90λεπτο με 90λεπτο.

Αυτό που είδα το Σάββατο μου άρεσε πάρα πολύ. Και κυρίως μου έδιωξε ένα τεράστιο άγχος σε σχέση με το πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε. Όταν καρδιοχτυπούσαμε όλοι για το τι θα γίνει αν έλειπε από ένα ματς ο Παπάζογλου ή ο Βερόν (π.χ.).

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

1 σχόλια

  1. Το μόνο που φοβάμαι εγω είναι μην προσπαθήσει να φτιάξει 2 ισάξιες 11δες με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δέσιμο σε περίπτωση που αποτύχει (πράγμα πολύ πιθανό γιατί είναι πολύ δύσκολο) όπως έχει συμβεί αρκετές φορες…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 + nineteen =