Άλλη χάρη έχει το ραδιόφωνο και άλλη η τηλεόραση!

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule για τα πρώτα δείγματα γραφής του φετινού ΟΦΗ και δεν κρύβει τις μεγάλες προσδοκίες που φέρνει στον κόσμο του.

Ο τίτλος είναι λίγο παραπλανητικός όμως αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Αλλιώς είναι να ακούμε ένα παιχνίδι από το ραδιόφωνο και διαφορετικά να το βλέπουμε από την τηλεόραση. Γιατί ακούγοντας τον Παύλο Σιδερίδη το απόγευμα του Σαββάτου πραγματικά φαντασιωνόμουν την εικόνα του ΟΦΗ μέσα στο γήπεδο. Ειδικά, όταν η ομάδα έχει κάνει 13 τελικές προσπάθειες απέναντι στην Φένλο που μπορεί να μην είναι καλύτερη ομάδα αλλά ήταν περισσότερο έτοιμη.

Οπότε, ότι συμπεράσματα έβγαλα για τον ΟΦΗ του Σαββάτου επιτρέψτε μου να τα κρατήσω για τον εαυτό μου γιατί όπως και να’ χει άλλο το ραδιόφωνο και άλλο η τηλεόραση.

Για αρχή, δείτε τις 11αδες με τις οποίες αγωνίστηκε ο ΟΦΗ κόντρα στην Σερκλ Μπριζ και πείτε μου: Αυτός ο ΟΦΗ έχει ή όχι 18-19 παίκτες πρώτης γραμμής; Γιατί, το έχω πει ξανά ότι το μεγαλύτερο κέρδος των μεταγραφών του φετινού ΟΦΗ είναι το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές και καλές επιλογές ποδοσφαιριστών.

Επίσης, δεύτερο συμπέρασμα που εγώ βγαίνω είναι ότι ο φετινός ΟΦΗ είναι ΔΟΥΛΕΜΕΝΗ ομάδα. Με κεφαλαία γράμματα. Πρόκειται για μια ομάδα που κάθε τι κάνει, σκέφτεται πως το κάνει και έχει σχέδιο. Η φάση του γκολ επιχειρήθηκε άλλη μια ή δύο φορές. Και είναι αυτό που διαβάζαμε την Παρασκευή ότι τα πάντα δουλεύονται στην προπόνηση.

Απέναντι σε μια ομάδα που σαφώς και δεν ήταν καλύτερη αλλά ΠΙΟ έτοιμη – κάτι που φάνηκε μετά το 65’-70’ – ο ΟΦΗ δέχτηκε ελάχιστες φάσεις. Επιθετικά δείχνει ότι ψάχνεται ακόμα όμως κάτι τέτοιο θεωρείται απολύτως φυσιολογικό.

Σε ατομικό επίπεδο, είδαμε χθες έναν πολύ καλό Βερόν – κάτι που αποτυπώνεται πλήρως μέσα από την εξαιρετική εικόνα που έχει δείξει στην προετοιμασία – ενώ και ο Μιλιάζες επιβεβαίωσε όσα μαθαίνουμε για τα πολύ καλά δείγματα γραφής.

Και μιλάμε για μια ομάδα από την οποία έλειψαν ο Λουτσιάνο Γκαλέτι – που θα είναι βαρόμετρο για τον ΟΦΗ – και οι Νιμανί, Περογαμβράκης. Ειδικά, ο τελευταίος με τους κεντρικούς χαφ που έχει ο ΟΦΗ μπορεί να κάνει φέτος την έκπληξη στην επίθεση.

Ο ΟΦΗ είναι μια ομάδα που βρίσκεται σε περίοδο δημιουργίας και τα δείγματα γραφής που έχει δείξει είναι άκρως θετικά. Δείχνει μια ομάδα συμπαγή, με πολλές επιθετικές αρετές και παίκτες που μπορούν να φέρουν τα πάνω – κάτω μέσα σε ένα παιχνίδι (π.χ. Όγιος).

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

8 σχόλια

  1. Μανωλη συμφωνω σε αυτα που λες,η ομαδα δειχνει να εχει καλες βασεις και με σκληρη δουλεια μπορει να καταφερει πολλα.
    Προσωπικα παντως θα θελα την ομαδα πιο επιθετικη .Αν παρατηρησες οι γραμμες μεταξυ τους δεν εχουν μεγαλη αποσταση που ναι μεν στεκεσαι καλα αμυντικα και εχεις κατοχη αλλα επιθετικα δεν ειδα πολλα.Αυτο ειναι θεμα προπονητη.
    Πιστευω οτι με τα εξτρεμ που εχει ο ΟΦΗ και την ταχυτητα τους εχει την πολυτελεια να παιξει πιο ανοιχτα.Πρεπει να το δοκιμασει αυτο.Να παιξει δηλαδη με ενα συστημα που να μενουν ψηλα τα εξτρεμ χωρις να χανουν λαδια γυριζοντας πισω.Θα ναι ρισκο αλλα τα φιλικα για αυτα ειναι.

    1. Θα συμφωνήσω μαζί σου Τony όμως μην ξεχνάς ότι αυτήν την στιγμή ο ΟΦΗ βρίσκεται σε φάση δημιουργίας. Θα ήταν αφύσικο και εντελώς παράλογο να βλέπαμε τον ΟΦΗ να βγάζει στο γήπεδο αυτοματισμούς και σωστούς τρόπους ανάπτυξης. Άλλωστε, τα φιλικά από τις προπονήσεις διαφέρουν και θεωρώ ότι με τον τρόπο που παίζει ο ΟΦΗ θα τον δούμε πιο επιθετικό και με καλή ανάπτυξη από τα άκρα…

  2. Mano kath psiloasxeto me to thema .Gia ths nees faneles eine eykolo na kaneis reportaz?diladi na mas ths parousiasis.An kai eidh exoume dh ths 2 apo ths 3 an den kano lathos.menei nomizo h proth emfanish.anamenoume reportaz.eyxaristo

  3. Μάνο, καλή η ομάδα. Σαφώς καλύτερη από πέρισυ. Ο Μιλιάζες λίγα πράγματα. Με το Μονιάκη θα τη βγάλουμε αριστερά. Κουτσιανικούλης καλός, Όγιος ξέρει μπάλα, Καλαιτζιτς σταθερή αξία, Στάθης όχι σπουδαία πράγματα, Τριποτσέρης καλός, Ικένγκ για οικοδομή πρώτος, Φραγκουλάκης καλός θα βοηθήσει, Μακρής λίγα πράγματα. Αυτά. Κατά την άποψή μου θα πάμε καλύτερα
    εφέτος.

    1. Εγώ πάλι διαμόρφωσα διαφορετική άποψη για Μιλιάζες, Μακρή, Στάθη. Ειδικά οι δύο τελευταίοι είχαν μια πολύ καλή εικόνα στο χθεσινό φιλικό παιχνίδι. Όμως είναι νωρίς για να κριθούν οι παίκτες που μην ξεχνάμε ότι προέρχονται και από 25 ημέρες σκληρής προετοιμασίας…

  4. Μανώλη να σε ρωτήσω..ξέρεις τον γκαλέτι για ποια θέση τον προορίζουν?
    Μήπως θα ήταν σωστή σκέψη να μεταφερθεί και να παίξει δεκάρι για να χωρέσει με Κουτσιανικουλη και Όγιος?
    Είναι και 33 χρονών και ίσως δεν έχει την έκρηξη που είχε κάποτε για να παίξει στα άκρα.

    Επίσης σκέφτομαι ότι ίσως θα ήταν καλό να παίξει φέτος ένα γρήγορο φορ μπροστά σε κάποια ματς που θα θέλει ταχύτητα η ομάδα.
    Και ο Καρασκο απο τα βιντεάκια φαίνεται τέτοιος παίχτης γρήγορος.

    Εγώ θα ήθελα μια ενδεκάδα κάπως έτσι

    ——————————-φερναντες——————–
    μπουρμπος——-κουρδάκης—–?—————-?
    ————-Λαμπρόπουλος—Μακρής———————–
    Κουτσια——————-Γκαλέτι——————–Όγιος
    —————————-Καράσκο—————————-

    1. Και τον Παπάζογλου εκτός τον έχεις; Δεν μπορείς να πάρεις Καράσκο όταν υπάρχει ο Παπάζογλου στο ρόστερ…

  5. ναι έχεις δικιο σε αυτό που λες για Παπάζογλου.
    Απλά σε κάποια εκτός έδρας ματς θα ηταν φωτιά μια επίθεση όπως την έγραψα κατά την γνώμη μου.
    Στα εντός έδρας Παπάζογλου εννοείται.
    Πάντως ο Καράσκο μου έκανε πολυ καλή εντύπωση από τα βίντεο και πιστεύω ότι πρεπει να τον πάρουμε.
    Μπορεί να φύγει και ο Κανούλας που δεν έχει δείξει κάτι το ιδιαίτερο.

    Για τον Γκαλέτι δεν είπες..
    Πως τον βλέπεις?Είναι σε καλή κατάσταση?
    Πιστεύεις ότι μπορεί να παίξει δεκάρι?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 + 9 =