Ο ΟΦΗ του Σεπτέμβρη και του Οκτώβρη…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule για την φτωχή επίθεση, την υπομονή αλλά και το τι χρειάζεται να δει ο κόσμος με μια ψύχραιμη ματιά.

Μίλησα με αρκετό κόσμο του ΟΦΗ για να πάρω μια άποψη. Τόσο μέσα από το ραδιόφωνο όσο και διαδικτυακά σε συζητήσεις που έκανα στο Facebook. Και αυτό που αποκόμισα είναι ότι δεν υπάρχει η υπομονή που θέλει αυτός ο ΟΦΗ.

Ναι, θα συμφωνήσω ότι η ομάδα δεν έδειξε καλό πρόσωπο. Ούτε κόντρα στον ΑΟ Χανιά, ούτε κόντρα στον Ρούβα. Τα “φτωχά” 1-0 έδειξαν ότι υπάρχει πρόβλημα στην επίθεση όπου μέχρι στιγμής δεν έχει σκοράρει κανένας από τους επιθετεικογενείς ποδοσφαιριστές της ομάδας. Παπάζογλου, Κουτσιανικούλης, Γκαλέτι, Όγιος, Περογαμβράκης δεν έχουν κάνει ακόμα “σεφτέ” και είναι σίγουρο πως αυτό το στοιχείο προβληματίζει και τον Παύλο Δερμιτζάκη.

Όμως, επειδή υπάρχει και ο αντίλογος – δημιουργείται η εξής απορία: Είναι σωστό ή λάθος να κριτικάρεται ο ΟΦΗ σε τόσο μεγάλο βαθμό την δεδομένη χρονική στιγμή;

Ναι, οκ υπάρχουν οι προσδοκίες για μια καλή χρονιά. Συμφωνώ 100%. Και οι προσδοκίες δημιουργήθηκαν λόγω των μεταγραφών, λόγω της ηρεμίας που έχει ο ΟΦΗ σε διοικητικό και οικονομικό επίπεδο αλλά κακά τα ψέμματα λόγω του ρόστερ που έχει η ομάδα.

Την παρούσα χρονική περίοδο, ο ΟΦΗ είναι σε φάση δημιουργίας. Ακόμα βάζει παίκτες στην “μηχανή” του όπως και νέα πράγματα στο παιχνίδι του.

Ο ΟΦΗ αναδομείται εκ βάθρων και αυτό το γεγονός δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Δεν είναι ούτε “έτοιμη” ομάδα, ούτε διαθέτει έναν κορμό 9-10 παικτών από το περσινό πρωτάθλημα.

Όντως, υπάρχουν κάποιες δυσλειτουργίες που εμφανίζονται μέχρι στιγμής με πρώτη και κυριότερη να είναι αυτή του επιθετικού προβλήματος.

Ο ΟΦΗ έχει σκοράρει μόλις 3 φορές σε 6 φιλικά και αυτό είναι κάτι που προβληματίζει τους πάντες. Όμως, από την άλλη πρέπει να σκεφτούμε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει μόνιμο όταν υπάρχουν στο ρόστερ του παίκτες όπως οι Παπάζογλου, Γκαλέτι, Όγιος, Κουτσιανικούλης, Περογαμβράκης. Όλα είναι θέμα χημείας που αυτήν την στιγμή βρίσκεται σε φάση… loading.

Και βέβαια μην ξεχνάμε ότι ο ΟΦΗ πήρε έναν 11αδατο παίκτη (Ζε Εντουάρντο) που ενσωματώθηκε στην ομάδα πριν από λίγα 24ωρα. 

Ο ΟΦΗ έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης και ανάπτυξης. Και ο ΟΦΗ θα κριθεί τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Τότε θα είναι σε θέση να δεχτεί έντονη κριτική για την εικόνα που θα παρουσιάσει.

Ο ΟΦΗ έχει στο ρόστερ του παίκτες με προσωπικότητα, ποιότητα, ταλέντο και μεγάλη κλάση. Αυτό δεν το αμφισβητεί κανένας. Όπως κανένας δεν μπορεί να πει ότι ο ΟΦΗ δεν έχει καλούς παίκτες. Οι καλοί παίκτες δημιουργούν τις προσδοκίες που έχουν μπει στον κόσμο.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο ΟΦΗ είναι σε θέση να δεχτεί υψηλή κριτική από τα φιλικά του Αυγούστου. Ο ΟΦΗ και ο κάθε ΟΦΗ της Σούπερ Λιγκ δεν μπορεί να κριθεί από τον Αύγουστο.

Ο ΟΦΗ θα είναι σε θέση να κριθεί τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Τότε, ναι θα μπορούμε να κριτικάρουμε σε μεγάλο βαθμό τα “κακώς κείμενα” που θα δούμε.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

3 σχόλια

  1. Μανώλη στο έχω ξαναγράψει μηπως θα έπρεπε ο γκαλέτι να πάει προς το κέντρο να παίξει δεκάρι?
    δεν τον είδα να έχει τα τρεξίματα και την εκρηκτικότητα για να παίξει εξτρέμ.
    Μπορεί βέβαια μετά από ένα δυο μηνες να έχει βρει την φόρμα του αλλά προς το παρων έτσι βλέπω εγω.

  2. Συμφωνώ μαζί σου αλλά και πάλι με την προετοιμασία που έχει ήδη κάνει θα έπρεπε να έχει εύκολα ομάδες όπως ο ρούβας και ο αοχ

  3. Ξύπνησα απόγευμα μετά από μια ολονύχτια διαβούλευση που έγινε στη F.I.F.A ..Τέθηκαν πολλά θέματα, με κορμό το παγκόσμιο κύπελλο της Βραζιλίας , το πως φαντάζεστε το ποδόσφαιρο μετά 20-25 χρόνια, το γυναικείο ποδόσφαιρο που είμαστε έτη φωτός πίσω ως χώρα εμείς, αλλά και πώς να σπάσει ΑΜΕΣΑ η μάστιγα του ντόπινγκ…Δεν θέλω να ευλογήσω τα γένια μου αλλά πολλές προτάσεις μου της λαμβάνουν υπόψη τους και τις υλοποιούν κατά μεγάλο ποσοστό ..το ξεκαθάρισμα πρέπει να ξεκινήσει μέσα στο σπίτι της F.I.F.A είδη 58 μεγάλο παράγοντες του ποδοσφαίρου από την ΚΙΝΑ μας αφήνουν… θα γράψω αναλυτικά τώρα πλέων θα είναι στο φως

    Τώρα για τον ΟΦΗ ..Ρε παιδιά γιατί βάζετε τον πήχη ψηλά; Γιατί θέλετε η ομάδα που όλοι πιστεύω ότι αγαπάμε να πάθει καζούρες όπως π.χ Πας Γιάννενα η και μετά με τον άλλο κάζο του Παναθηναϊκού; που ναι μεν βγήκαν Ευρώπη και μετά έπαιξε η Ξάνθη;…Και καλά ο παναθηναϊκός ήταν εκτός εκ τον προτέρων αλλά αν είσαστε φίλαθλοι του Πας Γιάννενα με τι κουράγια θα πηγαίνατε εφέτος στο ΓΗΠΕΔΟ;;; …Αυτά είναι θέματα τα οποία είναι σοβαρά που τα κάνουν ασόβαροι άνθρωποι γιατί έτσι είχαν μάθει…

    Ο ΟΦΗ εφέτος έχει υλικό ώστε να μην μας βγάλει την ψυχή να σωθεί αγωνιστικά , αλλά έχει και μια διοίκηση που πρέπει πρώτα να τον σώσει οικονομικά , ο ΟΦΗ για την Κρήτη είναι μεγάλο κεφαλαίο..

    Αν παρακολουθείτε τα γεωπολιτικό-οικονομικά της χώρας η ΚΡΗΤΗ θα είναι αύριο μαζί με το Ισραήλ και την Κύπρο οι πυλώνες για την Παγκόσμια αγορά ενέργειας …άρα? επενδύσεις ,άρα? εργασία , άρα κόσμος, αλλά και επενδύτες στο χώρο του αθλητισμού και της ψυχαγωγίας για τον κόσμο αρκεί να μας βοηθήσουν οι πολιτικοί μας και να μην δαίμοπιούμε εμείς σαν Λάος της ΗΠΑ και το Ισραήλ και τα κάνουμε πάλι σκ@@@α …

    Αυτό που θέλω προσωπικά εγώ να εξυγιανθεί η ομάδα, να σωθεί αγωνιστικά η ομάδα – ΠΟΥ ΘΑ ΣΩΘΕΙ- τώρα το αν θα παίξει ο ΧΧΧ η ο ΨΨΨ ποδοσφαιριστής θα το κρίνει ο προπονητής, αυτός κρίνει ποιος είναι ο κατάλληλος , και εκ του αποτελέσματος θα κριθεί και αυτός …

    Όμως από κανένα φιλικό ματς δεν έπεσε ΟΜΑΔΑ ούτε ανέβηκε ΟΜΑΔΑ ούτε βγήκε Ευρώπη και δεν μπορεί κανείς να κρίνει κάποιον αν δεν δει την δουλειά του πρώτα … Στα φιλικά μπορεί να θέλει να κρύψει η να δοκιμάσει πράγματα που δεν περνούν από κανενός το μυαλό, τα αποτελέσματα φαίνονται στην 7-10 αγωνιστή, δεν είναι πλέι στεσιον τα πράγματα στο ποδόσφαιρο..

    ΌΛΟΙ ΜΑΖΊ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΆ ΦΊΛΑΘΛΟΊ- ΠΑΙΚΤΕΣ -ΔΙΟΊΚΗΣΉ ….ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΆΝΕ ΚΑΛΆ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

12 + eighteen =