Η ανοχή του κόσμου και η τάση για «υψηλή κριτική»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule για την «υψηλή κριτική» που είναι αρκετά νωρίς για να έχει φυσιολογική υπόσταση.

Μέσα σε δύο αγωνιστικές, έχουν ακουστεί τα μύρια όσα: Από το «γιατί ο Δερμιτζάκης δεν βάζει τον Βέρον» μέχρι το «γιατί δεν ξεκινάει ο Γκαλέτι;» Όλοι προσπαθούν να γίνουν προπονητές στην θέση του προπονητή – αλλά αυτό είναι ένα αξίωμα που το διεκδικούμε όλοι μας – βάζω και τον εαυτό μου μέσα.

Μέσα σε αυτήν την κριτική δεν ήταν δυνατόν να ξεφύγει και ο ίδιος ο Παύλος Δερμιτζάκης. Κάτι βέβαια που είναι αποδεκτό και το οποίο ασφαλώς και έχει πολλές δικαιολογίες: Η – εν μέρει – εμφάνιση κόντρα στον Πλατανιά, το «ναυάγιο» στην Βέροια και οι φανερές αδυναμίες που έχει δείξει η ομάδα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού της και την λειτουργία της επίθεσης της.

Δεν προσπαθώ και δεν θέλω να γίνω «κυματοθραύστης» σε όσα ακούγονται για τον φετινό ΟΦΗ. Ούτε είναι η δουλειά μου να το κάνω αυτό. Ωστόσο, δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι δεν γίνεται να ασκείται υψηλή κριτική από τις 25 Αυγούστου και την δεύτερη αγωνιστική. Συμφωνώ, ότι και στα φιλικά ο ΟΦΗ δεν έδειξε την απαιτούμενη εικόνα όπου προβλημάτισε περισσότερο από ότι ικανοποίησε.

Ο Παύλος Δερμιτζάκης ασφαλώς και έχει δυσκολότερο έργο από τους προκατόχους του. Την φετινή πίεση, δεν την είχε ούτε ο Πετράκης – όταν η ομάδα έφτανε ένα βήμα πριν τον υποβιβασμό – αλλά ούτε και ο Αναστόπουλος. Ο κόσμος γνώριζε άλλωστε τις δυνατότητες του περσινού ΟΦΗ και δεν… «μειδίαζε» όταν έρχονταν σφαλιάρες όπως η προχθεσινή στην Βέροια.

Η τάση για «υψηλή κριτική» που ασκείται – ασφαλώς και υιοθετείται – όμως σε καμία περίπτωση δεν γίνεται να είναι αξιόπιστη σε βαθμό 100%. Ειδικά, όταν η ομάδα παίζει χωρίς τον Παπάζογλου – που καλώς ή κακώς η απουσία του είναι αισθητή – όταν λείπει ο περσινός 1ος στις ασίστ Λαμπρόπουλος και βέβαια ο Γκαλέτι δεν έχει μπει ακόμα σε ρυθμούς 90λεπτου.

Όπως το λέω σήμερα, Παρασκευή 29 Αυγούστου, δεν είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι μια νίκη επί του Πλατανιά θα λύσει όλα τα προβλήματα. Ναι, θα φέρει ηρεμία, θα αποτινάξει την πίεση που έχει συσσωρευτεί και βεβαίως θα δώσει την δυνατότητα στον ΟΦΗ να ανασάνει με πολύ μεγαλύτερη ευκολία.

Και ο ίδιος ο Δερμιτζάκης δείχνει ότι ψάχνεται ακόμα. Ότι προσπαθεί να βρει το κατάλληλο φάρμακο στην… «ίωση» που έχει χτυπήσει τον ΟΦΗ και η οποία τον καθηλώνει χαμηλά. Θέλει και εκείνος χρόνο, στήριξη και υπομονή.

Τα βιαστικά σχόλια θα μας εκθέσουν όλους και κανένας δεν πρέπει να συναγωνίζεται τον άλλο για το πώς θα «καρφώσει» καλύτερα την ομάδα για να αισθανθεί καλύτερα…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

17 σχόλια

  1. Μάνο αληθεύει ότι η εναλλακτική περίπτωση για την επίθεση είναι ο 34χρονος νορβηγός επιθετικός John Carew ;

  2. pesta re mano giati tha mas trelanoun na poume oloi oi proponites tis othonis prin 1 mina ton apotheoname kai meta apo 1 kako apotelesma ton dioxnoume apo tin omada,na alazoume pali 2-3 proponites to xrono na pame mprosta,makakes e makakes

  3. Η κριτική δεν έβλαψε κανένα. Όποιος πάει σε ομάδες με κόσμο όπως ο ΟΦΗ θα ανέχεται και την κριτική.Αλλιώς ας πάει στον Εργοτέλη ή στο Λεβαδειακό να παίζει με 100 άτομα στην εξέδρα.

  4. Μάνο για τον Λαμπρόπουλο υπάρχει περίπτωση να τον επαναφέρουν στην ομάδα?Βοηθησε και με γκολ και με ασιστ πέρυσι και είναι επιθετικό χαφ.

    Επίσης για το φορ γιατί κοιτάνε για μεγάλους σε ηλικία παίχτες και όχι κανένα δανείκό ταλένο όπως πήρε ο εργοτέλης τον μπαντιμπαγκα?

  5. θα μας τρελανεις ρε μανολη??
    ο δερμιτζακης εχει ποιο πολυ πιεση απο τον πετρακη
    περσι που κοντεβαμε να πεσουμε κατηγορια?
    σε ποιους νομιζεις οτι μιλας σε τιποτα χθεσινους?
    βλεπω τον οφη απο 7 χρονων -34 που ειμαι τωρα
    27 ολοκληρα χρονια παρακολουθω αυτην την ομαδα.
    και βεβαια πρεπει να εχουμε υπομονη και το ΜΑΙ θα κανουμε ταμειο οπως ελεγε και ο αναστοπουλος….αυτος και αν ειχε πιεση και μπραβο του που ανεβασε την ομαδα.αλλα των φρονιμων τα παιδια πριν πεινασουν μαγειρευουν……..

    1. Σάββα – όταν ο κόσμος του ΟΦΗ έχει να διαχειριστεί – ψυχολογικά – ένα ρόστερ όπως το φετινό, ασφαλώς και ανεβάζει την πίεση στην ομάδα για θετικά αποτελέσματα. Μην σκέφτεσαι ότι υπάρχει πάντα κάτι πονηρό στην κρίση μου.

      Και θα σου αναφέρω ως παράδειγμα, τα δύο “Χ” με Ατρόμητο, Ξάνθη όπου όλοι – βάζω και εμένα – ήμασταν ικανοποιημένοι με τον έναν βαθμό. Φέτος, που ο ΟΦΗ δεν κέρδισε τον Πανιώνιο, χάλασε όλος ο κόσμος…

  6. ΑΔΕΡΦΕ ΝΕΜΕΣΙΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΑΝ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ 100,1000 Η 10000,ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΜΙΚΡΩΝ Η ΜΕΓΑΛΩΝ ΟΜΑΔΩΝ,ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΩΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΧΕΙΡΗ.ΟΙ ΒΙΑΣΤΙΚΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ,ΠΙΣΤΕΥΩ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ,ΣΥΧΝΑ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ.ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΘΑ ΦΑΝΟΥΝ ΟΛΑ.ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ!

  7. mpeeeeee4 29/8 15:43 … και εγώ κάνω κριτική άλλα δεν βρίζω , σε παρακαλώ μην βρίζεις {μαλάκες} σου το λέω φιλικά..

    Παιδιά μη γράφετε ανώνυμα γιατί τελειώνει το παραμύθι της ανωνυμία –ο μύξας- ο μπηξας …σε λίγο καιρό θα έχετε προβλήματα, να γράφετε και λέτε ότι θέλετε , με επιχείρημα ..

    Αυτή την εποχή υπάρχουν παντού ιδικά κλιμάκια με Παρακολούθησης παντού, ειδικά τώρα στην Ελλάδα με το πρόβλημα της Σύριας, ακούνε και βλέπουν ΤΑ ΠΆΝΤΑ ας είσαι και 500 μέτρα κάτω από την γη, όλοι οι δορυφόροι είναι στραμμένοι στην περιοχή μας νότιο ανατολικά…

    Για το ποδόσφαιρο έρχονται αλλαγές μεγάλες.

    ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΆΝΟΥΝ ΤΟ ΞΕΣΚΑΡΤΆΡΙΣΑ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕ F.I.F.A KAI U.E.F.A..

    Δείτε εδώ κάτι: ΑΖΑΞΙΟ—ΜΟΝΠΕΛΙΕ

    http://www.youtube.com/watch?v=C33ZuXZaOgQ

    Αυτός ο παίχτης ο Μπελχάντα πουλήθηκε στην Δυναμό Κίεβου για 11.000.000 εκατομμύρια ευρώ, ΝΑΙ ΈΝΤΕΚΑ ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ ΕΥΡΏ…άρα Παντού υπάρχουν ΤΑ ΠΆΝΤΑ …

    ΓΙΑ ΑΥΤΌ τσατίζομαι ΌΤΑΝ ΚΆΠΟΙΟΙ ΛΈΝΕ ΕΔΏ ΕΊΝΑΙ ΕΛΛΆΔΑ!!!!…ΔΗΛΑΔΉ ΤΙ ΘΈΛΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ; Επειδή βρέθηκαν μερικά λαμόγια και εδώ!!

    ΣΙΓΆ ,ΣΙΓΑ ΓΊΝΕΤΕ Η ΑΓΟΥΡΊΔΑ ΜΕΛΙ…

    Ο διαιτητής που μας παίζει να προσέξει, γιατί την έχει γλυτώσει δυο φόρες ,μια με την Παναχαικη με τον Ολυμπιακό και τον αθώωσε η ΚΕΔ άλλα όχι τα ποινικά, γιατί ακούγετε σε κασέτα της Ε.Υ.Π να μιλά με Τσακογγιανη στο ματς Θρασύβουλου–Ηλιούπολης … θα είναι σε στόχαστρο την τρίτη φόρα μάλλον δεν θα γλυτώσει τα βραχιολάκια…. δίνει εύκολα πέναλτι πάρα πολύ εύκολα

  8. Η υπόθεση Μπελχάντα δεν έχει τελειώσει και ας σκορπίσανε εκατομμύρια οι ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ..

    Ρωτήθηκε ο Μπελχάντα αν πήρε εντολή από κάποιο παράγοντα {για έμενα πήρε κοίταζε προς τον πάγκο} και είπε ότι του είπαν από τον πάγκο ότι το αδύνατο σημείο του τερματοφυλακα είναι αριστερά όπως βλέπουμε εμείς το βίντεο///ενώ άλλα φαίνονται !!!!

    Τα χρήματα είναι πολλά και πρέπει να είσαι πάρα μα πάρα μα πολύ δυνατός η και τρελός να πεις ΆΝΤΕ πνίξου εσύ και τα λεφτά σου { μοιράζουν άνετα στης πειθαρχικές UEFA KAI FIFA και 1.000.000 ευρώ} … δυστυχώς οι ανατολικοί δημιουργούν συνέχεια προβλήματα….

  9. ΜΑΝΟΛΙ-νομιζω οτι δεν καταλαβες την τοποθετηση μου..
    Σου απαντησα για οτι εγραψες σχετικα με την πιεση που νοιωθει ο Δερμιτζακης…και δεν σου αναφερω για οτι εγινε περυσι και αν ειμαστε η οχι ευχαριστημενοι με τις ισοπαλιες που ανεφερες…
    ΑΛΛΟ ΤΟ ΠΕΡΥΣΙ.
    Κοιταμε μπροστα και οχι πισω.
    Και για να μη μακρυγορουμε θα σου κανω την εξης ερωτηση,ο Κ.ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ τι εκανε στην ΟΛΛΑΝΔΙΑ?
    ΠΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ?
    δηλαδη ο αναστο γιατι παρουσιασε χωρις προετοιμασιες στις ΟΛΛΑΝΔΙΕΣ καλητερη ΟΜΑΔΑ?

  10. Victor Obinna

    http://pesstatsdatabase.com/PSD/Player.php?Id=436&Club=122

    Έναν τέτοιο μπορούν να φέρουν??
    ψάχνεται για δανεικός γιατί είχε τραυματισμό πέρυσι.
    Παιχτάράς,με φοβερή τρίπλα και ταχύτητα.

    Προσωπικά δεν νομίζω ότι ένας 36 αρης σαν τον ταμούδο μπορεί να κάνει την διαφορά.Ας θυμηθούμε και σινιορι που ειχε έρθει στο ηρακλή κτλ

  11. περυσι ο Ταμουδο στο Μεξικο (Πατσουκα) ειχε 0 γκολ στον πρωτο γυρο, προφανως τον εδιωξαν και στην Βαγιεκανο 1 γκολ (σε ολα τα ματς αναπληρωματικος.
    για να μη σας πουλανε παραμυθια..
    υπαρχουν εξαιρετικοι ελληνες φορ ελευθεροιhv5p

    1. Για πες παρατηρητή, μερικά παραδείγματα. Αφού όλοι γίνονται σκάουτερ, προπονητές, μάνατζερ – πες και εσύ την γνώμη σου…

  12. TEAM Competition GS SB G
    Pachuca Prim – Apertura 2012 6 3 0
    Rayo Vallecano La Liga 0 4 1

  13. εγω απλα αναφερω στατιστικα του Ταμουδο για την χρονια που περασε…
    μακαρι να εχω λαθος αλλα τα δικα σας στατιστικα ειναι πρασινα ξυνα σταφυλια…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

one × 4 =