Οι παίκτες που ΔΕΝ είναι άμοιροι ευθυνών και τα λάθη του Δερμιτζάκη

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Μανώλης Σαρρής σχολιάζει το παιχνίδι του Σαββάτου στην Λεωφόρο και γράφει γιατί ο ΟΦΗ έχασε με κατεβασμένα τα χέρια από τον Παναθηναϊκό.

Λοιπόν, η ήττα στην Λεωφόρο πείραξε περισσότερο από κάθε άλλη. Ευνόητοι και κατανοητοί οι λόγοι. Όμως τα 93 λεπτά του αγώνα δημιουργούν κάποιους προβληματισμούς που σίγουρα δεν περνούν απαρατήρητοι…

Προβληματισμοί όπως…

  1. Ο Παπάζογλου δεν μπορεί να παλεύει μόνος του για να πάρει μια μπαλιά. Για να γίνει επικίνδυνος χρειάζεται να υπάρχει ένα σχέδιο γύρω από εκείνον ώστε να μπει στην περιοχή και να κάνει φάσεις.
  2. Δεν ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να υπάρχει διπλή άμυνα ζώνης όταν αντιμετωπίζεις έναν Παναθηναϊκό όπως αυτός του Σαββάτου. Μια ομάδα παντελώς ακίνδυνη που όμως ο ΟΦΗ την σεβάστηκε και την φοβήθηκε ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ.
  3. Με τα όποια λάθη του Δερμιτζάκη, ασφαλώς και οι ποδοσφαιριστές ΔΕΝ είναι άμοιροι ευθυνών για την εικόνα που παρουσίασε ο ΟΦΗ. Δεν θέλω να πιστεύω σε καμία περίπτωση ότι ο Δερμιτζάκης έδωσε εντολή να παίζουν με βαθιές μπαλιές εξαφανίζοντας από το παιχνίδι Κουτσιανικούλη, Περογαμβράκη και Παπάζογλου.
  4. Όταν στο παιχνίδι του Σαββάτου, οι καλύτεροι σου παίκτες είναι τα δύο ακραία μπακ – τότε ναι υπάρχει προβληματισμός για την ανάπτυξη και το πλάνο που καταθέτεις…
  5. Ο Δερμιτζάκης έχει κάνει λάθη. Το είπε και ο ίδιος κόντρα στον Αστέρα. Όμως όφειλε και εκείνος να προετοιμάσει καλύτερα την ομάδα σε σχέση με το ματς κόντρα στον Αστέρα.
  • Και ψυχολογικά αλλά και αγωνιστικά.
  • Οι παίκτες του ΟΦΗ στις δηλώσεις τους έλεγαν ότι πάνε για τη νίκη. Κάτι που δεν το έδειξαν σε καμία περίπτωση και σε κανένα σημείο του παιχνιδιού.
  • Ο προβληματισμός για τον ΟΦΗ γίνεται μεγαλύτερος αν αναλογιστεί κανένας την εικόνα του Παναθηναϊκού. Μια ομάδα που αν δεν είχε τα πράσινα και το τριφύλλι, άνετα την μπέρδευες με την Δόξα Κρανούλας.
  • Και όμως αυτός ο ΟΦΗ έχασε από αυτήν την ομάδα με κατεβασμένα χέρια. Χωρίς προσπάθεια, χωρίς προβλήματα – χωρίς διάθεση να δείξουν ότι ΔΕΝ φοβούνται τον Παναθηναϊκό!
  • Και τέλος; Δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Πολύ περισσότερο, δεν υπάρχουν οι δικαιολογίες των περασμένων χρόνων που κατέτρωγαν τον ΟΦΗ…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

13 σχόλια

  1. βαθιες μπαλιες διωξιμο της μπαλας στα τυφλα ουτε ενα συνδυασμο της προκοπης δεν εγινε κατοχη 71-26 και ολα αυτα με εναν παο που του εκανε πλακα ο πανιωνιος και που η βεροια εφυγε με το χ οπως και ο πλατανιας στα χανια…..ουτε μια φαση δεν καναμε…απορω στις προπονησεις τι κανουν αραγε???με τι ασχολουνται προπονητες και παικτες???δικαιολογιες τελος….αν δεν βγουμε οκταδα ειναι μεγαλη αποτυχια…..

    1. Και εγώ Νίκο, από την αρχή έχω οριοθετήσει ως στόχο την είσοδο στην 8αδα. Αυτός είναι ο ρεαλιστικός στόχος. Και βέβαια, εννοείται ότι δεν υπάρχουν δικαιολογίες όπως αυτές των προηγούμενων χρόνων… Η ομάδα λειτουργεί όπως πρέπει και δικαιολογίες δεν υπάρχουν.

  2. Μανο εγω ξερω οτι και στις προπονησεις ολο με βαθιες μπαλιες παιζουν

  3. Μανώλη, ακούγονται κάτι ψίθυροι που λένε ότι μεταξύ των παικτών “πέφτει” πολύ μπινελίκι. Δεν ξέρω αν είναι έτσι τα πράγματα, αλλά αν είναι έτσι πρέπει να αναλάβει δράση η διοίκηση πριν μπατάρει το καράβι.

  4. Πλανο μηδεν,ομαδα του πουθενα,και ο καθενας παιζει οπου θελει οτι ωρα θελει τουλαχιστον απο το κεντρο και πανω,γιατι σιγουρα δεν θα δουμε τον Τριποτσερη επιθετικο η τον Σβασιγια,αν και με αυτον τον προπονητη πραγματικα δεν θα μου φανει παραξενω να δω και τον Φερναντεζ χαφ,απο εκει που επαιζε ο Καλατζις!!Ημουν απο τους ανθρωπους που οταν ακουσα το ονομα του Δερμιτζακη πραγματικα χαρηκα,αλλα με εκανε συντομα να απογοητευτο κιολας…!!Δεν ξερω γιατι αυτος ο ανθρωπος δεν εχει λιγη τσιπα πανω του,να φυγει σαν κυριος και αποτυχημενος. Δυστηχως ετσι ειναι η ζωη δεν μπορουμε να αποδιδουμε σε ολες τις ομαδες!!Θα αναφερθω σε ενα αρθρο που ειχε δημοσιευθει στο Γκαζετα πριν καν αρχισει το πρωταθλημα,αναφεροταν στον ΟΦΗ και τις πολυ καλες μεταγραφες που ειχε κανει..Ελεγε πως θα ηταν αποτυχια αν αυτος ο ΟΦΗ δεν μπει 8 με 5αδα!!Και ομως αυτος ο ΟΦΗ με αυτον τον ανθρωπο σιγουρα θα παιζει για τον υποβιβασμο,και λυπαμαι πολυ που η δικοικηση εχει ακομα αυτον τον επικινδυνο ανθρωπο ακομα στον παγκο μας,παιζοντας σε ρισκο τον πολυ ομορφο κοσμο που ειχαμε με τον Πανιωνιο,και τον Πλατανια,γιατι καταφερε με τον Αστερα να αδειασει κατα πολυ το γηπεδο!!Καποιος πρεπει να του πει πως η φανελα μας εχει το σημα του ΟΦΗ και οχι του Πανθρακικου η της Ποα,που πραγματικα δεν θελω να προσβαλω καμια ομαδα απο της δυο αλλα απλα μιλαμε για ΟΦΗ και οχι οτι να ναι!!Το να παζει αυτος ο ανθρωπος διπλη ζωνη αμυνας με τον Παο του τιποτα ειναι απλα τραγικος…Και εκει που περιμενεις μια πιο δυνατη επιθεση μετα το γκολ που δεχεσαι κανει οτι περναει απο το χερι του να κρατησει το 1-0 και να μην δεχτει αλλο βαζωντας το μη δημιουργικο και καθαρα αμυντικο και κοφτη Καλατζις!!Ειμαι αν οχι 100%100 σιγουρος,αλλα 1000%100 πως αυτος ο ανθρωπος εχει χασει την επαφη με τους παικτες και σιγουρα δεν τον θελουν οι μισοι απο αυτους αν οχι ολοι!!Καθε εβδομαδα ειναι αλλα ατομα στην 11αδα οσον αφορα το κεντρο και αλλα ατομα εκτος 18αδας..Και νικη να φερει με Παοκ πραγμα απιθανο γιαυτον εγω θα ζηταω σαν τρελος την αποχωρηση του!!Δεν ειναι απολυτος ικανος για τιποτα..Και ο θεος να με βγαλει ψευτη μπορει και εχει την δυνατοτητα να βγαλει εκτος την διεκδικιση του κυπελου την Πεμπτη..Κυριε Παυλο Δερμιτζακη σας παρακαλω παρα πολυ σαν απλος φιλαθλος του ΟΦΗ να μας αδειασετε την γωνια πριν ο κοσμος ξεφυγει και αρχισει να σας βαραει και χωρις να το θελει…!!!

  5. den xerw ti na pw egw lew oti an eixe filotimo tha ta eixe paratisei apo extes ntropi toy ti thelei twra na parei kai to symboleo toy !!!! egw lew na twn plirosoyn kai na fygei prin na einai arga!!!! me toys pektes den ta exw ekei toys leei na pezoyn ekei pezoyn an prepei na kaneis olo to gypedo troxadi gia na bgeis epithesi mia dyo kales epitheseis tha kaneis .an diabazeis dermitzaki soy dinw symboyli na steiseis tin grames tis omadas 10-15 metra tin kathe mia pio mprosta ante mprabo panexipne!!!

  6. Δε θα πρότεινα να αλλάξει ο προπονητής αλλά όλα προς τα εκεί δείχνουν. Καλός ο Δερμιτζάκης αλλά πολύ καλό και το ρόστερ των παιχτών του ΟΦΗ που είναι μίγμα νέων και πιο έμπειρων με όρεξη για διάκριση. Χρειάζεται κάποιον που θα τους οργανώσει σωστά. Ο Αναστόπουλος δούλεψε με χαμηλότερης ποιότητας ρόστερς και κάτω από χειρότερες συνθήκες και η πορεία του ΟΦΗ ήταν καλύτερη πιστεύω.

  7. Ο προπονητης πρεπει να φυγει.Και μια νικη να κανει η ομαδα με αυτον,ας μην παραμυθιαστει κανεις οτι θα αλλαξει κατι.Ολο το καλοκαιρι τι εκανε?Και ο Πετρακης που δουλευε με μεγαλη πιεση για 4 μηνες κ με ομαδα χειροτερη ηταν πολυ καλυτερος..

  8. Γενικα οπως κι αν το δει κανεις μονο απογοητευση εχει δωσει φετος ο ΟΦΗ στο κοσμο του. Πρεμιερα με Πανιωνιο 0-0 , αποκαρδιωτικη εμφανιση στη Βεροια, 2-0 ηττα και αν δεν ηταν ο Δασκαλακης ισως να ηταν μεγαλυτερο το σκορ. 0-0 εντος με τον ανυπαρτκο φετος Πλατανια και 1-1 με τον Αστερα ο οποιος πρωτον δεν κλειστηκε και 2ον μπορουσε να φυγει και με το διπλο. Το ματς με το ΠΑΟ σε αλλο σχολιο μου εγραψα πως αν ειμασταν 4-5 χρονια πισω ολοι θα το λεγανε στημενο. Ειδικα η χαζη αποβολη του Σβασιγια, αλλα και τα 2 πανομοιοτυπα ακινδυνα κορνερ του Λαμπροπουλου στις καθυστερησεις αλλα και η ολη εμφανιση του ΟΦΗ ηταν τουλαχιστον αστεια. Ενας σοβαρος ΠΑΟΚ μπορει να ερθει και να αποτελειωσει το Δερμιτζακη. Ευτυχως ο ΠΑΟΚ ειναι κι αυτος σε κακη κατασταση.

    Απο κει και περα φταινε για μενα παντα οι δημοσιογραφοι σε ενα θεμα. Στην δημιουργια προσδοκιων. Δεν ειναι θεμα ΟΦΗ τα ιδια γινονται σε ολες τις ομαδες. Και οσο ψηλοτερα παμε τοσο χειροτερα. Παιρνει πχ ο γαυρος ενα αστειο για εμενα αριστερο μπακ τον Μπονγκ και οι κοκκινες εφημεριδες τον παρουσιαζουν σα το Ρομπερτο Καρλος. Παιρνει ο βαζελος εναν χρησιμο μεν αλλα μετριο αμυντικο χαφ τον Πρανιτς και τον παρουσιαζουν οι πρασινες εφημεριδες ως νεο ηγετη. ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΦΗ ο Γκαλετι του ενος νεφρου θα κανει παπαδες, ο ΟΓΙΟΣ καποτε ηταν στο ιδιο επιπεδο με τον ΛΑΜΕΛΑ για τον οποιο εδωσε πολλα λεφτα κοτζαμ ΤΟΤΕΝΑΜ για να τον αποκτησει.

    Ετσι γινεται πως θα πουλησεις εφημεριδες, φανελες, διαρκειας, πως θα εχεις επισκεψιμοτητα στα σαιτ ; Δεν κατηγορω αυτη τη στιγμη Μανωλη ξερεις πολυ καλα (και πολυ καλυτερα απο μενα) πως δουλευει το συστημα. Απο κει και περα ομως πρεπει να επελθει η σοβαροτητα και η ψυχραιμια.

    Τι αμυνα εχει ο φετινος ΟΦΗ ; Τι κεντρο ; Τι επιθεση ; Δικαιολογουνται οι προσδοκιες ; ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.

    Ο προπονητης ειναι καινουριος και τα 2/3 του ροστερ επισης. Προσωπικα δεν εχω καμια απαιτηση να παιξει μπαλα ο ΟΦΗ στον α’ γυρο. Θα μου πειτε για να κερδισεις αυτες τις ομαδες πρεπει να παιξεις καμια σοβαρη μπαλα ; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. Αλλα απο κει και περα μενει ο παραγοντας τυχη. Ενας παραγοντας που αυτη τη στιγμη εμμεσως “βοηθαει” στο να φανουν τα χαλια του ΟΦΗ. Γιατι αν ειχε μπει ενα γκολ με Πανιωνιο, ενα με Πλατανια , ενα με Αστερα (Ζε Εδουαρδο πολλες χαμενες ευκαιριες σε αυτα τα ματς) θα ειχε σημερα ο ΟΦΗ περι τους 12 βαθμους και θα λεγαμε αλλα. Γι’αυτο μιλαω για συνεση και ψυχραιμια.

    Τα πολλα χαστουκια καλα ειναι. Δειχνουν τη πραγματικη εικονα της ομαδας. Αρα ο προπονητης ΞΕΡΕΙ τι δουλεια τον περιμενει. Απο κει και περα ειναι δικο του θεμα αν διορθωσει τη κατασταση ή αν μεινει ομηρος των επιλογων και της εικονας του …

  9. εχεις καταντησει γραφικος…
    διαβασε κριτικη για τον Μιτσελ απο πραγματικους δημοσιογραφους (του ολυμπιακου) ,μηπως καταλαβεις τι σημαινει δημοσιογραφια..
    παιζεις με τα νευρα των πραγματικων ομιλιτων….και αυτο ειναι επικινδυνο…αντε στο ρεπορταζ του Τελη..

    1. Φίλε μου παρατηρητή. Άντε και εσύ διάβασε για τον Μίτσελ και άσε τον ΟΦΗ. Ε, τότε να γράψω ένα κείμενο με τίτλο “πάρτε το κεφάλι του Δερμιτζάκη” για να ηρεμήσεις.

  10. mano se prokalw na mas peis an o ofi otan epese i akoma kai perisi poy swthike epidi epese kapia alli omada eixe tetia sygomidi bathmon ti allo prepi na doyn gia na twn dioxoyn me ton paok egw prosopika eno exw diarkias stin 4 tha paw stin 8 gia na ta pw ekei me kana dyo paidia!

  11. ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΟΤΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΕΘΗΚΕ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ ΕΚΤΟΣ ΣΤΟΧΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

three × 5 =